Πώς να κάνετε τις ορτανσίες να γίνουν μπλε

Το μπλε είναι ένα χρώμα που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού επιθυμούν να έχουν στα τοπία τους. Ένα από τα φυτά που βλέπουμε στον κήπο που παίρνει το μπλε του χρώμα από το φυτό ορτανσία.

Οι ορτανσίες βρίσκονται σε πολλές ασιατικές χώρες: Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Ιμαλάια. και την Ινδονησία

Το μπλε είναι ένα χρώμα που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού επιθυμούν να έχουν στα τοπία τους. Ένα από τα φυτά που βλέπουμε στον κήπο που παίρνει το μπλε του χρώμα από το φυτό ορτανσία.

Τι κάνει μια ορτανσία μπλε ή ροζ; Ο κύριος παράγοντας είναι το pH του εδάφους.

Η ορτανσία είναι ένα ασυνήθιστο φυτό. γιατί για ορισμένα είδη Το χρώμα των λουλουδιών εξαρτάται από το ισορροπημένο pH του εδάφους. Το ίδιο ισχύει και για τις μπλε ορτανσίες, οι οποίες μπορούν να ανθίσουν ροζ ή λεβάντα ανάλογα με την οξύτητα του εδάφους.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε αυτό το φαινόμενο και θα προσφέρουμε συμβουλές για την καλλιέργεια ορτανσών στις κατάλληλες συνθήκες εδάφους για την παραγωγή μπλε λουλουδιών.

πώς να φτιάξετε μπλε ορτανσία

Το χρώμα της ορτανσίας σχετίζεται με το pH του εδάφους, το οποίο αλλάζει ή κάνει τις ορτανσίες μπλε.

Το όξινο χώμα παράγει μπλε άνθη. Και το αλκαλικό χώμα παράγει ροζ λουλούδια, οπότε το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να καθορίσετε τον τύπο του εδάφους που έχετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δοκιμάσετε το χώμα σας.

1. Κάντε ένα ανεπίσημο τεστ: Μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το χώμα σας είναι αλκαλικό ή όξινο χρησιμοποιώντας απλό λευκό ξύδι. Βάλτε ένα φλιτζάνι πηλό σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο και ρίξτε ξύδι σε αυτό.

Αν το χώμα φουσκώνει δείχνει ότι το έδαφος είναι αλκαλικό Όσο περισσότερες φυσαλίδες, τόσο πιο αλκαλικό είναι το έδαφος. εάν δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα δείχνει ότι το χώμα σας είναι όξινο [More Here]

2. Κάντε ένα επιστημονικό πείραμα. για να το κάνουμε πιο ακριβές Πρέπει να γνωρίζετε το ακριβές pH του εδάφους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο χρώμα λουλουδιών μπορείτε να περιμένετε από την ορτανσία σας. γενικά Μπορείτε να περιμένετε:

  • 5,5-6,5 pH = Λεβάντα
  • 6,5+ pH = ροζ άνθη
  • 5,5- pH = Blue Blooms

Μπορείτε να δοκιμάσετε το χώμα σας χρησιμοποιώντας ένα κιτ δοκιμής pH εδάφους που μπορείτε να αγοράσετε στο διαδίκτυο ή στο τοπικό σας κέντρο κηπουρικής. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα δείγμα καλά στραγγισμένου εδάφους στο τοπικό κέντρο κήπου ή στο γραφείο επέκτασης για δοκιμή.

Λάβετε μέτρα για να διορθώσετε το έδαφος σας.

Μόλις μάθετε το επίπεδο pH του εδάφους σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσαρμόσετε το έδαφος σε ένα τέλειο περιβάλλον για την παραγωγή μπλε ορτανσίας.

στοιχειώδες θείο

Εάν έχετε ήδη φυτό ορτανσίας Η προσθήκη βασικού θείου στο έδαφος είναι πολύ εύκολη. στη χρήση αυτής της μεθόδου Πρέπει να ρίξετε θείο γύρω του. δέντρο στο έδαφος

Εάν το χώμα σας είναι άργιλος ή λάσπη Δώστε μας τα τρία τέταρτα της λίβρας θείου για να επεξεργαστούμε 25 τετραγωνικά πόδια εάν είναι άμμος ή μείγμα άμμου και αργίλου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 1/4 λίβρα θείου για να επεξεργαστείτε 25 τετραγωνικά πόδια χώρου.

Μην βάζετε θείο πολύ κοντά στους θάμνους. Η θεραπεία σας θα πρέπει να ξεκινά περίπου μισό πόδι από κάθε κορμό δέντρου και να εκτείνεται μερικά πόδια έξω από τη γραμμή σταγόνων. (μακρινή άκρη του φύλλου)

Ανακατέψτε το θείο στο επιφανειακό έδαφος με τσουγκράνα ή αξίνα. Στη συνέχεια ποτίστε την περιοχή για να τη βοηθήσετε να διεισδύσει βαθιά στις ρίζες. Εφαρμόστε ξανά το φθινόπωρο και την άνοιξη για να διατηρήσετε τα φωτεινά μπλε λουλούδια.

Όξινο λίπασμα και θειικό αλουμίνιο

Μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το χώμα σας πιο όξινο είναι να προσθέσετε κονιοποιημένο θειικό αλουμίνιο σε όξινο λίπασμα (ericaceous compost), και τα δύο μπορούν να αγοραστούν στο τοπικό σας κέντρο κηπουρικής.

Για να εφαρμόσετε, ρίξτε λίπασμα γύρω από τα φυτά σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με διάλυμα θειικού αλουμινίου και νερό.

Θα πρέπει να είναι ένα πολύ μαλακό διάλυμα με όχι περισσότερο από μία κουταλιά της σούπας θειικό αλουμίνιο ανά γαλόνι νερού. Οι ισχυροί διαλύτες μπορούν να κάψουν τις ρίζες της ορτανσίας.

λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο

Η επιλογή του σωστού λιπάσματος μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις ορτανσίες σας μπλε. Φροντίστε να επιλέξετε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλό σε φώσφορο.

Αποφύγετε τα λιπάσματα που περιέχουν οστεάλευρα γιατί είναι πολύ αλκαλικά. Αναζητήστε ένα μείγμα σχεδιασμένο για ροδόδεντρα, καμέλιες και θάμνους αζαλέας.

Χρησιμοποιήστε φυσικά όξινο οργανικό λίπασμα.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας όξινο κομπόστ επιλέγοντας προσεκτικά τα συστατικά του σωρού σας. Συνδυασμός από κατακάθι καφέ, αποκόμματα γρασιδιού, υπολείμματα φρούτων, λαχανικών και άλλων οργανικών υλικών. Κάντε πολύ όμορφη τη διακόσμηση της ορτανσίας σας.

Αφήστε το υλικό κομποστοποίησης να εξαντληθεί. Στη συνέχεια, βάλτε το στο χώμα σαν να μετατρέπατε το θείο σε πρώτη ύλη. Το πλεονέκτημα της χρήσης οργανικού κομπόστ είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως καταστρέψετε τις ρίζες ή το έδαφος. (ή υπόγεια ύδατα) μολυσμένα

Σημειώστε ότι αυτή η μέθοδος απαιτεί περισσότερο χρόνο και υπομονή από τις άλλες που περιγράφηκαν.

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής για να φροντίσετε τις ορτανσίες.

Το νερό της βρύσης είναι πολύ αλκαλικό. ειδικά για σκληρό νερό Το νερό της βροχής είναι γενικά πολύ όξινο. Εγκαταστήστε ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού για να παρέχει αρκετό νερό για τις ορτανσίες σας.

Η συλλογή του βρόχινου νερού για τις ανάγκες σας σε νερό εξωτερικού χώρου είναι μια οικονομική και φιλική προς τη γη επιλογή.

αποφύγετε τα αρνητικά

Αν δεν έχετε φυτέψει ακόμα ορτανσίες ξέρετε τι να αποφύγετε Εάν έχετε ασβεστολιθικό χώμα ή χώμα γεμάτο με πυριτόλιθο. Και θα λατρέψετε ροζ ή λεβάντα λουλούδια. Δεν χρειάζεται να με ενδιαφέρει να φυτέψω ορτανσίες.

Επίσης, μην φυτεύετε ορτανσίες κοντά σε θεμέλια από σκυρόδεμα ή άλλες κατασκευές. Επειδή το σκυρόδεμα μπορεί να προκαλέσει αλλαγή του pH του εδάφους σε αλκαλικό.

Καλλιέργεια ορτανσιών σε δοχεία

Αν δεν έχετε ακόμα ορτανσία Ας αρχίσουμε να φυτεύουμε και να φυτεύουμε τις ορτανσίες σας. Αυτό σας δίνει τον πλήρη έλεγχο των συνθηκών του εδάφους ανά πάσα στιγμή.

Για λεπτομέρειες σχετικά με το pH του εδάφους και τις μπλε ορτανσίες. Δείτε το παρακάτω βίντεο…

Αλλάξτε το χρώμα των ορτανσών – να είστε υπομονετικοί και ανθεκτικοί!

Καταλάβετε ότι το να αλλάξετε το χώμα για να αλλάξετε το χρώμα των ορτανσιών σας δεν είναι μαγικό. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε εμπορικές τροποποιήσεις εδάφους. Αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετές εποχές ανθοφορίας για να κάνει τη διαφορά.

Επιπλέον, άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες Μπορεί να επηρεάσει το χρώμα της ορτανσίας.

Ακόμα κι αν εφαρμόζετε διορθωτικές ενέργειες και τηρείτε με συνέπεια, η υγρασία, η θερμοκρασία, η βροχή και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή σας. Μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματά σας.

Για το λόγο αυτό, είναι καλή ιδέα να ταΐζετε τις ορτανσίες σας για να τις κρατάτε υγιείς και δυνατές. Αποδεχτείτε και αγαπήστε το χρώμα του λουλουδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *