Πώς να καλλιεργήσετε θάμνο και δέντρα φυτών Weigela

How To Grow Weigela Plant Shrub And Trees

Το παραδοσιακό φυτό weikela είναι ένας ελκυστικός θάμνος που παράγει άφθονα προϊόντα. λουλούδια καμπάνας ή τρομπέτας Ανθίζει σπάνια στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού.

Το γένος Weikela πήρε το όνομά του από τον Christian Ehrenfried Weigel (1748–1831), έναν Γερμανό καθηγητή χημείας και βοτανικής στο Πανεπιστήμιο του Greifswald.

μετά

Αν και το weigela δρα ως αρχαίος φυλλοβόλος θάμνος, Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι έχει περάσει από πολλή αναπαραγωγή και καλλιέργεια για να δημιουργήσει ένα μακροχρόνιο αγαπημένο.

Υπάρχουν περίπου 10 είδη Weigela, τα οποία είναι όλα εγγενή στη βόρεια Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία.

Από αυτά τα 10 είδη, διάφορα είδη έχει αναπτυχθεί με αποτέλεσμα διαφορετικά επίπεδα δύναμης και έχει περισσότερα λουλούδια από αυτά που προσφέρει η παραδοσιακή ποικιλία.

Τα σύγχρονα υβρίδια και ποικιλίες weigela είναι ανθεκτικά, ταχέως αναπτυσσόμενα και πολύ εύκολα στον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη.

Στην πραγματικότητα, τα πάει καλά στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 4 έως 10.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν Η βοτανική ονομασία του φυτού είναι Weikela. Η κοινή του ονομασία είναι Waikela.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι κατάλληλα για εξωραϊσμό.

Τα παλιά χρόνια, οι θάμνοι weikela άνθιζαν μόνο σε κόκκινο χρώμα. Σήμερα μπορείτε να βρείτε θάμνους που παράγουν ανοιξιάτικα λουλούδια σε διάφορες αποχρώσεις:

 • λεβάντα
 • ροδάκινο
 • άσπρο
 • ροζ
 • το κόκκινο

Απολαμβάνουν το μάτι και ταΐζουν κολίβρια, μέλισσες, πεταλούδες και άλλους επικονιαστές.

Όχι μόνο το χρώμα των λουλουδιών Αλλά τα φύλλα έρχονται επίσης σε μια ποικιλία αποχρώσεων και σχημάτων:

 • χάλκινο χρώμα
 • φωτεινό κίτρινο
 • σχεδόν μαύρο
 • μελαγχολικός
 • ποικιλία
 • Βουργουνδία
 • άσπρο

Οι αποδόσεις του Weigela στα τέλη του φθινοπώρου επεκτείνουν την καλλιεργητική περίοδο σε μια ποικιλία χρωμάτων του φθινοπώρου. Όταν τα λουλούδια στον θάμνο σας μαραίνονται και πέφτουν Μπορείτε να απολαύσετε παρακολουθώντας τα όμορφα φθινοπωρινά φύλλα.

Το μέγεθος μετράει!

Παλιά, αν ήθελες να καλλιεργήσεις γουικέλα, έπρεπε να προετοιμάσεις τους «φράκτες» σου για να μεγαλώσουν 10′ και πλάτος 10′.

Σήμερα μπορείτε εύκολα να πάρετε ποικιλίες νάνου weigela.

Όχι μόνο αυτά τα μικροσκοπικά μοντέλα απαιτούν λιγότερο χώρο Αλλά αποδίδει καλύτερα και σε ό,τι αφορά το κλάδεμα με ελαφρύτερη φροντίδα. Εάν έχετε έναν μικρό κήπο ή ένα μεγάλο δοχείο. Μπορείτε να φυτέψετε με επιτυχία ένα νάνο weigela.

ουράνιο τόξο των επιλογών

Οι νέες και συναρπαστικές ποικιλίες παραδοσιακών αγαπημένων κήπων περιλαμβάνουν:

ποικιλίες Florida Αυτή η πολύχρωμη weikela έχει όμορφα πράσινα φύλλα με κίτρινες άκρες. Καθώς τα φύλλα ωριμάζουν, ασπρίζουν και φαίνονται όμορφα στον σκιερό κήπο.

Τα λουλούδια σε σχήμα χωνιού έχουν ανοιχτό ροζ πέταλα και σκούρα ροζ κέντρα. Είναι ένα μεσαίου ύψους φυτό που αναπτύσσεται σε μέγιστο ύψος πέντε πόδια και πλάτος. φυτεύονται σε ηλιόλουστες θέσεις

κόκκινος πρίγκιπας Φλόριντα στη μεσαία κατηγορία Έχει ύψος μέχρι 6 πόδια και απλώνεται μέχρι 5 πόδια πλάτος.Τα άκρα του είναι χαριτωμένα τοξωτά.

Έχουν επίσης όμορφα κόκκινα λουλούδια. Το κόκκινο χρειάζεται 6 ώρες πλήρες ηλιακό φως την ημέρα.

πολύχρωμα λουλούδια weigelaμετά

Μπράιαντ Ρούμπινταρ Με ύψος μέχρι και 7′, έχει πολύχρωμο κίτρινο και πράσινο φύλλωμα ενώ τα άνθη του φαίνονται μπορντό κόκκινο.

Ανθεκτικό στη σκιά, αλλά ο ήλιος θα δώσει το καλύτερο χρώμα λουλουδιών και φυλλωμάτων.

Weikela Florida Coast Εμφανίζεται με χαρακτηριστικά φύλλα φασκόμηλου σε συνδυασμό με βαθυκόκκινα άνθη.

Προέρχεται από μια ποικιλία μεσαίου ύψους που φτάνει το μέγιστο ύψος 5 πόδια και πλάτος 5 πόδια. Η φύτευση σε ήλιο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι το καλύτερο.

ριγέ Προέρχεται από μια μεσαίου μεγέθους ποικιλία που φτάνει σε μέγιστο ύψος τα 5 πόδια.Ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Τα ροζ λουλούδια έχουν κίτρινο κέντρο.

κρασί και τριαντάφυλλα Εντυπωσιάστε τον κήπο Τα φύλλα του είναι βαθύ μπορντώ και τα άνθη του ροζ-ροζ.

Τα άνθη του κρασιού και του τριαντάφυλλου εμφανίζονται στα τέλη της άνοιξης και δίνουν χρώμα όλο το καλοκαίρι.

Η ποικιλία ροζ λουλουδιών (Pink Weikela) μεγαλώνει σε ύψος 5 ποδιών Φυτέψτε αμπέλια και τριαντάφυλλα σε μια τοποθεσία που δέχεται έξι ώρες γεμάτο ήλιο κάθε μέρα.

εντυπωσιακό Με ύψος μόλις 2 πόδια, αυτός ο νάνος έχει τολμηρά διαφοροποιημένο φύλλωμα και όμορφα κατακόκκινα λουλούδια που εμφανίζονται άφθονα στα τέλη της άνοιξης.

τα λεφτά μου Μια μικρή και συμπαγής νάνος ποικιλία, μόνο 18 ίντσες ύψος και απλωμένη μόλις πάνω από 2 πόδια, έχει διακριτικό φύλλωμα και άνθη.Τα φύλλα είναι λευκά, πράσινα και ροζ διαφοροποιημένα. ενώ τα λουλούδια είναι ροζ

Sonic Bloom Pearl (Από αποδεδειγμένο νικητή) Νεοανθισμένη ποικιλία Weikela που παράγει άφθονα και συνεχόμενα λευκά άνθη από τις αρχές της άνοιξης έως το φθινόπωρο.

Λειτουργεί καλά ως ένα ωραίο φυτό μπορντούρας ή δοχείων. Παρέχετε στο Sonic Bloom Pearl 6+ ώρες πλήρες ηλιακό φως κάθε μέρα.

αντίστροφα Sonic Bloom Red Μια άλλη αναστημένη ποικιλία εμφανίζεται με έντονα κόκκινα λουλούδια.

Άλλα αξιοσημείωτα είδη weigela για να ολοκληρώσετε τη συλλογή φυτών σας περιλαμβάνουν: χυμένο κρασί, μεσάνυχτα κρασίο Σημειώστε την ηλιόλουστη πλευρά προς τα πάνω..

Όπως το «υπέροχο τριαντάφυλλο», η καλλιέργεια μιας νεοανθισμένης weigela δεν απαιτεί στηρίγματα. Τα νέα λουλούδια θα καταστρέψουν τα ξηλωμένα λουλούδια όταν αναδυθούν.

Σκεφτείτε πότε να προσθέσετε weigela στο σπίτι ή τον κήπο σας.

Εκτός από το μέγεθος του δέντρου, το χρώμα των λουλουδιών και τα χαρακτηριστικά ανθοφορίας Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προσθέτετε αυτούς τους όμορφους θάμνους στο γκαζόν ή τον κήπο σας.

Ανθεκτικό στα ελάφια – σπάνια υφίσταται σοβαρή ζημιά

Αν και κανένα φυτό δεν μπορεί Εντελώς “ανθεκτικό στα ελάφια” Αλλά το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς αναφέρει τη βαϊγκέλα ως «μερικές φορές σοβαρά κατεστραμμένη» από την επίσκεψη ελαφιών. [source]

Όταν επιλέγετε μια τοποθεσία φύτευσης θάμνων για αυτόν τον σφριγηλό και ελκυστικό θάμνο, φροντίστε να το λάβετε υπόψη. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βρείτε μια τοποθεσία που να δέχεται πλήρες ηλιακό φως.

Αν και αναπτύσσεται καλά σε μερική σκιά. Αλλά η έλλειψη ηλιακού φωτός θα έχει αρνητική επίδραση στην ανθοφορία. Για να έχετε το πλήρες αποτέλεσμα των πανέμορφων λουλουδιών της weigela, πρέπει να της παρέχετε άφθονο ηλιακό φως.

Οι συνθήκες του εδάφους είναι επίσης σημαντικές. Όπως τα περισσότερα φυτά, δέντρα και θάμνοι. Το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Εν τω μεταξύ Τα βαλτώδη συστήματα και το συμπιεσμένο έδαφος που συγκρατούν την υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη των ριζών.

Θέλετε καλό, ημιδιαφανές, καλά στραγγιζόμενο έδαφος που παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο φυτό και παρέχει καλό αερισμό στις ρίζες.

12 βήματα για την επιτυχή ανάπτυξη Weigela

Όταν επιλέγετε ένα σημείο που είναι ηλιόλουστο και έχει εξαιρετική αποστράγγιση. Ακολουθήστε αυτά τα 12 βήματα για καλύτερα αποτελέσματα.

 1. Ποτίστε καλά το νέο σας φυτό πριν το βγάλετε από τη γλάστρα του.
 2. Σκάψτε μια τρύπα αρκετά βαθιά για να καλύψετε τις ρίζες του δέντρου. Η τρύπα πρέπει να είναι διπλάσιο από το πλάτος της ρίζας. Όσο ευρύτερο μπορείτε να ρυθμίσετε τον χώρο, τόσο το καλύτερο.
 3. Ανοίξτε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά της τρύπας με ένα φτυάρι ή τσουγκράνα χειρός για καλύτερο αερισμό, αποστράγγιση και διανομή νερού.
 4. Σπάστε τυχόν συστάδες χώματος ή συστάδες χώματος που αφαιρείτε από την τρύπα.
 5. Αναμείξτε το χώμα αντικατάστασης με κομπόστ σε αναλογία 80% αρχικό χώμα και 20% κομπόστ.
 6. Αφαιρέστε τον θάμνο από το δοχείο του και αλωνίστε και κόψτε τη ρίζα για να τον βοηθήσετε να ριζώσει καλά.
 7. Τοποθετήστε απαλά τον θάμνο στην τρύπα φύτευσης και απλώστε τις ρίζες σε επαφή με το έδαφος.
 8. Βεβαιωθείτε ότι ο θάμνος έχει φυτευτεί στο ίδιο βάθος με τη γλάστρα. προσαρμόστε όπως χρειάζεται
 9. Καλύψτε την τρύπα με το μείγμα χώματος και κομπόστ που ετοιμάσατε. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει καλή επαφή με τις ρίζες κάτω και γύρω από τη ρίζα.
 10. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιέσετε το χώμα σταθερά. Μην πιέζετε πολύ γιατί δεν θέλετε το χώμα να είναι σφιχτό.
 11. Ποτίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε χώμα όσο χρειάζεται.
 12. Καλύψτε γύρω από το νέο σας θάμνο με 2-3 ίντσες βιολογικής κάλυψης για να προστατεύσετε τις ρίζες. καταστολή των ζιζανίων και διατηρούν την υγρασία Αφήστε περίπου τρία εκατοστά χώρο γύρω από τον κορμό του θάμνου για να αποφύγετε προβλήματα σήψης.
 13. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, διατηρήστε το χώμα σταθερά υγρό μέχρι να εδραιωθεί καλά ο θάμνος σας.

Πώς να φροντίσετε τη Weikela σας;

Ακολουθήστε αυτά τα 7 βήματα για τη φροντίδα των θάμνων weigela για να διατηρήσετε τους καθιερωμένους φράκτες σας να ευδοκιμούν όλο το χρόνο!

 1. νερό όσο χρειάζεταιΕάν η περιοχή σας δέχεται μια ίντσα βροχής σε μια εβδομάδα Μπορεί να μην χρειαστεί να ποτίσετε τους θάμνους weikela που έχετε δημιουργήσει. Διαφορετικά, ποτίζετε εβδομαδιαία όλη την τρέχουσα σεζόν. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ποτίζετε σταδιακά 2-3 γαλόνια κάθε εβδομάδα.
 2. Μπορείτε να αγοράσετε έναν κουβά αργής σταγόνας.Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χρησιμοποιώντας έναν καθαρό, φθηνό κάδο βαφής 5 γαλονιών. Ανοίξτε μια τρύπα διαμέτρου 1/4″ στο κάτω μέρος της δεξαμενής. Τοποθετήστε τη συσκευή ποτίσματος σας 6 ίντσες έως 1 πόδι από το στέλεχος του θάμνου και αφήστε το να ποτίζει σταδιακά. στάζει μέχρι τις ρίζες
 3. τέλη χειμώνα ή νωρίς την άνοιξηΦέρτε το παλιό σάπια φύλλα στο έδαφος με ένα φτυάρι και προσθέστε ένα παχύ στρώμα βιολογικού κομπόστ. Ένα καλό στρώμα κομπόστ θα πρέπει να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται αυτός ο ζωηρός θάμνος.
 4. Μπορεί να σας αρέσει και εσείς. Γονιμοποιήστε αργά τον θάμνο. Ειδικά σχεδιασμένο για ανθισμένους θάμνους αυτή την εποχή, η ανθεκτική και ανθεκτική weikela, ωστόσο, δεν απαιτεί πολύ λίπασμα.Ωστόσο, η ελαφριά λίπανση στα τέλη της άνοιξης θα προωθήσει περισσότερη ανθοφορία.
 5. Κρατήστε το κομπόστ στη θέση του. Εξοικονομήστε νερό πολτοποιώντας με ροκανίδια πάχους 2 ή 3 ιντσών. κορυφαίο κομπόστ Αυτό το βαρύ σάπια φύλλα θα εμποδίσει τα ζιζάνια να αναπτυχθούν κάτω από τους θάμνους σας. Μην αφήνετε το σάπια φύλλα να έρθει σε άμεση επαφή με το φλοιό του θάμνου. γιατί θα σαπίσει
 6. Όταν ολοκληρωθεί η λίπανση και το σάπιασμα Μπορείς να το κάνεις. Κάντε το ετήσιο βασικό σας κλάδεμα.Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα κατεστραμμένα και νεκρά κλαδιά. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν αφαιρείτε κλαδιά που φυτρώνουν στη μέση του θάμνου και αυτά που τρίβονται μεταξύ τους.
 7. Εκτελείτε ελαφρύ κλάδεμα τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.Μαζεύετε τους βλαστούς τακτικά από τη βάση του θάμνου.Οι νεκροκεφαλές χρησιμοποιούν επίσης λουλούδια (σε ποικιλίες άλλες από το “sonic Bloom”) για να κρατούν τους θάμνους σας τακτοποιημένους και να ενθαρρύνουν περισσότερες ανθοφορίες.

Το επιδέξιο κλάδεμα παράγει όμορφα προϊόντα.

Αφού έχετε δημιουργήσει μια καλή διάταξη και φυτέψετε νέους θάμνους. Πρέπει να το φροντίσετε καλά για να δημιουργήσετε την πιο ελκυστική οθόνη στον κήπο σας. Το καλό κλάδεμα είναι σημαντικό.

τέλη χειμώνα Θα πρέπει να αφαιρέσετε παλιά, κατεστραμμένα κλαδιά. Η αφαίρεση των παλιών κλαδιών εσωτερικού χώρου θα βοηθήσει τον θάμνο σας να παράγει περισσότερα ανοιξιάτικα λουλούδια.

Αυτό επιτρέπει στο φως και τον αέρα να εισέλθουν στα εσωτερικά κλαδιά για καλύτερη συνολική υγεία.

Εκτός από την εξάλειψη των παλιών, κατεστραμμένων, νεκρών κλαδιών, οι θάμνοι σας θα φαίνονται πιο λαμπεροί και το συνολικό κλάδεμα θα βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Παρακολουθήστε τη συμμετρία του φυτού σας καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και πέφτετε και κόψτε όπως χρειάζεται.

Πότε να κλαδέψετε το Weikela και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε;

Το Weigela είναι ένα υπέροχο φυτό κήπου που ευδοκιμεί σε πλήρη ήλιο ή έντονο φως.Σε αυτό το βίντεο, ο Mark Wyatt μοιράζεται τις συμβουλές του για το κλάδεμα της weikela.

Συνιστάται: Χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να κλαδέψετε και να εξασκηθείτε στην επιλογή κλαδέματος.

Ο Mark συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα κλαδευτήρι χειρός όπως αυτό και να το χρησιμοποιείτε στη διαδικασία κλαδέματός σας. Εκτός από το να κλαδεύετε μακρύτερα κλαδιά και να κάνετε το υλικό περίπου 20% πιο λεπτό, δείτε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες…

για όψιμο ανοιξιάτικο κλάδεμα Περιμένετε μέχρι να μαραθούν όλα τα λουλούδια και να ανθίσουν τα φυτά σας.

Εάν κλαδεύετε πολύ νωρίς Μπορεί να έχετε αρνητική επίδραση στην ικανότητα του φυτού να ανθίσει πλήρως το επόμενο έτος.

Τα λουλούδια Weigela αναπτύσσονται σε δέντρα ηλικίας ενός έτους. Δηλαδή τα φυτά που αναπτύσσονται τώρα θα ανθίσουν του χρόνου.

Όταν περιμένετε να ανθίσουν τα φυτά σας πριν τα κλαδέψετε, Θα απολαύσετε περισσότερες ανθοφορίες την επόμενη χρονιά.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το μέγεθος της weigela με κλάδεμα. Ξεκινήστε αποφασίζοντας πόσο μεγάλο θέλετε να είναι το δέντρο.

Δημιουργήστε μια σαφή νοητική εικόνα Μπορεί να θέλετε να σχεδιάσετε ή να τραβήξετε μια φωτογραφία του θάμνου που ταιριάζει με την εικόνα στο μυαλό σας.

Κόψτε τον θάμνο στο σχήμα και το μέγεθος που θέλετε. και παρακολουθήστε προσεκτικά για να μην αφήσει κανένα κλαδί προεξέχει για να μπλοκάρει την όρασή σας

Μην ανησυχείτε μήπως πληγωθεί η weikela σας με το κλάδεμα. Είναι κοινή πρακτική να κλαδεύονται τα κλαδιά πίσω στο ένα τρίτο του μήκους τους κάθε εποχή.

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε το μέγεθος αυτού του ταχέως αναπτυσσόμενου θάμνου.

Κόβετε πάντα τα κλαδιά που συγκλίνουν. Μην αφήνετε αντιαισθητικές συστάδες από τους θάμνους σας.

https://www.youtube.com/watch?v=GCAEim1IoSA

Πώς επηρεάζει το κλάδεμα την υγεία του θάμνου;

Το τακτικό κούρεμα μπορεί να βοηθήσει το Weikela σας να δείχνει καλύτερα όσον αφορά τη συμμετρία, την ομορφιά και τη γενική καλή υγεία.

Εάν αφαιρείτε περιοδικά το παλιό ξύλο Το ξύλο θα ξαναφυτρώσει.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να βρείτε παλιά κλαδιά μέσα από τους θάμνους weigela στο τέλος του χειμώνα.

Αυτά τα κλαδιά είναι περίπου μιάμιση ίντσα ή τόσο πάχος. Κλαδέψτε παλιά κλαδιά στη βάση για να δημιουργήσετε χώρο για νέα ανάπτυξη.

Ωστόσο, μην το παρακάνετε. Το να κόψετε περισσότερο από το ένα τρίτο του θάμνου μπορεί να τον βλάψει.

Γενικά, αν ο θάμνος σας μεγαλώνει παχύς και γερασμένος Συνεχίστε το κλάδεμα κάθε χρόνο μέχρι να δείτε ώριμη ανάπτυξη.Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.

Για παράδειγμα, αν μετακομίσετε σε ένα ακίνητο με παλιούς και παραμελημένους θάμνους weigela. Ίσως χρειαστεί να κλαδέψετε για να ανανεωθείτε.

Σε αυτή την περίπτωση, ο θάμνος θα αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από παχιά, παλιά φυτά. Ωστόσο, δεν ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης.

Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα κλαδεύοντας το weikela.Κόψτε το ξανά στο έδαφος, αφήνοντας την άκρη του κλαδιού μόλις τέσσερα εκατοστά πάνω από το χώμα.

Τα φυτά χρειάζονται ένα χρόνο για να ανακάμψουν. Όταν όμως αναρρώσει Μπορείτε να απολαύσετε άφθονα και άφθονα λουλούδια.

κάθε οργανισμός έχει weikela

Συνολικά, το Weigela χαμηλής συντήρησης είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε κήπο. Μια επίσκεψη στο φυτώριο της περιοχής σας μπορεί σίγουρα να αποκαλύψει ποικιλίες που ταιριάζουν καλύτερα στο περιβάλλον και το έδαφος σας.

Εάν είστε άπειρος κηπουρός ή έχετε μικρή εμπειρία. Θα εντυπωσιαστείτε ότι το weigela έχει πολύ λίγα (αν υπάρχουν) παράσιτα ή/και ασθένειες.

Ωστόσο, οι αφίδες, τα ακάρεα αράχνης ή τα λέπια φυτών μπορούν να μολύνουν το Weikela. Αντιμετωπίστε αυτά τα παράσιτα ψεκάζοντάς τα με λάδι neem.

Δώστε ώθηση στον κήπο σας «Ρυθμίστε το και ξεχάστε το» και τεράστιες ποσότητες απόλαυσης με ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *