Πότε και πώς να κόψετε τις κάννες για το χειμώνα

Pinterest Hidden Image

Δεν είναι αληθινά κρίνα. αλλά ένα είδος κορυφογραμμή σχεδόν δεν διακρίνεται με γυμνό μάτι Αυτά τα όμορφα φυτά είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά κρίνα. Και υπάρχουν δέκα είδη και πολλές ποικιλίες.

Ωστόσο, όπως πολλά ριζώματα, Η κάννα συχνά καλλιεργείται ως βότανο σε περιοχές με ψυχρό κλίμα. Μπορεί να έχετε σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς να κλαδέψετε τα φυτά κάννας το χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυτό κάννας θα μαραθεί όταν ο καιρός είναι δροσερός σε ορισμένες περιοχές.

μετά

μη φοβάσαι; Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να διατηρήσετε τη μαριχουάνα σας στην καλύτερη εμφάνιση.

Πώς και πότε να κλαδέψετε ή να κλαδέψετε άνθη κάννας

Το πηγούνι σας θα σας πει πότε είναι ώρα να μειώσετε.

Αυτό έγινε το φθινόπωρο. Αν και μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να κλαδέψετε την άρρωστη καννα νωρίτερα.

Κλάδεμα κλαδιών κάννας για να γίνουν δυνατά.

Η κάννα σας σπάνια χρειάζεται κλάδεμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να πεθάνουν ένα ή δύο φύλλα.

Τα νεκρά φύλλα συνήθως δεν προκαλούν άγχος στην κάνναβη, αλλά μπορεί να προκαλέσουν καταπόνηση των ματιών.

Αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα εάν μπορείτε να τα δείτε.

αποκατάσταση κατεστραμμένων φυτών

Οποιοδήποτε κλάδεμα πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είναι πιθανό να προκαλέσει ασθένεια ή μόλυνση.

Η αφαίρεση των άρρωστων φύλλων μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση. Εκτός αν τα φυτά σας έχουν μολυνθεί με κάτι ανίατο, όπως ο ιός του μωσαϊκού.

Η αφαίρεση των κατεστραμμένων φύλλων θα βοηθήσει το φυτό σας να φαίνεται όμορφο.

στην περίπτωση της μαριχουάνας Οι μυκητιασικές λοιμώξεις και το μπούκλωμα των φύλλων κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Αυτές οι συνθήκες ενδέχεται να απαιτούν πλήρη εργοστασιακή επαναφορά για να διασφαλιστεί ότι το πρόβλημα δεν θα επιστρέψει.

Χρησιμοποιήστε κοφτερό, αποστειρωμένο ψαλίδι. Μπορείτε να κόψετε πολύ κατεστραμμένα ή μολυσμένα φύλλα.

Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να κόψετε περισσότερο από το ¼ των φύλλων ενός φυτού, διαφορετικά δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για φωτοσύνθεση.

κρύβω

Η ακέφαλη κάνναβη (η διαδικασία της χειροκίνητης απόρριψης εξαντλημένων λουλουδιών) είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα. Γιατί κάποιοι καλλιεργητές το ορκίζονται ενώ άλλοι το ορκίζονται.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα από τα στοιχεία πίσω από τα οφέλη του αποκεφαλισμού είναι ανέκδοτα.

Για παράδειγμα, με την απόρριψη των χρησιμοποιημένων λουλουδιών, τα φυτά μπορούν να διαφοροποιήσουν τους πόρους τους σε άλλες περιοχές όπου μπορούν ακόμα να αναπτυχθούν.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του deadheading λένε ότι τα φυτά θα παράγουν περισσότερα άνθη με αυτούς τους πόρους.

ανάλογα με το φυτό Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, ψευδές ή κάπου στο ενδιάμεσο.

Η κάννα είναι πολυετές φυτό.

Τα λουλούδια κάννας δημιουργούν κύματα λουλουδιών. Επομένως, είναι χρήσιμο να καλύπτετε το κεφάλι.

Όταν πεθαίνει ένα λουλούδι Ένα άλλο λουλούδι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του.

στο κλάδεμα καννας Χρησιμοποιήστε κοφτερό ψαλίδι. που δεν είναι αποστειρωμένα και αφαιρέστε το εξαντλημένο λουλούδι πάνω από το τέλος του δεύτερου ανθισμένου λουλουδιού. (πιθανόν να είναι ήδη ανοιχτό)

Αν και το μάδημα των κεφαλιών θα προωθήσει την ανθοφορία των ανθέων κάννας. Αλλά υπάρχει ένα άλλο όφελος από αυτά τα φυτά.

Καθώς τα λουλούδια προσπαθούν να σχηματιστούν περισσότερο στους μίσχους Τα φυτά είναι πιο βαριά προς τα πάνω και γέρνουν στη μία πλευρά.

Αυτή η απώλεια βάρους Deadhead έκανε την Khanna να συνεχίσει να στέκεται ανάστημα και περήφανη.

Κλάδεμα σε επιρρεπείς στον παγετό περιοχές

Όταν τελειώσει η περίοδος ανθοφορίας Η καννά σας θα περάσει λίγο χρόνο με το πράσινο φύλλωμα. Αλλά το φθινόπωρο σηματοδοτεί το τέλος της φάσης ανάπτυξης στη συνέχεια.

Είναι σημαντικό να αποφύγετε το κλάδεμα του φυτού μέχρι τον πρώτο παγετό.

Ο παγετός θα καταστρέψει τα φύλλα κάννας σας. Ως εκ τούτου, περιμένετε μερικές ακόμη ημέρες για να στεγνώσουν τα φύλλα και να αναπτυχθούν ξανά.

Το εργοστάσιο έχει συγκεντρώσει όλους τους πόρους για τον χειμώνα. και ασφαλές να το κόψεις

Πιάστε το ψαλίδι σας, αποστειρώστε, κόψτε τα στελέχη και αφήστε τα 4 ίντσες έως 6 ίντσες πάνω από το επίπεδο του εδάφους (οι νάνοι ποικιλίες μπορούν συνήθως να κλαδευτούν σε λιγότερο από 2 ίντσες).

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να σκάψετε τα ριζώματα της κάννας. (συχνά αναφέρονται ως κόνδυλοι) ώστε να μπορούν να διαχωριστούν και να αποθηκευτούν σε εσωτερικούς χώρους για το χειμώνα.

Ας υποθέσουμε ότι καλλιεργείτε κάννα σε ένα δοχείο που μπορεί να μετακινηθεί έξω. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να το κόψετε. Αλλά να τα σκάβετε κάθε 2 με 3 χρόνια για να χωρίσετε τα ριζώματα.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα δοχεία σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, όπως το γκαράζ σας ή ένα δωμάτιο όπου ποτίζετε άλλα φυτά εξωτερικού χώρου.

Περικοπή σε ζώνες χωρίς παγετό.

Το κλάδεμα κάννας σε ζώνες χωρίς παγετό είναι ελαφρώς διαφορετικό, αλλά όχι πολύ.

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, τα φύλλα σταδιακά κιτρινίζουν και μαραίνονται. Αυτό δείχνει ότι πλησιάζουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Δεν θα έχετε ξαφνικές αλλαγές που προκαλούνται από τον παγετό. Όμως τα κίτρινα και καφέ παραμένουν ένα εύκολα αναγνωρίσιμο σημάδι ότι ήρθε η ώρα να κόψετε το δέντρο.

Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι σας για να κόψετε ψηλά φυτά κάννας 4″ έως 6″ ίντσες από το επίπεδο του εδάφους και φυτά νάνους σε περίπου 2 ίντσες.

Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να χρειαστεί κλάδεμα όλο το χρόνο. Αν και ορισμένες ποικιλίες είναι αειθαλείς υπό ιδανικές συνθήκες.

όταν το δέντρο κόβεται Καλύψτε το με ένα παχύ στρώμα γρασιδιού. να σκεπάζει δέντρα

Προτιμάται σε θερμές περιοχές. Αλλά απαιτείται στις ζώνες 7 έως 9 (ανάλογα με το πόσο δροσερό είναι το φυτό σας).

Φροντίστε να τσιμπάτε και να διαιρείτε τα ριζώματα κάθε 2 με 3 χρόνια για να διατηρείτε το φυτό χαρούμενο και υγιές.

συνιστώμενη ανάγνωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *