Ο ιβίσκος χρειάζεται πλήρη ήλιο;

Ο ιβίσκος είναι φυτό που αγαπά το φως. Γενικά, χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα για να ανθίσουν περισσότερα και καλύτερα λουλούδια.Ωστόσο, τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν καλά σε μερική σκιά. Αλλά δεν θα πάρετε τόσα λουλούδια και δεν θα είναι τόσο φωτεινά.

Η ουσία είναι ότι όσο περισσότερα φυτά ιβίσκου δίνετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε.

Το φως και η ζέστη είναι τα κλειδιά για την επιτυχία της ορτανσίας.

Τα χρυσάνθεμα είναι όμορφα ανθισμένα τροπικά φυτά που μπορούν να φέρουν πλούσια κομψότητα σε κάθε τυπική ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτά τα πολυετή φυτά φροντίζονται καλύτερα σε τροπικά περιβάλλοντα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιβίσκοι αναπτύσσονται καλά ως φυτά εσωτερικού χώρου στα βόρεια κλίματα. Αν υπάρχει αρκετή θερμότητα και φως.

Εάν καλλιεργείτε ιβίσκο σε εσωτερικούς χώρους Ο ιβίσκος πρέπει να τοποθετείται κοντά σε ένα νοτιοδυτικό ή νότιο παράθυρο. Αυτή η τοποθέτηση παρέχει πολύ έντονο φως για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες κάθε μέρα.

Εάν δεν υπάρχουν παράθυρα που βλέπουν νότια ή νοτιοδυτικά Τοποθετήστε το φυτό κοντά σε άλλο παράθυρο. συμπληρώνεται με τεχνητό φωτισμό

από όποια πλευρά κι αν βλέπουν τα παράθυρά σας Προσέξτε να μην τοποθετήσετε τα φυτά πολύ κοντά. Ανάλογα με τον καιρό έξω, το να είσαι πολύ κοντά σε ένα παράθυρο μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση, εγκαύματα και ρεύματα.

Η σταθερή θερμότητα και το φωτεινό, έμμεσο φως λειτουργούν καλύτερα.

νερό ανάλογα με τη θερμότητα και το φως

Εκτός από τη διατήρηση της ισορροπίας θερμοκρασίας και ηλιακού φωτός. Πρέπει επίσης να ισορροπήσετε το πότισμα σας. σε πολύ ζεστό καιρό Τα φυτά σας θα χρειαστούν περισσότερο νερό σε δροσερό ή συννεφιασμένο καιρό.

Γενικά, κατά τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας Ο ιβίσκος θα πρέπει να ποτίζεται κάθε εβδομάδα. κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Όταν ο καιρός είναι ζεστός και ο ήλιος λάμπει Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζεται 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα για να αποφευχθεί η ξήρανση των ριζών.

Αφήστε τις συνθήκες του φυτού και του εδάφους να είναι ο οδηγός σας. Εάν τα πάνω 2 ίντσες του εδάφους αισθάνονται ξηρά. Δείξτε ότι τα φυτά σας χρειάζονται νερό. Αν το φυτό μαραθεί, χρειάζεται νερό.

Μετακινήστε τις ορτανσίες σας μακριά από τα παράθυρα ή τον καυτό ήλιο.

Σχετίζεται με: Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του ιβίσκου μου;

Προστατέψτε το παχύφυτό σας από την υπερβολική θερμότητα και το φως.

Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται πλήρες ηλιακό φως. ιδιαίτερα σε ζεστά και ξηρά περιβάλλοντα

Εάν καλλιεργείτε ιβίσκο σε εξωτερικούς χώρους σε περιβάλλον που είναι περισσότερο έρημο παρά τροπικό. Τοποθετήστε το φυτό κάτω από ένα δέντρο που δέχεται αρκετή σκιά. σε αυτό το περιβάλλον Το έντονο φως και το φως του ήλιου είναι το καλύτερο.

Αναπτύσσεται σε δοχεία και όχι οριζόντια. Ο ιβίσκος προτιμά την απογευματινή σκιά. Το χώμα τους στεγνώνει πιο γρήγορα από το χώμα του κρεβατιού.

Σχετίζεται με: Ποιο είναι το καλύτερο λίπασμα για τον ιβίσκο;

Μετατρέψτε απαλά τα νέα φυτά ιβίσκου σε ηλιακό φως.

Εάν αγοράσετε ένα παχύφυτο έξω, αλλάξτε σταδιακά το φως του ήλιου όπως χρειάζεται.

Ο ιβίσκος σας μπορεί να φυτευτεί σε θερμοκήπιο ή σε διαφορετικό περιβάλλον φωτός από το δικό σας. Θα χρειαστεί χρόνος για προσαρμογή.

Φυτά με ανοιχτόχρωμα λουλούδια που κάνουν πολύ ήλιο πολύ γρήγορα μπορούν επίσης να απολαύσουν τον ήλιο. Το πολύ ηλιακό φως θα καταστρέψει τη χλωροφύλλη στα φύλλα. με αποτέλεσμα τα φύλλα να ασπρίσουν και να γίνουν τραγανά

Τα ηλιοκαμένα φύλλα πεθαίνουν και πέφτουν. Αλλά τα νέα φύλλα θα αντικατασταθούν σε δύο εβδομάδες.

Αντί να βάλεις το δέντρο σου μέσα από αυτή την πληγή Χρησιμοποιήστε αυτές τις δύο εβδομάδες για να μετατρέψετε το φυτό στην τελική του κατάσταση. Δώστε στα φύλλα και τα φυτά την ευκαιρία να προσαρμοστούν στις συνθήκες φωτισμού στο νέο τους σπίτι.

Η γεωγραφική σας θέση επηρεάζει την κατάσταση του φυτού σας.

  • σε τροπικές ή εύκρατες περιοχές όπως η δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Οι κατιφέδες αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο.
  • σε θερμά και ξηρά κλίματα στο Τέξας και την Αριζόνα Το απογευματινό φως θα σας φανεί χρήσιμο.
  • στις υγρές τροπικές περιοχές όπως η Φλόριντα Το απογευματινό φως είναι το καλύτερο.

Ο ιβίσκος ευδοκιμεί στον ήλιο σε πολύ ζεστές γεωγραφικές περιοχές για το μεγαλύτερο μέρος της καλλιεργητικής περιόδου. Ωστόσο, τείνουν να απελευθερώνουν μπουμπούκια ανθέων κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.

Αν ζεις στην έρημο Η τοποθέτηση του ιβίσκου σε μια περιοχή με απογευματινή σκιά θα διατηρήσει τον ιβίσκο ανθισμένο όλο το καλοκαίρι.

Η ουσία είναι ότι όσο περισσότερο ιβίσκο μπορείτε να δώσετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *