Μάθετε να καλλιεργείτε ανθεκτικές ισλανδικές παπαρούνες σε εξωτερικούς χώρους

καλοκαιρινή άνθιση Ισλανδική παπαρούνα Το Papaver nudigal είναι ένα ανθεκτικό πολυετές φυτό προσαρμοσμένο σε ψυχρά κλίματα που προέρχονται από τα παγωμένα, βραχώδη και πολικά τοπία της Ισλανδίας.

Το Papaver Nutical, που χαρακτηρίζεται από μεγάλα, επιδεικτικά λουλούδια σε άφυλλα στελέχη, έχει γίνει ένα δημοφιλές πολυετές υπαίθριο φυτό σε ψυχρές περιοχές και καλλιεργείται ως ετήσιο σε εύκρατες περιοχές.

μετά

Είναι μέρος της οικογένειας. Papaveraceae:

Η Ισλανδία έχει δύο κοινά ονόματα:

  • Παπαρούνες της Ισλανδίας
  • αρκτικές παπαρούνες

Προφέρεται Papaver nudicaule. [puh-PAY-ver new-dee-KAW-lee]Ένα λουλούδι που φροντίζει εύκολα και αναπτύσσεται εύκολα και αναπτύσσεται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Αν και αυτό είναι ένα μη απαιτητικό φυτό και είναι ανθεκτικό στα ελάφια. Όμως οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το μεγαλώσετε σωστά.

Φροντίδα για μια παπαρούνα της Ισλανδίας

μέγεθος και ανάπτυξη

Οι περισσότερες ποικιλίες ισλανδικής παπαρούνας έχουν ύψος 12 έως 16 ίντσες. Είναι φυτά χαμηλής ανάπτυξης με θαμνώδεις αναπτύξεις κοντά στις ρίζες και ανθοφόρους μίσχους που φτάνουν σε μήκος έως και έξι ίντσες.

Αν και οι μίσχοι των λουλουδιών δεν βγάζουν φύλλα. Αλλά η θαμνώδης ανάπτυξη από κάτω παράγει μικρά, λεπτά φύλλα που καλύπτουν τη βάση του φυτού.

ανθισμένα και μυρωδάτα

Οι ισλανδικές παπαρούνες κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα.

Λουλούδια σε διάφορες αποχρώσεις, όπως κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί, σομόν, κρεμ, τριαντάφυλλο και λευκό, ανθίζουν κάτω από το φως του ήλιου.

Πολλά από αυτά τα ανθοφόρα φυτά έρχονται σε δύο χρώματα.

Ο χρόνος ανθοφορίας ξεκινά στις αρχές της άνοιξης και συνήθως διαρκεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Τα λουλούδια βγαίνουν στην άκρη του στελέχους και έχουν ένα ελαφρύ άρωμα.

Κάθε λουλούδι έχει τέσσερα ευαίσθητα πέταλα που περιβάλλουν μια χούφτα στήμονες.

αργότερα στη σεζόν Τα ωάρια θα φυτρώσουν και θα εξελιχθούν σε κεφαλή σπόρου. Όταν ψηθεί, μοιάζει με μικρό βολβό.

για συγκομιδή λουλουδιών σε εσωτερικούς χώρους Τα λουλούδια μπορούν να μαζευτούν όταν τα μπουμπούκια αρχίσουν να δείχνουν χρώμα.

Συμβουλές: Φωτίστε τα άκρα των μίσχων πριν τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο για να παρατείνετε τη ζωή των λουλουδιών.

φως και θερμοκρασία

Αν και υπάρχουν αρκετά δημοφιλή φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστά κλίματα, Αλλά οι παπαρούνες της Ισλανδίας προτιμούν πιο δροσερό καιρό. Συνιστάται για ζώνες ανθεκτικότητας USDA 2 έως 7.

ακόμα κι αν θέλετε δροσερό καιρό Αλλά οι παπαρούνες της Ισλανδίας προτιμούν τον ήλιο. Αλλά αναπτύσσεται καλά σε μερική σκιά.

Είναι πολυετές που ευδοκιμεί οπουδήποτε αρκεί το κλίμα να μην είναι πολύ ζεστό ή υγρό.

πότισμα και τάισμα

Οι παπαρούνες της Ισλανδίας δεν χρειάζονται συχνό πότισμα. Ποτίστε το φυτό μόνο την άνοιξη ή το καλοκαίρι όταν ο καιρός είναι ξηρός. Το χειμώνα σχεδόν δεν απαιτείται πότισμα.

Εάν το έδαφος δεν είναι γόνιμο, ταΐζετε τα φυτά 1-2 φορές κάθε εποχή.

χώμα και φύτευση

Αναπτύσσεται καλά σε εδάφη με κακή στράγγιση. Εάν το έδαφος είναι γόνιμο ή προσθέστε περισσότερο λίπασμα. Το φυτό θα αναπτυχθεί πυκνά. Δυστυχώς, η περαιτέρω ανάπτυξη παρεμποδίζει την ανθοφορία.

Εάν το χώμα στραγγίζει πολύ γρήγορα Η προσθήκη αργίλου στο μείγμα θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας σταθερής βάσης για το φυτό.

δεν είναι μακρόβιο φυτό Συνήθως πεθαίνει μέσα σε λίγα χρόνια. χωρίς να χρειάζεται μεταμόσχευση

Στην πραγματικότητα, αυτή η διαδικασία μπορεί να σκοτώσει το φυτό. Αν και δεν είναι επιπόλαιο φυτό. αλλά δεν μπορεί να μεταμοσχευθεί

συντήρηση και επισκευή

Αφαιρέστε τα μαραμένα φύλλα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας σε άλλα μέρη του φυτού.

Η αφαίρεση των παλιών λουλουδιών πριν σχηματιστούν λοβοί θα παρατείνει την ανθοφορία.

Πώς να προπαγανδίσετε το Papaver Nudikaal

Πολλαπλασιάστε το φυτό χρησιμοποιώντας ισλανδικούς σπόρους παπαρούνας το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Είναι φυτό αυτοσποράς και θα πεθάνει μετά από μερικές εποχές. Η φύτευση των σπόρων επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη.

Συγκομίστε τους σπόρους από τους λοβούς όταν οι κάψουλες γίνουν σκούρο καφέ και αρχίσουν να ανοίγουν. αν σπαρθεί το φθινόπωρο Οι παπαρούνες πρέπει να ανθίσουν το επόμενο καλοκαίρι.

Για να σπείρετε σπόρους σε ένα παρτέρι, τους πασπαλίζετε πάνω από το χώμα και τους σκεπάζετε με ένα λεπτό στρώμα άμμου.

Αν φυτευτεί σε δοχείο Σπείρουμε τους σπόρους στο δίσκο μίζας. Αφού εμφανιστούν τα σπορόφυτα Ας αφήσουμε τα μικρά σπορόφυτα. Δύο ή τρία φυτά τοποθετούνται στο δίσκο και κουρεύονται.

όταν καλλιεργείται από συσκευασίες σπόρων Το φυτό παράγει κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί άνθη.

Τα φυτά μπορούν να ταξινομηθούν ανά χρώμα. Αυτό καθιστά ευκολότερο τον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένων ποικιλιών χρώματος το επόμενο έτος.

Παράσιτα ή ασθένειες της παπαρούνας της Ισλανδίας

Η μεγαλύτερη απειλή για τα φυτά είναι το υγρό έδαφος. Οι παπαρούνες δεν αντέχουν πολύ σε βρεγμένο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Η μάστιγα της παπαρούνας είναι μια άλλη απειλή για την υγεία αυτού του φυτού. Εμφανίζεται ως μύκητας στην κάτω πλευρά των φύλλων και των στελεχών.

Αντιμετωπίστε τους λευκούς-γκρι λεκέδες με μυκητοκτόνο και αφαιρέστε τις σκοτεινές περιοχές.

Συνιστώμενοι τρόποι χρήσης ισλανδικών δέντρων παπάγιας

Οι παπαρούνες της Ισλανδίας φυτεύονται συχνά σε εξωτερικούς χώρους στον ήλιο. Είναι εύκολο να εμφανίσετε πολύχρωμα ισλανδικά λουλούδια που διαρκούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Το δέντρο αναπτύσσεται επίσης καλά σε φτωχό έδαφος. Αυτό δίνει περισσότερες επιλογές για τοποθέτηση γύρω από το γήπεδο.

Φυτέψτε σε βραχόκηπους, κατά μήκος διαδρόμων ή σε αίθρια.

Μερικοί κηπουροί καλλιεργούν Ισλανδούς για να τους χρησιμοποιήσουν ως όμορφα κομμένα λουλούδια στους κήπους τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *