Γιατί κάθε κηπουρός σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται Γη Διατόμων

Η κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να ασκείτε τον πράσινο αντίχειρά σας όλο το χρόνο. Ανεξάρτητα από τον καιρό, ωστόσο, η εσωτερική κηπουρική έχει τα μοναδικά της μειονεκτήματα.

Έχετε λιγότερο φυσικό ηλιακό φως για να εργαστείτε και δεν μπορείτε να βασιστείτε στο νερό της βροχής αντί στο νερό. Ενώ ο έλεγχος της υγρασίας είναι πιο δύσκολος λόγω παραγόντων όπως η θερμότητα των εσωτερικών χώρων.

μετά
φωτογραφίες εύρεσης διαδρομής

Τέλος, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κηπουροί εσωτερικού χώρου είναι η γονιμότητα του εδάφους. Το έδαφος δεν μπορεί να αποθηκεύσει θρεπτικά συστατικά μέσω φυσικών διεργασιών όπως η κομποστοποίηση, το κούρεμα και η αποσύνθεση των φύλλων. Αυτό κάνει το φυτό πιο ευάλωτο στα έντομα.

να λύσει αυτό το πρόβλημα Μερικοί καλοπροαίρετοι κηπουροί μπορεί να υπεργονιμοποιήσουν όταν χρησιμοποιούν συμπαγείς γλάστρες και ζαρντινιέρες. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα όπως το κάψιμο του εδάφους και η αποδυνάμωση του φυτού, καθιστώντας το ακόμη πιο ευαίσθητο στα παράσιτα.

Η γη διατόμων είναι η απάντηση. Αυτός ο οδηγός αφορά τη γη διατόμων. εξηγώντας τι είναι Τα οφέλη του για την καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους και πώς να υποβάλετε αίτηση

Τι είναι η γη διατόμων;

Η γη διατόμων είναι ένα μαλακό ιζηματογενές πέτρωμα που συνθλίβεται εύκολα. Σχηματίστηκε από απολιθώματα διατόμων. Ένας μικρός υδρόβιος οργανισμός με συμπαγή σκελετό από πυρίτιο.

ανά τους αιώνες Αυτά τα διάτομα συσσωρεύονται στα ιζήματα των λιμνών, των ρευμάτων, των ωκεανών και των ποταμών, σχηματίζοντας κοιτάσματα πυριτίου που στη συνέχεια εξορύσσονται.

ιστορία της γης διατόμων

Η γη διατόμων, επίσης γνωστή ως kieselguhr ή διατομίτης, είναι ένα ευέλικτο υλικό που εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. σε όλη την ιστορία Έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορα προϊόντα. Από βερνίκι μετάλλων μέχρι απορρίμματα γάτας

Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν έντομα όπως τσιμπούρια, αράχνες, ψύλλοι, κατσαρίδες, κοριούς και γρύλους.

Η χρήση της γης διατόμων για την κηπουρική

Στην κηπουρική, η γη διατόμων έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως φυσικό πρόσθετο στο έδαφος των φυτών σε γλάστρες. Οι ερευνητές έχουν διαφημίσει τη χρησιμότητα αυτού του προϊόντος στον βιολογικό έλεγχο παρασίτων στην κηπουρική εσωτερικών χώρων από τη δεκαετία του 1990.

Γιατί χρειάζεστε τη γη διατόμων για τον εσωτερικό σας κήπο;

Το κύριο συστατικό της γης διατόμων είναι το πυρίτιο, το οποίο είναι το δεύτερο πιο άφθονο φυσικό συστατικό του εδάφους. Το πυρίτιο βρίσκεται φυσικά στα φυτά και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξή τους. καθώς και ανάπτυξη ισχυρού ριζικού δικτύου και πλούσιου φυλλώματος.

Η γη διατόμων σκοτώνει και απωθεί αποτελεσματικά πολλά παράσιτα εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γη διατόμων για να σκοτώσετε μούχλα, σκνίπες, μυρμήγκια, κάμπιες, γυμνοσάλιαγκες, μύγες και αφίδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γη διατόμων για ακάρεα αράχνης.

Όλα τα φυσικά μη τοξικά προϊόντα σκοτώνουν τα έντομα απορροφώντας λίπη και έλαια από τον εξωσκελετό του εντόμου. που ουσιαστικά ξηραίνει τον οργανισμό.

Αυτή η ποικιλία παρασκευασμάτων αυξάνει το πορώδες του εδάφους. Όταν το έδαφος είναι πολύ συμπιεσμένο, τα φυτά σχεδόν «πνίγονται» γιατί τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο δεν μπορούν να διεισδύσουν κάτω από την επιφάνεια.

Το αυξημένο πορώδες επιτρέπει στις ρίζες των φυτών κάτω από την επιφάνεια να λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να γίνουν δυνατές και πυκνές.

οφέλη της γης διατόμων

Εκτός από την προώθηση της καλής ανάπτυξης των φυτών εσωτερικού χώρου, Η γη διατόμων έχει και άλλα οφέλη.

Το πρώτο είναι να βοηθήσει στην απόσμηση. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μυρίζουν πάντα φρέσκα. Αυτό προκαλείται συχνά από υπερβολικό πότισμα και συνδυασμό λιπασμάτων. Προσθέστε γη διατόμων στο χώμα σας για να βοηθήσετε στην απόσμηση του εσωτερικού σας κήπου.

Η γη διατόμων είναι ένα πολύ οικονομικό προϊόν. Με συμπυκνωμένη χημική σύνθεση πυριτίου επομένως δεν αποσυντίθεται από το ηλιακό φως ή τους μικροοργανισμούς και είναι αποτελεσματικά αδιάλυτο στο νερό.

επειδή το προϊόν λερώνεται εύκολα Επομένως, δεν χρειάζεται να ανανεώνετε τακτικά. Και τα φυτά θα ωφεληθούν από την προσθήκη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ανησυχία για την υγεία είναι και η αντιμετώπιση παρασίτων όπως τα τσιμπούρια και τα ακάρεα με γη διατόμων. Όχι μόνο για τα φυτά του σπιτιού σας Αλλά και για σένα! Παράσιτα όπως τα τσιμπούρια φέρουν επικίνδυνες ασθένειες όπως η νόσος του Lyme, και πιθανότατα δεν τα θέλετε στο σπίτι σας.

πού να βρεις γη διατόμων

Η γη διατόμων μπορεί να αγοραστεί στο τοπικό σας κατάστημα κήπου ή στο διαδίκτυο. Αναζητήστε προϊόντα που είναι πιστοποιημένα βιολογικά για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από σκληρές χημικές ουσίες. Θα πρέπει να επιλέξετε γη διατόμων ποιότητας τροφίμων.

όταν ψωνίζετε Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τα απαραίτητα συστατικά για την ασφαλή χρήση του προϊόντος. Είναι καλύτερο αν έχετε γάντια και αναπνευστήρα να χρησιμοποιείτε το προϊόν άνετα.

Θα θελήσετε να επενδύσετε σε ανθεκτικά δοχεία Tupperware για να αποθηκεύετε τις τσάντες σας και να κρατάτε αντικείμενα όπως σκόνη.

Εάν επιλέξετε την ξηρή μέθοδο Θα χρειαστείτε μια μικρή πλαστική σέσουλα. Εάν επιλέξετε την υγρή μέθοδο Μπορεί να χρειαστείτε ένα χτυπητήρι γαλοπούλας για να καλύψετε το υπόγειο του προϊόντος παραπάνω. Η επόμενη ενότητα εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τεχνική.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γη διατόμων;

Η γη διατόμων ποιότητας τροφίμων είναι ένα κοινό συστατικό σε οδοντόκρεμες και προϊόντα περιποίησης δέρματος. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές.

Αν και η γη διατόμων δεν είναι τοξική, Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε. Η λεπτή σκόνη μπορεί να είναι ερεθιστική εάν εισέλθει στο στόμα, στα μάτια, στα αυτιά ή στη μύτη.

Φορέστε μάσκα στο στόμα και τη μύτη σας για να αποφύγετε να τα εισπνεύσετε. και κάλυψε τα αυτιά και τα μαλλιά του με ένα καπέλο Λάβετε επίσης μέτρα για να προστατεύσετε τα χέρια σας.

Τα γάντια κηπουρικής θα προστατεύουν το δέρμα σας από το στέγνωμα, όπως η σκόνη, και τα μακριά μανίκια θα προστατεύουν τους καρπούς και τα χέρια σας.

Όταν παίρνετε συντηρητικά Ρίξτε μια μικρή ποσότητα γης διατόμων στο χώμα. Ορισμένα προϊόντα συνοδεύονται από μια μικρή πλαστική σέσουλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε. Στη συνέχεια, κουνήστε λίγο το πάτωμα.

Η ανάμειξη της γης διατόμων με το έδαφος επιτρέπει στο υλικό που μοιάζει με σκόνη να κατακαθίσει κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε υγρή γη διατόμων. Ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας γη διατόμων με ένα γαλόνι νερό σε αυτή την αναλογία Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα στις περιοχές που θέλετε να τονίσετε.

τελευταία λέξη

Η γη διατόμων έχει πολλές χρήσεις για τον εξωραϊσμό εσωτερικών χώρων. Προωθεί την ανάπτυξη των φυτών, απωθεί τα παράσιτα και βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους. Εξάλλου Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην απόσμηση των εσωτερικών χώρων κηπουρικής σας. Και το πιο σημαντικό, είναι και φθηνό.

Όταν εξετάζετε τα οφέλη Δεν είναι εύκολο. Η γη διατόμων είναι απαραίτητο για όλους τους κηπουρούς σε εσωτερικούς χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *