Πώς να μεγαλώσετε το δέντρο Coleus

Πάντα μου αρέσει να βλέπω δέντρα που τείνουν να αναπτύσσονται με μια μορφή και να μεγαλώνουν με διαφορετικούς τρόπους ή μορφές. αντί για θάμνο Φυτέψτε πολύχρωμα φυτά λαντάνα και ιβίσκου που προσελκύουν τις πεταλούδες.

Αυτή την εποχή σκοπεύω να φυτέψω ένα βαρύγδουπο κολεό. (plectranthus scutellarioides) ως τυπικό δέντρο coleus Έχετε δει ποτέ το coleus να μεγαλώνει σαν δέντρο;

Επιλέγοντας το σωστό Coleus

Τα περισσότερα φυτά Coleus κάνουν μόνο κατάλληλο Coleus scutellarioides. Είναι εξαιρετικό στο να σας δίνει μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων για να διαλέξετε.

Ορισμένες ποικιλίες coleus δεν σπάνε ποτέ το σημάδι των τριών ποδιών, με τις μεγαλύτερες να φτάνουν τα τέσσερα ή πέντε πόδια.

Εκτός από τη χρωματική παλέτα, τα φύλλα coleus διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη για να προσθέσουν μια μοναδική εμφάνιση σε αυτή την τυπική μορφή δέντρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπόρους coleus ή μοσχεύματα από ώριμα φυτά coleus. Ώρα να ελέγξετε μερικές διαφορετικές ποικιλίες και να ξεκινήσετε τη φύτευση!

#1 – Συμπληρώστε το κολεού σας

Το Coleus μπορεί να ξεκινήσει με οποιοδήποτε φυτό μεγέθους. Ένα μικρό δοχείο 4 ιντσών θα λειτουργήσει καλά. Ωστόσο, το φυτό χρειάζεται αρχηγό ή ίσιο μίσχο.

όταν το δέντρο αρχίζει να μεγαλώνει Μετακινήστε το φυτό σε μεγαλύτερο δοχείο. Αν οι ρίζες του φυτού έχουν αρκετό χώρο τα φυτά θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα

Το Coleus συνήθως μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια ψηλό και να χρειαστεί μια μεγάλη, βαριά γλάστρα καθώς το φυτό γίνεται βαρύ.

Προσωπικά, μου αρέσει να καλλιεργώ φυτά σε μεγάλες πλαστικές γλάστρες, τοποθετώντας τα σε μεγάλες γλάστρες από τερακότα για να βοηθήσω στη σταθεροποίηση των φυτών.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας γενικής χρήσης όταν μεγαλώνετε coleus.Γονιμοποιείτε το φυτό κάθε μήνα με ένα υγρό μείγμα 15-30-15 και ποτίζετε τακτικά.

#2 – Ποντάρισμα του δέντρου Coleus σας

Το φυτό coleus θα χρειαστεί υποστήριξη καθώς μεγαλώνει. Όταν το δέντρο έχει ύψος 10″ – 12″, τοποθετήστε το ψηλότερο μπαμπού κοντά στη βάση του φυτού coleus και δέστε το φυτό (χαλαρά) στο μπαμπού με ένα twist δέσιμο.

Η διαδικασία στοίχισης γίνεται καλύτερα κατά τη διάρκεια της γλάστρας. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να τραυματίσετε κατά λάθος τις ρίζες του φυτού σας.

Χρησιμοποιήστε ένα ελαστικό δέσιμο ή σπάγκο σε μοτίβο οκτώ για να δέσετε το στέλεχος του κολεού στον πυρήνα.

για να πάρει το σωστό σχήμα Τυλίξτε το σχοινί γύρω από τον πάσσαλο, σχηματίζοντας ένα σταυρό “Χ” μεταξύ του πάσσαλου και του δέντρου.

Δένετε χαλαρά στελέχη κολώνας κάθε φορά που μετακινείτε το κολάρο σας, μπορείτε να ποντάρετε όλο και πιο βαρύ.

#3 – Coleus Στύψιμο και Γέμισμα

Όταν ο κολεός σας γίνει ενεργός Ας επικεντρωθούμε στους κύριους ηγέτες. Όσο μεγαλώνει ίσια, όλα είναι καλά. Ένα τρίτο θα πρέπει να βοηθήσει να επιτευχθεί αυτό.

Δώστε στα φυτά σας coleus περισσότερο φως για να μην γέρνουν προς τον ήλιο.

Μην ανησυχείτε ότι μεμονωμένα φύλλα θα εμφανιστούν στο κύριο στέλεχος. Διεγείρουν την ανάπτυξη των φυτών. Μπορείτε να το διαγράψετε αργότερα εάν δεν πέσει από μόνο του.

Ωστόσο, τα πλευρικά κλαδιά είναι διαφορετικά. διακλάδωση μεταξύ του φύλλου και του κύριου στελέχους Θέλετε να πιάσετε το κλαδί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όταν είναι φρέσκο, στύβεται εύκολα.

Γέμιση: Όταν το κολεό σας φτάσει στο επιθυμητό ύψος. Κόψτε τη μέση ή την άκρη. Θα αρχίσει να διακλαδώνεται.

Λάβετε υπόψη ότι το τελικό ύψος της κεφαλής θα είναι αρκετές ίντσες υψηλότερο από την κεντρική κεφαλή που κόπηκε για πρώτη φορά.

#4 – Κόψτε το Coleus σας στον βαθμό

για να δημιουργήσετε ένα πρότυπο για να έχετε μια όμορφη αναλογία Τα πλαϊνά κλαδιά πρέπει να κλαδεύονται έτσι ώστε να μείνει το μεγαλύτερο μέρος του μήκους.Τα δύο τρίτα γυμνά και το ένα τρίτο γεμάτο κεφάλι είναι μια καλή αναλογία για σκόπευση.

Έτσι, εάν έχετε ένα clous 36 ιντσών, θα χρειαστείτε έναν κορμό 24 ιντσών και ένα κεφάλι 12 ιντσών.

όταν εμφανίζονται τα κλαδιά Κόψτε το πίσω έτσι ώστε δύο ή τρεις άκρες να παραμείνουν μεταξύ του κορμού και του άκρου του κλαδιού.

Οι κόμβοι θα διογκωθούν στα φύλλα ή στους πλευρικούς βλαστούς.Κάντε υπομονή και θα ενθαρρύνετε πολλά μικρά κλαδιά να αναπτύξουν και να αναπτύξουν ένα γεμάτο, πλούσιο φυτό.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα στελέχη του Coleus είναι εύθραυστα χωρίς σωστό κλάδεμα. Μπορούν να σπάσουν κάτω από το βάρος τους.

Όποτε τσιμπάτε ένα κλαδί Στη θέση τους θα φυτρώσουν άλλα δύο κλαδιά. Αυτά τα νέα κλαδιά που αναπτύσσονται από το τσιμπημένο άκρο ονομάζονται «Δεύτερος κλάδος»

Κόψτε κάθε κλαδί σε όχι μεγαλύτερες από τρεις άκρες. Αφαιρέστε τα λουλούδια από το coleus καθώς μεγαλώνουν. Τα λουλούδια είναι αποχετεύσεις φυτικών πόρων. εξοικονόμηση πράσινης ενέργειας

Στην αρχή, το πρότυπο του νεαρού coleus μπορεί να φαίνεται άσχημο. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φαίνονται καλά τα φυτά.

Κόψτε σωστά την κορυφή του φυτού και θα μείνετε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Πώς να οργανώσετε λοιπόν το coleus;

Συμβουλές για τη διατήρηση των προτύπων Coelus

  • Συνεχίστε να τσιμπάτε τις άκρες για να διατηρήσετε το σχήμα “δέντρου”.
  • Εφαρμόστε 10-10-10 υδατοδιαλυτό λίπασμα κάθε εβδομάδα με ρυθμό 1/4 ισχύος.
  • Διατηρήστε το πρότυπο εξωτερικού χώρου προστατευμένο από ισχυρούς ανέμους, ώστε να μην σπάσει ο κορμός.
  • Επανατοποθετείτε το δέντρο σας κάθε χρόνο. Κόψτε τις ρίζες ενώ το κάνετε. Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Ξεκινήστε βουρτσίζοντας όσο περισσότερο από το χώμα της γλάστρας μπορείτε αφού αφαιρέσετε το φυτό από τη γλάστρα του. Κόψτε όσες χοντρές ρίζες μπορείτε να βρείτε. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ποιοτικό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.
  • χειμώνας: Εάν θέλετε το κολεό σας να μεγαλώνει όλο το χρόνο, Σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα με παράθυρα που βλέπουν νότια ή ανατολικά. Προστατέψτε το φυτό από τον άνεμο για να αποτρέψετε την πτώση των φύλλων. Σταματήστε τη λίπανση, αλλά συνεχίστε να ποτίζετε το κολάρο σας. Μην ανησυχείτε αν το “φυτόμορφο” κολεό σας χάσει λίγο το χειμώνα. Θα πρέπει να ξαναζωντανέψει την άνοιξη.

h/t πύλη κήπου

Εικόνα: πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *