Μάθετε συμβουλές φροντίδας και αντιμετώπιση των προβλημάτων

aphid colony sucking juices from a plant

Η καλή φύτευση αποτρέπει πολλά προβλήματα φυτών σε γλάστρες. Αλλά κάθε κηπουρός εσωτερικού χώρου πρέπει να γνωρίζει τα συμπτώματα του προβλήματος και πώς να το αντιμετωπίσει.

Η διατήρηση του φυλλώματος των φυτών καθαρό σε εσωτερικούς χώρους θα βοηθήσει στην αποφυγή επιθέσεων από έντομα.

Δύο πράγματα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο:

Και τα δύο είναι καλά βασικά προϊόντα ελέγχου εντόμων. Διαβάστε την ετικέτα και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ο ψεκασμός φυτών εσωτερικού χώρου με λάδι neem μία φορά την εβδομάδα είναι καλός αποτρεπτικός παράγοντας. Όμως ο ψεκασμός δεν αντικαθιστά τη σωστή καλλιέργεια.

Για ευκολία, ανακατέψτε το neem σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τα περισσότερα έντομα που επιτίθενται σε φυτά εσωτερικού χώρου είναι πολύ μικρά για να τα δει κανείς με γυμνό μάτι, ωστόσο, οι αφίδες, οι αλευρώδεις, οι λευκές μύγες και οι αλευρώδεις

Αυτά τα έντομα αφήνουν μια κολλώδη ουσία που ονομάζεται «νέκταρ» που δρα ως ξενιστής για τον μύκητα του μύκητα. Το 20x Power Pocket Microscope (Amazon) μεγεθύνει όλα τα έντομα για εύκολη αναγνώριση.

ψείρα των φυτών

μετά
Σμήνη αφίδων τρέφονται με χυμούς από φυτά.

Υπάρχουν εκατοντάδες είδη αφίδων (φυτικές ψείρες). Προσθέτουν νέα ανάπτυξη που προκαλεί αποχρωματισμό και ασυνήθιστο σχήμα.

Σκοτώστε τα χρησιμοποιώντας λάδι neem ή ψεκάζοντάς τα με μαλαθείο σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα.

[easy-tweet tweet=”Aphids cluster on new growth, causing it to be discolored and malformed.”]

έντομο κυκλάμινο

Αυτό το παράσιτο είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Είναι μια μυριάδα πλασμάτων που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα φυτά. Αυτά τα έντομα τρέφονται με τις άκρες των αναπτυσσόμενων φύλλων, κάνοντάς τα να καθυστερούν και να καθυστερούν.

Η βλάβη από έντομα ανιχνεύεται εύκολα στις αφρικανικές βιολέτες.

  • Τα μεσαία φύλλα είναι πυκνά εφηβικά.
  • Οι μίσχοι (μίσχοι) μειώνονται αισθητά.
  • Τα μπουμπούκια των ανθέων μεγεθύνονται και οι βλαστοί είναι λιγοστοί.
  • λουλούδια κοντά στο έδαφος

Αφαιρέστε όλα τα προσβεβλημένα φυτά και ξεκινήστε φρέσκα από φρέσκα φύλλα. Αν κάποια φυτά δεν μπορούν να φυτευτούν αντ’ αυτού Κόψτε την πληγείσα περιοχή και καθαρίστε την με ένα εντομοκτόνο σπρέι.

Οι ειδικοί της αφρικανικής βιολέτας μπορούν να σας προσφέρουν τις καλύτερες ποικιλίες.

Εάν έχετε μεγάλο αριθμό φυτών αφρικανικής βιολέτας, Προσέχετε τακτικά τα ακάρεα κυκλάμινο.

τις τελευταίες δεκαετίες Οι αγρότες χρησιμοποιούν σεληνικό νάτριο. που είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό συστημικό εντομοκτόνο όταν εφαρμόζεται στο έδαφος Οι ρίζες των φυτών απορροφούν σεληνικό νάτριο. Όλα τα μέρη είναι τοξικά για τα έντομα και άλλα παράσιτα.

Τα κατεστραμμένα φύλλα δεν μεγαλώνουν στο φυσικό τους μέγεθος. Συνιστάται να απορρίπτετε τα μολυσμένα φυτά αντί να τα δοκιμάσετε. έλεγχος έντομο κυκλάμινο

κατά τη θεραπεία φυτών που έχουν προσβληθεί από ακάρεα κυκλάμινο Κρατήστε τα χωριστά από άλλα φυτά. Πλύνετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε άλλα φυτά. Επειδή αυτά τα παράσιτα μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από μέρος σε μέρος.

σκουληκαντέρα

Αν και καλωσορίζουν τους υπαίθριους κηπουρούς. Όμως οι γαιοσκώληκες δεν έχουν θέση στη σκιά.

Ποτίστε το χώμα με νερό για να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χημικές ουσίες. Αλλά προσπαθούμε να αποφύγουμε τη χρήση

κουνούπι

ενοχλητικός μύκηταςμετά

Αυτά τα γκρίζα έως μαύρα έντομα έχουν μήκος περίπου το ένα όγδοο της ίντσας.

Αν και τα ενήλικα είναι ακίνδυνα για το φυτό. Δημιουργεί όμως ενόχληση στους γύρω σου.

Εκκολάπτονται από λευκά σκουλήκια μήκους περίπου ενός τέταρτου της ίντσας. που μπορεί να βρεθεί σε εδάφη που περιέχουν φυτικό υλικό σε αποσύνθεση (ξύλο υλικό).

Οι προσβολές από σκουλήκια μπορούν να βλάψουν τις ρίζες των φυτών. Πλύνετε με έλαιο neem ή σταγόνες μαλαθείου. ακολουθήστε τα σημάδια

Επιπλέον -> Πώς να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στα φυτά του σπιτιού

Mealybug

Οι αλευρώδεις τρώνε φύλλα.μετά
στα πρώτα στάδια της επίθεσης Τα mealybugs εμφανίζονται μοναχικά. Και σύντομα θα συγκεντρωθούν κάτω από τα φύλλα της Dracaena Janet Craig.

Πρόκειται για μαλακά έντομα καλυμμένα με κηρώδες αλεύρι. Οι αλευρώδεις κοριοί μοιάζουν με βαμβακερές κηλίδες στα δέντρα. Αν υπάρχουν ακόμα μερικά Σκοτώστε το βουτώντας ένα βαμβάκι σε οινόπνευμα ή βερνίκι νυχιών.

Ο ψεκασμός φυτών εσωτερικού χώρου με έλαιο neem ή malathion μπορεί να σκοτώσει πιο σοβαρά μικρόβια.

ακολουθηστε: Πώς να αντιμετωπίσετε τα Mealybugs στην Αφρικανική Βιολέτα

νηματοειδές

Αυτές οι μικροσκοπικές κάμπιες ρουφούν το χυμό από τις ρίζες και τα φύλλα των φυτών. Αυτό προκαλεί καφέ περιοχές μεταξύ των φλεβών. Οι νηματώδεις ρίζες προκαλούν οζίδια ή πρήξιμο στις ρίζες.

Είναι καλύτερο να καίτε φυτά και έδαφος μολυσμένο από νηματώδεις. Πολλοί νηματώδεις φέρουν παρασιτικούς νηματώδεις, έναν τύπο νηματώδους που σκοτώνει τις προνύμφες των νηματωδών.

Το αποστειρωμένο χώμα είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας νηματωδών.

κόκκινος καβαλάρης

Τα έντομα είναι πολύ μικρά για να τα δει κανείς με γυμνό μάτι. Αυτά τα έντομα χειραγωγούν την κάτω πλευρά των φύλλων. Απορροφούν το νερό από το φυτό μέχρι τα φύλλα να είναι σχεδόν διαυγή.

Επαναλαμβανόμενος ψεκασμός με πυκνά φυλλώδη φυτά όπως η αμαρυλλίδα και ο αγγλικός κισσός με κρύο νερό. Τα σπρέι φυτών εσωτερικού χώρου που φέρουν την ένδειξη εντομοκτόνα θα σκοτώσουν τα κόκκινα ακάρεα αράχνης.

μέγεθος φυτού

Έντομα πάνω από το φυτό κοντά στα φύλλα.μετά

καφέ ή μαύρο σφαιρικό έντομο αργή κίνηση έχουν σκληρά ή μαλακά λέπια

Εάν η παρεμβολή είναι μικρή και φυτά με γυαλιστερά φύλλα, όπως τα εσπεριδοειδή ή ο αγγλικός κισσός. Απαλλαγείτε από τα άλατα πλένοντας τα φύλλα με ισχυρό σαπουνόνερο.

Διαφορετικά, ψεκάστε με λάδι neem ή χρησιμοποιήστε ένα κανονικό σπρέι εντόμων σε γλάστρα.

Περισσότερα -> Πώς να αφαιρέσετε το μέγεθος περικοπής

σαλιγκάρια & σαλιγκάρια

σαλιγκάρια κήπου που τρώνε σπανάκιμετά

Οι γυμνοσάλιαγκες και οι γυμνοσάλιαγκες είναι ανεπιθύμητα πλάσματα, μαλακά, γλοιώδη και χωρίς πόδια. Σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να μεγαλώσουν έως και 4 ίντσες, αλλά οι κηπουροί εσωτερικών χώρων συχνά παλεύουν με οτιδήποτε πάνω από μια ίντσα.

Παντού το σαλιγκάρι βρίσκει σπίτι Μπορεί να υπάρχουν σαλιγκάρια. Και τα δύο παράσιτα καταστρέφουν όλα τα μέρη του φυτού, ειδικά τα φύλλα των πιο πολύτιμων φυτών. Όπως οι κέρινο μπιγκόνιες, οι λεπτές, τρυφερές γυμνοσάλιαγκες προτιμούν το μαλακό φύλλωμα.

Η διατήρηση της τακτικής υγιεινής των φυτών είναι το καλύτερο μέτρο ελέγχου για να αποτρέψετε αυτά τα παράσιτα από το να καταστρέψουν τη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου.

Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε γη διατόμων ή ένα εμπορικά παρασκευασμένο δόλωμα που περιέχει μεταλλδεΰδη σύμφωνα με τις οδηγίες του δοχείου.

Περισσότερα -> Πώς να απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια

Χοιρομητέρες και Ζιουριά

Ο λογαριασμός αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μπλουζάκι.μετά

Αυτά τα ενοχλητικά έντομα έχουν σώμα που μοιάζει με κέλυφος.Το τσόουμπακ είναι οβάλ, μήκους μιάμιση ίντσας και συνήθως έχει γκρι χρώμα.

Όταν αποκαλύπτεις στη δουλειά (Τρώγοντας με οργανική ύλη σε αποσύνθεση και μερικές φορές ευαίσθητα μέρη φυτών) εξαφανίζεται.

Billpucks (Roly Polly Buck) που κυλάει σε μπάλα Διαλύστε και τα δύο ανακατεύοντας το μαλθείο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

ανοιξιάτικη ουρά

Springtail στο επίπεδο του εδάφουςμετά

Μικρά έντομα συνωστίζονται στην επιφάνεια των φυτικών υπολειμμάτων. Το υγρό χώμα γλάστρας ονομάζεται ουρά άνοιξης.

Μερικές φορές καταστρέφουν εύθραυστα σπορόφυτα. Συχνά συγχέονται με τις κοινωνικές αναταραχές που μοιάζουν με τη ζωή που μπορεί να έχετε δει ανάμεσα σε ελαφρώς υγρά φύλλα παλιών βιβλίων ή περιοδικών.

Πώς να σκοτώσετε την Springtail; Και τα δύο παράσιτα μπορούν να εξαλειφθούν από τους εσωτερικούς κήπους αναμειγνύοντας το έλαιο neem ή malathion σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας και ψεκάζοντάς το στην επιφάνεια του εδάφους και στον πυθμένα του φυτού.

θυσανόπτερα

μετά

Αυτά τα μικρά μυζητικά έντομα τρέφονται με χυμό από φύλλα και λουλούδια.

Αφαιρούν τον φυτικό ιστό από τις λεπτές σαν χαρτί ουλές. σε εξωτερικούς κήπους, ειδικά σε γλαδιόλες

Οι θρίπες σε εσωτερικούς χώρους όπως η γλοξίνια, ένα εντομοκτόνο σε γλάστρα που περιέχει μαλαθείο ή έλαιο neem μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχό τους.

Περισσότερα -> Πώς να απαλλαγείτε από θρίπες

λευκή μύγα

μετά
Whitefly στην κάτω πλευρά ενός φύλλου frangipani από τον Scott Nelson.

Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα συγκεντρώνονται στην κάτω πλευρά των φύλλων και τελικά κιτρινίζουν.

Επιτίθενται σε μπιγκόνιες, εσπεριδοειδή, φούξια, γεράνια, βουτιλόνια και γαρδένια.Χρησιμοποιήστε σπρέι neem σε γλάστρα ή μαλαθείο για έλεγχο.

Λεπτομέρειες -> Πώς να απαλλαγείτε από τη λευκή μύγα

Άλλα προβλήματα φυτών εσωτερικού χώρου

Δεν προκαλούνται όλα τα προβλήματα των φυτών εσωτερικού χώρου από έντομα. Μερικά είναι αποτέλεσμα ακατάλληλων συνθηκών καλλιέργειας που περιγράφονται παρακάτω.

10 Συμβουλές για τη διάγνωση προβλημάτων φυτών εσωτερικού χώρου

#1 – Οι άκρες των φύλλων είναι λείες και καφέ. Η νέα ανάπτυξη θα μαραθεί γρήγορα.

λόγος: Υψηλή ζέστη Ανεπαρκής υγρασία. ανομοιόμορφη υγρασία του εδάφους

Λύση: Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χαμηλότερες θερμοκρασίες για καλύτερο εύρος φυτών. αυξάνουν την υγρασία του φυτού Αποφύγετε να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει τόσο πολύ ώστε να εμποτιστεί.

#2 – Τα κάτω φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν.

λόγος: Ακατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης ή ηλικία

Λύση: Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. παρέχουν περισσότερη υγρασία Εκτός από τα γεράνια, που μπορεί να χρειάζονται περισσότερο καθαρό αέρα. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι συνεχώς υγρό.

Τα φυτά μπορεί να χρειάζονται υδατοδιαλυτό λίπασμα κάθε 2 εβδομάδες. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας δεν έχει διαρροή αερίου. Αφού λάβετε όλες αυτές τις προφυλάξεις. Τα κίτρινα φύλλα δείχνουν ότι το φυτό είναι ώριμο και έτοιμο για κοπή.

#3 – Τα φύλλα φαίνονται άψυχα. Τα φυτά τείνουν να μαραίνονται και χρειάζονται καθημερινό πότισμα.

λόγος: υψηλή θερμοκρασία; κατσαρόλα πολύ μικρή

Λύση: κάνουν την κατάσταση λιγότερο αγχωτική μεταφέρετε σε μεγάλο δοχείο

#4 – Κιτρινωπό καφέ μερικές φορές ασημί, με κηλίδες στα φύλλα

λόγος: ο ήλιος είναι ψηλά

Λύση: παρέχει περισσότερη σκιά Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το φυτό είναι έξω το καλοκαίρι.

#5 – Τα πρόσφατα αναπτυσσόμενα φύλλα κιτρινίζουν

λόγος: έλλειψη οξύτητας

Λύση: Ποτίστε τα φυτά με ένα διάλυμα 1 ουγγιάς θειικού σιδήρου (χηλικό σίδηρο) διαλυμένο σε 2 γαλόνια νερού. Επαναλάβετε κάθε δύο εβδομάδες μέχρι να αποκτήσει το σωστό χρώμα η ανάπτυξη.

Κοινά προβλήματα με τις αζαλέες, τις καμέλια, τα εσπεριδοειδή και τις γαρδένιες

#6 – Λευκοί ή κίτρινοι δακτύλιοι και κηλίδες στα φύλλα.

λόγος: κρύο νερό στις ρίζες και τα φύλλα

Λύση: Να υγραίνουμε πάντα το έδαφος με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Μην αφήνετε το φως του ήλιου να χτυπήσει τα φύλλα με σταγονίδια νερού. Το πότισμα των ριζών των τροπικών φυτών με πάγο έκανε τις κηλίδες των φύλλων να φαίνονται σαν να ήταν τοποθετημένες απευθείας στο φύλλο.

#7 – Χωρίς λουλούδια

λόγος: Δεν υπάρχει αρκετός ήλιος.. Έλλειψη υγρασίας, πολύ λίπασμα.

Λύση: Λάβετε περισσότερο ηλιακό φως ή μετακινήστε το φυτό πιο κοντά στο τεχνητό φως. αύξηση της υγρασίας Προσέξτε να διατηρείτε το έδαφος συνεχώς υγρό ανά πάσα στιγμή. ή σύμφωνα με τις οδηγίες για το συγκεκριμένο φυτό σας. λιγότερο φαγητό Μην χρησιμοποιείτε λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο όταν το φυτό ανθίζει κανονικά.

#8 – Απελευθερώστε μπουμπούκια

λόγος: ακατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας

Λύση: Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες ή τις διακυμάνσεις. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι απάνεμα. παρέχουν τουλάχιστον 40% υγρασία. Ο ψεκασμός των φύλλων και των μπουμπουκιών ανθέων δύο φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει.

#9 – Τα στελέχη σταδιακά γίνονται καφέ ή σαπίζουν με λεπτή μαυρίλα, τα φύλλα μαραίνονται.

λόγος: ακατάλληλη υγρασία

Λύση: Μην ποτίζετε συχνά ή συχνά. Ελέγξτε ότι το χώμα στραγγίζει σωστά. Οι υγιείς αναπτυσσόμενες ρίζες απορρίπτουν τα παλιά φυτά. Οι μπιγκόνιες, οι αφρικανικές βιολέτες, οι γλοξίνιες και τα γεράνια είναι κοινά προβλήματα.

#10 – Τα φυτά αναπτύσσονται αργά, δεν σχηματίζονται μπουμπούκια.

λόγος: ακατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας

Λύση: Μελετήστε προσεκτικά το περιβάλλον του φυτού σας. Ελέγξτε το έδαφος, το φως, την υγρασία, την τροφή, το έδαφος, το φως, την υγρασία, την τροφή, την υγρασία, τη θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις πολιτιστικές απαιτήσεις του φυτού σας και δεν έχετε παράσιτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *