Ένας γρήγορος οδηγός για διαφορετικούς τύπους φυτών

Pinterest Hidden Image

Ένα από τα πιο μπερδεμένα μέρη της καλλιέργειας φυτών είναι ότι όλοι μας έχουν μάθει από την παιδική ηλικία να αντιμετωπίζουμε όλα τα φυτά το ίδιο. Αυτό συχνά οδηγεί σε άρρωστα ή νεκρά φυτά.

Γιατί κάθε δέντρο είναι διαφορετικό. Το πραγματικό μυστικό για να γίνεις πράσινο είναι να ξέρεις πώς να επιλέγεις φυτά που συμπληρώνουν το σπίτι ή τον κήπο σου. και πώς να το φροντίζετε όταν είναι στη θέση του

μετά

Τα καλά νέα είναι ότι οι βοτανολόγοι παρέχουν περιλήψεις με τη μορφή ευρειών κατηγοριών. κατάλληλο για αυτά τα φυτά

Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι το φυτό σας είναι παχύφυτο. Δείχνει ότι έχετε μια καλή ιδέα για τις ανάγκες του εδάφους, του νερού, του φωτός και των λιπασμάτων για αυτό το φυτό.

Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνετε μια μικρή έρευνα για το φυτό σας πριν το φέρετε στο σπίτι για να ελαχιστοποιήσετε τις διαφορές.

Ωστόσο, γνωρίζοντας διαφορετικούς τύπους φυτών Και αυτό που χρειάζονται γενικά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα πράσινα που πάντα θέλατε.

φυτά

κάκτος

Ο κάκτος είναι τεχνικά ένα υποσύνολο παχύφυτων. Αν και ορισμένα είδη θεωρούνται κάκτος. αλλά όχι παχύφυτα

Σε αντίθεση με άλλα παχύφυτα, αποθηκεύουν νερό στους μίσχους τους, στα περισσότερα φύλλα (τα οποία συχνά αντικαθίστανται από προστατευτικά αγκάθια) και ευδοκιμούν σε συνθήκες ερήμου.

Οι κάκτοι κυμαίνονται σε μεγέθη από μικρές σφαίρες έως μεγάλες λόγχες, μικρές ή χωρίς κλαδιά.

Επιπλέον αρέσει η χαμηλή υγρασία Οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν διακρίνονται επίσης από άλλα παχύφυτα. όσον αφορά τη φροντίδα

Τα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνουν κυλινδρικούς κάκτους. ηλικιωμένη κυρία κάκτος και κάκτος φραγκοσυκιάς.

Επίφυτα

Τα επίφυτα, όπως πολλές ορχιδέες, είναι φυτά που χρησιμοποιούν άλλα φυτά ως υποστήριξη.

όταν δεν υπάρχουν άλλα δέντρα Μερικές φορές μοιάζει με συρόμενο φυτό και χρησιμοποιείται συχνά σε κρεμαστά καλάθια.

Γενικά, αυτά τα φυτά δεν είναι παρασιτικά. Αντίθετα, παίρνουν θρεπτικά συστατικά και υγρασία από τον αέρα και το περιβάλλον.

Ως αποτέλεσμα, αυτά τα φυτά έχουν πολύ μικρότερες απαιτήσεις στο έδαφος. Αλλά απαιτεί μια ελαφρώς διαφορετική μέθοδο φροντίδας από τη συνηθισμένη.

Οι εναέριες ρίζες τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν μεθόδους αναπαραγωγής που δεν είναι διαθέσιμες σε άλλα φυτά.

Τα ανθούρια, οι ορχιδέες και ο κάκτος των διακοπών είναι παραδείγματα επίφυτων.

ποώδες φυτό

Αυτή η ευρεία κατηγορία περιλαμβάνει φυτά που δεν έχουν υπέργεια ποώδη στελέχη και πεθαίνουν μετά την ανθοφορία. (Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως μονοκαρπική.)

Αν και πολλά από αυτά τα φυτά είναι πολυετή, Αλλά σχεδόν όλα τα μονοετή και ποώδη φυτά είναι ποώδη.

Μπορεί να διαφέρουν ως προς τις απαιτήσεις συντήρησης. Αλλά τείνουν να απαιτούν λιγότερο γόνιμο έδαφος και λίπανση από τα ξαδέρφια τους λόγω της μικρότερης διάρκειας ζωής των διετών.

Διάφορα βότανα και λαχανικά στον κήπο Οι φτέρες και τα χόρτα, οι οικοδεσπότες και οι παιώνιες είναι όλα ποώδη φυτά.

θάμνος

Οι θάμνοι ή οι θάμνοι είναι μεσαίου μεγέθους φυτά με πολλά στελέχη και συχνά φτάνουν τα 33 πόδια σε ύψος για τα μεγαλύτερα είδη.

Ο κορμός συχνά διακλαδίζεται κάτω από το έδαφος. Αλλά ορισμένα είδη έχουν πολύ κοντά στελέχη που διακλαδίζονται κοντά στο έδαφος.

Η παράδοση έχει πολλούς θάμνους, συμπεριλαμβανομένων των πολυετών όπως το frangipani, ενώ μικρότερους θάμνους. Ένας υποθάμνος (που ονομάζεται υποθάμνος) μπορεί να μεγαλώσει έως και 6 πόδια.

Η φροντίδα των θάμνων είναι απίστευτα διαφορετική. Μερικοί από αυτούς μπορούν να συγχωρεθούν. Και μερικά απαιτούν πολλή προσοχή και τις κατάλληλες συνθήκες.

Κάκτος, βουκαμβίλια, γαρδένια, κράταιγος, πουρνάρι, ορτανσία, λεβάντα, ορισμένα είδη σφενδάμου και ιτιάς. Τα περισσότερα τριαντάφυλλα, βερβέν και γιούκα είναι όλα τα είδη θάμνων.

χυμώδης

Τα παχύφυτα είναι πλατιά φυτά που έχουν ένα παχύ κάλυμμα για την αποθήκευση νερού.

Αυτά τα μέρη συγκρατούν νερό και γίνονται “ζουμερά” (“χυμός φρούτων“είναι λατινικά για χυμό ή χυμό)

Κατά γενικό κανόνα, τα παχύφυτα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αλλά δεν είναι κατάλληλα για σκληρές ερήμους. και βρίσκεται σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική

Τα περισσότερα χυμώδη φυτά προτιμούν χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Του αρέσει το φως του ήλιου και δεν του αρέσει το νερό.

Ανάλογα με το είδος, τα παχύφυτα μπορούν να αποθηκεύσουν νερό στα φύλλα, τους μίσχους ή ακόμα και τις ρίζες τους.

Το νερό μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των παχύφυτων. γι’ αυτό πολλά είδη βρίσκονται σε τροπικά δάση και τροπικές περιοχές.

Μερικά παχύφυτα είναι επιφυτικά φυτά. ενώ μερικά έχουν τη μορφή θάμνων ή δέντρων.

Είναι γενικά τα λιγότερο απαιτητικά φυτά για καλλιέργεια σε δοχεία. αλλά είναι πολύ ευαίσθητο σε έντομα που τρέφονται με χυμό (π.χ. αφίδες και αλευρώδεις) και στη σήψη των ριζών.

Η αγαύη, η αλόη βέρα και το frangipani είναι δημοφιλή παχύφυτα.

συρόμενα φυτά

Τα επόμενα φυτά αναγνωρίζονται εύκολα από τους μακριούς μίσχους τους που εξαπλώνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αν και είναι ως επί το πλείστον επιθετικοί αγρότες. Αλλά είναι υπέροχοι κηπουροί και μπορεί να είναι επιθετικοί.

Τα αμπέλια ανήκουν σε ένα γένος φυτών γνωστό ως κισσός.

Ως παιδί, μπορεί να περιπλανηθούν σε πυκνό έδαφος μέχρι να βρουν κάτι να σκαρφαλώσουν. σε αυτό το σημείο Θα αλλάξουν την εμφάνισή τους και θα προσκολληθούν στα στηρίγματα που βρίσκουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα φυτά τείνουν να σέρνονται έξω ή να σχηματίζουν κλαδιά. Ως εκ τούτου, συχνά φυτεύεται σε κρεμαστά καλάθια με τους μίσχους να κρέμονται προς τα κάτω.

Η φροντίδα αυτών των φυτών είναι γενικά εύκολη. Αλλά διαφέρει από είδος σε είδος. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε μια μικρή εργασία για να έχετε τη σωστή υγρασία, νερό και χώμα.

Οι ουρές λαγούμι, τα ποτό, τα φιλόδεντρα, τα φυτά αράχνης και οι περισσότερες ποικιλίες hoya είναι δημοφιλή φυτά εκπαίδευσης.

δέντρο

Ο ακριβής ορισμός του δέντρου μπορεί να διαφέρει. Γενικά όμως θεωρείται φυτό με μακρύ μίσχο και συνήθως στηρίζει φυλλώδη κλαδιά.

Σε αντίθεση με τους κάκτους, δεν είναι συνήθως χυμώδεις και συχνά διαφέρουν μόνο από τους θάμνους ως προς το ύψος τους.

Υπάρχουν επίσης πολλά νάνοι που μεγαλώνουν σε ψηλότερους ή κοντότερους θάμνους. και μερικά δέντρα δεν είναι πολύ ψηλά αλλά απλώνονται οριζόντια σε πολύ μεγαλύτερη ακτίνα.

Τα δέντρα είναι συχνά ευαίσθητα στη σήψη των ριζών. Αλλά επιρρεπής σε μυκητιασικές και βακτηριακές ασθένειες.

Μερικά εσπεριδοειδή, σφενδάμι και ιτιές Και πολλά είδη frangipani ταξινομούνται ως φυτά.

μόνο αρχή

Τα παραδείγματα που δίνονται παραπάνω είναι μερικά από τα πιο κοινά είδη φυτών. Υπάρχουν όμως πολλοί άλλοι. Και τα φυτά τείνουν να χωρούν περισσότερα από ένα είδη φυτών.

Δείτε επίσης τη λίστα με τους κοινούς όρους φυτών. Για να κατανοήσετε τι χρειάζονται ή πρέπει να παρέχουν τα τρέχοντα ή μελλοντικά φυτά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *