Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό Araucaria

Pinterest Hidden Image

Φυτό Araucaria (Πεύκο του νησιού Νόρφολκ) – Εποχιακό πεύκο εσωτερικού χώρου – Θέλετε να μαντέψετε αν είναι πεύκο;

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την αλεξανδρινή ως φυτό. Η πεμπτουσία “Χριστουγεννιάτικη περίοδος”

μετά

Αρακάρια (Araucaria heterophylla), κοινώς γνωστό ως πεύκο του νησιού Norfolk.

Αλλά το πεύκο του νησιού Norfolk δεν είναι αληθινό πεύκο. Αλλά σε μια μικρή οικογένεια που ονομάζεται Araucariaceae.

Τα πεύκα του νησιού Norfolk έχουν πολλά κοινά ονόματα:

 • αστέρι πεύκο
 • τρίγωνο δέντρο
 • δέντρο παζλ μαϊμού
 • ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο

…κυρίως λόγω του συμμετρικού σχήματος που μοιάζει με βλαστάρι.

Ωστόσο, δεν είναι είδος πεύκου. και δεν είναι κατάλληλο για χειμώνα

Το πεύκο του νησιού Norfolk είναι ένα αειθαλές δέντρο. Έχει συμμετρική συνήθεια ανάπτυξης. Το φυτό αναπτύσσεται σε ύψος 50′ – 80′ πόδια με κάθετο μίσχο και συμμετρικά κλαδιά.

Αυτό το φυτό αγαπά το άμεσο ηλιακό φως. τροπικό κλίμα και χρειάζεται χώμα που να στραγγίζει καλά. Πολλά από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν τις ίδιες απαιτήσεις.

Αν και μοιάζουν με πεύκα Αλλά δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ζώνες ανθεκτικότητας με ψυχρότερα κλίματα.

Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερο ένα μέρος προστατευμένο από την υψηλή υγρασία και το χειμώνα.

Το πεύκο του νησιού Norfolk (Araucaria heterophylla) χρησιμοποιείται ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.μετά

Από πού προήλθε η κοινή ονομασία “Norfolk Island Pine”;

Η πατρίδα του δέντρου είναι το νησί Norfolk στο Νότιο Ειρηνικό μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Υπάρχουν περίπου 15 είδη, αλλά μόνο η Araucaria heterophylla καλλιεργείται για χρήση σε εσωτερικούς χώρους.

Το Aracaria ανακαλύφθηκε στο νησί Norfolk το 1774. Το λατινικό του όνομα προέρχεται από τη λέξη Providence στη Χιλή – Arauco.

Το πεύκο του νησιού Norfolk είναι ένα από τα λίγα πεύκα που ανέχονται συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα φυτά μαραίνονται όταν φυτεύονται σε χαμηλό φωτισμό.

Τα περισσότερα από τα πεύκα του Norfolk που φυτεύονται σήμερα παράγονται σε μεγάλες ποσότητες. Το μέγεθος τους κυμαίνεται από 4″ έως 10″ ίντσες.Τα φυτά έχουν ύψος περίπου 3′ έως 5′ πόδια σε εσωτερικούς χώρους.

Τα πεύκα Norfolk φυτεύονται συχνά σε πολλαπλάσια των 3 ανά γλάστρα για να δημιουργήσουν ένα πιο γεμάτο, ευρύτερο φυτό. Αλλά τα ίσια φυτά με συμμετρική ανάπτυξη είναι πιο ελκυστικά.

Ρεκόρ: Τα δέντρα Ακαράρια έχουν πολλά χαμηλότερα κλαδιά.

Σχετίζεται με: Πώς να αφαιρέσετε το χυμό πεύκου από τα ρούχα

Τα πεύκα του νησιού Norfolk είναι εποχιακά φυτά εσωτερικού χώρου.

Γιατί να αναφέρουμε αυτό το εποχιακό φυτό σε γλάστρα;

Μπορείτε να δείτε τα πεύκα του νησιού Norfolk στα καλύτερά τους κατά τη διάρκεια των διακοπών. Φτιάχνουν πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε γλάστρες.

Πολλοί καλλιεργητές κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς διακοσμώντας τα φυτά σας στο πεύκο Norfolk με κόκκινες κορδέλες. αλουμινόχαρτο και στολίδι

Κομψό φυτό Araucaria - Pine Island Norfolk - Φωτογραφία μέσω Costco.μετά
Κομψό φυτό Aracaria – Πεύκο του νησιού Norfolk στο Costco

Η Aracaria μπορεί να καλλιεργηθεί από μοσχεύματα. Θυμάμαι πριν από περίπου 30 χρόνια, ένα φυτώριο στη Χαβάη παρήγγειλε ένα μεγάλο δέντρο με ρίζες ύψους 6′-8′ και το έστειλε κατευθείαν σε εσάς. Τα περισσότερα φυτά σήμερα ξεκινούν και αναπτύσσονται από σπόρους.

Τα περισσότερα πεύκα Norfolk εσωτερικών χώρων αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους σε ήλιο ή πολύ έντονο φως. Παράγει φυτά που είναι συμπαγή. αλλά λίγο χλωμό όταν το δέντρο φτάσει στο επιθυμητό ύψος Θα μετακινηθούν σε σκιερό ή φωτεινότερο έμμεσο φως.

Πεύκο του νησιού Norfolk διακοσμημένο το 1902.μετά
Στολίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο νησί Norfolk, 1962

Προβλήματα πεύκου του Νόρφολκ

Το πραγματικό όφελος της φροντίδας του πεύκου του νησιού Norfolk είναι ότι είναι απαλλαγμένα από παράσιτα. Λάβετε όμως υπόψη ότι μερικές φορές οι αλευρώδεις κοριοί εμφανίζονται ως λευκά μπαλώματα.

Αν βρω ζωύφια, χρησιμοποιώ φυσικά εντομοαπωθητικά.

Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι έχουν αδύναμο ριζικό σύστημα.

Τα αειθαλή φυτά έχουν πολλές ρίζες χωρίς κύρια ρίζα. Το Norfolk είναι ένας σημαντικός αγωγός και δεν έχει αναπτύξει ένα ευρύ και εκτεταμένο σύστημα δρομολογίων.

Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να διατηρηθεί το φυτό σταθερό και να αποτραπεί η περαιτέρω «αναπήδηση».

μερικές φορές μετά από αγχωτική μεταφορά Τα δέντρα πρέπει να στοιβάζονται ή να αναδιατάσσονται. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν σε όρθια θέση και θα σταθεροποιηθεί κάθε κίνηση που μπορεί να βλάψει το ριζικό σύστημα.

Πολλά αειθαλή πέφτουν τα φύλλα τους όταν είναι πιεσμένα.Το Νόρφολκ, ωστόσο, συνήθως δεν πέφτει όταν πιέζεται.

Συντήρηση και πολιτιστικά προβλήματα της Araucaria heterophylla, πεύκο του νησιού Norfolk.

 • Τα κλαδιά μαραίνονται και οι βλαστοί δεν είναι δυνατοί. – Αυτό είναι συνήθως σημάδι ανεπαρκούς νερού ή/και λιπάσματος.
 • Οι βελόνες στεγνώνουν και κιτρινίζουν. – Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν είναι στη ζέστη. Μετακινήστε το φυτό σε πιο δροσερό, φωτεινότερο μέρος.

πότισμα και αναφύτευση

Είναι καλύτερο να διατηρείτε το χώμα στη στεγνή πλευρά. Αλλά όταν ποτίζετε… ποτίζετε καλά και φροντίστε να στραγγίζει το υπερβολικό νερό.

Μην αφήνετε το φυτό Aracaria να μουλιάσει στο νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και όλα να κατηφορίσουν από εκεί. Προετοιμάστε το πεύκο του νησιού Norfolk με ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα.

Συνιστώ επίσης να μείνετε μακριά από τη μετακόμιση στο Norfolk.

κατά την αναφύτευση Το ριζικό σύστημα μπορεί να καταστραφεί. Η υπερβολική υγρασία παραμένει στο έδαφος. και μπορεί να μεγαλώσει πολύ βαθιά φυτά Η επανεκκίνηση των πάντων οδηγεί σε βασικά προβλήματα. Αποφύγετε το μπέρδεμα με το ριζικό σύστημα.

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία της επιτυχίας του ριζικού συστήματος στο Norfolk… αλλά δεν είναι δύσκολο.

 • Μην αναδημοσιεύσετε
 • μη γονιμοποιήσετε
 • καλλιεργούν φυτά
 • Τοποθετήστε το χώμα στη στεγνή πλευρά.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης.
 • Δώστε στα φυτά όσο το δυνατόν περισσότερο φως.
Ερώτηση: Έχω ένα πεύκο στο νησί Norfolk ύψους 7 ποδιών (Araucaria excelsa) Τα κάτω κλαδιά αρχίζουν να χάνουν βελόνες. Το μέγεθος ενός δέντρου δεν μπορεί να αντιταχθεί μόνο από τον κορμό του. τι να κάνω

Απάντηση: Όταν ένα πεύκο στο νησί Νόρφολκ έχει χάσει τα φύλλα ή τα κλαδιά του, Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να τους αναβιώσει. Ελέγξτε τις οδηγίες για το χώμα. Έκθεση, πότισμα και τάισμα Στη συνέχεια, μετακινήστε το φυτό σε ένα βαθύτερο δοχείο. Κρατήστε όμως τα φυτά χαμηλά και μην ανεβάζετε το επίπεδο του εδάφους πολύ ψηλά. Τα ψηλά τοιχώματα του δοχείου κρύβουν μέρος του γυμνού κορμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *