Γιατί τα τριαντάφυλλα μου με νοκ άουτ τρυπούν στα φύλλα;

Pinterest Hidden Image

Το Knockout Rose, ή Rosa Knockout, χαρακτηρίζεται από μια ομάδα θάμνων τριανταφυλλιάς χαμηλής συντήρησης με μονά ή διπλά άνθη που συνήθως ανθίζουν έντονο κόκκινο ή έντονο κόκκινο με λίγα κίτρινα άνθη.

Αν και αυτό το φυτό είναι απίστευτα ανθεκτικό σε ασθένειες όπως το ωίδιο και η μαύρη κηλίδα, Αλλά οι άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα να βρουν τρύπες σε φύλλα τριαντάφυλλου.

μετά

Το Knockout Rose είναι πολύ καλό στην καταπολέμηση κοινών φυτικών ασθενειών.Ωστόσο, πολλά έντομα και παράσιτα τρώνε τα φύλλα αυτών των φυτών. Όταν τα ζωύφια και τα έντομα τρώνε τα μυστηριώδη φύλλα τριαντάφυλλου Το φυτό θα καταλήξει με αντιαισθητικές τρύπες στα φύλλα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ποια παράσιτα τείνουν να τρώνε τα φύλλα τριαντάφυλλου;

Υπάρχουν μερικά έντομα και ζωύφια που τρώνε τα φύλλα του τριαντάφυλλου θαύματος. Αλλά ορισμένοι τύποι είναι πιο συνηθισμένοι από άλλους.

τριαντάφυλλο σαλιγκάρι

Κατά τους φουσκωτούς μήνες Μάιο και Ιούνιο Τα έντομα που ονομάζονται ροζ γυμνοσάλιαγκες θα στοχεύουν τα φυτά σας. Αυτά τα έντομα είναι προνύμφες του πριονιού που τρέφονται με φύλλα τριαντάφυλλου και είναι διαφανή.

στο περασμα του χρονου Αυτό το διαφανές στρώμα θα γίνει καφέ. Όταν αναπτύσσονται γυμνοσάλιαγκες τριανταφυλλιάς Θα αρχίσουν να μασούν μέσα από τα φύλλα κάνοντας μεγάλες τρύπες. φάτε τα πάντα εκτός από τη μέση

σε αναζήτηση τριαντάφυλλων γυμνοσάλιαγκων Κοιτάξτε την κάτω πλευρά του φύλλου καθώς κατασκοπεύετε. Έχουν ένα μαλακό, κιτρινο-καφέ κεφάλι και ένα ημιδιαφανές πρασινωπό-κίτρινο σώμα.Μπορείτε γενικά να τα βουτήξετε σε έναν κουβά με νερό και σαπούνι. Αλλά αν έχετε σοβαρή επιδημία Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερα εντομοκτόνα.

ιαπωνικό σκαθάρι

Εάν δεν παρατηρήσετε ζημιά στα φύλλα μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Το υπέροχο τριαντάφυλλό σας μπορεί να τρέφεται με ενήλικα ιαπωνικά σκαθάρια. Αυτά τα έντομα τρέφονται με λουλούδια και φύλλα. Κάντε το δέντρο σας να μοιάζει με δαντέλα.

Ιαπωνικό σκαθάρι που τρώει φύλλα τριαντάφυλλουμετά

Τα ιαπωνικά σκαθάρια είναι πολύ χαριτωμένα έντομα. Έχουν μεταλλικό πράσινο σώμα και λαμπερά μπρονζέ φτερά. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά τα έντομα που τρέφονται με φύλλα τριαντάφυλλου είναι να τα μαζέψετε το πρωί και το βράδυ όταν είναι πιο δραστήρια.

Δεν συνιστώνται ψεκασμοί εντομοκτόνων καθώς η δύναμη που απαιτείται για να τα σκοτώσει είναι τοξική για τις μέλισσες.

Μέλισσες που κόβουν φύλλα: Τα καταπληκτικά τριαντάφυλλα είναι φυλλοφάγα έντομα.

Αν παρατηρήσετε ότι η τρύπα στο καταπληκτικό φύλλο τριαντάφυλλου σας είναι ένα τέλειο οβάλ ή κύκλος. Μπορεί να έχετε μερικές κοπτικές μέλισσες να καραδοκούν τριγύρω. Αν και η ζημιά ήταν σχετικά μικρή. Αλλά τα μοσχεύματα φύλλων είναι αντιαισθητικά και μπορούν να αποφευχθούν.

Αυτές οι μέλισσες είναι μοναχικές και δεν ζουν σε αποικίες. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης. Είναι απαραίτητα για την επικονίαση των αυτοφυών καλλιεργειών και των αγριολούλουδων. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση μεθόδων χημικού ελέγχου. γιατί η ζημιά είναι πολύ μικρή Αφήστε τα ήσυχα και αφήστε τα να συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

ελάφι

Τα ελάφια αγαπούν τα τριαντάφυλλα. Συνήθως, τα ελάφια θα ροκανίσουν τα φύλλα, τα λουλούδια και τους μίσχους του καταπληκτικού φυτού τριανταφυλλιάς σας. που μπορεί να καταστρέψει σοβαρά τους θάμνους

Αν ενοχλήσεις το ελάφι Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα ελάφια μακριά από τα δέντρα είναι να χτίσετε έναν φράχτη. Μπορείτε να ψεκάσετε την περιοχή με απωθητικό σπρέι ελαφιού. Ο ψεκασμός των φυτών είναι μια καλή επιλογή, καθώς είναι απίθανο να βλάψει τους θάμνους τριανταφυλλιάς και κρατά τα ελάφια μακριά για περισσότερο.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τα παράσιτα από το να φάνε το υπέροχο τριαντάφυλλό μου;

Επειδή αυτά τα παράσιτα είναι τόσο ελκυστικά για τα τριαντάφυλλα νοκ-άουτ, πρέπει να αποτραπεί η εμφάνισή τους.

κλάδεμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλαδέψετε το καταπληκτικό σας τριαντάφυλλο στα τέλη της άνοιξης ή στα τέλη του χειμώνα. Αναζητήστε καλάμια που τρίβονται μεταξύ τους καθώς αυτές οι περιοχές προσελκύουν έντομα.

συνεχής δοκιμή

Ελέγξτε τους θάμνους των τριαντάφυλλων μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τα έντομα. Αν βρείτε κάποιο έντομο Γεμίστε ένα φλιτζάνι ή μια κανάτα μέχρι τη μέση με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού πιάτων. Διαλέξτε ένα έντομο και τοποθετήστε το στην κατσαρόλα. Εάν το κάνετε αυτό μερικές φορές την εβδομάδα. Θα μπορείτε να ελέγξετε τη μόλυνση.

σπρέι

Ο ψεκασμός νερού από τη βρύση όπου τείνουν να ζουν τα σφάλματα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Το θαυμαστό τριαντάφυλλο είναι λιγότερο ευαίσθητο σε κηλίδες νερού από άλλα τριαντάφυλλα. Έτσι δεν θα τα καταστρέψετε.

Ένα σπρέι με λάδι neem ή εντομοκτόνο σαπούνι θα βοηθήσει στον έλεγχό του. Καλύψτε την κάτω πλευρά των φύλλων του τριαντάφυλλου ενώ ψεκάζετε για καλύτερα αποτελέσματα.

Περισσότερα για την παρατήρηση των νοκ άουτ.

Λιπάνετε για να αποφύγετε τρύπες στα φύλλα τριαντάφυλλου.

Η τακτική λίπανση του Knockout Rose είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή και δυνατά. για να διατηρήσετε τα φυτά σας απαλλαγμένα από παράσιτα και υγιή. Βάλτε τριγύρω ανακατεμένο λίπασμα. στέλεχος κάθε μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *