Μάθετε πώς να μεγαλώσετε τον κάκτο του αστεριού

Pinterest Hidden Image

μικρό Havatia Red Douza [ha-WORTH-ee-a re-TOO-suh] Ένα δημοφιλές παχύφυτο με πυκνά, τριγωνικά, στενά φύλλα σε σχήμα ροζέτας.

Είναι ένα από τα πολλά ανθοφόρα φυτά όπως το Haworthia cuspidata και το Haworthia cooperi, που ανήκουν στην οικογένεια Haworthia και Asphodelaceae.

μετά

Η Haworthia retusa μας ήρθε από το Riversdale στην επαρχία Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής. Και υπάρχουν μερικά κοινά ονόματα:

  • παράθυρο με υφή
  • αστέρι κάκτος
  • αλόη

Αυτά τα μικρά παχύφυτα χαμηλής συντήρησης φυτεύονται συχνά σε περβάζια παραθύρων ή προστίθενται σε κήπο με κάκτους.

Είναι πολυετές και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια εάν ακολουθηθούν οι σωστές οδηγίες φροντίδας του φυτού.

Φροντίδα για τη Haworthia Retusa

μέγεθος και ανάπτυξη

Το Haworthia retusa είναι ένα αργά αναπτυσσόμενο χυμώδες φυτό που συνήθως αναπτύσσεται στο έδαφος. με τριαντάφυλλα να εμφανίζονται στην επιφάνεια

Τα τριγωνικού σχήματος πράσινα σαρκώδη φύλλα στη ροζέτα είναι στρογγυλεμένα και σπάνια ξεπερνούν τις τέσσερις ή πέντε ίντσες. ειδικά κατά τη φύτευση

Παράγει επίσης μετατοπίσεις που σχηματίζουν συστάδες γύρω από το μητρικό φυτό.

Ρεκόρ: Οι άκρες των φύλλων Haworthia retusa έχουν ημιδιαφανή παράθυρα που ενδιαφέρουν τους βοτανολόγους.Αυτά τα «παράθυρα» φωτίζουν τις φωτοσυνθετικές περιοχές μέσα στο φύλλο.

ανθισμένα και μυρωδάτα

από το κέντρο του τριαντάφυλλου Αναδύονται ψηλοί μίσχοι λουλουδιών Η Haworthia Retusa μπορεί να φτάσει τα 20 ίντσες και παράγει μικρά λευκά άνθη.

Τα μικροσκοπικά λουλούδια εμφανίζονται στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού.

φως και θερμοκρασία

Το Haworthia retusa είναι ένα παχύφυτο από άνυδρες περιοχές της Νότιας Αφρικής. Κατάλληλο για υπαίθρια ζωή σε ηλιόλουστες περιοχές στις ζώνες 9 έως 11 του USDA.

Αυτές οι ζώνες καλύπτουν τις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής ακτής.

Η Haworthia προτιμά τους δροσερούς χειμώνες και τα αδρανή καλοκαίρια.

Μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς Φαρενάιτ κατά τους ψυχρότερους μήνες.

εκτός της συνιστώμενης ζώνης Ο αστέρας κάκτος καλλιεργείται συνήθως σε εσωτερικούς χώρους.

σε κανονική θερμοκρασία δωματίου χρησιμοποιήστε σκιά αλλά έντονο φως

Είτε καλλιεργείτε Haworthia retusa σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους Για να αποφύγετε το ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.

πότισμα και τάισμα

Μία από τις μοναδικές προκλήσεις στη φροντίδα του Haworthia retusa είναι το πότισμα, όπως και τα περισσότερα παχύφυτα. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες ποτίζουν κατά λάθος τα φυτά τους.

Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα σε κάθε πότισμα. Το καλοκαίρι ποτίζουμε λίγο το χώμα. Το χειμώνα, μπορείτε να ποτίζετε κάθε μήνα.

Λιπάνετε τον κάκτο και τα σπορόφυτα το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται φυτική τροφή το χειμώνα

Δείτε το άρθρο μας για το πότισμα της Haworthia για περισσότερες λεπτομέρειες.

χώμα και φύτευση

Κάκτος και παχύφυτα ή χώμα γλάστρας με γρήγορη αποστράγγιση συνιστώνται για το Havarthia retusa εάν χρησιμοποιείτε κανονικό χώμα γλάστρας. Προσθέστε άμμο για να βελτιώσετε την αποστράγγιση. Χρησιμοποιείτε πάντα γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης.

Πολλά φυτά μπορούν να φυτευτούν μαζί σε ένα δοχείο. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν να καλλιεργούν κάκτους σε μεγάλες συστάδες.

Αυτά τα μικρά φυτά δεν χρειάζονται μεταφύτευση. Δεδομένου ότι μεγαλώνουν μόνο σε 4 ή 5 ίντσες, θα χρειαστεί να παρέχετε ένα σπίτι για τα φυτά δοχείων με τα οποία ξεκινάτε.

Εάν αποφασίσετε να βάλετε το Haworthia retusa σε νέο δοχείο, μεταφυτέψτε το την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες οδηγίες εδάφους.

Είναι ένα παχύφυτο σχετικά αργής ανάπτυξης. Αλλά μπορεί να ξεκινήσει αποζημίωση κτιρίου. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να αφαιρέσετε αυτές τις αναπτύξεις και να μεταμοσχεύσετε.

συντήρηση και επισκευή

Αφού μαραθούν τα μικρά λευκά λουλούδια, θα πρέπει να καθαρίσετε τα αποξηραμένα πέταλα. Εκτός από αυτή τη βασική εργασία Αυτά τα παχύφυτα κήπου δεν απαιτούν κλάδεμα.

Πολλαπλασιάστε τον κάκτο Havarthia

Ο πολλαπλασιασμός της Haworthia retusa είναι δυνατός με τη συλλογή μετατοπίσεων ή μοσχευμάτων φύλλων ή μίσχων. Η αντιστάθμιση διασποράς είναι μια εύκολη λύση καθώς μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη μετακόμιση.

Να δημοσιεύσει αποζημίωση Αφαιρέστε προσεκτικά το μητρικό φυτό από το χώμα Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το νεαρό φυτό από το μητρικό φυτό.

Αφήστε το offset starcactus να στεγνώσει μια νύχτα πριν το τοποθετήσετε στο δικό του δοχείο ή δοχείο. Χρησιμοποιήστε το ίδιο χώμα γλάστρας που χρησιμοποιήθηκε για το μητρικό φυτό και τοποθετήστε το σε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία.

Τα νεαρά φυτά χρειάζονται άφθονο νερό. Αλλά είναι σημαντικό να αφήνετε το χώμα να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών.

Για τον πολλαπλασιασμό του Starcactus από μοσχεύματα φύλλων Κόψτε τα φύλλα κοντά στο στέλεχος. Αφήστε τα κλαδιά να στεγνώσουν όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια βουτηγμένο σε ορμόνη ριζοβολίας. Τοποθετήστε το κόψιμο στη δική του γλάστρα και τοποθετήστε το κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.

Παράσιτα ή ασθένειες Havarthia

Το Haworthia retusa είναι εύκολο στη φροντίδα και δεν αποτελεί απειλή για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλα φυτά.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε ήταν η σήψη των ριζών από το υπερβολικό πότισμα.

Αν τα φύλλα αρχίσουν να κιτρινίζουν Αυτό δείχνει ότι ο κάκτος χρειάζεται πάρα πολύ νερό. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει και περιμένετε να πρασινίσουν τα φύλλα.

Συνιστώμενες χρήσεις για Retusa Star Aloe

Το μικρό παχύφυτο Haworthia Retusa είναι όμορφο όταν φυτεύεται σε μια συστάδα σε έναν μεγάλο κήπο ως φυτό παράθυρο.

Ταιριάζει καλά με άλλες ποικιλίες haworthia με διαφορετικά σχήματα φύλλων.

Αν και συνήθως φυτεύεται με άλλα φυτά, μπορεί να φυτευτεί και μόνο του. Σε δημιουργικά δοχεία όπως παιδικά παπούτσια ή φλιτζάνια τσαγιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *