Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε την ορχιδέα μοναχή Phaius

Pinterest Hidden Image

ο Phyus tankervillea ή Phyus tankervillea, Γνωστή και ως ορχιδέα του Paius Nun, είναι μια από τις πιο εύκολες ορχιδέες που καλλιεργούνται στο σπίτι.

Τα όμορφα φύλλα της ορχιδέας καλόγριας είναι μεγάλα και σαν φοίνικα.Κάθε φύλλο έχει μήκος 2 έως 3 πόδια και πλάτος 5 ίντσες ή 6 ίντσες. Η ανάπτυξή τους είναι ίσια και συμπαγής.

μετά
Ενδιαφέροντα λουλούδια Fies tangervillea.

Από την άλλη πλευρά, τα αιχμηρά λουλούδια στις ορχιδέες καλόγριες μπορούν να φτάσουν τα 4 πόδια ψηλά, έτσι τα φυτά θα καταλαμβάνουν λίγο χώρο στο περβάζι σας.

Οι λευκές ορχιδέες καλόγριες ανθίζουν με μυριάδες λουλούδια σε λευκό, βυσσινί, βυσσινί και ροζ κίτρινο. Αυτά τα αρωματικά λουλούδια διαρκούν πολύ την άνοιξη.

Οι αλεσμένες ορχιδέες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο ή μέσω αλληλογραφίας από πολλούς ειδικούς ορχιδέες.

Ωστόσο, με τη σημερινή τεχνολογία κλωνοποίησης, Όλο και περισσότεροι αγρότες Καλλιέργεια ορχιδέας Fias ως εποχιακό φυτό

Ο Pius είναι μια αλεσμένη ορχιδέα.

Το Ficus είναι ένα χερσαίο φυτό ορχιδέας. Διαφορετικό από το γνωστό είδος ορχιδέες ή μπουκέτα ορχιδέες. δηλαδή μεγαλώνουν στο έδαφος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει το Bletilla striata Ground Orchid.

Φροντίδα της μοναχής Ορχιδέας Πίου

Το αλεσμένο ficus ορχιδέας χρειάζεται υγρό χώμα και καλό φως. Αποφύγετε όμως το άμεσο ηλιακό φως. Οι ορχιδέες καλόγριες είναι προσαρμοσμένες σε μια ελαφρώς λιγότερο υγρή ατμόσφαιρα από τις αγελάδες.

Ξέρω κάποιον που καλλιεργεί tangerwillia ficus όλο το χρόνο στα υπνοδωμάτιά του. με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν δυτικά Υπάρχει αρκετό φως όλη την ημέρα.

κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα Το φως του ήλιου δεν θα εκτεθεί μέχρι το μεσημέρι. Αλλά το φως φιλτράρεται μέσα από τις κουρτίνες και δεν φαίνεται να ενοχλεί τα φυτά.

Άνθη Pius Tankervilla και τα υβρίδια τουςμετά

Το καλοκαίρι, ο ήλιος λάμπει απευθείας από τα παράθυρα και έντονα λίγο μετά το μεσημέρι. Τα παράθυρα είχαν ακόμη τραβηγμένες κουρτίνες για να προστατεύουν τα φύλλα από τον καυτό ήλιο. Αλλά εξακολουθεί να δίνει καλό φως.

όχι ρελαντί

Γιατί ο Φάις δεν φαίνεται να έχει ρεπό. Αυτό το αειθαλές φυτό χρειάζεται επομένως υγρασία όλο το χρόνο για να επιβιώσει. Τα καλλωπιστικά φυτά που καλλιεργούνται σε πλαστικές γλάστρες απαιτούν λιγότερο πότισμα σε σύγκριση με τα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες από τερακότα.

Οι ορχιδέες Nun σε πλαστικές γλάστρες 6 ιντσών πρέπει να ποτίζονται μία φορά την εβδομάδα το χειμώνα και δύο φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι για σωστή ανάπτυξη.

Μία φορά το μήνα, μετά το πότισμα, προσθέστε μια πίντα 20-20-20 ήπιο υγρό λίπασμα ή λίπασμα αργής απελευθέρωσης στο έδαφος.

Εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά Θα κερδίσουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Η τοποθέτηση της γλάστρας σε ένα δίσκο με βότσαλα και νερό παρέχει επαρκή υγρασία. Μην προσπαθήσετε να αυξήσετε την υγρασία βρέχοντας τα φύλλα. Επειδή τα ευαίσθητα στο νερό φύλλα μπορεί να καταστραφούν.

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τα φύλλα μπορούν να ψεκαστούν με μια ελαφριά ομίχλη. Μην το παρακάνετε όμως και φροντίστε να στεγνώσουν τα φύλλα το βράδυ.

Blooming The Pious εμφανίζεται ως καλόγρια.

Το Fius ανθίζει τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Μερικοί (ή περισσότεροι από δύο) μπουμπούκια αναδύονται από τη βάση του φυτού στα μέσα του χειμώνα.

Η ανάπτυξη είναι πολύ γρήγορη. Θα το βλέπεις όμως κάθε μέρα. Ξεκίνησε με τον ενθουσιασμό της αναμονής. Στη συνέχεια, μεγαλώστε ανυπόμονα για να κάνετε την ορχιδέα να ανθίσει.

Και μια μέρα θα σταθείς μπροστά στον πάγκο σου. Τα μπουμπούκια κάτω από το τοπίο ξεδιπλώνουν όμορφα καφέ και λευκά πέταλα—μερικά από τα νεότερα υβρίδια είναι σκουριασμένα πορτοκαλί.

Ξυπνάτε νωρίς ένα πρωί του Μαρτίου και διαπιστώνετε ότι τα πρώτα μπουμπούκια ανοίγουν τη νύχτα.

Το φτέρωμα του Pyus Tankerwillei έχει πλάτος περίπου 5 ίντσες Ο ραχιαίος λοβός είναι λευκός σαν κόκκαλο. Το μπροστινό μέρος είναι μια λευκή γραμμή που μοιάζει με κόκκαλο. Έχει ένα όμορφο καφέ περίγραμμα.

Το χείλος ή η ετικέτα του σωλήνα, μήκους περίπου 2 ιντσών, είναι ένα όμορφο κατακόκκινο χρώμα. Οι άκρες φουσκώνουν και εκτίθενται στο ίδιο καφέ χρώμα.

Τοποθετήστε τα μάτια σας πάνω από τα χείλη σας και νιώστε τη συγκίνηση να δείτε την «μοναχή» μέσα σας.

Κοιτάζοντας μέσα σε μια ετικέτα ορχιδέας Faeus θα ενθουσιαστείτε όταν δείτε μια καλόγρια. Θα έχετε καλύτερη θέα.

Η κολόνα μέσα μοιάζει με καλόγρια. Υπάρχει μια κουκούλα στο κεφάλι της και ακόμη και τα μαύρα μάτια της!

Κάθε λουλούδι χρειάζεται περίπου δέκα ημέρες έως δύο εβδομάδες για να μαραθεί. Αλλά τα φυτά σας θα ανθίσουν για τουλάχιστον ένα μήνα.

Όταν το τελευταίο λουλούδι μαράθηκε για να κόψετε κοντά στη βάση του δέντρου

Πολλαπλασιασμός: Νέες ορχιδέες καλόγριες από παλιά κοτσάνια.

Μην πετάτε τις ψώρα ή τους μίσχους των λουλουδιών καθώς είναι νέα φυτά.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το στέλεχος του λουλουδιού σε μήκη 6 ιντσών, φροντίζοντας να υπάρχουν 2 άκρες σε κάθε άκρο (πρήξιμο γύρω από το στέλεχος).

αιχμές λουλουδιών σε υλικό πυρκαγιάςμετά

Τοποθετήστε τα στελέχη οριζόντια σε βερμικουλίτη. διατηρούν μέτρια υγρασία και τοποθετείται σε σκιερό και ζεστό μέρος.

Πολλά από αυτά αναμφίβολα θα σαπίσουν. (Μου έκαναν), αλλά μερικά θα φυτρώσουν για να αυξήσουν την εμφάνιση του δέντρου σου με αδρανείς μπουμπούκια. σε τέσσερις ή πέντε μήνες Το νέο φυτό είναι αρκετά παλιό για να χωριστεί από τη στέπα.

Φυτέψτε το χρησιμοποιώντας ένα μείγμα γλάστρας όπως «Miracle Grow Mix» ή ζαχαρότευτλο και σφάγνο και βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γλάστρας είναι καλά στραγγισμένο χώμα.

Ωστόσο, ένας γρήγορος τρόπος για να αυξήσετε το απόθεμα δέντρων σε μέγεθος λουλουδιών είναι η τεχνητή διαίρεση των βλαστών. Τοποθετήστε κάθε βολβό σε ξεχωριστή κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *