Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό κεριού Hoya Canosa

Pinterest Hidden Image

Μια λέξη για να περιγράψει τη φροντίδα των φυτών hoya – εύκολη!

Το Hoya Wax Flower κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και ενδιαφέρον. Αυτά τα φυτά αμπέλου έχουν καλλιεργηθεί από κηπουρούς εσωτερικού χώρου εδώ και γενιές.

μετά

τι Χόγια? Είναι ένας αειθαλής κισσός. Έχει άνθη σε σχήμα αστεριού με ελκυστικό άρωμα. σε χαλαρές συστάδες κατά μήκος του στελέχους

Τα φυτά Hoya είναι αναρριχητικά φυτά, ορειβάτες, ορειβάτες ή αμπέλια με παχιά κηρώδη φύλλα. τα οποία είναι κατάλληλα ως φυτά εσωτερικού χώρου και κρεμαστά καλάθια

γνωστός ως Το εύκολο στη χρήση ως φυτό εσωτερικού χώρου είναι ένας λόγος που το φυτό hoya είναι δημοφιλές εδώ και γενιές.

Η πιο δημοφιλής ποικιλία Hoya που φυτεύτηκε hoya cornzaΈχει επίσης διαφορετικές κατηγορίες.

Η κοινή ονομασία “πολύχρωμο φυτό κεριού” προέρχεται από την κηρώδη όψη και τα παχιά, κηρώδη φύλλα του που είναι πράσινα, κόκκινα και λευκά.

Άλλες δημοφιλείς ποικιλίες Hoya και πληροφορίες φροντίδας:

φροντίδα του φυτού hoya

μέγεθος και ανάπτυξη

Χτυπήστε φύλλα και φύλλα κεριού. χυμώδης χόγια σε έντονα χρώματα Τα χυμώδη φύλλα είναι πολύ μεταβλητά και μερικές φορές αλλάζουν καθώς το φυτό ωριμάζει.

Τέλειο σχήμα – σταθερή hoya Μια περίεργη αντίθεση με το τσαλακωμένο φύλλωμα αποκαλύπτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια αυτού του είδους.

Όπως τα περισσότερα φυτά, το Hoya ανταποκρίνεται καλά στην καλή φροντίδα των φυτών. Μισούν να τους τρίβουν, να τους αγγίζουν και να τους μετακινούν όλη την ώρα.

Λουλούδια και άρωμα Hoya

Τα λουλούδια Hoya ονομάζονται συχνά κεραμικά λουλούδια. Φαίνονται σχεδόν τεχνητά και εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν τα φυτά hoya είναι πιο δραστήρια.

Πολύχρωμα κερί λουλούδια σε σχήμα αστεριού κρέμονται σε όμορφες συστάδες.

λουλούδια από κερίμετά

Τα Hoya έχουν έναν μοναδικό χαρακτήρα που αξίζει να σημειωθεί. Τα φυτά Hoya παράγουν λουλούδια με βολβώδη σπιρούνια που παραμένουν στο φυτό μετά το μαρασμό των λουλουδιών.

Εκεί θα σχηματιστούν νέοι οφθαλμοί για την επόμενη ανθοφορία.

μάθημα για να μάθετε Αφήστε λουλούδια στα φυτά για να ενθαρρύνετε την παραγωγική ανθοφορία.

Επιπλέον, όταν ανθίζουν τα λουλούδια Οι περισσότεροι καλλιεργητές συνιστούν την ανάπτυξη ριζών ως μέρος της καλής φροντίδας του hoya.

Κέρι λουλούδια σε σχήμα αστεριού κρέμονται μεταξύ τους σε όμορφα συγκροτήματα. Θα μυρίσετε το μέλι και θα ανακαλύψετε το μοναδικό μέλι σε κάθε λουλούδι.

Ορισμένα είδη μπορεί να πέσουν στα φύλλα.

φως και θερμοκρασία

Απαιτήσεις φωτός Hoya – Το βόρειο παράθυρο που παρέχει έμμεσο φως είναι μια καλή τοποθεσία.

Τα φυτά Hoya δεν χρειάζονται άμεσο φως. Στον Hoya αρέσει να μεγαλώνει σε έντονο αλλά όχι δυνατό ηλιακό φως. Δεν κάνουν καλά όταν τοποθετούνται έξω από το παράθυρο.

Μια άλλη επιλογή είναι να τα φυτέψετε κάτω από φώτα φθορισμού.

Τα Hoya αναπτύσσονται καλύτερα σε κανονικές θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου 70°-80° Fahrenheit.

Προτιμούν ελαφρώς πιο ψυχρές θερμοκρασίες κατά την περίοδο αδράνειάς τους από το φθινόπωρο έως τις αρχές της άνοιξης.

Διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με τις απαιτήσεις φωτισμού των φυτών hoya.

πότισμα και τάισμα

Όταν ποτίζεις hoya κρατήστε το έδαφος υγρό Αλλά μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. αλλά όχι μαραμένα φύλλα

Hoya carnosa variegata σε γλάστραμετά
Διαφορετικά είδη Carnosa Hoya

Σε ξηρό καιρό, μπορεί να απαιτείται συχνό πότισμα. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να θολώνουν το φύλλωμά τους πιο συχνά. Η ομίχλη αυξάνει την υγρασία και καθαρίζει καλά τα φύλλα. Μην κάνετε κανένα λάθος σχετικά με το εάν το Hoya σας ανθίζει ή ανθίζει.

Την άνοιξη, το hoya ανταποκρίνεται θετικά στη σίτιση και παράγει έντονη ανάπτυξη. Λιπάνετε χρησιμοποιώντας μια ισορροπημένη υγρή τροφή μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και καλοκαιρινής καλλιεργητικής περιόδου.

σταματήστε να ταΐζετε το χειμώνα Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση υγρών δίαιτων με βάση τα φυτά.

Η έλλειψη νερού ή πολύ λίπασμα για το φυτό μπορεί να κάνει τα φύλλα να γίνουν καφέ στις άκρες και να πέσουν.

Τα λουλούδια της Hoya πέφτουν λόγω υπερβολικής σίτισης.

Ανάμιξη γλάστρες και φύτευση

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό μίγμα γλαστρών με καλή αποστράγγιση όταν φυτεύετε ή μεταφυτεύετε γλάστρες. Το αφρικανικό ιώδες χώμα που προστίθεται με περλίτη είναι ένα καλό φαγητό για πάρτι.

Χώμα γλάστρας ή καλά στραγγιζόμενο υπόστρωμα:

  • 1 μέρος τύρφη
  • 1 μέρος περλίτη
  • 1 μέρος μείγμα αλόης βέρα

Μόνο για μεγαλύτερα χόγια ή όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Χειριστείτε προσεκτικά τη ριζική σφαίρα κατά την επαναφύτευση για να αποφύγετε τον τραυματισμό του ριζικού συστήματος. Χρησιμοποιείτε πάντα γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης.

Μάθετε περισσότερα για το χώμα hoya.

Χειριστείτε το Hoyas προσεκτικά κατά την αναφύτευση για να αποφύγετε τη ζημιά των ριζών.μετά
Χειριστείτε προσεκτικά κατά τη μεταφύτευση ή τη φύτευση | sablinstanislav-adobe

Πώς να πολλαπλασιάσετε το hoya

Το Hoya πολλαπλασιάζεται από μοσχεύματα κορυφής ή με μοσχεύματα με τον ίδιο τρόπο όπως οι αφρικανικές βιολέτες και οι γλοξίνιες. Η έναρξη της κοπής ή του φυλλώματος κατά μέσο όρο θα κάνει το φυτό να ανθίσει σε δύο χρόνια ή λιγότερο.

μακρύτερα: Πώς να πολλαπλασιάσετε το hoya

Η απλούστερη μέθοδος πολλαπλασιασμού είναι η εναέρια ριζοβολία. Τα στρώματα μεγαλώνουν γρήγορα και δεν απαιτούν πολλή υπομονή.

Φυτέψτε τους μίσχους στις αρθρώσεις σε υγρό υλικό γλάστρας ή χώμα. Αφού σχηματιστούν οι ρίζες Κόψτε το νέο φυτό και τοποθετήστε το σε μια γλάστρα.

Πολλαπλασιασμός του H. carnosa χρησιμοποιώντας απλά στρώματα μετά

οφείλω χόγια σε έντονα χρώματα; Η αφαίρεση όλων των φύλλων και των μίσχων και η μεταφύτευση παράγει 78 ζωηρά φυτά hoya μέσα σε ένα χρόνο!

Προτιμώ τις μικρές γλάστρες από τερακότα από τις πλαστικές. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα δύο.

Συμβουλές για την ριζοβολία των φυτών Hoya στο νερό

Το πιο ελκυστικό κρεμαστό βάζο που έχω δει ποτέ είναι ένα καφέ βάζο γεμάτο με θραύσματα του ριζωμένου φυτού κεριού Hoya rubra. που όλα μεγαλώνουν στο νερό

Το ποτήρι της στάμνας είναι πολύ διαφανές. Χρησιμοποιούν τρία είδη hoya:

  • Hoya (ανοιχτό πράσινα φύλλα)
  • Η διαφορετική μορφή είναι η Hoya variegata.
  • Χόγια Μπέλα (μικροσκοπικός)

Έκανα μια παρόμοια φύτευση και τάισα τα αμπέλια σύμφωνα με τις οδηγίες στο υδατοδιαλυτό λίπασμα σε γλάστρες.Ωστόσο τα αμπέλια hoya αναπτύσσονται απίστευτα καλά χωρίς τροφή στο νερό.

λιγότερους σπόρους

Οι αρχικοί σπόροι είναι σχεδόν ανήκουστοι επειδή τα λουλούδια σπάνια σχηματίζουν σπόρους. Η επικονίαση είναι μια δύσκολη υπόθεση. Λειτουργεί από εξωτικά έντομα στη φύση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παράσιτα ή ασθένειες των φυτών Hoya

Τα Hoya έχουν λίγα παράσιτα. Το χειρότερο από όλα είναι ο νηματώδης κόμπος της ρίζας. Για το λόγο αυτό, το hoya σπάνια φυτεύεται στη Φλόριντα και σε άλλες περιοχές χωρίς παγετό όπου το κλίμα είναι ευνοϊκό.

Εάν ο νηματώδης βρίσκεται σε απόσταση 100 μιλίων, θα βρει και θα καταστρέψει το φυτό hoya.

Εάν διαπιστώσετε ότι ένα χόγια πεθαίνει από μόλυνση από νηματώδη Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κομμένα φύλλα και τους μίσχους για να ξεκινήσετε ένα νέο φυτό. Αφαιρέστε και καταστρέψτε τις ρίζες και το έδαφος των προσβεβλημένων φυτών.

Οι αφίδες απολαμβάνουν το νέκταρ του φυτού κεριού hoya, το οποίο αφήνει πίσω τους μούχλα, αιθάλη και λάσπη. Συνηθέστερο εντομοκτόνο σπρέι σε γλάστρα Βιολογικό σπρέι ελαίου neem για να σκοτώνει τα έντομα Ή το εντομοκτόνο σαπούνι θα τα ελέγξει εύκολα.

Οι αλευρώδεις κοριοί κρύβονται μερικές φορές στις μασχάλες των φύλλων και στις μασχάλες των φύλλων και τρέφονται με το χυμό του φυτού. Τα μυρμήγκια (συνοδευόμενα από αφίδες) και τα κόκκινα ακάρεα αράχνης στο hoya μπορούν να αποτραπούν ψεκάζοντάς τα με έλαιο neem ή malathion από καιρό σε καιρό

Η μούχλα μπορεί μερικές φορές να γίνει πρόβλημα.

RΠροτεινόμενη ανάγνωση: Είναι το φυτό hoya δηλητηριώδες;

Το όμορφο hoya απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση.μετά

Το φυτό Hoyas και η προέλευσή του

Το όνομα «Hoya» προέρχεται από τον Thomas Hoy (17 – 1821), τον φύλακα του κήπου του Δούκα του Northumberland. Ο Hoy ήταν ο πρώτος που αγόρασε αυτό το φυτό σε γλάστρα με κερώδη φύλλα.

Ο Χόγια προέρχεται από τη Νότια Ινδία και το υλικό του θρύλου. Τα φυτά Hoya μπορούν να βρεθούν από την Ανατολική Ασία έως την Αυστραλία. Ανήκει στην οικογένεια γαλακτοφόρων Ασκληπιών.

Οι αναγνώστες μοιράζονται εμπειρίες φροντίδας και φύτευσης hoya.

Η Alma Brandt μοιράζεται την αναπτυσσόμενη εμπειρία της Hoya

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το θερμοκήπιό μου στολίζεται με εκατοντάδες συστάδες κοραλλιών από αρχαία φυτά κεριού. hoya cornzaΤο χειμώνα, τα δερματώδη οβάλ φύλλα δημιουργούν διακοσμητικά σχέδια στα παράθυρα της οροφής. Βοηθά στην προστασία των φυτών που αγαπούν τη σκιά στους κάτω πάγκους.

Στρογγυλές συστάδες λουλουδιών κρέμονται από ψηλά κλήματα και δεν κρύβονται από το φύλλωμα. Πενήντα λουλούδια σε σχήμα αστεριού 1/2 ίντσας σχηματίζουν συστάδες ή αιχμές. Σε ένα ηλιόλουστο δέντρο σαν το δικό μου Αυτές οι συστάδες απέχουν λιγότερο από 6 ίντσες μεταξύ τους και απλώνονται κατά μήκος της αμπέλου σε κοντές μίσχους ή μασχαλιαίους ακίδες φύλλων.

ροζ λουλούδι hoya στο χέρι μετά
Nikhilev-κατάθεση φωτογραφία

Οι κληματαριές εκπαιδευμένες σε γυαλί 6′ (κατά προτίμηση πάνω από 150′ κλήματα) δίνουν το αποτέλεσμα ενός αρωματικού τόξου και στολίζονται με αστέρια.Διατίθεται και για άλλα δέντρα.

Τα πρώτα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθιση στα τέλη Απριλίου. Μετά από ένα μήνα μαυρίζουν και απελευθερώνουν σπιρούνια με το σχηματισμό νέων μπουμπουκιών. Αυτός ο κύκλος συνεχίζεται μέχρι να πέσουν τα τελευταία λουλούδια στα τέλη Οκτωβρίου.

Σε κάποιους αρέσει να τσιμπούν τα παλιά κοτσάνια λουλουδιών. Αλλά αυτό το φυτό πρέπει να διατηρηθεί. Τα νέα λουλούδια μεγαλώνουν σε παλιά σπιρούνια. Και όσο μεγαλύτερο και μεγαλύτερο είναι το κίνητρο, τόσο μεγαλύτερο είναι το λουλούδι.

για την καλύτερη ανθοφορία Τα φυτά πρέπει να ξεκουράζονται το χειμώνα, λαμβάνοντας αρκετό νερό για να μην στεγνώσουν. Το δέντρο θα αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε έδαφος και θα ανεχθεί την παραμέληση για πολλά χρόνια. Αλλά το χώμα με τύρφη, περλίτη και χοντρή άμμο με λίγη τύρφη με έχει βοηθήσει πολύ.

Άλλα είδη hoya που μπορεί να θέλετε να φυτέψετε

Το ενδιαφέρον μου εργοστάσιο κεριών

Της Κλάρα Σάτνερ

Πότε ξεκίνησε η εμπειρία μου στη φροντίδα hoya; ποικιλόχρωμη hoya carnosaΕίχα μικρές ρίζες πριν από μερικά χρόνια. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο δέντρο. Αλλά ευτυχώς, το φρόντισα καλά – υπήρχε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Ποτίστε όποτε το φυτόχωμα φαίνεται στεγνό. και πηχάκια για αναρρίχηση

Τα φύλλα είναι κηρώδη, σκούρα πράσινα και ορισμένες περιοχές είναι κρεμώδη λευκά. Ολόκληρο το φυτό λάμπει και φαίνεται φρέσκο ​​σαν να βρέχτηκε με την ανοιξιάτικη βροχή.

Τα λευκά άνθη είναι ανοιχτό ροζ και εμφανίζονται σε ομάδες κατά μήκος των μασχάλων των φύλλων. Φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από κερί μέλισσας. Πρέπει λοιπόν να το αγγίξεις για να δεις αν είναι αληθινό ή όχι. Στο κέντρο κάθε λουλουδιού υπάρχει ένα μικρό κόκκινο στεφάνι, που μοιάζει με μινιατούρα στέμμα.

όταν το λουλούδι έχει αναπτυχθεί πλήρως Η υγρή ουσία σταδιακά σχηματίζεται στο κέντρο κάθε λουλουδιού και έπεσε στο έδαφος σαν μεγάλο δάκρυ Αυτό και το ότι ανθίζει τη Σαρακοστή. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη γενική του ονομασία ως δάκρυα του Χριστού

Λουλούδια Χόγια που στάζουν μέλιμετά
alessandrozocc-DepositPhotos

Πέρυσι πριν το Πάσχα Το δέντρο μου έχει τουλάχιστον δεκαπέντε λουλούδια. και το γλυκό άρωμα διαπερνά όλο το σπίτι κάθε βράδυ Το άρωμα είναι αισθητό μόνο τη νύχτα και εξαφανίζεται χωρίς ίχνος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έδωσα πολύ χόγια Κόβεται εύκολα σε υγρή τύρφη, περλίτη, βερμικουλίτη. ή βρύα σφάγνου Προσέξτε να μην υπερκαλύπτετε τα μοσχεύματα, εάν το κάνετε αυτό θα κόψετε τις άκρες των λουλουδιών του παλιού φυτού και θα χάσετε τα μελλοντικά λουλούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *