Πώς να καλλιεργήσετε έναν θάμνο ιβίσκου

Pinterest Hidden Image

Ο ιβίσκος είναι ένα πολύ γνωστό τροπικό φυτό με όμορφα άνθη σαν τρομπέτα. Υπάρχουν περισσότερες από 200 ποικιλίες λουλουδιών ιβίσκου διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων.

Η φροντίδα της ορτανσίας ποικίλλει ανάλογα με το είδος και την ποικιλία. και είτε φυτεύονται σε εξωτερικούς χώρους είτε σε εσωτερικούς χώρους Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές για τη φροντίδα όλων των τύπων ιβίσκου.

μετά

Ο θάμνος του ιβίσκου σας θα τα πάει καλύτερα στον πλήρη ή μερικό ήλιο με καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αν και ο ιβίσκος ανέχεται το αλκαλικό έδαφος, Ευδοκιμεί όμως σε ουδέτερο έως ελαφρώς όξινο έδαφος.

Ο ιβίσκος εκτιμά επίσης την ισορροπημένη εφαρμογή λιπάσματος και το μέτριο πότισμα την άνοιξη.

Αν λοιπόν φροντίζετε τα φυτά σας και τα φροντίζετε σωστά. Γιατί τα φύλλα του ιβίσκου έχουν κηλίδες;

Σύντομη απάντηση – η αιτία μπορεί να είναι βακτήρια, μύκητες ή παράσιτα κήπου. υψηλές αλλαγές θερμοκρασίας ακατάλληλο πότισμα Και μπορεί να φταίει η έλλειψη λιπάσματος.

Συνήθη προβλήματα με τα φύλλα ιβίσκου

κίτρινη κάρτα

Το κιτρίνισμα των φύλλων του ιβίσκου μπορεί να είναι συχνό κατά καιρούς και είναι συνήθως μια προσωρινή κατάσταση.

Ωστόσο, εάν ο θάμνος του ιβίσκου σας έχει ακόμα κίτρινα φύλλα Ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί.

Συνήθεις αιτίες κίτρινων φύλλων:

  • πάνω από το νερό ή κάτω από το νερό
  • Υπερβολικό ηλιακό φως ή ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία
  • υψηλή θερμοκρασία
  • καμία γονιμοποίηση

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να καταλάβετε εάν έχετε ποτίσει πολύ τα φυτά σας και έχετε παρατηρήσει κίτρινα φύλλα.

Ένα καλό κόλπο για να ποτίζετε επαρκώς το φυτό σας είναι να διατηρείτε το έδαφος γύρω του υγρό. Ο ιβίσκος είναι υγρός αλλά όχι υγρός. Αυτό το κόλπο θα πρέπει να αποτρέψει τη βύθιση και την υπερχείλιση.

Τα χρυσάνθεμα είναι πολύ δυνατά. Αλλά δεν του αρέσει το φως του ήλιου και η θερμοκρασία. Στους θάμνους του ιβίσκου δεν αρέσει το άμεσο ηλιακό φως όλη μέρα και δεν μπορούν να λάβουν πλήρη σκιά.

Αυτά, μαζί με τις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και τη λίπανση, μπορούν να προκαλέσουν κίτρινα φύλλα στον ιβίσκο σας.

μαύρα στίγματα στα φύλλα

μυκητιακή κηλίδα φύλλου

Αν παρατηρήσετε μαύρες κηλίδες στα φύλλα του ιβίσκου Μπορεί να έχετε κηλίδα στα φύλλα, γνωστή και ως μαύρη κηλίδα.

Ευτυχώς, η μαύρη κηλίδα δεν βλάπτει το φυτό. Αν και αντιαισθητικό.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για τα μαύρα στίγματα. Επομένως, η μόνη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τα άρρωστα φύλλα.

Επίσης, τα πεσμένα φύλλα πρέπει να καθαρίζονται για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Η μυκητιακή κηλίδα στα φύλλα προκαλείται από δροσερές, υγρές συνθήκες. Η πρόληψη της μαύρης κηλίδας δεν είναι εύκολη εάν ζείτε σε αυτό το κλίμα. Αλλά να σας υπενθυμίσω να μην ποτίζετε πολύ τα φυτά.

Υπερποτίζοντας τα φυτά σας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ειδικά σε ψυχρά κλίματα. Μπορεί να προκαλέσει ασθένεια κηλίδων στα φύλλα.

βακτήρια κηλίδων στα φύλλα

Αν παρατηρήσετε μαύρα στίγματα ή δακτυλίους διαφορετικών χρωμάτων στις άκρες των φύλλων του ιβίσκου σας Μπορεί να έχετε να κάνετε με ψευδομονάδα κιχωρίου.

Αυτό το βακτήριο είναι κοινό σε υγρά και βροχερά κλίματα. και απλώνεται με πιτσίλισμα νερού

Δυστυχώς, αν ζείτε σε ένα τέτοιο κλίμα. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να αποτρέψετε τη βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα. Αλλά το υπερβολικό πότισμα του ιβίσκου μπορεί να οδηγήσει σε νόσο του κιχωρίου Pseudomonas.

Όπως ο μύκητας Pseudomonas, έτσι και το κιχώριο δεν προκαλεί σοβαρές βλάβες. Αλλά αν η ασθένεια είναι σοβαρή, τα φύλλα θα πέσουν.

Όταν παρατηρήσετε βακτήρια Καλό είναι να αφαιρέσετε τα πεσμένα φύλλα και να κόψετε τυχόν μολυσμένα κλαδιά.

κλίμακα

Αν δείτε καφέ ή μαύρα στίγματα στην κάτω πλευρά των φύλλων του ιβίσκου δείχνει ότι είναι πιθανό να πέσει

Τα λέπια είναι θωρακισμένα έντομα που ρουφούν το χυμό των φυτών και προκαλούν σοβαρές ζημιές.

Τα έντομα είναι μοναδικά στο ότι δεν κινούνται σε όλη τους τη ζωή. Αλλά οι προνύμφες τους μπορούν γρήγορα να προχωρήσουν σε νέα φύλλα ή φυτά μόλις εκκολαφθούν.

Δυστυχώς, το θωρακισμένο κέλυφος τους τα προστατεύει από τον εντομοκτόνο ψεκασμό. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συστηματικά εντομοκτόνα κατά τη διάρκεια σοβαρών προσβολών.

Μικρές λοιμώξεις μπορούν να αφαιρεθούν με ένα Q-tip ή το νύχι σας.

άλλα προβλήματα με τα φύλλα

υβίσκος

Αν παρατηρήσετε πορτοκαλί ή κίτρινα εξογκώματα στα φύλλα του φυτού ιβίσκου σας. Ενδέχεται να αντιμετωπίζετε σκουριά πουρνάρι ή σκουριά ιβίσκου.

Η σκουριά του Hollyhock είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση των φύλλων στην υγρασία.

Αν και η βροχή και ο τροπικός καιρός μπορεί να προκαλέσουν σκουριά. Αλλά το ακατάλληλο πότισμα των φυτών σας είναι πιο πιθανό.

Για παράδειγμα, για τον ιβίσκο Είναι καλύτερο να ποτίζετε από κάτω. Αποφύγετε τον ψεκασμό των φύλλων. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να σκουριάσει ο θάμνος του ιβίσκου.

Σε αντίθεση με άλλες αιτίες προκαλώντας μαύρες κηλίδες Η σκουριά Hollyhock μπορεί να βλάψει τα φύλλα και τα δέντρα. Επομένως, είναι σημαντικό να ποτίζετε τα φυτά από κάτω.

όψιμος βοτρύτης

Αν δείτε γκρίζες κηλίδες στα φύλλα του ιβίσκου Αυτό θα μπορούσε να είναι η λοίμωξη του Βοτρύτη Αυτή η μυκητιακή ασθένεια προκαλείται από χαμηλό αερισμό και υψηλή υγρασία.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα άνθη του φυτού αλλάζουν χρώμα και τα μπουμπούκια πέφτουν πριν ανθίσουν. Εάν αυτό Αφαιρέστε όλα τα άρρωστα άνθη και φύλλα.

Η καλύτερη θεραπεία για την όψιμη προσβολή είναι η ξήρανση των φύλλων. για να γινει αυτο να ποτίζει από κάτω Προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά τα φυτά.

ωίδιο

καθώς και όψιμη μάστιγα Το ωίδιο χαρακτηρίζεται από λευκή επικάλυψη στα φύλλα των φυτών. Τα φυτά ιβίσκου είναι ευαίσθητα σε αυτή τη μυκητιασική μόλυνση όταν οι μέρες είναι ζεστές και οι νύχτες δροσερές.

Ευτυχώς, αυτός ο μύκητας δεν είναι επιβλαβής για τα φύλλα. Αλλά δεν είναι μια όμορφη εικόνα.

καθώς και άλλες μυκητιασικές ασθένειες Το πότισμα από κάτω και η αποφυγή του φυλλώματος μπορεί να μειώσει την πιθανότητα του ωιδίου.

Γιατί υπάρχουν κηλίδες στα φύλλα στον θάμνο ιβίσκου μου;

Εάν το φυτό σας ιβίσκου έχει κίτρινα φύλλα, μαύρες κηλίδες, πορτοκαλί εξογκώματα ή λευκό επίχρισμα Έχετε την ευκαιρία να το αποτρέψετε από το να συμβεί ξανά.

Μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες αυτών των μυκητιασικών και βακτηριακών ασθενειών και παρασίτων αλλάζοντας το σύστημα ποτίσματος σας.

Για παράδειγμα, αν προηγουμένως ποτίσατε με λάστιχο κήπου και ψεκάζατε τα φύλλα. Το πότισμα μπορεί να προκαλέσει υπερβολική υγρασία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια στα φυτά σας.

Είναι καλύτερο να ποτίζετε τον ιβίσκο από κάτω. για να στεγνώσουν τα φύλλα

Επίσης, φροντίστε ο ιβίσκος να είναι ποτισμένος. Η υπερβολική υγρασία είναι μια άλλη αιτία αυτών των προβλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *