Πώς να καλλιεργήσετε παχύφυτα φυτών πάγου

การดูแลพืชหิมะ

Ακολουθεί η συμφωνία συντήρησης παγωτού – είναι εύκολο!

Τα φυτά του πάγου είναι παχύφυτα ανθεκτικά στο κρύο, εγγενή στην Αφρική, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ποικιλίες. Άλλα ανθεκτικά στο κρύο φυτά χιονιού προέρχονται από τα ψυχρά υψίπεδα της ερήμου Great Karoo.

Αυτό το χρήσιμο και ανθεκτικό φυτό εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τον Παναγιώτη Γελαΐδη από τους Βοτανικούς Κήπους του Ντένβερ.

ντεμπούτο πρώτου τύπου Telosperma cooperiή το μοβ φυτό πάγου που χτύπησαν οι κηπουροί του Ντένβερ στο τρέξιμο.

Έκτοτε, ο Kelaidis συνεργάστηκε με το πρόγραμμα επιλογής φυτών του Κολοράντο για να παρουσιάσει περισσότερα. Telosperma cooperi κατηγορία

Σήμερα, οι κηπουροί που αναζητούν ένα ανθεκτικό, ανθεκτικό στο κρύο χρώμα κήπου μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία χρωμάτων:

 • μωβ
 • σκούρο κόκκινο
 • πορτοκάλι
 • κίτρινος
 • δύο χρώματα

με μια ποικιλία από αυτές τις αποχρώσεις

Ιδανικό για κήπους που εξοικονομούν νερό χωρίς προβλήματα!

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα έργο ανθεκτικό στην ξηρασία και όμορφο τοπίο. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε ένα παγοδρόμιο. Αυτό το μικρό, ανθεκτικό, χαμηλής συντήρησης παχύφυτο είναι επίσης γνωστό ως παχύφυτο. «Θαλασσινό σύκο» ή «άνθος κατιφέ»

Τα πιο επίσημα θέματα περιλαμβάνουν:

όποιο κι αν είναι το όνομα Αυτά τα χαρούμενα, εύκολα περιποιημένα και ανθεκτικά στο κρύο πολυετή φυτά μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και την πιο ξηρή και αφιλόξενη γη σε έναν όμορφο και φιλόξενο κήπο.

Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κηπουρούς που θέλουν να καλλιεργήσουν φυτά που προσελκύουν πεταλούδες, μέλισσες και άλλους επικονιαστές.

Μερικά προσεκτικά επιλεγμένα φυτά πάγου περιέχονται σε γύρη και νέκταρ. Τελόσπερμα κατηγορία

Το καλύτερο μέρος για να καλλιεργήσετε φυτά πάγου

Τα φυτά πάγου μπορούν να καλλιεργηθούν ως μονοετή ή πολυετή ανάλογα με το περιβάλλον. και είναι αειθαλές ακόμα και σε θερμά κλίματα

Στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 6 έως 8, αναπτύσσεται ως πολυετές φυτό κήπου. Αναπτύσσεται ετησίως σε δροσερά, υγρά κλίματα (Ζώνες 4 και 5).

σε αυτό το περιβάλλον Φυτέψτε ως φυτό σε γλάστρα σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. αντί να φυτέψετε απευθείας στο έδαφος

Το παγοδρόμιο απλώνεται εύκολα. στην πραγματικότητα στην παράκτια Καλιφόρνια Αυτό το φυτό έχει γίνει ένα χωροκατακτητικό φυτό.

Όταν επιλέγετε ένα παγόδεντρο και σχεδιάζετε τη φροντίδα του Λάβετε υπόψη ότι είναι κρύα και ανθεκτικά σε υγρές περιοχές.

Συντελεστής σε μία ή δύο ζώνες μείωσης για την παραγωγή του προϊόντος σας. Αυτό είναι φυσιολογικό για φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία. Ο υγρός καιρός μειώνει την αντοχή στο κρύο.

Αν και είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό πάγου. San Sevieria Trifasciata Και επειδή βρίσκουμε πολλά είδη κάκτων και παχύφυτων που αντέχουν στο κρύο. Για το λόγο αυτό, το φυτό πάγου δεν ονομάζεται.

η εμφάνιση κρυστάλλων πάγου στα φύλλα του που λαμπυρίζει όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου και έχει ημιδιαφανή εμφάνιση. Θεωρείται η προέλευση της κοινής ονομασίας αυτού του φυτού.

Παραδόξως, τα φύλλα είναι βρώσιμα και κάνουν μια ενδιαφέρουσα σαλάτα ή πιάτο λαχανικών στον ατμό ή τηγανητά, ωστόσο, τα ελάφια δεν μπορούν να ανεχθούν τα πιάτα τους.

μετά

Φροντίδα φυτών πάγου – Έξυπνες συμβουλές για να διατηρήσετε τα φυτά υγιή

Αν και τα φυτά πάγου είναι πολύ ανέμελα και ιδιότροπα φυτά, Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία και την ομορφιά τους.

Δείτε αυτές τις 10 κορυφαίες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

 1. Φυτέψτε αυτά τα παχύφυτα σε ηλιόλουστες θέσεις και σε καλά στραγγιζόμενα αμμώδη ή αμμώδη αργιλώδη. Να αποφεύγετε πάντα τον πηλό.
 2. σε ψυχρότερα κλίματα Τοποθετήστε το φυτό πάγου στο έδαφος στα μέσα του καλοκαιριού. Αυτό θα τους δώσει χρόνο να εγκατασταθούν πριν φτάσει ο χειμώνας.
 3. Σε πολύ ζεστά κλίματα (όπως οι νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες), φυτέψτε το φθινόπωρο.
 4. Να θυμάστε ότι όλα τα ζωντανά πράγματα χρειάζονται νερό, αν και είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να αντανακλά τα πρότυπα βροχοπτώσεων στη Νότια Αφρική. που βρέχει κυρίως το καλοκαίρι
 5. Αποφύγετε το πότισμα των φυτών αργά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Δεν θέλετε να φουσκώσουν τα φύλλα. καθιστώντας το ευαίσθητο στο υπερβολικό κρύο
 6. Σε ψυχρές περιοχές, φυτέψτε “σειρές καλλιέργειες” για να προστατεύσετε το παγοκύστη σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
 7. Εάν ζείτε σε περιοχή επιρρεπή στον παγετό Καλύψτε τα φυτά σας με μια κουβέρτα παγετού κατά τους πιο κρύους μήνες.
 8. “Malch” γύρω από φυτά χιονιού με χαλίκι. Αυτή η μέθοδος βοηθά τόσο τους μίσχους όσο και τις ρίζες. Αυτό συμβαίνει επειδή το χαλίκι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας γύρω του. τη σωστή ποσότητα ριζών αλλά επιτρέπει επίσης στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω Καλό και το πορτμπαγκάζ.
 9. Αν δεν υπάρχει χαλίκι για σάπια φύλλα Ένα κομμάτι φλοιού μέτριας υφής θα λειτουργήσει. Οι πευκοβελόνες είναι επίσης μια καλή επιλογή.
 10. στα μέσα του φθινοπώρου Σταματήστε να ποτίζετε τα φυτά σας. Χωρίς νερό, θα συρρικνωθούν και θα αντέχουν καλύτερα τις χαμηλές θερμοκρασίες.
 11. Μην ανησυχείτε για τη λίπανση. Λιπάνετε τα φυτά σας με ένα φυσικό, οργανικό λίπασμα μία φορά το φθινόπωρο για να αυξήσετε το φύλλωμα και να ανθίσετε. Η υπερβολική λίπανση θα προκαλέσει το θάνατο του φυτού το χειμώνα λόγω της παγωμένης υγρασίας στο παχύ φύλλωμα.

Παγωμένο φυτό – πολυχρηστικό και τραχύ

Τα φυτά του πάγου παράγουν όμορφα λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα με πολύχρωμα λουλούδια. Το παγοδρόμιο καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους ως εδαφοκάλυψη. (Διπλό για έλεγχο της διάβρωσης) και φυτέψτε ως συρόμενο πάγο όταν τοποθετήσετε σε γλάστρες. Κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε βραχόκηπους και κάνουν υπέροχα φυτά σε γλάστρες.

Αυτά τα ανθεκτικά φυτά πάγου είναι μικρά έως περίπου 3″ έως 6″ ύψος. Κάθε φυτό απλώνεται δύο έως τέσσερα πόδια πλάτος. Είναι ανθεκτικό στις ζώνες USDA 5-9.

Η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. και παραμένει πράσινο όλο το χρόνο σε περιβάλλοντα μέτριας θερμοκρασίας. σε πιο δροσερές περιοχές Τα φύλλα μαραίνονται το χειμώνα. Αλλά νέα φυτά αναπτύσσονται από σπόρους την άνοιξη.

Telosperma Cooper Snow Plant μετά

Ενδιαφέροντα είδη φυτών πάγου ή είδη φυτών χιονιού περιλαμβάνουν:

telos permacooperi, ή Cooper’s Ice Plant, ήταν το πρώτο είδος που εισήχθη στην Αμερική. Παράγει βαθύ μωβ και ποικιλιακά άνθη που είναι εξοικειωμένα οι περισσότεροι άνθρωποι.

φυτό χιονιού Τελόσπερμα ή «Alan’s Apricot», ένα νέο υβρίδιο που διατίθεται το 2016. Πολύ ανθεκτικό στο κρύο, ανθίζει πολύ και αναπτύχθηκε από τον Πύργο Allen του Ντένβερ, Κολοράντο. Τα φωτεινά άνθη αναπτύσσονται έντονα όλο το καλοκαίρι και είναι δίχρωμα/ροζ λουλούδια. βερίκοκα

Ημερολόγιο Telos Perma ή Red Mountain® Flame, που εφευρέθηκε από τον κηπουρό David Salman. Συνιστάται για ζεστές, ξηρές περιοχές και ανθεκτικές στη ζώνη 6.

Τελόσπερμα Πρανταλέρι, ή Hardy Yellow, που παράγει όμορφα κίτρινα άνθη.

Telosperma ashtonii ή «Blood» – μια μακρόχρονη ποικιλία που ανακαλύφθηκε από την Kelly Grummons στην Arvada, CO με σκούρο πράσινο φύλλωμα και βαθιά άνθη ματζέντα. όταν ο καιρός κρυώσει Όπως το Red Mountain Bluet, το φύλλωμα αλλάζει χρώμα σε βαθύ μωβ. Ανέχεται καλά την ξηρασία και τον παγετό σε ζεστά, ξηρά κλίματα.

Τελόσπερμα Lavender Ice – Πολυετής ποικιλία που αναπτύχθηκε από την Perennial Favorites Nurseries in Rye CO. Τα ροζ άνθη λεβάντας δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση όταν αυτό το φυτό αναμιγνύεται με το «Blood».

Telosperma floribundum ή Starburst – ροζ λουλούδια με λευκό κέντρο

Τελόσπερμα sp. ή «Lesotho Pink» – Φωτεινό πράσινο φύλλωμα και χαρούμενα ροζ άνθη εμφανίζονται στις αρχές της άνοιξης. Ένα από τα φυτά που προέρχονται από τα βουνά της Νότιας Αφρικής. Αναπτύσσεται καλά σε ψυχρότερα κλίματα και σε υψηλότερα υψόμετρα.

Τελόσπερμα Fire Spinner® – Ένα πραγματικά θεαματικό παιχνίδι λουλουδιών που συνδυάζει έντονο πορτοκαλί και βαθύ μωβ. Τα φυτά ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης και προσφέρουν ένα ελκυστικό θέαμα.

Δεν είναι τόσο καλό σε ζεστές χειμερινές περιοχές. Γιατί χρειάζεται κρύος καιρός για να παραχθούν φωτεινά λουλούδια. Καλύτερη καλλιέργεια στις ζώνες ανθεκτικότητας των φυτών USDA 5 – 8.

Telosperma Herbu Ή το Hardy White θα παράγει τα πιο όμορφα λουλούδια σε καθαρό λευκό.

Γλυκός ΛαμπρανταςΜεσημεριανά, έντονα ροζ λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτες που είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Ανθίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και κλείνει το ηλιοβασίλεμα.

Corpuscularia lehmannii – Τα μικρά φυτά, με ύψος όχι περισσότερο από 12 ίντσες, είναι καλές επιλογές για χυμώδεις κήπους και φαίνονται υπέροχα σε μικρές γλάστρες.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να καλλιεργήσετε όμορφα φυτά πάγου.

Η απόσταση είναι σημαντική για αυτά τα ανθεκτικά παχύφυτα. Αν και ορισμένες ποικιλίες μπορούν να ανεχθούν ελαφριά ή μερική σκιά. αλλά ως επί το πλείστον Όλα τα φυτά του χιονιού προτιμούν τον πλήρη ήλιο και την καλή αποστράγγιση.

Θυμηθείτε, αυτοί οι παγοθήκες χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες άμεσο ηλιακό φως σε πλήρη ήλιο.

Μπορεί να νομίζετε ότι το λουλούδι από το φυτό πάγου είναι κάκτος. Δεν τους αρέσει το νερό και το γόνιμο έδαφος. Τα καταφέρνουν καλύτερα σε ξηρά αμμώδη εδάφη όπου μπορούν να εξαπλωθούν ελεύθερα.

Επίσης, το χώμα από χαλίκι είναι κατάλληλο για αυτό το φυτό.

Εάν φυτευτεί σε υγρό, γόνιμο έδαφος με κακή αποστράγγιση. Οι ρίζες είναι ευαίσθητες στη σήψη των ριζών. ειδικά το χειμώνα, αυτό είναι

Επιπλέον, είναι καλύτερο να φέρετε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους ή να προετοιμάσετε ένα πλαίσιο για να αποτρέψετε το κρύο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ζείτε σε ψυχρή περιοχή.

Κρατήστε τα φυτά σας υπό έλεγχο.

Τα πολύ ξηρά και φτωχά εδάφη είναι εξαιρετικά υποστρώματα για τα φυτά πάγου. Θα πρέπει να προχωρήσετε με προσοχή εάν φυτεύετε σε πραγματική έρημο. Ο λόγος είναι… το φυτό μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και να είναι επιθετικό και επεμβατικό.

Γι’ αυτό κάνουν όμορφα φυτά κατά μήκος των δρόμων σε ζεστά κλίματα. Αυτά τα παχύφυτα κάνουν εξαιρετικό έλεγχο της διάβρωσης.

Μην το αφήνετε να εξαπλωθεί στον κήπο σας χωρίς ενδελεχή έλεγχο. Καταστρέφουν αυτοφυή φυτά και άλλα φυτά κήπου.

Πώς να αναπαράγετε φυτά πάγου

Περιττό να πω ότι το ξέρω σε ξηρά και φτωχά εδάφη Το παγόδεντρο αναπαράγεται κάθε χρόνο. Και δεν χρειάζεστε πολλά (αν υπάρχουν) για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας. Αν ξεκινήσετε με λίγα εργοστάσια Ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα προεπιλεγμένο μηχάνημα.

Τα φυτά πάγου πολλαπλασιάζονται εύκολα με σπορόφυτα, μοσχεύματα ή διαίρεση.

μέρος: Εάν καλλιεργείτε φυτά πάγου σε γλάστρες να χωρίζονται εύκολα όταν μετακινείτε γλάστρες

 • Αφαιρέστε το αρχικό φυτό από τη γλάστρα.
 • Διαχωρίστε τις ρίζες για να δημιουργήσετε δύο ή περισσότερα ξεχωριστά φυτά από το μητρικό φυτό.
 • Τοποθετήστε τα σε νέες γλάστρες με μείγμα γλαστρών με χοντρή άμμο και παρέχετε καλή αποστράγγιση.
 • Η αναπαραγωγή γίνεται καλύτερα την άνοιξη.

Τομή: Αν πολλαπλασιάσετε με μοσχεύματα Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Εάν ζείτε σε πολύ ψυχρή περιοχή Κόψτε τα κλαδιά το φθινόπωρο και φέρτε τα να φάνε το χειμώνα.

Σπόρος: Η καλλιέργεια φυτών πάγου από σπόρους είναι πολύ εύκολη.

 • εκθέστε το χώμα
 • Ποτίζουμε μέτρια και απλώνουμε λίγο τους σπόρους.
 • Πιέστε τους σπόρους στο χώμα για να μην σπάσουν (προαιρετικά).
 • δεν χρειάζεται να τα κρύψεις
 • Χρειάζονται φως για να βλαστήσουν.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο διάδοσης που θα επιλέξετε. Θυμηθείτε ότι τα φυτά του χιονιού πρέπει να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν. Είναι σχεδόν αδύνατο να τους απογοητεύσεις!

αν αντέχουν Χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένοι. Αναπτύσσονται σε άνυδρες συνθήκες, χρειάζονται πολύ λίγη υγρασία και δεν χρειάζονται καθόλου λίπασμα.

Ωστόσο, αν θέλετε να βοηθήσετε το Ice Tree να ανθίσει Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης. Εφαρμόστε ένα ισορροπημένο λίπασμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Πρέπει να κόψετε ένα παγωμένο δέντρο;

Αν και έχουν τη φήμη ότι δεν είναι απαιτητικοί. Αλλά ένα μικρό κλάδεμα μπορεί να ενθαρρύνει τα φυτά του χιονιού να αναπτυχθούν υγιή και δυνατά.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για το κλάδεμα των φυτών σας:

 • Κλαδέψτε το φθινόπωρο αφού τα λουλούδια έχουν μαραθεί.
 • Αφαιρέστε όλα τα νεκρά λουλούδια του χιονιού και χρησιμοποιήστε καθαρό, κοφτερό ψαλίδι για να κόψετε τα φυτά στο ίδιο ύψος. Αυτό προάγει την παραγωγή σπόρων και βοηθά τα φυτά να εξοικονομούν ενέργεια για μια πιο ζωντανή εμφάνιση.
 • Κόψτε τα νεκρά φύλλα όποτε τα παρατηρήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα φυτά σας τακτοποιημένα.
 • Ο πολύ κρύος καιρός θα παγώσει μέχρι θανάτου. αν συμβεί αυτό Προχωρήστε και κόψτε το στο έδαφος. επιστρέφει την άνοιξη

Η συλλογή φυτών πάγου είναι διασκεδαστική!

Παρά το ωραίο όνομα Αλλά τα φυτά πάγου φέρνουν ζεστασιά σε κάθε κήπο. Τα φύλλα του είναι πλούσια και πυκνά. Και τα άνθη του είναι απαλά και λαμπερά.

Λειτουργεί όμορφα ως βάση για δύσκολες ρυθμίσεις. Στην πραγματικότητα, τα πάει καλά σε αμμώδεις παράκτιες περιοχές λόγω της ανοχής του στο αλάτι.

Αυτό το φυτό προσφέρει απολαυστικό χρώμα στον βραχόκηπο.

Είτε είσαι κηπουρός είτε όχι. Θα λατρέψετε αυτές τις ανέμελες ομορφιές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *