Καλλιέργεια Ντάλια – Ερωτήσεις και Απαντήσεις –

Οι ντάλιες μπορούν να καλλιεργηθούν από σπόρους ή ρίζες, κάτι που αρχικά χρειάστηκε περίπου δύο εβδομάδες. Οι πολλές διαθέσιμες ποικιλίες περιλαμβάνουν κάκτους, ντάλιες, επίσημες και άτυπες διακοσμητικές ποικιλίες. μονοανθών ποικιλιών και μινιατούρα

Οι ντάλιες ανθίζουν σε διάφορα χρώματα όπως κίτρινο, βυσσινί, πορτοκαλί και λεβάντα. Τα λουλούδια μπορεί να είναι τόσο μεγάλα όσο 6 ίντσες σε διάμετρο, και ορισμένες ποικιλίες φτάνουν σχεδόν τα έξι πόδια σε ύψος.

Οι ρίζες πρέπει να φυτευτούν 6 ίντσες στο έδαφος, 3 πόδια απόσταση μεταξύ τους σε αμμοπηλώδη. Πρέπει να στηρίζει τον κορμό με ένα δυνατό κοντάρι. Οι ρίζες πρέπει να σκάβονται αμέσως μετά τον παγετό και να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους.

ερώτηση: Τι έκανε τα μπουμπούκια στη ντάλια μου να μαυρίσουν και να σκάσουν; Τα φυτά είναι κοντά και θαμνώδη.

απάντηση: Το Lygus lineolaris (κακό ζωύφιο των φυτών), ένα μικροσκοπικό έντομο με διάμετρο περίπου 1/4 ίντσας, μπορεί να προκαλέσει αυτήν την κατάσταση. Αν και οι έλεγχοι δεν είναι εύκολοι. Αντίθετα, ψεκάστε τα φυτά με 50% υγρό θείο.Το σπρέι μαλαθίου είναι επίσης χρήσιμο. Και δοκιμάστε βιολογικό λάδι neem.

ερώτηση: Είχα ένα τεράστιο κρεβάτι ντάλια πέρυσι που ήταν πολύ απογοητευτικό. Δεδομένου ότι πολλές από τις ντάλιες της βγάζουν τακτοποιημένα φύλλα, αλλά όχι λουλούδια, κρατάω τους κόνδυλους σε δροσερό μέρος για το χειμώνα και τους χωρίζω σε δύο και τέσσερις κόνδυλους. Μπορείτε να μου δώσετε μερικές συμβουλές για αυτά τα κεφάλια; EWH Ουισκόνσιν

απάντηση: Εάν ταΐζετε πολύ ντάλια Θα παράγουν μεγάλες υδροπονικές ρίζες που συχνά παράγουν φτωχές καλλιέργειες το επόμενο έτος. Η εφαρμογή αζωτούχων λιπασμάτων ταχείας δράσης θα προκαλέσει υπερβολικά νεαρά φύλλα και βλαστούς με αρνητικές επιπτώσεις στους κόνδυλους και τα άνθη.

Αν έχεις καλό δέντρο με χοντρά φύλλα Η συλλογή και η κοινή χρήση κεφαλών δεν είναι λάθος. Συχνά, η υπερβολική ποσότητα φυτικής τροφής οδηγεί σε ανάπτυξη που είναι πολύ μαλακή για να διεγείρει την ανθοφορία.

ερώτηση: Λατρεύω τις ντάλιες αλλά δεν έχω εμπειρία στην καλλιέργεια τους. Θα αναδείξετε τον πολιτισμό τους;

απάντηση: Μην φυτεύετε βολβούς ντάλιας μέχρι να περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των φυτών – περίπου 4 πόδια, όχι πάρα πολύ για την καλύτερη ανθοφορία.

Οι μετοχές και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται για αυτό. Είναι καλή ιδέα να οδηγήσετε έναν πάσσαλο 5 έως 6 ποδιών στο μέρος όπου θα φυτευτούν οι ρίζες της ντάλιας πριν από τη φύτευση. Αν το δέντρο είναι αρκετά ψηλό Δέστε το σε ένα μπαστούνι και δέστε το καθώς προχωρά η ανάπτυξη.

Οι ντάλιες χρειάζονται άφθονο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της καλλιεργητικής περιόδου. Καλύψτε το χώμα με μισοσαπισμένη κοπριά, στρώνοντας γύρω του. Μεμονωμένα φυτά για να τροφοδοτούν το φυτό και να συγκρατούν την υγρασία Οι ντάλιες πρέπει να φυτεύονται στον ήλιο σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ένα πλούσιο χώμα σε γλάστρες είναι απαραίτητο εάν ελπίζετε να καλλιεργήσετε γιγάντια λουλούδια.

Σχετίζεται με: Dahlias Keep Fresh

ερώτηση: Πείτε μου πώς να αποθηκεύσετε τις ντάλιες το χειμώνα.

απάντηση: Η αποθήκευση κονδύλων ντάλιας το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι πάντα ένα πρόβλημα. Τα καλύτερα μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα είναι άμεσα διαθέσιμα για την προστασία των κονδύλων της ντάλιας καθώς η συγκράτηση της υγρασίας είναι δύσκολη.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σπίτια με συστήματα θέρμανσης που στεγνώνουν τον αέρα. Υπάρχει ένα πείραμα για την επίλυση του προβλήματος της αποξηραμένης ντάλιας στην αποθήκευση.

Αρχικά, οι κόνδυλοι εμποτίζονται σε ένα μείγμα που εμποδίζει τον μαρασμό. (Το μέρος που εμποδίζει τον μαρασμό) αφήνεται να στεγνώσει και στη συνέχεια αποθηκεύεται σε ξηρή τύρφη. Αυτό το καθιστά 100 τοις εκατό αδιάβροχο. Το Wilt-Pruf είναι διαθέσιμο σε τοπικά κέντρα κήπου και στο διαδίκτυο.

Αφού μουλιάσετε το αντιρυτιδικό μείγμα Οι κόνδυλοι πρέπει να φυλάσσονται σε πολύ δροσερό, ξηρό μέρος όπου δεν παγώνουν.

ερώτηση: Καλλιεργώ μια νάνο ντάλια από σπόρο. Τι πρέπει να κάνω με τους πλάγιους βλαστούς – να τους κόψω ή να τους αφήσω;

απάντηση: Ο σκοπός αυτού του τύπου ντάλιας είναι να έχει ένα ολόσωμο φυτό αντί για μερικά μόνο μεγάλα λουλούδια. Αν το δενδρύλλιο τσιμπηθεί στη μέση όταν είναι ακόμα μικρό και έχουν μείνει όλοι οι βλαστοί. Συχνά γίνεται ένα πολύ επιδεικτικό φυτό.

Εάν τα σπορόφυτα τσιμπηθούν σε ύψος έξι ιντσών Θα γίνει λιγότερο θαμνώδες φυτό και δεν θα το φυσά εύκολα ο αέρας. στην πραγματικότητα Εάν το φυτό είναι τσιμπημένο χαμηλά και αφήνει τον θάμνο ευάερο. μπορεί να φυτευτεί χωρίς στοίχημα

ερώτηση: Ένα μπουμπούκι εμφανίστηκε στη ντάλια μου. αλλά γίνεται καφέ Ή αν δεν ανοίγει η πόρτα, γιατί;

απάντηση: Όταν εμφανίζονται μπουμπούκια στις ντάλιες Αφαιρούμε όλα τα κοτσάνια αφήνοντας μόνο ένα κοτσάνι. Στη συνέχεια αφαιρέστε τους βλαστούς στη βάση των λουλουδιών για να αποκτήσετε το καλύτερο στέλεχος. Μόνο περίπου μισή ντουζίνα μίσχους επιτρέπονται ανά φυτό.

Αν το κεφάλι φυτευτεί πολύ νωρίς Θα αρχίσει να ανθίζει με ζεστό καιρό και θα βλαστάνει ή θα παράγει δύσμορφες ντάλιες. Η αρχική κλίση της κεφαλής μπορεί να είναι το πρόβλημά σας.

ερώτηση: Μπορούν να τσιμπηθούν οι ντάλιες για να μην ψηλώσουν; Εάν ναι, πώς και πότε;

απάντηση: Οι ντάλιες μπορούν να τσιμπηθούν όσο θέλετε μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Παράγει ένα βαρύ, λεπτό, θαμνώδες φυτό.Η φύτευση των κονδύλων την άνοιξη θα βοηθήσει λίγο. στο κλάδεμα της ντάλιας Κόψτε μια ίντσα ή δύο από την κορυφή κάθε στελέχους όταν φτάσει σε ύψος ένα πόδι. Ελέγξτε αυτό εάν οι ντάλιες σας δεν ανθίζουν την άνοιξη.

ερώτηση: Οι ντάλιες μου ήταν ακανόνιστες και «θαμβωμένες», με ακανόνιστα και μαραμένα φύλλα που έδειχναν ένα μωσαϊκό μοτίβο ανοιχτό πράσινο και κίτρινο.

Κάθε χρόνο τα φυτά καθυστερούν όλο και περισσότερο. Η ανθοφορία μειώνεται πολύ. Τι είναι και τι μπορεί να κάνει;

απάντηση: Κάνατε πολύ καλή δουλειά περιγράφοντας το Dahlia Stunt (γνωστός και ως Νάνος) και το Mosaic. Αυτή η ιογενής ασθένεια είναι πολύ κοινή και εξαπλωμένη σε όλο τον κόσμο. Η ασθένεια μεταδίδεται από μια ποικιλία αφίδων και εξαπλώνει μολυσμένους κονδύλους. Μάθετε για τον πολλαπλασιασμό της ντάλιας.

Τα συμπτώματα τείνουν να είναι πιο δύσκολο να παρατηρηθούν σε θερμότερα κλίματα ή σε «ανεκτικές» ποικιλίες.

Ο ιός προσβάλλει επίσης ζίννιες και κατιφέδες. Το μωσαϊκό της ντάλιας, ή το κόλπο, μπορεί να ελεγχθεί αγοράζοντας ένα ζωηρό απόθεμα επιλογής και φυτεύοντάς το σε λογική απόσταση από άλλες ντάλιες που είναι ήδη μολυσμένες. Το ωίδιο στις ντάλιες είναι μια άλλη ασθένεια των φυτών που πρέπει να προσέχετε.

Καταστρέψτε αμέσως τα άρρωστα φυτά καθώς δεν θα ανακάμψουν. Ο τακτικός ψεκασμός είναι σημαντικός για τον έλεγχο των αφίδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *