Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό ορτανσίας

How To Grow The Hydrangea Plant

Οι ορτανσίες είναι εύκολο να αναπτυχθούν, όμορφοι και δυνατοί θάμνοι κήπου που θα προσθέσουν χρώμα και υφή στο τοπίο σας.

πολύχρωμα άνθη Σε λευκό, ροζ, λεβάντα και μπλε, αυτά τα φυτά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τον εξωραϊσμό του σπιτιού.

μετά

Οι καλύτερες ποικιλίες και εργαλεία για την περιποίηση της ορτανσίας

Δημιουργούν εξαιρετικά δείγματα που καλλιεργούνται σε δοχεία και κάνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση στα σύνορα και φυτεύονται σε ομάδες από τα μέσα του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τους πιο δημοφιλείς τύπους και θα εξηγήσουμε πώς να τα φροντίζετε σωστά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Πώς να φροντίσετε τις ορτανσίες

όπως και με τα περισσότερα φυτά Το υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι το καλύτερο. Γενικά, επιλέξτε μια τοποθεσία με άφθονο ηλιακό φως το πρωί και το απόγευμα. ειδικά σε πολύ ζεστό καιρό

Η τοποθέτηση της ορτανσίας σας στη βόρεια πλευρά του σπιτιού ή του εξωτερικού σας είναι συχνά επιτυχής. Η βαθιά σκιά θα εμποδίσει την ανθοφορία. Η μερική σκιά είναι αποδεκτή για ορεινές και μεγαλόφυλλες ποικιλίες.

Για παράδειγμα, μερικές ορτανσίες Οι ταξιανθίες και τα αναρριχώμενα είδη αναπτύσσονται καλά στον ήλιο. Όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για το φυτό σας, λάβετε υπόψη:

 • είδη φυτών
 • ο καιρός σας
 • Το πρόγραμμα ποτίσματος της ορτανσίας

Εάν ο καιρός σας είναι εξαιρετικά ζεστός Το φυτό σας χρειάζεται φυσικά λίγη σκιά και νερό.

Συμβουλές για τη φύτευση ορτανσιών

 • Φυτέψτε το φθινόπωρο ή την άνοιξη.
 • Δώστε στα φυτά σας άφθονο χώρο, με απόσταση μεταξύ τους από τρία έως δέκα πόδια.
 • Προετοιμάστε αρκετό χώρο ρίζας σκάβοντας μια τρύπα δύο ή τρεις φορές το πλάτος και το βάθος της ρίζας.
 • Προσθέστε άφθονο έτοιμο κομπόστ και οργανική ύλη για να δώσετε χρώμα στο χώμα.
 • Για να φυτέψετε, τοποθετήστε το φυτό ορτανσίας στην προετοιμασμένη τρύπα. Γεμίστε την τρύπα μέχρι τη μέση με χώμα και νερό καλά. Όταν τελειώσει το νερό, γεμίστε την τρύπα με χώμα και νερό ξανά.

Συμβουλές φροντίδας ορτανσίας

 • Τον πρώτο χρόνο φροντίστε να ποτίζετε καλά τα φυτά. ξερό χώμα, μαραμένα φύλλα
 • γονιμοποιούν ελεύθερα Πολύ γόνιμο έδαφος, δεν απαιτείται λίπανση. Τα αμμώδη και ελαφριά εδάφη χρειάζονται λίπασμα ορτανσίας στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Η υπερβολική λίπανση θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα φύλλα και λιγότερα άνθη.
 • σε πολύ κρύο καιρό Προετοιμάστε το φυτό για το χειμώνα με ένα παχύ (18 ιντσών) στρώμα οργανικής κάλυψης και προστατέψτε το με σύρμα κοτόπουλου ή ένα χιονισμένο κλουβί με πεσμένα φύλλα. Αποφύγετε τη χρήση των φύλλων σφενδάμου γιατί αλλοιώνονται πολύ γρήγορα και δεν θα διαρκέσουν όλο το χειμώνα.

Μάθετε περισσότερα για το πότε να γονιμοποιήσετε τις ορτανσίες.

Ορτανσίες που αναπτύσσονται σε γλάστρες

μετά

Εάν έχετε λίγο έως καθόλου κήπο, αλλά θέλετε να δείτε ορτανσίες στο κατάστρωμα της οροφής ή στο αίθριο σας. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε με επιτυχία σε μεγάλες γλάστρες ή δοχεία. Η ατελείωτη καλοκαιρινή ορτανσία είναι μια εξαιρετική ποικιλία για αυτό το σκοπό όσον αφορά το μέγεθος των λουλουδιών και την επιλογή χρώματος.

Αυτή η μικρή ποικιλία διατίθεται σε μωβ, ροζ ροζ και λευκό, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό αυτόνομο φυτό ή μπορεί να προστεθεί ως φυτό συντροφιάς για να δημιουργήσετε έναν όμορφο μίνι κήπο.

Πότε να φυτέψετε ορτανσίες σε δοχεία Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χώμα για γλάστρες ή προετοιμασμένο μείγμα γλάστρας. Είναι καλύτερα να το αναμιγνύετε με ένα λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης. Διαφορετικά, θα πρέπει να προστεθεί ένα καλό λίπασμα σε αναλογία 10-30-10 NPK.

Καλλιεργήστε φυτά σε άλλα δοχεία. Με μερικά αραιά πετρώματα (όπως λάβα) ή αφρό φιστικιών ή κόκκους στον πάτο του δοχείου για καλή αποστράγγιση. Όπως ακριβώς θα φυτεύατε ένα φυτό σε οποιοδήποτε άλλο δοχείο.

Γεμίστε το χώμα πάνω από τη ρίζα του φυτού και στερεώστε το στη θέση του. Προσέξτε να μην ξεχειλίσει το δοχείο. Αφήστε περίπου τρεις ίντσες χώρου για αποτελεσματικό πότισμα.

κατά το πότισμα των φυτών Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό. Αφήστε το νερό να εισχωρήσει στη λιμνούλα από πηλό. και ανοίξτε τρύπες αποστράγγισης (πολύ σημαντικές) στον πάτο της γλάστρας Στόχος – Διατηρήστε το χώμα ομοιόμορφα υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο.

Οι ορτανσίες χρειάζονται άφθονο νερό καθώς ευνοούν πολλά μεγάλα και όμορφα λουλούδια. Ελέγχετε τακτικά το χώμα και ποτίζετε όταν αισθάνεται στεγνό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ο καιρός είναι άνεμος και ζεστός.

Μπορούν να διατηρηθούν οι ορτανσίες σε γλάστρες το χειμώνα;

Η κηπουρός Melinda Myers λέει ότι η καλλιέργεια ορτανσιών εσωτερικού χώρου κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι τόσο δύσκολη όσο και ανεπιθύμητη.

Εάν έχετε μια γλάστρα ή ένα δοχείο με ορτανσίες που θέλετε να κρατήσετε σε μια γλάστρα για το χειμώνα Γυρίστε το δοχείο ανάποδα για να προστατέψετε τις ρίζες και προστατέψτε το φυτό με ένα κλουβί με φύλλα εάν το κλίμα σας είναι πολύ κρύο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σε ένα κτίριο ή καταφύγιο που δεν θερμαίνεται. και τυλιγμένο σε ψάθινη ή φυλλώδη σακούλα για προστασία από το κρύο Ελέγχετε περιοδικά το χώμα και πίνετε ένα μικρό ποτό εάν το χώμα είναι στεγνό.

Πότε να φυτέψετε ορτανσίες το χειμώνα Μην κόβετε μίσχους και φύλλα. αφήστε τους να σταθούν Αυτό θα βοηθήσει τα φυτά να αναπτύξουν δύναμη. όταν είναι άνοιξη κόψτε τα νεκρά ξύλα

Δώστε προσοχή στο είδος των φυτών που έχετε. Αν είναι είδος που ανθίζει μόνο σε παλιό ξύλο Μην κλαδεύετε πολύ έντονα. Αν είναι νέος ανθισμένος τύπος Δεν χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί.

κλάδεμα

Το κλάδεμα ορτανσίας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, καθώς εξαρτάται από τον τύπο της ορτανσίας. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο για τα φυτά σας.

τα λουλούδια της ορτανσίας γερνούν

Μόλις καθιερωθεί Ποικιλίες φύλλων βελανιδιάς, μεγαλόφυλλων και λείων παντελών. Μπορεί να απαιτεί τακτικό κλάδεμα. για να γινει αυτο Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο κλαδέματος, όπως αυτό το Felco #2, για να αφαιρέσετε περίπου το ένα τρίτο των παλαιότερων μίσχων που μπορείτε κάθε χρόνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους θάμνους υγιείς και να φαίνονται πιο γεμάτοι.

Κλαδέψτε αυτό το φυτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν τα φύλλα έχουν πέσει. Γιατί θα είναι πιο εύκολο να δεις τι κλαδεύεις και να φτάσεις στο φυτό για να αποκτήσεις πρόσβαση στον εσωτερικό κορμό. για τόνωση της ωριμότητας και της διακλάδωσης Μπορεί να θέλετε να κλαδέψετε παλαιότερα στελέχη στο έδαφος.

Επίσης, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για νεκρούς και κατεστραμμένους μίσχους και φύλλα που έχουν καταστραφεί από το κρύο. Αφαιρέστε τα ανεξάρτητα από την εποχή.

στις αρχές της άνοιξης Εάν το δέντρο σας έχει νέα ανάπτυξη στο επίπεδο του εδάφους να αποσύρουν αυτά τα στελέχη είναι νεκροί

Εάν έχετε διαφορετικούς τύπους όχλων Αφήστε τα λουλούδια το χειμώνα και κλαδέψτε τα ξανά την άνοιξη όταν αρχίσουν να βγαίνουν νέα φύλλα. Κόψτε ξανά στο πρώτο σετ υγιών μπουμπουκιών. Τα νεκρά/αποξηραμένα λουλούδια θα προσθέσουν χειμερινό ενδιαφέρον στο τοπίο σας.

Για παλιά, κατεστραμμένα ή παραμελημένα δέντρα, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από το «σημείο μηδέν» στα τέλη του φθινοπώρου. αφού μαραθούν τα λουλούδια Κόψτε το φυτό και κλαδέψτε το ξανά στο έδαφος. Η πρώτη σεζόν μετά από έντονο κλάδεμα. Οι ορτανσίες μπορεί να στερούνται λουλουδιών. Όμως η υγεία και η ανθοφορία του φυτού θα βελτιωθεί πολύ τις επόμενες εποχές.

νέα αναπτυσσόμενα λουλούδια

Οι κλαδευμένες ποικιλίες που ανθίζουν τη νέα εποχή θα ανθίζουν όποτε το φυτό είναι αδρανές. Τα νεκρά κλαδιά μπορούν να κλαδευτούν στα τέλη του φθινοπώρου ή στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης πριν εμφανιστούν οι οφθαλμοί και η νέα ανάπτυξη. Μετά την πρώτη ανθοφορία, θα πρέπει να κάνετε ένα μικρό κλάδεμα για να ενθαρρύνετε μια δεύτερη ανθοφορία.

Το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst έχει ένα εύχρηστο διάγραμμα ευθυγράμμισης εδώ.

Πώς μπορώ να κάνω τις ορτανσίες να ανθίσουν;

Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ορτανσίες δεν ανθίζουν. λάθος επιλογή φυτώνΌταν επιλέγετε το δέντρο σας Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο πρέπει να φυτρώσει στο περιβάλλον σας. Εάν ζείτε σε πολύ ψυχρό κλίμα Επιλέξτε ποικιλίες που ανθίζουν με νέα ανάπτυξη. Διαφορετικά, τα μπουμπούκια θα πεθάνουν το χειμώνα. αφήνει μόνο φύλλα και όχι λουλούδια

άλλο πρόβλημα ακατάλληλη οργάνωσηΕάν το φυτό σας βρίσκεται στη σκιά Μπορεί να μην έχετε πολλά λουλούδια. (ή καθόλου) Βεβαιωθείτε ότι οι θάμνοι σας λαμβάνουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

ευθυγραμμισμένα Μπορεί να προκαλέσει μειωμένες ανθοφορίες. για παλαιότερα φυτά Το κλάδεμα σε λάθος εποχή του χρόνου θα οδηγήσει στην απώλεια των μπουμπουκιών του επόμενου έτους. Αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερα κεφάλια λουλουδιών την επόμενη σεζόν.

κλίμα Η ζημιά στα μπουμπούκια μπορεί να προκαλέσει πτώση των λουλουδιών. Παγετός στις αρχές του φθινοπώρου πριν το φυτό αδρανήσει. μπορεί να προκαλέσει ζημιά Το ίδιο ισχύει για τις απροσδόκητα κρύες και ψυχρές θερμοκρασίες του χειμώνα την άνοιξη μετά την έξοδο του φυτού από τον λήθαργο.

Προστατέψτε τα φυτά σας από ζημιές από το κρύο.Ετοιμαστείτε για το χειμώνα όπως περιγράφεται παραπάνω. την άνοιξη Ελέγχετε συχνά την πρόγνωση του καιρού. Και καλύψτε τα φυτά σας με κλινοσκεπάσματα ή κουβέρτες για να αποφύγετε την ξαφνική ζημιά από το κρύο.

Σχετίζεται με: Πώς να κάνετε τις ορτανσίες να ανθίσουν

Πώς να πολλαπλασιάσετε τις ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι εύκολο να αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας μοσχεύματα ή στρώσεις. Εδώ είναι μερικές απλές οδηγίες. Για δύο κοινές μεθόδους αναπαραγωγής

Πώς να καλλιεργήσετε ορτανσίες από μοσχεύματα

 • Ξεκινήστε με ένα κόψιμο μήκους περίπου πέντε ή έξι ιντσών από το κλαδί που δεν ανθίζει.
 • Κόψτε τα δύο κάτω σετ φύλλων για να φανούν οι άκρες. Από αυτές τις αναπτυσσόμενες ρίζες
 • Κόψτε τα μεγάλα φύλλα στο μισό του αρχικού τους μεγέθους.
 • Το ξεσκόνισμα τελειώνει με ορμόνη ριζοβολίας (συνιστάται).
 • Σπρώξτε τα μοσχεύματα σε αποστειρωμένα μέσα γλάστρας ή υγρό βερμικουλίτη.
 • Ποτίζουμε καλά και αφήνουμε την κατσαρόλα να στραγγίσει μέτρια. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό – όχι υγρό.
 • Τοποθετήστε δύο αντίθετα στοιχήματα στην εξωτερική άκρη του δοχείου.
 • Καλύψτε την κατσαρόλα με μια πλαστική σακούλα. Ο πυρήνας πρέπει να στηρίζει την τσάντα και να εμποδίζει τα μέρη να την αγγίζουν.
 • Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μια ζεστή περιοχή που να δέχεται απευθείας ηλιακό φως το πρωί.
 • Ελέγχετε περιοδικά το χώμα και ποτίζετε ελαφρά μόνο όταν το αισθάνεστε ξηρό.

Οι ρίζες πρέπει να σχηματιστούν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει πιο γρήγορα σε ζεστά, υγρά κλίματα.

Πώς να φυτέψετε ορτανσίες με στρώμα εδάφους

 • Επιλέξτε ένα κλαδί που είναι χαμηλά στο έδαφος. συνδέεται με το μητρικό φυτό
 • Κόψτε τα φύλλα περίπου έξι ίντσες πάνω από το έδαφος, εκθέτοντας τις άκρες των φύλλων.
 • Ξύστε το φλοιό από την πλευρά του κλαδιού που βλέπει προς τα έξω. αγγίζει το έδαφος Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα άκρο φύλλου σε αυτή την πλευρά.
 • Σκάψτε μια τάφρο περίπου δύο ίντσες βάθος και εμβολιάστε σε αυτήν.
 • Καλύψτε τα κλαδιά με χώμα ή/και λίπασμα.
 • Τοποθετήστε μια πέτρα ή τούβλο πάνω από το θαμμένο κλαδί.
 • Ποτίστε τόσο όσο το χώμα διατηρείται ελαφρώς υγρό, όχι μουσκεμένο. Το τούβλο ή η πέτρα θα διατηρήσουν την υγρασία. Μην το παρακάνετε λοιπόν.
 • Κόψτε τα μοσχεύματα από το μητρικό φυτό μόλις βγουν οι ρίζες (2-3 εβδομάδες).
 • Ξεθάψτε το νέο σας φυτό και τοποθετήστε το σε μια γλάστρα ή σε ένα νέο σημείο στην αυλή ή τον κήπο σας.
μετά

[source]

λουλούδια που αλλάζουν χρώμα

Το χρώμα ορισμένων ορτανσών μπορεί να αλλοιωθεί ρυθμίζοντας το pH του εδάφους, κάτι που επηρεάζει τη διαθεσιμότητα ιόντων αλουμινίου. Σε πολύ όξινο έδαφος με pH κάτω από 5,5, ορισμένες ορτανσίες θα ανθίσουν μπλε. Το αλκαλικό έδαφος με pH εδάφους μεγαλύτερο από 5,5 θα πρέπει να παράγει ροζ άνθη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό θα λειτουργήσει μόνο για ροζ ή μπλε. Εάν εμφανιστούν λευκά λουλούδια στα φυτά σας οτι και αν γινει Θα είναι ακόμα λευκό!

μετά

Για περισσότερες πληροφορίες Δείτε τα άρθρα μας:

Παράσιτα και κοινά προβλήματα

Αυτά τα ζωηρά φυτά έχουν πολύ λίγα προβλήματα παρασίτων και ασθενειών εάν φυτευτούν σωστά και διατηρηθούν σε εξωτερικούς χώρους. καθώς και άλλα φυτά Τα φυτά είναι ευαίσθητα σε ασθένειες και παράσιτα εάν φυτευτούν σε λάθος ποικιλία. Επιλογή λανθασμένης τοποθεσίας ή υγρού εδάφους. Οι συνήθεις περιλαμβάνουν:

 • ωίδιο
 • δακτυλιοειδής ιός
 • κηλίδα φύλλου
 • γκρι εκτύπωση
 • σαλιγκάρι
 • σκουριά

Προβλήματα μούχλας και μούχλας

Το ωίδιο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τα μεγάλα φυλλώδη φυτά. Αυτό συμβαίνει συχνότερα εάν το φυτό καλλιεργείται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και/ή σκιερών συνθηκών.

Εάν τα φυτά σας έχουν μολυνθεί από ωίδιο Θα παρατηρήσετε ένα χλωμό και σκονισμένο επίχρισμα στα φύλλα. Μπορεί επίσης να δείτε μωβ κουκκίδες. Αυτή η κατάσταση δεν θα βλάψει τα φυτά σας. Αλλά είναι αντιαισθητικό. διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος αρκετό ηλιακό φως καλή κυκλοφορία αέρα και καλό φωτισμό Το καλά στραγγιζόμενο έδαφος μπορεί να βοηθήσει στην παροχή προστασίας.

Το ωίδιο δεν είναι η μόνη μυκητιασική μόλυνση που προσβάλλει αυτό το φυτό. Υπάρχουν επίσης πολλοί οργανισμοί κηλίδων στα φύλλα που μπορούν να προκαλέσουν γκρίζες ή καφέ βλάβες στα φύλλα. Μπορεί να καλύπτεται με μωβ μύκητες. καθώς και το ωίδιο Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν και να ελεγχθούν με καλή φροντίδα.

Η σήψη των ριζών μπορεί να είναι πρόβλημα για τα φυτά που διατηρούνται σε υπερβολικά υγρές συνθήκες. Αυτό είναι πιο περίπλοκο για τις ποικιλίες δρυός. Ο πιο κοινός τύπος σήψης των ριζών είναι η Armillaria. που κάνει το φυτό να μαραίνεται και να πεθαίνει ακαριαία Φυτέψτε ορτανσίες σε ημιδιαφανές, ευάερο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. [source]

Η σκουριά είναι ένα θέμα που τα επηρεάζει κατά καιρούς. Εμφανίζεται ως πορτοκαλί/καφέ κηλίδες στο πίσω μέρος των φύλλων. αν τρίψετε το σημείο Θα μετατραπούν σε σκόνη που είναι σπόρια μούχλας. Μπορείτε να το δείτε αυτό πριν πέσουν τα φύλλα στα τέλη του φθινοπώρου. Συνήθως δεν είναι επικίνδυνο ή προβληματικό.

έντομο

Τα είδη Oakleaf μπορούν να γίνουν στόχοι για τα ιαπωνικά σκαθάρια. Αλλά συνήθως δεν εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς. Μπορείτε να τα σηκώσετε και να τα τοποθετήσετε σε έναν κουβά με σαπουνόνερο ή σκόνη ή να ψεκάσετε τα φυτά σας με εντομοκτόνο. Ωστόσο, αυτό δεν απαιτείται.

Οι προσβολές αφίδων μπορεί να εμφανιστούν σε όλα τα είδη στις αρχές της άνοιξης όταν τα φύλλα είναι νεαρά.

Αν βρείτε μυρμήγκια σε ένα δέντρο και αναποδογυρίσετε τα φύλλα Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αφίδες στη βάση και τον κορμό του δέντρου.

Τα μυρμήγκια τρέφονται με περιττώματα αφίδων (νέκταρ) και παρατηρείται ότι διαχειρίζονται «σμήνη» αφίδων όπως τα ζώα.

Δώστε στα φυτά σας εντομοκτόνο σαπούνι για να απωθήσει τις αφίδες και τα μυρμήγκια και να αποτρέψει την επιστροφή τους.

Καθώς η εποχή προχωρά και τα φύλλα δυναμώνουν Οι αφίδες δεν είναι πολύ ελκυστικές.

Κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων, τα ακάρεα της αράχνης μπορεί να είναι πρόβλημα. Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα έλκονται από νέα ανάπτυξη επειδή τους αρέσει να απορροφούν την υγρασία σε περιόδους λειψυδρίας.

Αν παρατηρήσετε το μαρασμό της νέας ανάπτυξης ή υπάρχει ένας ιστός ανάμεσα στα νέα φύλλα Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε μολυνθεί από έντομα. για να το καταπολεμήσουμε αυτό Κόψτε τα προσβεβλημένα φύλλα και δώστε στο φυτό σας καλό νερό. Τακτικό πότισμα για αποφυγή προσβολής από έντομα.

Τα σαλιγκάρια απολαμβάνουν κάθε είδους φυλλώδη χόρτα. συμπεριλαμβανομένης της ορτανσίας Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για την πρόληψη και τον έλεγχο της θήρευσης τους, όπως:

 • Ποτίστε το πρωί για να κρατήσετε τα φυτά σας στεγνά τη νύχτα όταν οι γυμνοσάλιαγκες είναι στη δουλειά.
 • Τοποθετήστε και βυθίστε παγίδες μπύρας για να τις προσελκύσετε.
 • Χρησιμοποιήστε φακό και τσιμπιδάκια για να το ξεχωρίσετε τη νύχτα.
 • Χρησιμοποιήστε δόλωμα γυμνοσάλιαγκας φωσφορικού σιδήρου για μεγάλες επιφάνειες.
 • Περιβάλετε τα φυτά σας με χάλκινες λωρίδες για να απωθήσετε γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια. Η γη διατόμων του κήπου βοηθά στον έλεγχο γυμνοσάλιαγκων, σαλιγκαριών και πολλών εντόμων.
μετά

Επίσης: Πώς να ελέγξετε τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια στον κήπο σας

προβλήματα εδάφους

Οι ορτανσίες μεγάλων φύλλων μπορεί να υποφέρουν από χλώρωση σιδήρου εάν το pH του εδάφους είναι πολύ υψηλό.

Εάν συμβεί αυτό, τα νέα φύλλα θα κιτρινίσουν και θα πεθάνουν. για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Προσθέστε χηλικό σίδηρο στο έδαφος. Αυτό το προϊόν είναι εύκολα διαθέσιμο στο τοπικό σας κέντρο κήπου ή στο διαδίκτυο.

Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες συσκευασίας για να επιλύσετε το πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα Μακροπρόθεσμα, οι τροποποιήσεις του εδάφους θα πρέπει να γίνονται με σάπια φύλλα με θειικό αλουμίνιο ή/και φλοιό πεύκου ή άλλο όξινο υλικό για μείωση του επιπέδου pH του εδάφους.

Επίσης, στο “The Creek Line House”, η Courtney μοιράζεται την εμπειρία της με την αποκατάσταση των θλιβερών ορτανσών χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.

Οι ορτανσίες είναι κομμένα άνθη.

Οι κομμένες φρέσκες ορτανσίες δεν κάνουν πάντα καλά. Φροντίστε να κόψετε τα λουλούδια σας νωρίς όταν ο καιρός είναι δροσερός για να αποφύγετε προβλήματα μαρασμού με νεοκομμένες ορτανσίες.

Αποφύγετε να κόβετε λουλούδια που είναι ακόμα μικρά. Τα ώριμα λουλούδια είναι τα καλύτερα. Βάλτε το αμέσως στο νερό και ελπίζετε για το καλύτερο. Ακόμα κι αν είσαι πολύ προσεκτικός Θα διαπιστώσετε ότι η νέα σας διάταξη ορτανσίας δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.

Παραδοσιακά, οι ορτανσίες χρησιμοποιούνται σε συνθέσεις αποξηραμένων λουλουδιών. για να γινει αυτο Περιμένετε μέχρι οι κεφαλές των λουλουδιών να αναπτυχθούν πλήρως και να έχουν σχήμα χαρτιού. Πρέπει να στεγνώσουν στους θάμνους. Διαλέξτε ορτανσίες σε μια ήρεμη, ξηρή μέρα.

Αφαιρέστε όλα τα φύλλα από τους μίσχους και κρεμάστε τα άνθη ανάποδα σε σκοτεινό, ξηρό, ζεστό και καλά αεριζόμενο μέρος. Μην κρέμεστε σε ματσάκια Διαφορετικά, θα κολλήσει μεταξύ τους και θα στεγνώσει επίπεδη.

Αφήστε να στεγνώσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν φτιάξετε στεφάνια, συνθέσεις με λουλούδια κ.λπ. Αν θέλετε να προσθέσετε ή να αλλάξετε το χρώμα των λουλουδιών, ψεκάστε τα ελαφρά με ένα αραιωμένο μείγμα βαφής Rit.

Εάν σκοπεύετε να κανονίσετε πολλές αποξηραμένες ορτανσίες ενδιαφέρον μοντέλο Μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε ποικιλίες που παράγουν φυσικά ενδιαφέροντα χρώματα. Οι μεγαλόφυλλες ποικιλίες είναι οι πιο ευδιάκριτες με άνθη σε πράσινο, μπλε, μωβ, βιολετί και τριαντάφυλλο.

πού να αγοράσετε ορτανσίες

Το τοπικό σας κέντρο κήπου θα έχει σίγουρα σε απόθεμα ορτανσίες. αλλά μπορεί να είναι περιορισμένη Φροντίστε να ελέγξετε την ανθεκτικότητα των φυτών που σκέφτεστε για να βεβαιωθείτε ότι θα έχουν καλή απόδοση στην περιοχή σας.

Απευθυνθείτε σε τοπικούς συλλόγους κηπουρικής ή/και παρακολουθήστε τοπικές πωλήσεις φυτών για να βεβαιωθείτε ότι έχετε φυτά που είναι κατάλληλα για το κλίμα σας. Αν παρατηρήσετε μια ορτανσία να μεγαλώνει στη γειτονιά σας, μην ψάχνετε άλλο. Κάντε φίλους με τον ιδιοκτήτη του και ζητήστε του να το κόψει!

Για να βρείτε ασυνήθιστες ποικιλίες Ελέγξτε τα τοπικά και διαδικτυακά εξειδικευμένα φυτώρια για να βρείτε τα τέλεια φυτά για το τοπίο σας.

Άλλα φυτά που ανήκουν στην οικογένεια Ορτανσιές:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *