Πόσες ντομάτες ανά φυτό; Καλλιέργεια 50-80 λίβρες ανά φυτό!

Pinterest Hidden Image

Αυτό το «άρθρο» σχετικά με την καλλιέργεια φυτών τομάτας υψηλής απόδοσης έχει εξελιχθεί σε μια σύντομη ανάρτηση με βίντεο. Αποφασίσαμε να ενημερώσουμε και να επεκτείνουμε τη δημοσίευση. Διατηρήστε όμως τα αρχικά δεδομένα “ως έχουν” Απολαύστε την ενημέρωση!

Πολλοί ντοματοπαραγωγοί ρωτούν «Πόσες ντομάτες παίρνετε ανά φυτό;» Οι περισσότεροι παράγουν κατά μέσο όρο 10 κιλά ντομάτας ανά φυτό.

μετά

Ωστόσο, σύμφωνα με το LDSprepper, μπορείτε να μαζέψετε 50 έως 80 λίβρες ανά φυτό ακολουθώντας μερικές συμβουλές. καθώς και να επιλέξετε τις κατάλληλες ντομάτες για την περιοχή σας

Ακόμα κι αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τον κήπο ή είστε άτυχοι ως κηπουρός. Μπορείτε όμως να καλλιεργήσετε φυτά ντομάτας υψηλής απόδοσης και να αυξήσετε την απόδοση ντομάτας ανά φυτό ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Δείτε αυτό το βίντεο για έξυπνες συμβουλές.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μια επισκόπηση της επιτυχημένης καλλιέργειας τομάτας και μια λίστα ελέγχου 12 βημάτων για να σας βοηθήσουμε να καλλιεργήσετε τις καλύτερες, πιο φρέσκες ντομάτες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το πώς να αυξήσετε την απόδοση της ντομάτας.

Ξεκινήστε ή επιλέξτε τα σπορόφυτά σας.

Είναι καλύτερο να καλλιεργείτε ντομάτες από σπόρους. Κάνοντας αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα αλλά θα αποκτήσετε και πολλές γνώσεις.

Ακόμα κι αν αγοράζετε πιο ακριβούς σπόρους ντομάτας κειμήλιο με πιστοποίηση USDA όπως αυτός θα εξοικονομήσεις χρήματα Σκεφτείτε το γεγονός ότι αυτές οι συσκευασίες σπόρων υψηλής ποιότητας κοστίζουν περίπου $3-$4 για περίπου 25 σπόρους.

Έξι υβριδικά φυτά χωρίς βιολογικά κοστίζουν περίπου Εάν αγοράσετε φυτά βιολογικής καλλιέργειας Αναμένετε να πληρώσετε περισσότερα ή περισσότερα ανά φυτό.

Επιπλέον, οι βιολογικές ντομάτες κοστίζουν 3-6 $ ανά λίβρα. Είναι εύκολο να δεις πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα αν καλλιεργήσεις μισή ντουζίνα φυτά. Ξεκινά με υψηλής ποιότητας σπόρους ντομάτας κειμήλιο και παράγει πάνω από 50 κιλά καρπού ανά καρπό.

Επιλέξτε τα σπορόφυτα ντομάτας προσεκτικά.

Αν αγοράσετε σπορόφυτα Κρατήστε την πιστοποιημένη βιολογική ετικέτα και αποφύγετε τα μεγάλα, πλούσια σπορόφυτα σε μικρές γλάστρες.

Αν και τα φυτά με πολλά πράσινα φύλλα μπορεί να φαίνονται σαν μια προφανής επιλογή, Λάβετε όμως υπόψη ότι το ριζικό σύστημα του φυτού παίζει πιο σημαντικό ρόλο από τα φύλλα στην παραγωγή τομάτας.

Εάν τα σπορόφυτα δίνουν υπερβολική ενέργεια στα φύλλα Υποφέρουν αποτυχίες κατά τη μεταφύτευση και χρειάζονται χρόνο για να ανακάμψουν πριν αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς.

Εκτός από τις οικονομίες σας Η καλλιέργεια πιστοποιημένων βιολογικών, κειμηλίων από το «δέντρο» έχει επίσης πολλά οφέλη.

Μπορείτε να αποφύγετε τη φύτευση μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων στο τοπικό σας κέντρο του σπιτιού και του κήπου σας χρησιμοποιώντας εντομοκτόνα που περιέχουν νεονικοτινοειδή.

Αυτές οι χημικές ουσίες καταστρέφουν πληθυσμούς μελισσών. Χωρίς τις μέλισσες, δεν θα είχαμε ζωή στη Γη. σοβαρά. Προστατέψτε τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές στην περιοχή σας φυτεύοντας ντομάτες και άλλες καλλιέργειες. Αυτό είναι ασφαλές για την τοπική άγρια ​​ζωή και για εσάς και την οικογένειά σας.

Εκτός από την πιθανότητα χημικής μόλυνσης Οι σπόροι και τα σπορόφυτα υβριδικής ντομάτας μπορεί να έχουν περισσότερες γενετικές παραλλαγές από τα συμβατικά υβρίδια.

Η εισαγωγή γονιδίων εκτός ντομάτας στα φυτά σας μπορεί να έχει ακούσιες και ακούσιες συνέπειες για τις μέλισσες και άλλα ωφέλιμα έντομα. και ίσως και εσύ

Οι καλύτερες ποικιλίες ντομάτας υψηλής απόδοσης

Διάφορες μεγάλες και μικρές ντομάτεςμετά
Πολλές φρέσκες και κειμήλια ντομάτες

Θα βρείτε πολλές υπέροχες ποικιλίες ντομάτας για να διαλέξετε.Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε ένα φυτό ντομάτας ή μια μη ντετερμινιστική ποικιλία. Ποιά είναι η διαφορά?

 • Οι καθορισμένες ποικιλίες ψηλώνουν και παγώνουν.
 • Οι απροσδιόριστες ποικιλίες θα μεγαλώσουν όσο μακριές και ψηλές τις αφήσετε.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Συμβουλευτείτε τον τοπικό σύλλογο κηπουρικής πριν επιλέξετε σπόρους ή σπορόφυτα. Λάβετε συμβουλές από έμπειρους κηπουρούς στην περιοχή σας σχετικά με τα είδη φυτών, όπως τα πολυετή φυτά, που θα ευδοκιμήσουν στην περιοχή σας. Προσέξτε για ποικιλίες ανθεκτικές στις ασθένειες, εάν υπάρχουν. Μερικές κοινές επιλογές περιλαμβάνουν:

Τοματίνια: Αυτή η απολαυστική επιλογή παράγει μικρά, κόκκινα κερασιά, βυσσινί, κίτρινα, πορτοκαλί ή βαθύ μωβ φρούτα, ιδανικά για ορεκτικά και σαλάτες. Τα ντοματίνια αναπτύσσονται καλά σε δοχεία και κρεμαστά καλάθια.

Ντομάτες Sida: Αυτές οι μικρές επιμήκεις ντομάτες είναι ιδανικές για σνακ και σαλάτες. Τείνουν να παράγουν πολλά φρούτα και όχι πολλά φύλλα.

Δεν είναι τόσο γλυκά και ζουμερά όσο τα ντοματίνια. Αυτές οι φρέσκες ντομάτες κυκλοφορούν και σε κόκκινες και κίτρινες ποικιλίες. Ένα από τα πλεονεκτήματα της κίτρινης ντομάτας είναι ότι τα πουλιά δεν είναι τόσο ελκυστικά όσο τα έντονο κόκκινο φρούτο. Έτσι, μπορείτε να κρατήσετε περισσότερα από τα προϊόντα σας για τον εαυτό σας.

Μπριζόλα ντομάτας: όπως υποδηλώνει το όνομα Αυτή είναι μια μεγάλη, ζουμερή και νόστιμη ντομάτα. Αυτές οι ντομάτες θεωρούνται ασταθείς, ωστόσο, τα αμπέλια έχουν συνήθως ύψος 6-8 ίντσες.

Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι η τέλεια επιλογή για χρήση σε σάντουιτς και μπιφτέκια. Κόψτε το σε σαλάτα ή φάτε το μακριά. Ο μεγάλος καρπός του Beefsteak απαιτεί περισσότερη φυτική υποστήριξη.

Εκτίθεται μια ποικιλία από ντομάτες.μετά
Οι καλλιεργημένες ντομάτες διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Οι ντομάτες κειμήλιο είναι οι πιο μικρές.

Ντομάτες Ρομά: Αυτή η δημοφιλής καθοριστική ντομάτα ιταλικού στιλ μεγαλώνει σε μέγιστο ύψος 6 πόδια και φέρει φρούτα σε σχήμα αχλαδιού. Η Roma είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε γεύση σε σάλτσες και μαγειρευτά. Άλλες ποικιλίες κέρδισαν τη Roma για σαλάτες και ασυναγώνιστη κατανάλωση, αλλά καλά -Οι ντομάτες Roma που καλλιεργούνται είναι νόστιμες από μόνες τους.

Οι Γερμανικές Πράσινες Ντομάτες της θείας Ρούμπι: Αυτό το άστατο κειμήλιο ωριμάζει σε 80 ημέρες.Πολλοί περιγράφουν το μεγάλο πράσινο φρούτο ως γλυκό και πικάντικο. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει ένα ανοιχτό κόκκινο χρώμα. Η καλλιεργητική περίοδος διαρκεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. καθώς και κίτρινες ντομάτες Τα πουλιά βρίσκουν τις πράσινες ντομάτες λιγότερο ελκυστικές. Η θεία Ρούμπι είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να αποτρέψετε το κυνήγι πουλιών.

San Marzano – Οι ντομάτες San Marzano είναι πολύ γλυκές και έχουν ευχάριστη οξύτητα. Αυτό το μείγμα δημιουργεί μια τέλεια ισορροπημένη βάση ντομάτας για κέτσαπ. Κάντε κλικ για λεπτομέρειες σχετικά με την καλλιέργεια ντομάτας San Marzano!

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κειμήλιο που μπορείτε να καλλιεργήσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπάρχουν περισσότερες από 100 ποικιλίες σε διαφορετικά μεγέθη, σχήματα, χρώματα και τύπους φυτών. Οι κηπουροί λαχανικών έχουν μερικές συμβουλές για την επιλογή των σωστών ντοματών.

Το University of Illinois Extension δημιούργησε μια σελίδα με μια λίστα με τις καλύτερες προτεινόμενες ποικιλίες ντομάτας. Για να σας βοηθήσουμε να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας, την εφαρμογή και τις μεθόδους καλλιέργειας, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Επιλέξτε και προετοιμάστε τον κήπο σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της καλλιέργειας φυτών εσωτερικού χώρου από σπόρους πριν από την άφιξη της άνοιξης – σας δίνει χρόνο να προετοιμάσετε το οικόπεδο του κήπου σας.

Φροντίστε να επιλέξετε μια περιοχή με καλά στραγγιζόμενα εδάφη και άφθονο ηλιακό φως (τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα) Προσπαθήστε να επιλέξετε μια περιοχή που να προστατεύεται από ισχυρούς ανέμους.

Κατά την προετοιμασία του εδάφους του κήπου για πρώτη φορά Προσθέστε καλή οργανική ουσία (κομπόστ) και προσθέστε εμβόλιο μυκόρριζας. (ευεργετικοί μύκητες) για να βοηθήσουν στην αύξηση της ποσότητας των φιλικών βακτηρίων στο έδαφος Αυτό βοηθά στην υποστήριξη της ικανότητας του φυτού να απορροφά θρεπτικά συστατικά.

Ένα καλά προετοιμασμένο και ισορροπημένο έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αντοχής του φυτού στις ασθένειες.

Οικόπεδα κήπου με καλή αποστράγγιση, ελαφρύ, ημιδιαφανές έδαφος και ηλιοφάνεια είναι λιγότερο επιρρεπείς σε κοινές ασθένειες της τομάτας όπως ο φουζάριος και ο βερτισίλλιος μαρασμός.

Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι ένα παθογόνο που μεταδίδεται από το έδαφος που εισβάλλει στα φυτά και τρέφεται με θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να πέφτουν και να μαραίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το καλά στραγγιζόμενο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος δεν παρέχει συνθήκες στις οποίες μπορεί να ευδοκιμήσει αυτός ο μύκητας.

Η σωστή έκθεση στον καθαρό αέρα, το ήπιο αεράκι και το φως του ήλιου θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα φύλλα της ντομάτας στεγνά και υγιή.Από την άλλη πλευρά, βοηθά στην καταπολέμηση ενός ευρέος φάσματος κοινών ασθενειών και παρασίτων.

ώριμες ντομάτες καρπούζιμετά

φυτέψτε τα σπορόφυτά σας

όταν η μέρα και η νύχτα ζέσταινε αξιόπιστα και ο κίνδυνος του παγετού έχει περάσει. Μπορείτε να φυτέψετε τα σπορόφυτά σας.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε λίγο. Ξεκινήστε κόβοντας τα κάτω φύλλα και βάζοντας το δενδρύλλιο στο πλάι για λίγες μέρες.

Σημειώστε τη φροντίδα των δενδρυλλίων ντομάτας: Η φύτευση δενδρυλλίων ντομάτας στο πλάι προκαλεί την κάμψη των κορυφών προς τα πάνω. όταν συμβαίνει αυτό Το φυτό σας είναι τώρα έτοιμο για πραγματική φύτευση.

Σκάψτε μια τάφρο στο προετοιμασμένο κρεβάτι και τοποθετήστε το δενδρύλλιο στο πλάι.

Καλύψτε τις ρίζες και τους μίσχους με χώμα, κοπριά σκουληκιών και λίπασμα, ποτίστε καλά και καλύψτε με σάπια φύλλα. Αφήστε τις κορυφές των φυτών να εκτεθούν στον αέρα και το ηλιακό φως.

Οι μικροσκοπικές τρίχες στον κορμό του δέντρου γίνονται οι ρίζες. Έτσι, τα νεαρά σπορόφυτα σας θα αναπτύξουν ένα ισχυρό και δυνατό ριζικό σύστημα.

Ένα καλό ριζικό σύστημα θα κάνει τα φυτά της τομάτας δυνατά, ζωηρά και υψηλής απόδοσης.

Πρόληψη στρογγυλών σκουληκιών

Ονομάζουμε τις προνύμφες των σκόρων Noctuidae – κάμπιες.Ζουν υπόγεια και μασούν μέσα από τους μίσχους για να συσσωρεύουν απόβλητα στις καλλιέργειες.

Για να αποτρέψετε την αποκοπή όλων των φυτών ντομάτας σας Τοποθετήστε ένα μικρό, σκληρό ξύλινο ραβδί στο μέγεθος μιας οδοντογλυφίδας δίπλα στο στέλεχος.

Ξεγελάστε τους ώστε να πιστέψουν ότι αυτό το «ψεύτικο» ραβδί είναι πολύ δύσκολο να μασηθεί. Και θα διασκεδάσουν.

Υποστηρίξτε και μοιραστείτε τα φυτά σας.

Εάν φυτεύετε ασταθείς ντομάτες που θα συνεχίσουν να ψηλώνουν. Βρείτε ένα ψηλό (6 πόδια ή περισσότερο) σχοινί ή πέργκολα για να το στηρίξετε. Τοποθετήστε το κλουβί ντομάτας στο σωστό ύψος για να αναπτυχθούν οι υγιείς ντομάτες σε ένα προκαθορισμένο ύψος.

Προστατέψτε και προστατέψτε από τον άνεμο.

Εάν τα φυτά σας δεν αναπτύσσονται σε καταφύγιο Καλύψτε τους κλωβούς των φυτών σας με αιωρούμενα καλύμματα σειρών όταν περιμένετε ισχυρούς ανέμους. Αυτό το καπάκι προστατεύει από σπασμένους μίσχους και σκισμένα φύλλα. Η αποκοπή των βλαστών και των φύλλων είναι τόπος αναπαραγωγής παθογόνων μικροοργανισμών.

Επαναλάβετε τη διαδικασία φύτευσης.

Μην φυτεύετε όλα τα σπορόφυτα ντομάτας ταυτόχρονα. Περιμένετε τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πρώτου δενδρυλλίου και την έναρξη του δεύτερου.

Η φύτευση δύο σειρών τομάτας σε ελαφρώς εναλλασσόμενα πλέγματα εξασφαλίζει σταθερή καρποφορία καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Μπορείτε να παρατείνετε την καλλιεργητική περίοδο αφαιρώντας τα κορόιδα από τα υπάρχοντα φυτά τομάτας. Θα μπούμε σε λεπτομέρειες σε αυτό το άρθρο.

Και τι γίνεται με τις ντομάτες θερμοκηπίου;

Αν έχεις χώρο και χρήματα Τα συστήματα θερμοκηπίου με υψηλές σήραγγες μπορούν να παράγουν τεράστιες ποσότητες τομάτας χρησιμοποιώντας απροσδιόριστα φυτά τομάτας. με θερμοκήπιο που θερμαίνεται και αερίζεται καλά Μπορείτε να παρατείνετε την καλλιεργητική περίοδο και να απολαύσετε φρέσκες ώριμες ντομάτες όλο το χρόνο.

κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου καλλιέργειας τομάτας Θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα ψηλό θερμοκήπιο σε τούνελ με ένα παχύ σύστημα πέργκολας για να φτάσετε τα φυτά σας σε ύψος 20 ή 30 πόδια.

Μην ανησυχείτε, το θερμοκήπιο δεν χρειάζεται να είναι τόσο ψηλό. Αλλά η δομή του πλέγματος σας πρέπει να εκτείνεται μέχρι την οροφή και κατά μήκος. ώστε τα φυτά σας να μπορούν να σκαρφαλώνουν και να εξαπλώνονται με ελεγχόμενο τρόπο.

Η παραγωγή αυτού του είδους ντομάτας απαιτεί μεγάλη προσοχή. προσεκτικό κλάδεμα και λίπανση, πότισμα και γενική συντήρηση Αν σας αρέσει αυτό ή αν θέλετε να πουλήσετε χύμα ντομάτες Αυτός ο τύπος εγκατάστασης μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικός.

βίντεο

Καλύψτε τον κήπο σας άφθονα.

Μπορεί να χρειαστεί να οργώσετε και να οργώσετε τον πρώτο χρόνο του κήπου. Αλλά αν καλλιεργήσετε τη γη μόνο μία φορά Δεν θα χρειαστεί να οργώσετε και να οργώσετε ξανά.

Μια εφαρμογή συμπαγούς σάπιας φύλλα χρησιμοποιώντας αρκετές (3-6) ίντσες κομποστοποιημένων κομματιών ξύλου θα εμποδίσει την ανάπτυξη των ζιζανίων και θα διατηρήσει την υγρασία του εδάφους.

Ένα καλό σάπια φύλλα εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και νερό.Το επίστρωμα βοηθά στη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του εδάφους και μειώνει το στρες των φυτών. Το επίστρωμα εμποδίζει επίσης τα παθογόνα του εδάφους να εισαχθούν ξανά στα φύλλα των φυτών της τομάτας όταν βρέχει.

Συμβουλές: Ελέγξτε με το τοπικό σας χλοοκοπτικό για να δείτε αν μπορείτε να αγοράσετε φθηνά ή δωρεάν ξύλα! Φροντίστε να αφήσετε το κομπόστ να κομποστοποιηθεί πριν από τη χρήση.

Μετά τη φύτευση ντομάτας Αφού τελειώσει η καλλιεργητική περίοδος Χρησιμοποιήστε το φυτό για κομποστοποίηση και καλύψτε το έδαφος με σάπια φύλλα. όταν έρθει η άνοιξη Αφαιρέστε το σάπια φύλλα από την περιοχή που θέλετε να φυτέψετε και αναποδογυρίστε το χώμα για να φρεσκάρετε για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Ο πυθμένας του σάπια φύλλα θα παρέχει θρεπτικά συστατικά στο χώμα σας. Ωστόσο, μην πολτοποιείτε το έδαφος καθώς θα παρεμποδίσει τη φυσική διαδικασία υποβάθμισης του εδάφους. για τα καλύτερα και ευκολότερα αποτελέσματα Τοποθετήστε ένα καλό, σταθερό στρώμα προστασίας πάνω από το χώμα.

παρέχουν καθημερινή συντήρηση

όταν φυτεύεται Ελέγχετε καθημερινά τις ντομάτες σας για περιβαλλοντικές ζημιές και παράσιτα. Ποτίστε τις ντομάτες μία φορά την εβδομάδα Εφαρμόστε απαλά δύο ίντσες νερό απευθείας πάνω στην επιφάνεια του σάκου κάθε εβδομάδα. Οι σωλήνες εμποτισμού λειτουργούν καλά για αργό πότισμα.

Το πότισμα πρέπει να γίνεται το πρωί καθώς τα βρεγμένα ή υγρά φύλλα μπορεί να οδηγήσουν σε μυκητιάσεις.

εκτός από το διαφυλλικό λίπασμα μία φορά το μήνα Βουρτσίστε το άκρο του σωλήνα και επιλέξτε μια στεγνή, ελαφρώς θυελλώδη ημέρα όπου ο ήλιος δεν είναι πολύ ζεστός.

Εφαρμόστε διαφυλλικό λίπασμα το πρωί, ώστε τα φυτά σας να στεγνώσουν όλη την ημέρα πριν πέσει το βράδυ.

Μετά την πρώτη σας συγκομιδή Ρίξτε μερικά κουταλάκια του γλυκού θειικό αμμώνιο στα φυτά σας. Εφαρμόστε αυτό το λίπασμα πριν από το κανονικό σας προγραμματισμένο πότισμα.

Σχετίζεται με: Έτσι ζυμώνονται φυσικά οι ντομάτες.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, τα καλύτερα συμπληρώματα λιπασμάτων για τις ντομάτες είναι χαμηλά σε άζωτο. μέτρια ποσότητα καλίου και πολύ φώσφορο

Τα φυτά τομάτας χρειάζονται επίσης υγιείς ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών.Ωστόσο, η άφθονη οργανική ύλη με τη μορφή κομπόστ και αποσύνθεσης στον πυθμένα του σάπια φύλλα παρέχει τα περισσότερα από τα μικροθρεπτικά συστατικά.

Δείτε το Urban Farm Fertilizer Texas Tomato Food.

Κλάδεμα και Βοτάνισμα Φυτών Τομάτας

Μπορεί να έχετε ακούσει τη συμβουλή για να τσιμπήσετε ή να κόψετε τα «λαχανάκια» από τα φυτά της τομάτας. Τα σάκχαρα είναι τα κλαδιά που αναπτύσσονται μεταξύ των κλαδιών και του μίσχου του φυτού. Οι κηπουροί που ορκίζονται σε αυτή τη διαδικασία λένε ότι η αφαίρεση των κορόιδων θα δώσει στο φυτό περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή ντομάτας.

Αυτό ισχύει αν ο στόχος είναι να καλλιεργηθούν μεγάλες ντομάτες. Αν θέλετε περισσότερες ντομάτες, πετάξτε τους βλαστούς!

Προσωπικά επιλέγω να τσιμπάω τους βλαστούς και να κλαδεύω το φυτό της ντομάτας.

Κάποιοι επιμένουν να αφήνουν το απορροφητικό ως την καλύτερη επιλογή.Γιατί; Αυτό ανοίγει την πόρτα για παθογόνα και μπορεί να αποδυναμώσει ή να σκοτώσει τα φυτά σας.

Ενώ το κλάδεμα φέρνει ασθένειες στα φυτά. Κλαδέψτε προσεκτικά με αποστειρωμένο ψαλίδι κλαδέματος. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τα φυτά να καλλιεργούν και να δυναμώνουν. Εάν το δέντρο σας είναι ολισθηρό και ποδαράκι Το κλάδεμα είναι μια καλή λύση.

Κλαδέψτε το πρωί, ώστε οι «πληγές» να περάσουν το φως της ημέρας για να επουλωθούν και να στεγνώσουν πριν νυχτώσει.

Επαγγελματική συμβουλή: Πώς να αποτρέψετε το σχίσιμο της ντομάτας

καλλιεργούν νέα φυτά από βλαστούς

Τα λάχανα είναι επίσης χρήσιμα γιατί μπορείτε να τα κόψετε, να τα ριζώσετε και να καλλιεργήσετε νέες καλλιέργειες. Αν το κάνετε αυτό στα μέσα του καλοκαιριού Θα έχετε πολλές ντομάτες το φθινόπωρο. Δείτε πώς:

Συλλέξτε μεγάλους και δυνατούς βλαστούς σε ξηρές, ηλιόλουστες μέρες. Κόψτε τα με απολυμασμένο ψαλίδι ή λεπίδες το πρωί ώστε τα φυτά να «θεραπεύσουν» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να έχετε μαζί σας ένα δοχείο με καθαρό ζεστό νερό όταν κρατάτε τη βεντούζα. Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα καθώς εργάζεστε και βυθίστε το γυμνό στέλεχος απευθείας στο νερό.

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα απορροφητικά που χρειάζεστε. Τοποθετήστε το δοχείο νερού σε ένα ζεστό, ήσυχο μέρος που δέχεται ηλιακό φως.

Τα φύλλα μαράθηκαν τις πρώτες μέρες. όταν αναρρώσουν Μετακινήστε το δοχείο σε μια ηλιόλουστη θέση. αλλά προστατευμένο από δυνατούς ανέμους

Ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου κουζίνας είναι μια ιδανική τοποθεσία για ένα “δοχείο αναρρόφησης”, καθώς θα πρέπει να αλλάζετε το νερό στις ρίζες κάθε λίγες μέρες για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. Τοποθετώντας το μπουκάλι κοντά στο νεροχύτη θα το θυμάστε πιο εύκολα.

Μέσα σε μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες θα αρχίσουν να σχηματίζονται ρίζες όταν οι ρίζες έχουν μήκος μια ίντσα Μεταφυτέψτε τους βλαστούς απευθείας σε δοχεία ή στον κήπο σας.

τη στιγμή της φύτευσης Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για την καλλιέργεια δενδρυλλίων. Προστατέψτε από το δυνατό ηλιακό φως και τους δυνατούς ανέμους μέχρι να εγκατασταθούν.

Διατηρήστε το χώμα του κήπου σας φρέσκο.

Μην φυτεύετε ντομάτες στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο. Περιστρέψτε τις καλλιέργειές σας για να αποκαταστήσετε το έδαφος στον κήπο. Η φύτευση φυστικιών ή τριφυλλιού όπου φύτρωσαν οι περσινές ντομάτες θα αυξήσει φυσικά τα επίπεδα αζώτου του εδάφους.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το τριφύλλι ως φυτό. «Πράσινο σάπιασμα» γύρω από τις ντομάτες σας. Το τριφύλλι κάνει καλό βιότοπο για τις μέλισσες και άλλα έντομα επικονίασης όφελος Στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου στο τριφύλλι προς όφελος του εδάφους.

Άλλα φυτά που λειτουργούν καλά για τις ντομάτες είναι ο βασιλικός, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.Αυτά τα αρωματικά φυτά απωθούν τα έντομα και αποτελούν τέλειους γαστρονομικούς συντρόφους για τις ντομάτες. Ένας μεγάλος κήπος γεμάτος ντοματίνια, βασιλικό, σκόρδο και σχοινόπρασο είναι εύκολο να κρατηθεί κοντά στην πόρτα της κουζίνας σας.

Και τι γίνεται με τα παράσιτα της τομάτας;

Τα υγιή και ζωηρά φυτά με προσεκτικά επιλεγμένα φυτά θα αντιπροσωπεύουν λίγα παράσιτα, ωστόσο τα παράσιτα μπορεί να γίνουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, τα σκουλήκια τομάτας είναι εύκολα πτητικά. που χρησιμοποιεί τοξικές χημικές ουσίες ως έσχατη λύση Αν σκοπεύετε να φάτε αυτές τις ντομάτες Να θυμάστε ότι κάθε δηλητήριο που ψεκάζεις τριγύρω Θα επηρεάσει αρνητικά τόσο τα ωφέλιμα όσο και τα ανεπιθύμητα έντομα.

Εξαίρεση αποτελεί το Bt (Bacillus thuringiensis), ένα φυσικό παθογόνο βακτήριο που προσβάλλει μόνο τα σκουλήκια. Η πρώιμη χρήση αυτού του προϊόντος είναι πιο αποτελεσματική όταν βλέπετε κάμπιες να εμφανίζονται στα φυτά σας. Να θυμάστε ότι η καταστροφή των κάμπιων και των ωφέλιμων κάμπιων είναι εξίσου επικίνδυνη.Χρησιμοποιήστε με προσοχή και όπως χρειάζεται.

Βίντεο: Θεραπεία ντομάτας και αποτελέσματα με χρήση οργανικών φυτοφαρμάκων Bt

Άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις κάμπιες και τα παράσιτα με φυσικό τρόπο:

 • μαζέψτε το με το χέρι
 • Πασπαλίζουμε με ένα βιολογικό μείγμα σκόνης σκόρδου και νερού.
 • Φυτέψτε ένα «δέλεαρ» στον κήπο για να προσελκύσετε τα έντομα μακριά από τις ντομάτες σας. Οι κάμπιες βρίσκουν τον μαϊντανό ιδιαίτερα ελκυστικό και μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο με τις πεταλούδες.

Πρόκειται για τις ασθένειες και την υγεία της τομάτας.

Προστατέψτε τις ντομάτες σας από τα πουλιά.

Όταν καλλιεργείτε μια όμορφη σοδειά ντομάτας. Θα προσελκύσετε μερικά πουλιά. Ειδικά αν καλλιεργείτε κόκκινες ντομάτες. Μπορείτε να μειώσετε τη ζημιά των πουλιών στα φυτά της τομάτας σας επιλέγοντας κίτρινες, πορτοκαλί και πράσινες ποικιλίες. Μπορείτε να αποτρέψετε τα πουλιά μαζεύοντας νωρίς τον καρπό σας ή προστατεύοντας τα φυτά σας με δίχτυα πουλιών.

πρώιμη συγκομιδή τομάτας

Εάν τρυγήσετε νωρίς Περιμένετε μέχρι οι πράσινες ντομάτες να έχουν μερικές ροζ ραβδώσεις. Κόβουμε τις ντομάτες σε ματσάκια για να τις τοποθετήσουμε στο κλήμα και τις βάζουμε σε καλάθια στον πάγκο της κουζίνας για να ωριμάσουν.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο στο παράθυρο. Μην το βάζετε στο ψυγείο Αντίθετα, τοποθετήστε τα σε ένα τρυπητό ή καλάθι σε μια τυρόπανο στο φως.

Γυρίστε τις ώριμες ντομάτες καθημερινά για να αποφύγετε ήπιες κηλίδες. Ο στροβιλισμός θα επιτρέψει στον αέρα να κυκλοφορήσει και θα προωθήσει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες και άλλα φρούτα. Ώριμα σημαίνει τοποθέτηση άγουρων φρούτων σε μια χάρτινη σακούλα με μήλα ή μπανάνες.

Συμπληρώστε το και τοποθετήστε την τσάντα στον πάγκο της κουζίνας σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, όπου θα τη βλέπετε καθημερινά.

Μια φορά την ημέρα, ανοίξτε τη σακούλα και αναποδογυρίστε ολόκληρο το φρούτο για να αποφύγετε τα μαλακά σημεία.

Το αέριο αιθυλενίου που εκπέμπεται από τα μήλα ή τις μπανάνες μπορεί να ωριμάσει ντομάτες, ροδάκινα, αχλάδια και άλλα μαλακά φρούτα. Φροντίστε να πετάξετε τις μπανάνες ή τα μήλα στο σωρό κομποστοποίησης στο τέλος του έργου.

Εάν θέλετε οι ντομάτες σας να ωριμάσουν στα αμπέλια του κήπου σας (που είναι υπέροχο), προστατέψτε τις με δίχτυ πουλιών. Φυτέψτε θάμνους κοντά στο σωρό κομποστοποίησης και αφήστε τα πουλιά και άλλα άγρια ​​ζώα να απολαύσουν.

Λίστα ελέγχου γρήγορης αναφοράς ντομάτας

 1. πάρτε τα σωστά φυτά Το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε τις ντομάτες από σπόρους. Αλλά αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά είδη φυτών για την περιοχή σας.
 2. Επιλέξτε προσεκτικά τα φυτά της ντομάτας σας. Αναζητήστε φυτά με ισχυρά ριζικά συστήματα. Δεν χρειάζεται να έχει πάντα όμορφα φύλλα.
 3. Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία Βεβαιωθείτε ότι ο κήπος με τις ντομάτες σας έχει καλή αποστράγγιση και τουλάχιστον 10 ώρες έντονο ηλιακό φως την ημέρα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για τις καλύτερες αποδόσεις.
 4. για την προώθηση ενός ισχυρού ριζικού συστήματος Τοποθετήστε το φυτό σας στο πλάι σε μια τάφρο γεμάτη με φυσική οργανική ύλη. και/ή βερμικομπόστ
 5. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε το «κόλπο» για να κρατήσετε τα κομμένα σκουλήκια έξω από τα φυτά σας.
 6. Επιστρώστε βαθιά και διεξοδικά.
 7. παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη
 8. παρέχουν προστασία από τον άνεμο
 9. Προγραμματίστε τακτικό πότισμα και λίπανση.
 10. Κλαδέψτε τα φυτά σας προσεκτικά. (ή να μην κόβεται καθόλου) για να αποφευχθεί η ασθένεια.
 11. Η αμειψισπορά ή/και καλλιέργειες που δεσμεύουν το άζωτο για να διατηρήσουν το χώμα σας φρέσκο ​​και ζωντανό.
 12. Φυτέψτε κατάλληλα φυτά για τις ντομάτες σας για να αποτρέψετε τα παράσιτα.

Συντονίστε το σύστημα και τις διαδικασίες σας.

κοντινό πλάνο ώριμες ντομάτεςμετά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καλλιεργήσετε με επιτυχία τις ντομάτες. Αφού επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο φυτού για την ιδιοκτησία σας και φροντίσετε τα βασικά με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Θα πρέπει να απολαύσετε νόστιμες ντομάτες που καλλιεργούνται στο σπίτι καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Αν είσαι καλός στην κονσερβοποίηση Μπορείτε να συνεχίσετε να αποκομίζετε τα οφέλη της εργασίας σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές για να απολαύσετε την καλλιέργεια ντομάτας αυτό το καλοκαίρι.

Στο Old World Garden μιλούν για το πώς χρησιμοποιούν τις ντομάτες 365 ημέρες το χρόνο και γιατί οι ντομάτες είναι τόσο σημαντικές.

με απλά βήματα λίγα βήματα Μπορείτε να καλλιεργήσετε καταπληκτικές ντομάτες φέτος!

Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούμε κυρίως ντομάτες εγχώριας και εξημερωμένης παραγωγής. Προϊόντα σχεδόν 365 ημέρες το χρόνο το καλοκαίρι – τα τρώμε αμέσως από το κλήμα σε σαλάτες. Χάμπουργκερ, σάλτσες κ.λπ. Περισσότερο από αυτό. κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα Απολαμβάνουμε κονσέρβα ή κατεψυγμένο χυμό ντομάτας, σούπα λαχανικών, τσίλι, σάλτσα, σάλτσα ζυμαρικών, πελτέ ντομάτας, σάλτσα πίτσας και κέτσαπ από το καλοκαιρινό bounty.

Δείτε τις συμβουλές, τα κόλπα και τα κόλπα που μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια για να καλλιεργήσετε μια καλλιέργεια ντομάτας oldworldgardenfarms.com

κοντά

Η καλλιέργεια των καλύτερων ντοματών και η παραγωγή τομάτας υψηλής απόδοσης μπορεί να είναι πρόκληση. Ακόμα και ο καλύτερος κηπουρός ξέρει

Τα φυτά χρειάζονται ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του εδάφους. Η διαχείριση των επιπέδων pH και η γνώση του πότε να προσθέσετε λίπασμα και σάπια φύλλα είναι σημαντική.

Τα φυτά χρειάζονται σταθερή ποσότητα νερού και αρκετό ηλιακό φως. Αλλά πάρα πολύ μπορεί να βλάψει το αμπέλι και τα φρούτα.

Για παράδειγμα, όταν μια ντομάτα καρποφορεί. Η υποστήριξη των φυτών με κλουβιά τομάτας θα κρατήσει τα φυτά ασφαλή.

Η απώθηση των πεινασμένων εντόμων θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυτά της ντομάτας σας.

Πόροι για κηπουρούς και βιολογικούς καλλιεργητές στο ιστολόγιο Safer® Brand, μοιράζονται πληροφορίες και πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την καλλιέργεια της τέλειας ντομάτας.

Ποια είναι η κορυφαία συμβουλή σας για την καλλιέργεια ντομάτας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *