Καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους με τεχνητό φως

Pinterest Hidden Image

Έχετε σκεφτεί ποτέ να καλλιεργήσετε φυτά κάτω από τεχνητό φως; καλλιεργούν φυτά εσωτερικού χώρου με τεχνητό φως Όλοι οι δρόμοι προς την ωριμότητα είναι δυνατοί! Το αν αξίζει ή όχι ένα τέτοιο πολιτισμικό σύστημα είναι άλλο θέμα.

Αλλά δεν είναι πρόβλημα να παρέχουμε αρκετό φως για να αντισταθμίσουμε την έλλειψη φυσικού ηλιακού φωτός.

μετά

Τα φώτα φυτών εσωτερικού χώρου είναι μπεστ σέλερ.

Το φως έχει τρεις «διαστάσεις» και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση του με τη θερμοκρασία. που είναι ένας άλλος παράγοντας στην ανάπτυξη των φυτών Η κατανόηση αυτών των τεσσάρων παραγόντων είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια φυτών υπό τεχνητό φως για εσωτερική κηπουρική.

γιατί ακόμα δεν είναι καλά κατανοητό Επομένως, πρέπει πρώτα να εξηγηθεί η σχέση μεταξύ φωτός και θερμοκρασίας χρώματος. Το φως και η θερμότητα πρέπει να είναι ισορροπημένα.

Όταν το φως μειώνεται για να επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών. Μειώστε την ποσότητα φωτός που προσπίπτει στην κατσαρόλα ή θερμαίνετε σε ένα επίπεδο που είναι αρκετό για θεραπεία.

Όταν λοιπόν πέφτουν οι μέρες του χειμώνα Η έλλειψη θερμότητας από τον ήλιο δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με τη μεταφορά του φυτού σε ένα πιο ζεστό δωμάτιο.

Πρέπει να το μεταφέρουμε σε πιο δροσερό μέρος ή να αναπληρώσουμε την έλλειψη φωτός με τεχνητό φωτισμό των φυτών στο μπάνιο, για παράδειγμα. Πριν πάμε τόσο μακριά, ας απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα στο ηλιακό φως ή στο τεχνητό φως;

γιατί δεν είναι επιστήμονας Δεν μπορώ να σας δώσω τεχνική απάντηση. Τα φυτά έχουν πολύ διαφορετικές απαιτήσεις σε ένταση φωτός.

μερικά τροπικά φυτά Επιπλέον, ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως τα φυτά από χυτοσίδηρο (χυτοσίδηρο φυτό Aspidistra elatior), μπορούν να επιβιώσουν κάτω από αμυδρό φως, όπως ένα κερί 50 ποδιών.

Τα κεριά ποδιών μπορούν να αλλάξουν την απόκριση ενός φυτού. οδηγούν την ανθοφορία ή αναστέλλουν αυτήν την απόκριση Ανάλογα με το αν είναι φυτό μεγάλης ή μικρής ημέρας. Υπάρχουν ακόμα φυτά που χρειάζονται 7.000 ή περισσότερα κεριά ποδιών και δεν ανθίζουν μέχρι να πάρουν τον ήλιο.

Παρέχει ηλιακό φως πλήρους φάσματος για φωτοσύνθεση. Νομίζω ότι αν μπορούμε να πάρουμε το πλήρες φάσμα του φωτός – μπλε φως, κόκκινο φως και όλα τα ενδιάμεσα.

Δεν έχει διαφορά όμως.Θα πω ότι έχω δει καταπληκτικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε εσωτερικούς χώρους κάτω από τεχνητό φως.

Κατανόηση του φωτισμού και των αναγκών των φυτών

Τα φυτά θερμού κλίματος ανέχονται εκπληκτικά χαμηλότερη ένταση φωτός σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τα φυτά ψυχρού κλίματος.

Φυτά όπως οι σινεράρια και οι καλέντουλες, που απαιτούν σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, θα υποφέρουν περισσότερο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο από το αλεξανδρινό, εκτός εάν λάβουν επιπλέον φως.

Μία από τις αδυναμίες της χρήσης τεχνητού φωτισμού στα φυτά που αναπτύσσονται είναι η υπερβολική θερμότητα που παράγεται από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. με λαμπτήρες φθορισμού να εξαφανιστεί πολύ αυτή η αναπηρία Οι λαμπτήρες φθορισμού εκπέμπουν περισσότερο φως με λιγότερη θερμότητα.

Όχι λιγότερες από τρεις «διαστάσεις» φωτός:

… προκαλώ προβλήματα

Η φωτεινή ένταση αναφέρεται στη δύναμη του φωτός. Αυτό συνήθως μετριέται σε footcandles. Τα φωτόμετρα στη φωτογραφία συνήθως μετρώνται σε footcandles. Άρα η λέξη δεν είναι τόσο μυστηριώδης όσο παλιά.

Η διάρκεια και η ένταση συχνά συγχέονται. Η διάρκεια αναφέρεται στον αριθμό των ωρών που μια πηγή φωτός εκπέμπει ακτινοβολία. Αλλά η διάρκεια και η ένταση δεν είναι εναλλάξιμα.

Δεν μπορείτε να αντισταθμίσετε τις μικρότερες ημέρες κάνοντας τα φώτα πιο φωτεινά για λιγότερο χρόνο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αφρικανικές βιολέτες μπορούν να φυτευτούν για 18 ώρες σε κεριά 600 ποδιών και κεριά 1000 ποδιών για 12 ώρες, αλλά αυτή είναι η μόνη περίπτωση όπου αυτές οι δύο ιδιότητες δεν είναι εναλλάξιμες.

Φυσικά, οι λαμπτήρες φθορισμού πλήρους φάσματος μπορούν να είναι αναμμένοι για όσο διάστημα χρειάζεται. Η ένταση του φωτός είναι ένα άλλο θέμα. Δεδομένου ότι η ακτινοβολία από αυτούς τους λαμπτήρες πλήρους φάσματος ή λαμπτήρων φθορισμού δεν “ακτινοβολεί” καλά, τα φυτά (φύλλα) πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 12 ιντσών από τη λάμπα για να τη λάβουν. Επαρκές «φως ανάπτυξης»

Ως αποτέλεσμα, ένας λαμπτήρας τυπικού τύπου εφοδιασμένος με δύο λαμπτήρες φθορισμού 40 watt θα φωτίζει μια περιοχή ανάπτυξης μόνο 4 τετραγωνικών ποδιών, περίπου 12 ίντσες πλάτος και τέσσερα πόδια μήκος. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, ένας λαμπτήρας 60 watt μπορεί να αντικαταστήσει το ηλιακό φως σε μια περιοχή 4 ποδιών επί 4 ποδιών.

Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως υπονοούμενη ότι οι λαμπτήρες πυρακτώσεως ή πυρακτώσεως είναι υποκατάστατο πλήρους απασχόλησης για το φυσικό φως της ημέρας. για πολλά είδη Τέτοιοι λαμπτήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετες πηγές φωτός.

Αν είναι φυτό που φτάνει στην ανθοφορία τη σύντομη μέρα του χρόνου. Αυτό το επιπλέον φως μπορεί να βοηθήσει να συγκρατηθεί. Αν είναι κάτι που συνήθως χρειάζεται αρκετές μέρες για να ανθίσει. Ο πρόσθετος φωτισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της ανθοφορίας και της μη ανθοφορίας.

Αφρικανική βιολέτα-τεχνητή φωτιά-09302015μετά

Στην περίπτωση της αλεξανδρινής, για παράδειγμα, όταν καλλιεργείται σε ένα συνηθισμένο σαλόνι, μπορεί να εντοπιστεί το γεγονός ότι αυτό το φυτό χρησιμοποιείται τη νύχτα σε ένα κανονικό δωμάτιο με αδυναμία.

Δύο ή τρία πόδια ηλιακού φωτός είναι αρκετά για να αποτρέψουν τα φυτά από την καρποφορία. Δεν μπορείτε να περιμένετε να ανθίσει το poinsettia στο σαλόνι όταν ένα μέλος της οικογένειας διαβάζει ένα περιοδικό, ένα iPad ή ένα Kindle με τα φώτα αναμμένα. Θα πρέπει να είναι σε απόλυτο σκοτάδι για τουλάχιστον 13 έως 14 ώρες το βράδυ πριν ανθίσει:

Τα χρυσάνθεμα, τα οποία είναι βραχύβια φυτά, ελέγχονται συχνά με πρόσθετο φως μέχρι τα τέλη του χειμώνα. Όταν θέλετε λουλούδια, σβήστε τα φώτα και φυτέψτε λουλούδια.

Ως εκ τούτου, τα χρυσάνθεμα μπορούν να ανθίσουν με άνεση του καλλιεργητή παρέχοντας σκιά το καλοκαίρι και φως το χειμώνα.

Σύγκριση τύπων τεχνητού φωτός στην ανάπτυξη των φυτών

Οι ερασιτέχνες καλλιεργητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν λαμπτήρες τεχνητού ηλιακού φωτός για πολλούς σκοπούς. Το να αναγκάζετε τις κονδυλώδεις μπιγκόνιες να ανθίζουν τις πιο σκοτεινές μέρες του χειμώνα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Οι κονδυλώδεις μπιγκόνιες είναι μακρόβια φυτά που χρειάζονται συμπληρωματικό φως.

Στο ανοιχτό χωράφι, τα άνθη σταματούν να σχηματίζουν μπουμπούκια όταν η διάρκεια της ημέρας πέσει κάτω από 12 ώρες στα μέσα Σεπτεμβρίου. σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Οι κονδυλώδεις μπιγκόνιες σταματούν να ανθίζουν και σχηματίζουν κεφάλια.

στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ Εάν χρησιμοποιείτε φως δέντρου πριν από αυτή την απόσταση που ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου Το μέγεθος του κεφαλιού δεν θα αυξηθεί. Και τα φυτά θα ανθίσουν όλο το χειμώνα.

Τα συστήματα φωτισμού φθορισμού ή πυρακτώσεως μπορούν να ενεργοποιηθούν στις τέσσερις το απόγευμα και να απενεργοποιηθούν στις εννέα το πρωί για να φωτίσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι εύκολο να το κάνετε με ένα χρονόμετρο όπως αυτό.

Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, όπως τα γεράνια, οι προβάλιες, το παραδεισένιο μπλε πρωινό glory και πολλά άλλα, μπορούν να ανθίσουν όλο το χειμώνα με αυτά τα ίδια πρόσθετα φώτα.

Η εφαρμογή τεχνητού ηλιακού φωτός στις ρίζες των φυτών μπορεί να κάνει τα λαμπερά αειθαλή φυτά, όπως ο κολεός, πιο κοντή και δυνατή. Η βρετανική σημαία του κισσού σταμάτησε να υψώνεται στον ουρανό και παρέμεινε σε μικρή απόσταση.

Αυτή η πρακτική δεν μπορεί να θεωρηθεί φυτά που αναπτύσσονται υπό τεχνητό φως. Το πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε εξαρτάται από την επένδυση που επενδύουμε.

Έχω δει τεχνητό φως που υπερβαίνει το 50% του φωτός της ημέρας. και κλιματιστικό για μείωση της θερμοκρασίας που προκαλεί η ζέστη από τα φώτα.Ωστόσο, μια τέτοια διάταξη ξεφεύγει από τις δυνατότητες και τον προϋπολογισμό των περισσότερων ερασιτεχνών κηπουρών.

Καλλιεργήστε φυτά εσωτερικού χώρου με τεχνητό φωτισμό στο υπόγειο.

Καλλιέργεια κάποιων φυτών στο υπόγειο υπό τεχνητό φωτισμό, όπως οι αφρικανικές βιολέτες και τα φυτά της Αφροδίτης. εμπίπτει στη σφαίρα των δυνατοτήτων Όλα αυτά είναι αυτό που ονομάζουμε είδη του «δάσους».

Είναι φυτά που μπορούν να επιβιώσουν κάτω από δέντρα σε δάση με χαμηλή ένταση φωτός. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τις αφρικανικές βιολέτες. σαρκοφάγα φυτά Όλες οι μπιγκόνιες, οι προβάλιες, οι ανυπόμονες και πολλές άλλες, αν το είδος μεγαλώσει και ανθίσει στη σκιά. μπορεί να φυτευτεί εξ ολοκλήρου με τεχνητό φως

Τα λαμπερά φώτα επιτρέπουν στα ζευγάρια να καλλιεργούν ορχιδέες Cattleya το «υπόγειο θερμοκήπιό» τους

Εδώ μπαίνει η τρίτη «διάσταση» του φωτός. Μέχρι τώρα, το πραγματικό φάσμα που εκπέμπεται από μια πηγή φωτός ήταν αμελητέο.

Όταν όλο το φως που χρειάζονται τα φυτά προέρχεται από τεχνητές πηγές φωτός. Η ποιότητα του φωτός είναι σημαντική. για την ανάπτυξη και την ανθοφορία των φυτών μπλε φως μικρού κυμάτων (το οποίο βρίσκεται κοντά στο αόρατο υπεριώδες φάσμα) φαίνεται να είναι σημαντικό.

Επομένως, τα μεγαλύτερα κόκκινα μήκη κύματος είναι πιο κοντά στα υπέρυθρα ή αόρατα κύματα καύσωνα. Αλλά αυτά δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα. Ευτυχώς, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και οι λάμπες μπορεί να είναι πολύ κοντά στο φυσικό φως της ημέρας. με σύστημα φωτισμού που κρέμεται πάνω από το δέντρο 10″ – 12″ ίντσες

Όσο περισσότερο φως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια δεδομένη περιοχή, τόσο το καλύτερο. Η χρήση κλειστών κουτιών καλλιέργειας και σκηνών καλλιέργειας λύνει πολλά από αυτά τα προβλήματα. της καλλιέργειας φυτών με τεχνητό φως

Μέσα στο κουτί ή τη σκηνή:

  • φως
  • θερμότητα
  • υγρασία
  • φυτική τροφή

… Ένα γράφημα που δείχνει πώς κάθε παράγοντας μπορεί να ελεγχθεί τόσο στενά ώστε να δείχνει μια ευθεία γραμμή.

στο ανοιχτό υπόγειο Είναι δύσκολο να διατηρηθεί επαρκής υγρασία για την ανάπτυξη Από την άλλη πλευρά, είναι εύκολο να διατηρηθεί μια υγρασία κοντά στο 100% σε ένα κλειστό εργοστάσιο.

Τι μπορεί να καλλιεργηθεί σε τέτοιες συνθήκες ή σε ανοιχτό πάγκο με υψηλή υγρασία;

Ένα από τα πιο ικανοποιητικά παραδείγματα είναι η κονδυλώδης μπιγκόνια. που είναι ένα φυτό που είναι ευαίσθητο στο φως Αυτό το στέλεχος ευδοκιμεί κάτω από τεχνητό φως για τις μεγαλύτερες ημέρες. Εάν τα φώτα είναι αναμμένα 24 ώρες την ημέρα, 16 ώρες την ημέρα και σβηστά για 8 ώρες, τα αποτελέσματα θα διαφέρουν πολύ λίγο.

Ένας φίλος στο LaGrange του Ιλινόις, καλλιεργεί κονδυλώδεις μπιγκόνιες από σπόρο σε άνθιση. και να τα ανθίζουν συνεχώς Φύτεψε μια ποικιλία φυτών σε οκτώ ξεχωριστά κουτιά. Οι αφρικανικές βιολέτες είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες και ανυπόμονες.

Πολλά βότανα και λαχανικά, όπως οι πιπεριές και οι ντομάτες, χρησιμοποιούν τεχνητό φως για να ξεκινήσουν καλά την καλλιεργητική περίοδο.

Λαμπτήρες πυρακτώσεωςμετά

Τεχνητός φωτισμός για την αναπαραγωγή των φυτών

Μία από τις πιο σημαντικές χρήσεις του τεχνητού φωτισμού είναι η αναπαραγωγή φυτών. Εδώ πάλι η οπτική ποιότητα μπαίνει στην εικόνα.

Οι λευκοί λαμπτήρες φθορισμού φωτός της ημέρας παράγουν φως στο μπλε άκρο των μηκών κύματος του φάσματος. Ενώ οι λαμπτήρες πυρακτώσεως εκπέμπουν κόκκινο φως με μικρότερο μήκος κύματος.

Η φυσιολογική ανάπτυξη των φύλλων και των λουλουδιών υποστηρίζεται από το μπλε φως του φάσματος. ενώ ο σχηματισμός ριζών διεγείρεται από την άκρη του ορατού κόκκινου φωτός.

Αντί για τους λεγόμενους λαμπτήρες ημέρας, χρησιμοποιούνται μαλακοί λευκοί λαμπτήρες φθορισμού. Αυτά απαιτούν περισσότερο από το άκρο του κόκκινου φωτός του φάσματος που μπορεί να παρασχεθεί χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο λαμπτήρα.

Τα αποτελέσματα σε μια εσωτερική σκηνή ή σκηνή είναι θεαματικά. Πολλαπλασιάζω πολλά είδη μοσχευμάτων με ελάχιστη απώλεια και χωρίς εκπαίδευση.Τα μοσχεύματα «κόλλησαν» στο χώμα ή το μείγμα γλάστρας, τα σκεπάζουν, και δεν χρειάζεται να ανοίξουν. Ελέγξτε εκτός από το μέχρι να αφαιρεθούν τα ριζωμένα μέρη.

Μια πολύ ικανοποιητική χρήση τεχνητού φωτισμού αναγκάζει τους ολλανδικούς λαμπτήρες χωρίς ηλιόλουστο παράθυρο.Οι υάκινθοι, οι τουλίπες και οι νάρκισσες διατηρούνται στο σκοτάδι στους 48 βαθμούς Φαρενάιτ. μέχρι να βγει 2-3 εκατοστά από την κατσαρόλα.

Δεν είναι απαραίτητες μεγάλες περίοδοι αποθήκευσης στο ψυγείο, εκτός εάν η λάμπα αναγκαστεί να σταματήσει να λειτουργεί. Όταν οι βλαστοί φτάσουν τις 3 ίντσες, τοποθετήστε τις γλάστρες κάτω από φώτα φθορισμού.

Δύο λαμπτήρες 40 watt που κρέμονται πάνω από μια γλάστρα 10 ιντσών φωτίζουν μια περιοχή 12″ x 48″. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 55 βαθμούς Φαρενάιτ.

για να ζορίσετε τη λάμπα Ανακάλυψα ότι τα καλύτερα φυτά σε γλάστρες μπορούν να καλλιεργηθούν μόνο κάτω από φώτα φθορισμού. Η προσθήκη δύο λαμπτήρων πυρακτώσεως 60 Watt στον λαμπτήρα θα δώσει στα φυτά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε απιονισμένο νερό.

Ο τεχνητός φωτισμός χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει ή να συμπληρώσει το άμεσο ηλιακό φως.

λάμπα αλογονιδίου μετάλλου

Τα φώτα αλογονιδίου μετάλλου είναι λαμπερά φώτα μεγάλης διάρκειας. Χρειάζονται ένα σετ στραγγαλιστικών πηνίων για να λειτουργήσουν. Μπορείτε συχνά να βρείτε εξαρτήματα αλογονιδίου μετάλλου που χρησιμοποιούνται για τα στάδια ανάπτυξης των φυτών. και ένα εξάρτημα νατρίου υψηλής πίεσης (HPS) για το στάδιο της ανθοφορίας. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το νάτριο υψηλής πίεσης αναπτύσσει φως.

Το νάτριο υψηλής πίεσης αναπτύσσει φως.μετά
Το νάτριο υψηλής πίεσης (HPS) κάνει τα φώτα πιο φωτεινά.

Τα φώτα ανάπτυξης νατρίου υψηλής πίεσης (HPS) είναι φώτα εκκένωσης υψηλής έντασης (HID) Το φως που παράγουν είναι στο πορτοκαλί/κόκκινο φάσμα. που είναι κατάλληλο για ανθοφορία Πολλοί καλλιεργητές κάνναβης ισχυρίζονται ότι τα φώτα νατρίου υψηλής πίεσης είναι ιδανικά για ανθοφόρα φυτά κάνναβης. περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Συμπαγής φυτοφθορισμός

Compact Fluorescent Grow Lights (CFLs) – Τα ενεργειακά αποδοτικά φώτα ανάπτυξης για φυτά εσωτερικού χώρου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τόσο για τον πολλαπλασιασμό όσο και για την ανάπτυξη των φυτών. Αν και δεν είναι τόσο αποδοτικά ή υψηλής έντασης όσο τα φώτα HID, τα φώτα φθορισμού προσφέρουν εξαιρετικό χρώμα φωτός και φάσμα που παρέχει το πιο αποδοτικό φως ανά watt για τα φυτά.

Αυτά τα φώτα είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σε αριθμούς. Χρησιμοποιήστε ένα μπλε φάσμα 6500K 6″-12″ πάνω από τον θόλο του φυτού για την ανάπτυξη των φυτών. Χρησιμοποιήστε ένα θερμό κόκκινο φάσμα 3000k κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Περισσότερα για το CFL εδώ.

Χρήση φυτών εσωτερικού χώρου με LED Grow Lights

Τα φώτα ανάπτυξης LED (διόδους εκπομπής φωτός) είναι ο «πρωτάρης» της σκηνής του τεχνητού φωτισμού εσωτερικών χώρων, στα βασικά τους πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλή θερμότητα, μικρό μέγεθος, ανθεκτικότητα, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. υψηλή απόδοση

Ένα μειονέκτημα είναι ότι τα φυτά μπορεί να είναι ακριβά για να έχουν το φως που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους. Αναμένετε πτώση των τιμών τα επόμενα χρόνια. περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Συμπερασματικά

Μπορούν τα φυτά να αναπτυχθούν σε τεχνητό φως; Ναι!

Η καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου με τεχνητό φως είναι διασκεδαστική. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να ξεκινήσουν εγκαθιστώντας δύο λαμπτήρες 40 Watt που κρέμονται σε ένα τραπέζι 10 ίντσες πάνω από το δέντρο. Ας ξεκινήσουμε με τις αφρικανικές βιολέτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *