Πώς να κάνετε το λουλούδι του ιβίσκου να πέφτει

Pinterest Hidden Image

Τα χρυσάνθεμα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ανθοφόρους θάμνους που φυτεύονται σε σύγχρονους κήπους (Hibiscus spp.)

Μερικές φορές ονομάζεται σκληρός ιβίσκος, τροπικός ιβίσκος, τριαντάφυλλο της Σαρόν ή τριαντάφυλλο μολόχας. Αυτή η μεγάλη ποικιλία είναι περισσότερο γνωστή για τα όμορφα λουλούδια της. που είναι βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή σνακ ή τσαγιού

μετά

Αλλά τόσο εκπληκτικό και δύσκολο όσο με αυτό το είδος, είναι Πολλοί καλλιεργητές δυσκολεύονται να κάνουν τα φυτά να ανθίσουν με επιτυχία.

Η πτώση μπουμπουκιών είναι ένα κοινό πρόβλημα. Ευτυχώς, αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί μόλις μάθετε τις αιτίες και τις λύσεις.

Γιατί πέφτουν ή πέφτουν τα μπουμπούκια του ιβίσκου μου;

Υπάρχουν τρεις πιθανοί λόγοι για τους οποίους τα μπουμπούκια των δέντρων δεν ανθίζουν.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το γιατί ο ιβίσκος σας μπορεί να χάσει τα μπουμπούκια των ανθέων.

Από πού προέρχεται ο ιβίσκος;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν τα φυτά είναι η εμφάνισή τους.

Προσπαθούμε συνεχώς να βγάλουμε τα φυτά από το φυσικό τους περιβάλλον και να αναπτυχθούν σε καταστάσεις που δεν είναι ιδανικές.

Ο ιβίσκος είναι ένα τροπικό φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 5 έως 11, αλλά όσο πιο βόρεια πηγαίνετε, τόσο πιο πιθανό θα είναι. Όσο πιο δύσκολο είναι για τον ιβίσκο σας να απολαύσει όλη την εποχή.

στην πραγματικότητα Οι ξαφνικές ή δραστικές αλλαγές στο περιβάλλον μπορεί να είναι η αιτία των περισσότερων προβλημάτων με τις ορχιδέες σας κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Αυτές οι αλλαγές δεν είναι πάντα εμφανείς. και τα περισσότερα πρέπει να συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας της ζωής των φυτών στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές.

Σε ορισμένα είδη δεν αρέσει ο κρύος καιρός. Μερικά είδη μισούν τον υγρό αέρα. Μερικά είναι από εύκρατες περιοχές και δεν τους αρέσει η υπερβολική ζέστη.

Γνωρίζοντας από πού προέρχεται η ποικιλία ή η ποικιλία ιβίσκου σας μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι λαμβάνει τις συνθήκες καλλιέργειας που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει.

Συνήθεις αιτίες πτώσης λουλουδιών ιβίσκου

όπως ήδη αναφέρθηκε Τα περιβαλλοντικά ζητήματα προκαλούν τα περισσότερα από τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκκόλαψη.

Ας ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις καταστάσεις και τι μπορεί να τις προκαλέσει.

μόλυνση ή προσβολή

Αν και η σήψη και η μόλυνση είναι πολύ διαφορετικές. Αλλά τα δύο πάνε πάντα μαζί.

Για παράδειγμα, το μελίτωμα που παράγεται από προσβολές από αφίδες μπορεί να προσελκύσει σπόρια ωιδίου. Και οι μύκητες σήψης των ριζών μπορούν να προσελκύσουν τα κουνούπια.

Ορισμένες ασθένειες, όπως η σήψη των ριζών ή οι ιογενείς λοιμώξεις Μπορεί να προκαλέσει απώλεια ματιών και άλλα συμπτώματα.

επίσης Η βαριά προσβολή μπορεί να κάνει το φυτό άρρωστο και να προκαλέσει πτώση των μπουμπουκιών ανθέων. Αν και τα παράσιτα δεν στοχεύουν άμεσα τα μπουμπούκια των ανθέων.

Ένα παράδειγμα μόλυνσης που επηρεάζει τα ανθοφόρα φυτά είναι η χολή. Οι προνύμφες του τείνουν να τρέφονται με μπουμπούκια ανθέων προκαλώντας την πτώση τους. Παραδείγματα άλλων παρασίτων εντόμων που προκαλούν πτώση του ιβίσκου περιλαμβάνουν θρίπες.

χαμηλή υγρασία

Είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει ορισμένα φυτά ιβίσκου πιο δύσκολα από άλλα.

Τα τροπικά φυτά μπορεί να απαιτούν υψηλότερη σχετική υγρασία. Αυτό είναι συνήθως στο 60 έως 70% τοις εκατό.

Η χαμηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει τα φυτά σας να στεγνώσουν γρήγορα και να οδηγήσει σε βλάστηση και άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας.

υποσιτισμός

Δεν μεγαλώνουν όλοι με την ίδια τροφή. Αλλά διαφορετικά φυτά απαιτούν διαφορετικές τροφές.

Ο φώσφορος είναι ένα από τα βασικά διεγερτικά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα φυτά χρειάζονται πολύ φώσφορο για να διατηρήσουν τα άνθη τους υγιή.

Ωστόσο, οι κατιφέδες δεν χρειάζονται τόσο πολύ φώσφορο. και τη χρήση επιταχυντών λουλουδιών ή άλλων λιπασμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο Μπορεί να προκαλέσει πτώση των μπουμπουκιών ανθέων.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο και κάλιο. αλλά διατηρεί τα κατάλληλα επίπεδα αζώτου

Μια ανισορροπία σε αυτά τα τέσσερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσει απώλεια ματιών και άλλα διατροφικά συμπτώματα.

κακό φως

Η φωτοσύνθεση φαίνεται εκπληκτική στο χαρτί. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό.

Εάν το φυτό σας δεν παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός. Η διαδικασία δεν θα λειτουργήσει σωστά. Και το εργοστάσιό σας θα μετατρέψει όλους τους πόρους πράσινους σε μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι τα μπουμπούκια και τα άνθη στερούνται βασικές ανάγκες. Και τα φυτά τα απορρίπτουν με βάση τα ένστικτα επιβίωσής τους.

κακή τεχνική ποτίσματος

Τα φυτά είναι σαν τους ανθρώπους όταν πίνουν. Μερικές φορές αισθάνονται λίγο πιο διψασμένοι από άλλους.

Όταν δεν ποτίζετε αρκετά τροπικά παχύφυτα Τα φυτά ξεμένουν από νερό και πρέπει να διαθέσουν πόρους για να επιβιώσουν.

Αυτό σημαίνει ότι θα επικεντρωθεί στα φύλλα του. Και τα πιο απαιτητικά μπουμπούκια στεγνώνουν και πέφτουν.

επίσης Υπερβολική λειψυδρία λόγω υπερβολικής βροχόπτωσης ή υπερβολικής άρδευσης. Μπορεί να προκαλέσει πτώση κίτρινων φύλλων και μπουμπουκιών ανθέων.

Σε αυτή την περίπτωση, η περίσσεια νερού θα διώξει τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και θα εμποδίσει την ικανότητα του φυτού να απορροφήσει τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά.

χειρότερο από αυτό Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. γεγονός που δυσκολεύει τα φυτά να πάρουν νερό και θρεπτικά συστατικά

καθώς και έλλειψη νερού Τα φυτά διαθέτουν πόρους για να επιβιώσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φυτρώνουν όταν δεν παίρνουμε αρκετό νερό.

ξαφνικές αλλαγές στο περιβάλλον

Αυτό συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια σοκ μετατροπής. Αλλά μπορεί επίσης να συμβεί όταν ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες αλλάζουν ξαφνικά.

Τοποθέτηση ιβίσκου κοντά σε κλιματιστικό εξαεριστήρας ή μια πηγή με πολύ ρεύμα μπορεί να σοκάρει το σύστημα και να προκαλέσει απώλεια ματιών.

Σε εξωτερικούς χώρους, ξαφνικά κύματα καύσωνα ή ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Αν και υπάρχουν κάποιες αλλαγές Αλλά τα περισσότερα φυτά ιβίσκου χρειάζονται ένα εύρος θερμοκρασίας από 65 έως 95 βαθμούς Φαρενάιτ για να ευδοκιμήσουν.

Οτιδήποτε πάνω ή κάτω από αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση ή να καταστρέψει το φυτό σας.

αποτρέψει τη βλάστηση

συνεχίστε να κάνετε τις εργασίες για το σπίτι

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε προβλήματα όπως η βλάστηση είναι να κάνετε κάποια έρευνα στα φυτά σας.

Κάθε είδος ιβίσκου έχει τις δικές του συγκεκριμένες απαιτήσεις φροντίδας. Και οι ποικιλίες μπορεί να διαφέρουν ως προς το τι θέλουν από το μητρικό φυτό.

Αναγνωρίζοντας το φυτό σας και ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες φροντίδας. Μπορείτε να αποφύγετε ένα ευρύ φάσμα κινδύνων. Από προβλήματα πτώσης οφθαλμών μέχρι παράσιτα και ασθένειες.

ελέγξτε τον φωτισμό σας

Δώστε προσοχή στην ποσότητα φωτός που λαμβάνει η ορτανσία σας. ειδικά το χειμώνα Τα φυτά ιβίσκου χρειάζονται πολύ ηλιακό φως για να ανθίσουν. Αναπτύσσονται καλύτερα όταν φυτεύονται σε μερικό ήλιο.

Εάν ζείτε σε κλίμα που δεν έχει πολύ ηλιακό φως. Μπορεί να χρειαστείτε φώτα ανάπτυξης για να δώσετε στα παχύφυτά σας το φως που χρειάζονται.

Μπορεί να θέλετε να φέρετε υάκινθους εσωτερικού χώρου έξω το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν θέλετε να σκληρύνετε πρώτα

Αυτό θα βελτιώσει την ανάπτυξη και την παραγωγή λουλουδιών του φυτού ιβίσκου σας.

ασθένειες και παράσιτα

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε τυχόν συμπτώματα ενός παρασίτου ή προσβολής γρήγορα και αποφασιστικά.

Όσο πιο γρήγορα απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα τόσο το καλύτερο. Όσο λιγότερο πιθανό είναι να επηρεαστούν τα μπουμπούκια και τα πολύχρωμα λουλούδια του δέντρου. Ένα οργανικό εντομοκτόνο ή μυκητοκτόνο μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά την εβδομάδα για την επίλυση του προβλήματος. Τα υγρά εντομοκτόνα λειτουργούν καλά για να σκοτώσουν τις προνύμφες των παρασίτων.

Η σωστή φροντίδα των φυτών ιβίσκου μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να αναπτύξουν ασθένειες ή να προσελκύσουν κοινά παράσιτα. Αλλά υπάρχει πάντα ένας μικρός κίνδυνος.

Όταν ο ιβίσκος σας προσπαθεί να επιτεθεί στο φυτό σας Χρησιμοποιήστε έναν προστατευτικό παράγοντα, όπως ένα έγχυμα χώματος neem, για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων.

υγιεινή φυτική τροφή

Το ακριβές NPK που χρειάζεστε για τον ιβίσκο εξαρτάται από το είδος ή την ποικιλία. Λάβετε υπόψη ότι είναι μεγαλοφάγοι. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι τα ταΐζετε αρκετά για να αποτρέψετε τις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, ο εμπειρικός κανόνας είναι να γονιμοποιούνται φυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. μέτριο άζωτο και χαμηλό φώσφορο Μάθετε περισσότερα σχετικά με την επιλογή του σωστού λιπάσματος ιβίσκου.

Ένα παράδειγμα NPK που λειτουργεί για ορισμένους τύπους ιβίσκου είναι το 17-4-24.

Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε τον υάκινθο με ασβέστιο.Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα χρησιμοποιώντας γεωργικό ασβέστη (AgLime) ή τσάι με κέλυφος αυγού.

έλεγχος υγρασίας

Ελέγξτε πόση υγρασία χρειάζονται τα φυτά ιβίσκου σας.

Μπορείτε να ελέγξετε την υγρασία χρησιμοποιώντας ένα υδρόμετρο. (Μην το μπερδεύετε με ένα υδρόμετρο.)

επίσης Πολλά έξυπνα ρολόγια και ψηφιακά ρολόγια μπορούν να εμφανίσουν την τρέχουσα υγρασία στο δωμάτιό σας.

Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Βάλτε ένα δίσκο με βότσαλα ή έναν υγραντήρα στη γλάστρα για να ελαφρύνουν τα λουλούδια.

Προσέξτε να μην το διατηρήσετε πολύ υγρό γιατί ο μύκητας μπορεί να επιτεθεί στα άνθη του ιβίσκου σας.

Ασκήστε τις σωστές τεχνικές ποτίσματος.

Μην ποτίζετε τα φυτά σύμφωνα με το ημερολόγιο. Γιατί τα φυτά χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο νερό.

Εξασκήστε τις τεχνικές σας για το πότισμα του ιβίσκου για να μάθετε πότε και πόσο νερό χρειάζεται το φυτό σας. σε θερμά και ξηρά κλίματα Το τακτικό πότισμα είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους: ψηφιακά, ξεγελάστε το δάχτυλό σας ή ραβδί φρυγανιάς.

Η τεχνική του δακτύλου εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο δείκτης του μέσου ενήλικα είναι περίπου μια ίντσα μακρύτερος ανάμεσα σε κάθε άρθρωση και την άκρη του πρώτου δακτύλου.

Αυτό σημαίνει ότι το δάχτυλό σας είναι ένας ενσωματωμένος χάρακας 3 ιντσών, που το εισάγει απευθείας στο χώμα στο επιθυμητό βάθος. Εάν αισθάνεστε υγρασία Δείχνει ότι δεν είναι ακόμη ώρα για πότισμα.

Το ακριβές βάθος που πρέπει να ελέγξετε διαφέρει από είδος σε είδος. Αλλά τα περισσότερα φυτά πρέπει να ποτίζονται όταν το έδαφος είναι στεγνό σε βάθος περίπου 1″ έως 2″ ίντσες.

Η μέθοδος με τα δάχτυλα λειτουργεί παρόμοια με τη μέθοδο των δακτύλων.

Κάντε ένα σημάδι ½” στο ξύλο για να το χρησιμοποιήσετε ως χάρακα.

Κολλήστε το μπαστούνι του φρυγανιού απευθείας στο χώμα στο επιθυμητό βάθος. και το αφήνουμε για 20 λεπτά.

Όταν τραβάτε το ραβδί προς τα έξω από όπου υπάρχει υγρασία, θα είναι σκοτεινό.

Όταν ξέρετε ότι είναι ώρα να ποτίσετε τα φυτά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος ή τη μέθοδο από κάτω προς τα πάνω για καλύτερα αποτελέσματα κάθε φορά.

Για να μουλιάσει και να στεγνώσει, ρίξτε νερό βαθιά και σταδιακά κοντά στο επίπεδο του εδάφους, ώστε το χώμα να απορροφηθεί αμέσως.

Περπατήστε αργά και σταθερά γύρω από το φυτό μέχρι να δυσκολευτείτε να αλέθετε ή να δείτε υγρασία που προέρχεται από τις οπές αποστράγγισης.

για μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω Τοποθετήστε τη γλάστρα σας σε ένα ρηχό δίσκο με νερό. Στη συνέχεια το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά Προσθέτουμε νερό στο ταψί όσο χρειάζεται.

Ποτίστε καλά το φυτό όταν η επιφάνεια του εδάφους είναι ελαφρώς υγρή. Και φροντίστε να διατηρείτε το έδαφος συνεχώς υγρό για να αποτρέψετε την πτώση του ιβίσκου.

Αποτρέψτε τις ξαφνικές περιβαλλοντικές αλλαγές

Είναι πάντα καλύτερο να δίνετε στις ορτανσίες καταφύγιο από τα δυτικά και τα βόρεια. Επομένως, οι μεγάλες καιρικές αλλαγές σπάνια το επηρεάζουν.

Δέντρα και άλλα καταφύγια Μπορεί να βοηθήσει στην αντίσταση του ανέμου και άλλων καιρικών συνθηκών.

Αν περιμένετε να κρυώσετε ή να έχετε ξαφνική ζέστη Φέρτε λουλούδια ιβίσκου μέσα αν μπορείτε.

επίσης Εάν σκοπεύετε να φέρετε τον ιβίσκο σας σε εξωτερικούς χώρους με ζεστό καιρό, Ας το σκληρύνουμε πρώτα.

Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά του σε ένα σχετικά ασφαλές μέρος για μία ή δύο ώρες. Μετά για λίγο Και μέχρι τα φυτά να έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Τέλος, τα φυτά ιβίσκου εσωτερικού χώρου θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από ρεύματα ή απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, όπως αεραγωγούς. κλιματιστικό ή μια πόρτα που ανοιγοκλείνει συχνά

τελευταία σημείωση

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνουν τον ιβίσκο σας να πέσει, αλλά μην πανικοβάλλεστε.

Όλες αυτές οι αιτίες μπορούν να αποφευχθούν με την κατάλληλη φροντίδα του ιβίσκου και κάνοντας την απαραίτητη έρευνα για να διασφαλίσετε ότι γνωρίζετε ακριβώς τι χρειάζονται τα φυτά ιβίσκου σας.

Πότισμα, τάισμα, έλεγχος παρασίτων Και η τακτική επαναφύτευση δειγμάτων σε γλάστρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πτώσης των μπουμπουκιών σε σημείο που να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου. Και το φυτό σας θα σας ευχαριστήσει για αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *