Πώς να αερίσετε τα φυτά με στρώματα

Pinterest Hidden Image

Μία από τις παλαιότερες μεθόδους πολλαπλασιασμού είναι η εναέρια ριζοβολία. Αυτός μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος τρόπος. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με ένα μεγαλύτερο δέντρο ή φυτό.

Τροπικά φυτά με ξυλώδεις μίσχους που καλλιεργούνται σε δοχεία. Είναι ένα εξαιρετικό αντικείμενο για να φυτέψετε σε στέγες σε διαμερίσματα, σπίτια, θερμοκήπια και σε εξωτερικούς χώρους στο Deep South.

μετά

Τι είναι το Air Layering;

Τα φυτά στοιβάδας αέρα είναι μια αρχαία κινεζική μέθοδος δημιουργίας ριζών σε βλαστούς ή μίσχους για να πολλαπλασιαστούν σπάνια ή ασυνήθιστα φυτά:

Χρησιμοποιήστε εναέριο πολλαπλασιασμό για να καλλιεργήσετε τυπικά στελέχη ficus, philodendron και dieffenbachia για να δημιουργήσετε ελκυστικά μικροσκοπικά φυτά από την Dracaena marginata.

Η διαδικασία στρώσεων αέρα απλοποιήθηκε και οι πιθανότητες επιτυχίας αυξήθηκαν σημαντικά με την ανάπτυξη πλαστικής μεμβράνης.

Τα κιτ αερισμού, που διατίθενται από καταστήματα σπόρων και κηπευτικών, περιέχουν όλα τα υλικά που χρειάζονται για τον αερισμό ενός πολυετούς ή πολυετούς φυτού. και για το κλάδεμα ποωδών φυτών

βελτίωση των αερόστατων

Ο αείμνηστος συνταγματάρχης William R. of Laurel, Florida. Το Grove χρησιμοποιούσε αρχικά πλαστικό φιλμ αερισμού.Ο DeWitt Eaton από τη Sarasota της Φλόριντα ανέπτυξε αυτή τη μέθοδο και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη χρήση πλαστικού φιλμ αερισμού.

Ο κύριος Eaton συνδυάζει ορμόνες ρίζας, φυτικά θρεπτικά συστατικά και φυτοφάρμακα σε ένα υδατοδιαλυτό πράσινο «μελάνι». το οποίο είναι τυπωμένο με πράσινες γραμμές στην πλαστική μεμβράνη του γερανού

Εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά Θα κερδίσουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

καθώς και προϊόντα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα Η πλαστική μεμβράνη για το στρώμα αέρα χρησιμοποιείται μερικές φορές κατά λάθος. και ως αποτέλεσμα δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη της ρίζας.

Μερικές φορές η αστοχία προκαλείται από πολύ χοντρά στελέχη. Σπάσιμο ή ακατάλληλη περίδεση ή χρησιμοποιώντας πολύ υγρό βρύα σφάγνου

Έχω πετύχει τον πολλαπλασιασμό των καουτσούκ. Dieffenbachia και κοπή φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας πλαστικές σακούλες για πολλά χρόνια. Τα υπαίθρια δέντρα και θάμνοι θα αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικού άρθρου.

Αγενής πολλαπλασιασμός: μέθοδος στρωματοποίησης αέρα

Αφού επιλέξετε το μητρικό φυτό για εναέρια ριζοβολία, Το πρώτο βήμα είναι να τυλίξετε τους μίσχους εκεί που θα σχηματιστούν οι ρίζες.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αυτό το ομοιογενές κόψιμο: με ένα κοφτερό μαχαίρι: κόβοντας το κέντρο του κλάδου σε μήκος έως μια ίντσα ή περισσότερο. ή αφαιρώντας εντελώς τα στρώματα καμβίου και ξυλώματος σε πλάτος μισής ίντσας.

Αφού αφαιρεθεί ο δακτύλιος καμβίου, το ξυλώμα και ο φλοιός. Καλύψτε ολόκληρο το τμήμα με μια χούφτα βρεγμένο βρύα σφάγνου. Συμπεριλαμβανομένου περίπου μιας ίντσας στελέχους και στις δύο πλευρές της κοπής.

πριν προσθέσετε βρύα Αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία. Τα βρύα σφάγνου δεν πρέπει να βρέχονται όταν εφαρμόζονται σε τραυματισμένους μίσχους.

Τέλος, καλύψτε προσεκτικά τα πάνω, πάνω και κάτω άκρα της μπάλας βρύα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Ασφαλίστε στρίβοντας σφιχτά γύρω από το στέλεχος.

σε πλαστική μεμβράνη και γραβάτα Το Moss sphagnum δεν πρέπει να έχει ανοίγματα στην ταινία.

Πώς λειτουργεί το στρώμα αέρα;

Ο τραυματισμός του στελέχους θα εμποδίσει τη μετακίνηση των θρεπτικών συστατικών και θα μειωθούν οι φυτικές ορμόνες. Αυτό πυροδοτεί το σχηματισμό ιστού τύλου και ανάπτυξης ρίζας στην άνω περιοχή του τραύματος.

Το υγρό βρύα σφάγνου διατηρεί την ατμόσφαιρα γύρω από το στέλεχος υγρή. που ευνοεί το σχηματισμό νέων ριζών

Τέλος τυλίγεται με πλαστική μεμβράνη. μεμβράνη πολυαιθυλενίου ή σφραγίστε το αλουμινόχαρτο στην υγρασία Δεν είναι απαραίτητο να διατηρείτε τα βρύα υγρά όλη την ώρα. Εν τω μεταξύ Αυτές οι ενθυλακώσεις επιτρέπουν στα αέρια να κινούνται ελεύθερα μέσα και έξω από το στρώμα αέρα.

Το πλαστικό περιτύλιγμα είναι πολύ διαφανές. Έτσι, νέες ρίζες αναπτύσσονται μέσα και μπορούν να ανιχνεύσουν το στρώμα αέρα.

Εκτέλεση μετά τη μορφή root

όταν το ριζικό σύστημα σχηματίζεται στο στέλεχος Η παραγωγή νέων καλλιεργειών είναι μόνο η μισή δουλειά. Το ριζωμένο στέλεχος παραμένει προσκολλημένο και πρέπει να κοπεί από το μητρικό φυτό κάτω από την ριζωμένη περιοχή και να μεταφυτευτεί σε γλάστρα.

Το νέο μόσχευμα ή το νέο φυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί στη σκιά και μακριά από ρεύματα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ώστε οι νέες ρίζες να προσαρμοστούν στη νέα τροφή.

Απαντάμε στην ερώτηση «Πώς είναι ο καιρός;» αλλά θέλετε κι άλλα! Δες αυτο το βιντεο.

Δείτε περισσότερα Mass Destruction’s Crafts όπου θα βρείτε όμορφα κοντινά πλάνα και μαθήματα για τη στοίβαξη κρότον. παρακολουθήστε το σεμινάριο μέσω χειροτεχνία μαζικής καταστροφής

συνιστώμενη ανάγνωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *