Καλλιέργεια πανσέδων από σπόρους –

growing-pansies-seed-09302015

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την επιτυχία με τα katoeys είναι να αγοράσετε ποιοτικούς σπόρους από μια αξιόπιστη εταιρεία. Εκτός αν φυτέψετε σπόρους υψηλής ποιότητας. Δεν θα μπορείτε να περιμένετε να παράγετε λουλούδια υψηλής ποιότητας.

Οι πανσέδες αναπτύσσονται καλύτερα σε τοποθεσίες που δέχονται ήλιο το πρωί ή αργά το απόγευμα. αλλά σκιασμένος από τη ζέστη του μεσημεριανού ήλιου

Εύθραυστα λουλούδια μπορούν να φυτευτούν στη βόρεια πλευρά του κτιρίου. Αλλά το φυτό συνήθως αναπτύσσεται με ποδαράκια και σπειροειδή σε μέρη που δέχονται ελάχιστο ή καθόλου άμεσο ηλιακό φως.

Οι πανσέδες μπορούν να φυτευτούν στη σκιά μεγάλων δέντρων. Αλλά οι ρίζες του δέντρου απορροφούν γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το φυτό. Επομένως, μια σοβαρή δίαιτα είναι απαραίτητη.

σημασία του εδάφους

μετά

Το χώμα πρέπει να είναι χαλαρό και γόνιμο για να παράγει όμορφους πανσέδες. Το χώμα κήπου πλούσιο σε καλά σαπισμένο λίπασμα και προσθήκη αρκετής άμμου για να γίνει αργιλώδες και πορώδες είναι το καλύτερο.

Μούχλα φύλλων ή καλά βρεγμένη τύρφη χρειάζονται επίσης στο έδαφος. Επειδή διατηρεί το κρεβάτι υγρό και δροσερό σε ζεστό καιρό.

Κάνετε χαλαρό έδαφος και τα ζιζάνια να μεγαλώνουν με συχνή άροση.

Όσο περισσότερο μαζεύεις, τόσο περισσότερο ανθίζει. Επιτρέποντας στους σπόρους να βλαστήσουν θα μειώσει την ανθοφορία.

Ήρθε η ώρα να σπείρουμε τους σπόρους.

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για πανσές. Αυτό συμβαίνει επειδή ανθίζουν και αφθονούν σε δροσερά κλίματα.

Να ανθίσει αυτή την εποχή Οι σπόροι πρέπει να σπαρθούν νωρίτερα τον Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου.

Το φυτό μπορεί να διαχειμάσει σε κρύο πλαίσιο. Δεν είναι ο κρύος καιρός που βλάπτει τους πανσέδες και άλλα ανθεκτικά φυτά. Αλλά η ταχεία μετάβαση από την κατάψυξη στην απόψυξη είναι καταστροφική.

Η σάπια φύλλα με αειθαλή κλαδιά και κλαδάκια ή κάποιο είδος σάπια φύλλα και να μην συνθλίβετε τα φυτά είναι ένας τρόπος για να τα περάσετε με ασφάλεια τον χειμώνα.

Ωστόσο, η αντιανεμική επένδυση είναι επίσης επιβλαβής για αυτούς. Είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν σε ανοιχτό αέρα ή σε δροσερά μέρη όπου το φυτό θα παραμείνει μόνιμο. Μου αρέσει όμως να σπέρνω σε κατοικίες και μετά να μετακομίζω σε μόνιμη τοποθεσία. Στα φυτώρια μπορεί να φροντίσει περισσότερο.

επίπεδοι σπόροι

Οι επίπεδοι σπόροι έχουν βάθος 3 ίντσες, πλάτος 12 ίντσες και μήκος 24 ίντσες, είναι κατασκευασμένοι από ξύλο και είναι αρκετά μεγάλοι για να καλλιεργούν δέσμες σπόρων.

Εάν οι ρωγμές στο κάτω μέρος του δαπέδου δεν είναι καλά στραγγισμένες. μπορεί να ανοίξει μικρές τρύπες Περάστε το κάτω μέρος σε απόσταση 3-4 εκατοστών μεταξύ τους.Ανακατέψτε τρία καλούπια φύλλων με ένα μέρος άμμου.

Στραγγίστε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο 1/4 ίντσας και μετά είναι έτοιμο να το τοποθετήσετε στο ταψί σποράς, το οποίο δεν πρέπει να γεμίσει περισσότερο από μισή ίντσα από την κορυφή. Μια άλλη επιλογή είναι μια σακούλα μίγματος εδάφους.

Αφού ο πανσές ανθίσει για αρκετές εβδομάδες Συχνά έχουν μακριά πόδια και μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα. Κόψτε λουλούδια με μακριά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων, για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη.

Αυτό θα τονώσει τη νέα ανάπτυξη στη βάση του φυτού και θα παρατείνει την ανθοφορία. καθώς αναπτύσσεται νέα ανάπτυξη Η χρήση υγρών λιπασμάτων θα είναι χρήσιμη. Σφίξτε το με μια μικρή σανίδα.

Στη συνέχεια, σημειώστε τις σειρές σε απόσταση 1 ίντσας και 1/8 ίντσας βάθος και τοποθετήστε τους σπόρους στις σειρές με απόσταση 1 ίντσας μεταξύ τους. Στη συνέχεια ισοπεδώστε την επιφάνεια του εδάφους και γεμίστε τις σειρές για να καλύψουν τους σπόρους.

Η θεραπεία είναι σημαντική.

όταν φυτεύονται οι σπόροι Καλύψτε το επίπεδο με σάκους λινάτσας. Αφήστε το νερό να περάσει μέσα από το σάκο μέχρι να βραχεί το χώμα και το νερό να τρέξει από τον πάτο του δίσκου.

Η λινάτσα εμποδίζει τους σπόρους να ξεπλυθούν από το χώμα και διατηρεί την υγρασία μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι και τα σπορόφυτα να κατέβουν στο χώμα.

Τα πρώτα σπορόφυτα μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε μια εβδομάδα. Αλλά άλλα σπορόφυτα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο. Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι υγρό.

Η υψηλή υγρασία μπορεί να κάνει τα φυτά να «βρέξουν» εάν φυτευτούν σε ζεστό κλίμα. Είναι καλύτερα να το αφήσετε σε εξωτερικό χώρο. Θα πρέπει όμως να φυτευτεί στη σκιά με υαλοπίνακα για να το προστατεύει. για να αποτρέψουν τα μικρά σπορόφυτα ξεβράστηκε από το έδαφος από τη δυνατή βροχή

Το γυαλί πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την άκρη του επίπεδου δαπέδου για καλύτερη ροή αέρα. Όταν το χώμα στεγνώσει, πάρτε ένα ποτήρι νερό για να ψεκαστεί καλά ή σταδιακά. ρίξτε νερό ανάμεσα στις σειρές

χρόνος φύτευσης

Όταν τα φυτά αρχίζουν να συνωστίζονται μεταξύ τους στο φυτώριο Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια δροσερή, συννεφιασμένη μέρα για φύτευση. Τοποθετήστε τα φυτά σε απόσταση έξι έως οκτώ ιντσών μεταξύ τους σε σειρές που απέχουν οκτώ ίντσες μεταξύ τους.

Χρησιμοποιώ μια παλιά κουταλιά της σούπας ή μικρό μυστρί φύτευσης. Διατηρήστε το κρεβάτι υγρό μέχρι τα φυτά να γίνουν σταθερά και δυνατά.

Ξηρά αποκόμματα χόρτου, μερικώς σάπια φύλλα Η τύρφη είναι χρήσιμη για να διατηρεί τις ρίζες δροσερές και υγρές.

Μερικώς σάπιο άχυρο από την παλιά θημωνιά είναι καλό για αυτό το σκοπό. Τοποθετήστε προσεκτικά το σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά, αλλά μην τα σκεπάζετε.Σε ξηρό καιρό, μουλιάζετε τον πανσές δύο φορές την εβδομάδα.

ψάξε για κάμπιες

Οι κάμπιες είναι ίσως τα πιο επικίνδυνα παράσιτα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αμφίφυλοι καλλιεργητές.

Κόβουν υπόγεια φυτά και, αν μείνουν μόνα τους, θα καταστρέψουν την περισσότερη βλάστηση σε δροσερά, υγρά κλίματα στις αρχές της άνοιξης.

Τρέφονται με φυτά τη νύχτα, αλλά… τρυπώνουν κοντά στα φυτά τη μέρα.

Κρύφτηκαν εκεί μέχρι που ξαναήρθε το σκοτάδι. Συχνά τα αναζητούν μετά το φως της ημέρας ανακατεύοντας το έδαφος κοντά στα φυτά με τα οποία τρέφονται. πριν σκάψουν βαθύτερα στο έδαφος.

Έχουν σχεδόν το χρώμα του εδάφους και χρειάζεται καλή όραση για να τα δεις. Οι κάμπιες είναι συνήθως περίπου στο μέγεθος ενός καλωδίου μολυβιού και κυμαίνονται από μια ίντσα έως μια ίντσα και μισή ίντσα. Τυλίγονται γύρω από τους μίσχους των φυτών για να τραφούν και συχνά βρίσκονται σε αυτή τη κουλουριασμένη θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *