Είναι ένας σπιτικός δολοφόνος ζιζανίων μια καλύτερη επιλογή από το Roundup

Is A Homemade Weed Killer A Better Choice Than Roundup

Το ζιζανιοκτόνο, κοινώς γνωστό ως Roundup, έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε όλο τον κόσμο από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο κατασκευαστής (Monsanto) ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα του είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Η αλήθεια είναι ότι η επιστήμη είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η επιστήμη. με τα προϊόντα τους

Με τόσα προϊόντα να ψεκάζονται στον πλανήτη κάθε χρόνο. Οι τοξίνες λοιπόν βρίσκονται στον αέρα, το νερό και το έδαφος.Αυτές οι χημικές ουσίες προστίθενται στα τρόφιμα που τρώμε καθημερινά.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους κινδύνους των ενεργών και ανενεργών συστατικών που βρίσκονται στο Roundup. Θα μοιραστούμε επίσης συμβουλές για να κρατήσετε αυτές τις τοξίνες μακριά από τη ζωή σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα. [source]

Ποιο είναι το χειρότερο εν κατακλείδι;

Το Glyphosate είναι ένα μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο (φυτοκτόνο) και το δραστικό συστατικό του Roundup.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας προσδιόρισε τη χημική ουσία ως ενδοκρινικό διαταράκτη. Το glyphosate μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στην αναπαραγωγική και γενική υγεία στον άνθρωπο και σε άλλα θηλαστικά. [source]

Το πρακτορείο προειδοποίησε ότι Η «κατάλληλη χρήση» δεν έχει διαφορά στους εγγενείς κινδύνους μιας χημικής ουσίας. Ακόμη και πολύ μικρές ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Roundup δεν είναι το μόνο προϊόν που περιέχει glyphosate. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 750 προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες που περιέχουν αυτή τη χημική ουσία. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο χρόνο χρειάζεται για να λειτουργήσει το Roundup;

Το Roundup έχει αναφερθεί ότι προκαλεί καρκίνο.

Έρευνα που διεξήχθη από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ δείχνει ότι, εκτός από τις ενδοκρινικές διαταραχές, Η μακροχρόνια έκθεση στη γλυφοσάτη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να προάγει τον καρκίνο του μαστού. [source]

Σουηδικές μελέτες σε ποντίκια δείχνουν κάποιες ενδείξεις ότι υψηλές δόσεις της χημικής ουσίας μπορεί να οδηγήσουν σε λέμφωμα μη Hodgkin. Και μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στο έμβρυο και καθυστερημένη εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Γιατί η γλυφοσάτη είναι παντού. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να ψεκάσετε το γκαζόν σας με ένα ζιζανιοκτόνο όπως το Roundup, μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητες βλάβης.

Τα ενεργά συστατικά απορροφώνται από τα μάτια, τη μύτη και (σε ​​μικρότερο βαθμό) το δέρμα εάν αμελήσετε να πλύνετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό χημικών ουσιών. Μπορείτε να το καταπιείτε εύκολα όταν τρώτε ή καπνίζετε.

Εάν λαμβάνετε πάρα πολύ από αυτή τη χημική ουσία Μπορεί να αντιμετωπίσετε:

 • ερεθισμός του λαιμού και της μύτης
 • πληγές στο στόμα (εγκαύματα)
 • μάτια που καίνε
 • εξάνθημα
 • κάνω εμετό
 • ντρίμπλα
 • διάρροια
 • τάση προς εμετό

Αυτά τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα μικρής τυχαίας έκθεσης. Οι άνθρωποι που καταπίνουν σκόπιμα φυτοφάρμακα που περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες ήταν μια επιτυχημένη μέθοδος αυτοκτονίας.

Ρεκόρ: Λάβετε ιδιαίτερες προφυλάξεις για να κρατάτε τα κατοικίδια και τα παιδιά μακριά από περιοχές όπου εφαρμόζονται ζιζανιοκτόνα που περιέχουν glyphosate. Αυτό το άρθρο μοιράζεται ιδέες για φιλικά προς τα κατοικίδια ζιζανιοκτόνα. Εάν έρθουν σε επαφή με φυτά που είναι ακόμα υγρά με φυτοφάρμακα Μπορεί να είναι σοβαρές ή και θανατηφόρες.

Το αποτέλεσμα θα είναι αθροιστικό.

Σύμφωνα με την EPA, περίπου εκατό εκατομμύρια λίβρες Roundup καταναλώνονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. και είναι ένα από τα 750 χημικά που περιέχουν γλυφοσάτη που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στη χώρα.

στην Αργεντινή Περιβαλλοντικές ομάδες και ακτιβιστές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του glyphosate σε περιοχές όπου η χημική ουσία ψεκάζεται τακτικά για τους ακόλουθους λόγους:

 • Συχνές γενετικές ανωμαλίες στον άνθρωπο
 • υψηλή συχνότητα καρκίνου στον άνθρωπο
 • Γενετική υποβάθμιση σε άγρια ​​ζώα (π.χ. αμφίβια)

Οι αδρανή ουσίες δεν είναι επικίνδυνες.

Σύμφωνα με την Carolyn Cox, διευθύντρια έρευνας στο Oakland, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Υγείας της Καλιφόρνια, ιδιόκτητα υλικά Τα (αγνώστου ταυτότητας) ονόματα που αναφέρονται ως “ενεργά” είναι επίσης επικίνδυνα. Συστατικά που δεν είναι επιβλαβή για τον προορισμό του προϊόντος μπορεί να φέρουν ετικέτα “ακίνδυνο”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αβλαβές.

Εκτός από τους πιθανούς κινδύνους στο glyphosate, Τασιενεργά ή διαβρεκτικοί παράγοντες προστίθενται επίσης για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και να αυξήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις. Ένα από τα πιο επικίνδυνα είναι πολυαιθοξυλιωμένη αμίνη στέατος (POEA) [source]

Ο σκοπός της POEA σε ένα σκεύασμα είναι να βοηθήσει τις χημικές ουσίες της σύνθεσης να διεισδύσουν στην επιφάνεια του φυτού. αντιδρά με τα φυτικά κύτταρα και τελικά να σκοτώσει αυτά τα κύτταρα.

Αυτό το «επιβραδυντικό» συστατικό υπάρχει σε πολλά ζιζανιοκτόνα. Έχει επίσης την ικανότητα αυτών των χημικών ουσιών να διεισδύουν βαθύτερα στα ανθρώπινα κύτταρα και να προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά.Ως αποτέλεσμα, αυτό το συστατικό έχει υποπτευθεί ότι σχετίζεται με διάφορες χρόνιες παθήσεις υγείας.

Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Gilles-Eric Ceralini του Πανεπιστημίου των Καννών στη Γαλλία διαπίστωσε ότι το μείγμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον ανθρώπινο ομφάλιο λώρο, στον πλακούντα και στα εμβρυϊκά κύτταρα. [source]

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα υπολειμμάτων αυτού του συστατικού Βρίσκεται συνήθως σε καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι και η σόγια. ή σε λιβάδια και συστήματα κήπων αρκετά για να προκαλέσει αναπαραγωγικά προβλήματα

Υπέθεσαν ότι αυτό το «βαρετό» συστατικό θα μπορούσε να επηρεάσει την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του εμβρύου παρεμβαίνοντας στην παραγωγή ορμονών. Μπορεί να προκαλέσει χαμηλό βάρος γέννησης και πιθανώς αποβολή.

Υπάρχουν ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις για τον φυσικό έλεγχο των ζιζανίων;

μετά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι πρόληψης και καταπολέμησης της ανάπτυξης ζιζανίων χρησιμοποιώντας ασφαλείς και προσιτές οικιακές εναλλακτικές λύσεις. Εδώ είναι μερικές προσιτές, απλές και βολικές εναλλακτικές λύσεις για φυσική προστασία και έλεγχο ζιζανίων.

9 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα ζιζάνια

#1 – Υψηλή περικοπή! Όταν κουρεύετε κοντά στο έδαφος Ενθαρρύνετε τα ζιζάνια να αναπτυχθούν. Εάν έχετε ένα πιο πράσινο, πιο δυνατό, ελαφρώς μακρύτερο γκαζόν. Είναι λιγότερο πιθανό να έχετε ζιζάνια. κοντό γκαζόν Αυτό σπαταλά το νερό και ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ζιζανίων καθώς προτιμούν το ξηρό έδαφος και τον ήλιο.

#2 – Κόψτε το γκαζόν σαςΦυτέψτε ένα ωραίο τοπίο αντί για γκαζόν. Ένα υγιές, σταθερό και όμορφο τοπίο εμποδίζει την ανάπτυξη σκοτώνοντας τα ζιζάνια.

#3 – Προσελκύστε φυσικούς βοηθούς! Αν έχετε μεγάλη έκταση με ζιζάνια Σκεφτείτε να βρείτε έναν ιδιοκτήτη ή να δανειστείτε μια κατσίκα ή ένα πρόβατο για να ξεριζώσετε. σε ένα μικρό γρασίδι Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε ένα ή δύο μεγάλα κουνέλια (όπως ο γίγαντας της Νέας Ζηλανδίας) ως φιλικά κατοικίδια και τρώγοντες ζιζανίων στην αυλή. Φροντίστε να παρέχετε έναν ασφαλή φράκτη και άνετο περίβλημα.

# 4 – Άκρες γκαζόν και πεζοδρόμιαγια να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων κατά μήκος των άκρων του γκαζόν και των πεζοδρομίων σας Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα περίγραμμα κατασκευασμένο από δέντρα τοπίου. Πρεσαριστό κόντρα πλακέ ή πλαστικές ζάντες που παράγονται στο εμπόριο Αν επιλέξετε πλαστικό Αναζητήστε ανακυκλωμένα υλικά υψηλής ποιότητας που διαρκούν μια ζωή.

#5 – Εξημερώστε τους! Φροντίστε να κάνετε σάπια φύλλα γύρω από τα δέντρα, τους θάμνους και τα φυτά σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων. Τα ζιζάνια τείνουν να αναπτύσσονται στο ύπαιθρο. Έτσι, προσθέτοντας μια ή δύο ίντσες σάπια φύλλα στο οικόπεδο του κήπου σας θα αποτρέψετε την ανάπτυξή τους και θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε καλύτερα το πολύτιμο νερό.

#6 – Αποφύγετε το σκάψιμοΌταν φυτεύετε μια περιοχή Δημιουργείτε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη ζιζανίων Επιπλέον, εάν υπάρχουν σπόροι ή ρίζες ζιζανίων στο έδαφος, δημιουργείτε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη ζιζανίων. Η διαταραχή του εδάφους θα ενθαρρύνει την εξάπλωση.

Αντί να εργάζεστε στα τέλη του φθινοπώρου Κόψτε την περιοχή πολύ κοντά. Στη συνέχεια καλύψτε με εφημερίδα ή/και χαρτόνι. Μπόλικο σάπια φύλλα στο φύλλο. Τα ζιζάνια από κάτω θα πεθάνουν. Το χαρτί και το χαρτόνι θα γονιμοποιήσουν το έδαφος. Και θα έχετε έναν όμορφο κήπο έτοιμο να φυτευτεί την άνοιξη.

Αρχείο 7 – Διακόψτε τους! Τοποθετήστε φυσικό σάπια φύλλα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων. Είναι μια εξαιρετική λύση ανάμεσα σε σειρές στον κήπο σας ή σε περιοχές όπου θέλετε να δημιουργήσετε ένα διάδρομο. Καθαρίστε το έδαφος και τυλίξτε το πανί και καλύψτε το με σάπια φύλλα.

#8 – Πάρ’ το! Φυτεύονται πυκνά με ανθεκτικά αυτοφυή ή αυτοφυή φυτά. Εάν τα φυτά του κήπου σας είναι πυκνά και δυνατά Θα αρπάξουν τα ζιζάνια και θα τα εμποδίσουν να αναπτυχθούν.

#9 – Μάθετε να εκτιμάτε τα γηγενή φυτάΜερικά από τα φυτά που ονομάζουμε ζιζάνια είναι πολύ χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα: μπανάνες, κιχώριο, πικραλίδες. και πολλά είδη άγριας μέντας μπορούν να καταναλωθούν ή να γίνουν τσάγια.

Μάθετε για τα αυτοφυή και άγρια ​​φυτά της περιοχής σας και εντοπίστε τα φυτά που μπορεί να σας αρέσουν στον κήπο σας. όταν τα βλέπεις Φροντίστε τους και συμπεριφερθείτε τους σαν καλεσμένους.

μετά

5 φυσικοί τρόποι για να σκοτώσετε τα ζιζάνια

#1 – Τραβήξτε τα προς τα πάνω! στις αρχές της άνοιξης Όταν τα ζιζάνια είναι μικρά, κοιτάξτε γύρω από την αυλή σας και τραβήξτε τα προς τα πάνω. Παρακολουθήστε προσεκτικά τον κήπο σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και αφαιρέστε τα ζιζάνια μόλις εμφανιστούν. Είναι πολύ πιο εύκολο να τραβήξουν όταν είναι μικρά και τρυφερά και δεν έχουν καμία πιθανότητα να στρώσουν.

#2 – Βράστε το! Εάν έχετε επιβλαβή ζιζάνια σε μια μικρή περιοχή Δοκιμάστε να ρίξετε βραστό νερό με αλάτι. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τα ζιζάνια που αναπτύσσονται σε ρωγμές πεζοδρομίων. Προσέξτε να μην καείτε ή να καείτε κατά λάθος τα φυτά που θέλετε να κρατήσετε! [source]

#3 – Χρησιμοποιήστε λιγότερο αλάτιΤο αλάτι είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτώσετε τα ζιζάνια. Αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε με φειδώ. Μπορεί να βλάψει τα πεζοδρόμια και ακόμη και το χώμα.

Αποφύγετε τη χρήση του σε περιοχές όπου θέλετε να καλλιεργήσετε οτιδήποτε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο ως τελευταία λύση για τα πιο επίμονα ζιζάνια. όταν είναι νεκροί Αραιώστε το αλάτι με νερό και βελτιώστε το έδαφος. Φροντίστε να κάνετε σάπια φύλλα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων.

#4 – Φτιάξτε ένα σπιτικό ζιζανιοκτόνοΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγνό ξύδι για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια. Ή μπορείτε να φτιάξετε ένα ειδικό μείγμα ξιδιού για να σκοτώσετε τα ζιζάνια.

Ακολουθούν μερικές εύκολες και οικονομικές σπιτικές συνταγές ζιζανιοκτόνων.

Θα χρειαστείτε:

 • Μπουκάλι ψεκασμού ή ψεκαστήρας κήπου
 • συνηθισμένο ξύδι με τουλάχιστον 5% οξύτητα
 • Φθηνό κανονικό επιτραπέζιο αλάτι (Προστέθηκε ιώδιο ή όχι)
 • Υγρό πιάτων (οποιασδήποτε μάρκας)

Μπορείτε να φτιάξετε δύο τύπους ζιζανιοκτόνων με αυτά τα απλά συστατικά.

Χρησιμοποιήστε ξύδι και σαπούνι πιάτων για να σκοτώσετε τα ζιζάνια στον κήπο σας. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων και ένα γαλόνι λευκό ξύδι.

Σχετική ανάγνωση: Οδηγός για την επιλογή και τη χρήση ενός ψεκαστήρα σακιδίων πλάτης

Το υγρό πιάτων λειτουργεί ως επιφανειοδραστικό για να κατανέμει ομοιόμορφα το ξύδι και να αυξάνει την αποτελεσματικότητά του, αλλά (σε αντίθεση με τα χημικά τασιενεργά) δεν κάνει το ξύδι επιβλαβές για εσάς!

Περιμένετε μερικές μέρες και στη συνέχεια καθαρίστε τη γη και προετοιμαστείτε για φύτευση. Αυτό το μείγμα δεν καταστρέφει το έδαφος. [source]

Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλάτι σε αυτό το μείγμα για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια του πεζοδρομίου και τις περιοχές που δεν θέλετε να ξαναφυτέψετε. Γιατί το αλάτι χρειάζεται χρόνο για να διαλυθεί. Επομένως, θα πρέπει να αναμειγνύεται καλά πριν από τη χρήση.

Λάβετε υπόψη ότι το δοχείο ανάμειξης και αποθήκευσης πρέπει να χωράει 1,5 ή 2 γαλόνια, ώστε να έχετε αρκετό χώρο για να προσθέσετε αλάτι και να ανακατέψετε ή να ανακινήσετε δυνατά.

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το αλμυρό μείγμα γύρω διαδρόμους και άλλους χώρους ότι δεν θέλεις να φυτέψεις τίποτα Το αποτέλεσμα θα είναι τελικά μόνιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι διώχνει όλα τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και τα σκοτώνει για λόγους ανάπτυξης.

#5 – Καταγράψτε τη δύναμη των αιθέριων ελαίων!

Αυτή είναι μια άλλη μορφή ξιδιού που χρησιμοποιεί λάδι πορτοκαλιού.

σπιτικά υποκατάστατα

Θα χρειαστείτε:

 • μισό γαλόνι νερό
 • μισό γαλόνι ξίδι
 • 1 ουγγέλαιο πορτοκαλιού
 • 1 σαπούνι πιάτων με σπρέι

Σημειώστε ότι τα αιθέρια έλαια σε αυτό το μείγμα μπορεί να καταστρέψουν τα ελαστικά στεγανοποιητικά του ψεκαστήρα. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ένα πινέλο.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ξύδι. Επειδή μπορεί να σκοτώσει τα φυτά και τα ζιζάνια που επιθυμείτε. Εάν ψεκάζετε Κάνετε αυτό προσεκτικά τις ημέρες με αέρα για να αποφύγετε τον υπερβολικό ψεκασμό.

Ακόμα καλύτερα, εφαρμόστε το πινέλο απευθείας στο φυτό που θέλετε να σκοτώσετε. Το έγχυμα πρέπει να χρησιμοποιείται το πρωί σε μια ηλιόλουστη μέρα. Το αθίτη θα ενισχύσει το ξύδι.

Πώς το ξύδι δρα ως ζιζανιοκτόνος;

Αυτό το φυσικό προϊόν είναι το οξικό οξύ, το οποίο σκοτώνει τα φυτά αφαιρώντας την υγρασία από τα φύλλα.

Εάν απλώσετε το ξύδι απευθείας στα φυτά μια ηλιόλουστη μέρα. Θα το βρείτε μαραμένο. γίνει καφέ και πέθανε μέσα σε λίγες ώρες.

Γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε να μην χτυπήσετε τα φυτά που θέλετε να κρατήσετε. Είναι μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο.

Σημειώστε ότι το επίπεδο οξύτητας 5% είναι ένα κοινό επίπεδο για το επιτραπέζιο ξύδι. Και θα πρέπει να είναι αρκετό για τον σκοπό σας αν θέλετε να φτιάξετε ένα μη τοξικό ζιζανιοκτόνο. [source]

Προϊόντα υψηλής οξύτητας διατίθενται από εξειδικευμένα καταστήματα, καταστήματα κήπου και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Προσοχή γιατί το οξύ θα σας κάψει.

Το ξύδι που περιέχει 30% οξύ είναι επικίνδυνο Φοράτε λαστιχένια γάντια και γυαλιά. και χρησιμοποιήστε με ιδιαίτερη προσοχή Μην αναπνέετε ατμούς!

Τα αποτελέσματά σας με τα ζιζανιοκτόνα με βάση το ξύδι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του ζιζανίου που προσπαθείτε να σκοτώσετε.

Τα μαλακά πλατύφυλλα ζιζάνια, όπως οι πικραλίδες, πεθαίνουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αφθονία από τα ανθεκτικά πλατύφυλλα ζιζάνια, όπως το καβούρι. Ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε πολλές εφαρμογές για αυτόν τον τύπο ανάπτυξης.

Τα φυτά με τριχωτά φύλλα μπορεί να προστατεύονται περισσότερο από τις επιπτώσεις του ξιδιού. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε σαπούνι πιάτων στο μείγμα σας για να βοηθήσετε το νερό να διεισδύσει και να κάνει καλύτερη επαφή με την επιφάνεια του φύλλου.

Ένα φυτό με βαθιές, σταθερές ρίζες μπορεί να φαίνεται νεκρό. Αλλά τελικά θα αναγεννηθούν.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε ξύδι στο χώμα. αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένο Αυτό επηρεάζει αρνητικά το επίπεδο pH του εδάφους και βλάπτει τα μικρόβια του εδάφους.Σε αυτή την περίπτωση καταπολέμηση ζιζανίων!

Είναι δυνατόν να αποφευχθεί η έκθεση σε ζιζανιοκτόνα;

Αν και η χρήση ζιζανιοκτόνων μπορεί να φαίνεται μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα. Υπάρχουν όμως βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. και αποφύγετε να συμβάλετε στην πρόκληση προβλημάτων

Φυσικά Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες που περιέχουν γλυφοσάτη στο σπίτι σας Οι χημικές ουσίες θα συσσωρευτούν, θα εκπλυθούν στο έδαφος και θα εκπλυθούν σε υδάτινα σώματα.

Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην άγρια ​​ζωή στο σπίτι σας. Και το νερό μπορεί να πέσει ή να κυλήσει οπουδήποτε στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, «όχι!» αν επιλέξετε να μιλήσετε θετικά και προληπτικά. Θα είστε σε θέση να μειώσετε τις επιπτώσεις αυτών των επιβλαβών χημικών ουσιών σε εσάς, την οικογένειά σας, τους γείτονές σας. Και τέλος — στον κόσμο.

Όταν επιλέγετε να κάνετε θετικές αλλαγές Σίγουρα θα μπορέσετε να επηρεάσετε τους άλλους γύρω σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *