Πώς να πολλαπλασιάσετε τις αφρικανικές βιολέτες από μοσχεύματα και διαιρέσεις φύλλων

Pinterest Hidden Image

συνοψίζω: Ο πολλαπλασιασμός της αφρικανικής βιολέτας από μοσχεύματα φύλλων είναι ένας εύκολος τρόπος για να επεκτείνετε τη συλλογή σας. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με μοσχεύματα φύλλων σε νερό ή χώμα. Μάθετε τεχνικές αναπαραγωγής σε αυτό το άρθρο και βίντεο.

μετά

Η γενική φροντίδα της αφρικανικής βιολέτας – Saintpaulia ionantha βοτανικά είναι αρκετά απλή. Η φροντίδα είναι πολύ απλή και πολλαπλασιάζεται εύκολα με διαίρεση ή μοσχεύματα. Αλλά είναι πιο δημοφιλές ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα.

Μέθοδοι Πολλαπλασιασμού Αφρικανικής Βιολέτας

Δύο πρακτικές μέθοδοι για το ξερίζωμα ή τον εμβολιασμό των φύλλων είναι η τοποθέτηση του φυτού της αφρικανικής βιολέτας σε χώμα ή νερό. Επειδή και οι δύο αυτές μέθοδοι είναι πρακτικές.

Η αφρικανική βιολέτα ριζώνει στο νερό.

όταν επιλέγετε μοσχεύματα φύλλων Επιλέξτε μεσαίου μεγέθους φύλλα και κόψτε τα σε περίπου μια ίντσα μίσχους. (ονομάζονται μίσχοι φύλλων)

Δείτε το παρακάτω βίντεο για το πώς να καλλιεργήσετε αφρικανικές βιολέτες από μοσχεύματα φύλλων.

Για να διατηρήσετε τα φύλλα στην καλύτερη κατάστασή τους, χρησιμοποιήστε διαφανές γυαλί, διαφανή πλαστικά βάζα ή πλαστικές γλάστρες με μεγαλύτερο πάτο.

Αυτό θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε εύκολα το νερό και τις ρίζες.

Εάν έχετε αμφιβολίες για την καθαρότητα του νερού Αφήστε το νερό να βράσει για τρία λεπτά και αφήστε το να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.

Το ζεστό και κρύο νερό μπορεί να βλάψει τις νεαρές ρίζες.

Καλύψτε μια κούπα ή βάζο γεμάτο νερό με κερί και ένα λαστιχάκι.

Διατρήσεις χαρτιού σε τρεις θέσεις Εισαγάγετε το κοτσάνι του φύλλου σε αυτές τις τρύπες αρκετά βαθιά ώστε ο μίσχος του φύλλου να εισέλθει στο νερό.

Έμμεσο φως ή ένα ηλιόλουστο παράθυρο – Τοποθετήστε ένα ποτήρι ή ένα βάζο σε μια φυλλώδη περιοχή όπου τα αναπτυσσόμενα φυτά σας θα λαμβάνουν το ίδιο φως. Ρίζωσα και μεγάλωσα κάτω από τη λάμψη.

Επιταχύνετε τη διαδικασία ριζοβολίας αφαιρώντας τα κομμένα άκρα με σκόνη ορμόνης ριζοβολίας.

Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης αντί για νερό της βροχής Αφήστε το καπάκι ανοιχτό για 24 ώρες για να διαφύγει το χλώριο.

σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες ανάλογα με το είδος και την τοποθεσία Οι ρίζες πρέπει να εμφανίζονται στο τέλος του στελέχους. μετά αλλάξτε το νερό

Στο τέλος μιας άλλης εβδομάδας, στη βάση κάθε μητρικού φύλλου εμφανίζονται μικρά πράσινα φύλλα.

Αν το μητρικό φυτό αρχίσει να μαραίνεται Τώρα μπορείτε να το ριζώσετε σε 2 ίντσες ελαφρύ χώμα ή καθαρή άμμο σε γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης και να μεταφυτεύσετε τα φύλλα.

Εάν το μητρικό φυτό είναι υγιές και δυνατό Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν συστάδες φύλλων μήκους περίπου μιας ίντσας πριν φυτέψετε αφρικανικές βιολέτες.

Μετακινήστε τα μοσχεύματα σε στερεό μέσο. (Βερμικουλίτης υγραίνεται ή αναμιγνύεται με 50% αφρικανική βιολέτα – 50% περλίτη) όταν τα φύλλα του φυτού έχουν απλωθεί και η γλάστρα έχει ύψος περίπου μια ίντσα.

Διαβάστε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ περλίτη και βερμικουλίτη;

Ένα μικρό χώμα δύο ιντσών για γλάστρα είναι ιδανικό για αυτή την πρώτη αλλαγή.

Τοποθετήστε μια διάφανη πλαστική σακούλα. (Ή χρησιμοποιήστε πλαστικά μπουκάλια) πάνω από νέα φυτά για να αποτρέψετε το σοκ. Αυτά μπορούν να αφαιρεθούν μέσα σε μια εβδομάδα.

Μετά από 6 εβδομάδες ανάπτυξης, η αφρικανική βιολέτα μπορεί να μεταμοσχευθεί σε μια γλάστρα 3 ιντσών και να τη φροντίσει ως συνήθως.

Μπορείτε να τα αφήσετε να ανθίσουν σε αυτές τις γλάστρες. και όταν μεγαλώσουν πλήρως Μπορείτε να τα μετακινήσετε σε γλάστρες 4″.

Μεταφορά από το νερό στο έδαφος…
Για μεταφορά νερού στο έδαφος με ελάχιστο κίνδυνο για τις καλλιέργειες και καλύτερα αποτελέσματα. Δοκιμάστε αυτήν την προτεινόμενη μέθοδο:

Πάρτε ένα μικρό μπολ με βούτυρο και λίγο νερό.

Τοποθετήστε τα ριζωμένα φύλλα στην κατσαρόλα και απλώστε τις ρίζες.

μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό Πετάξτε το γύρω χώμα (όχι μουσκεμένο).

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε το χώμα και τα φύλλα.

Αναμένετε μια μικρή καθυστέρηση από το πότισμα στη μεταφύτευση καθώς οι ρίζες προσαρμόζονται στο νέο μέσο.

Οι χρόνοι πολλαπλασιασμού της αφρικανικής βιολέτας ποικίλλουν. Τα φύλλα ορισμένων ποικιλιών ριζώνουν πολύ γρήγορα, ενώ άλλες χρειάζονται σίγουρα χρόνο.

Όσο το μητρικό φυτό είναι άθικτο, τρυφερό και όχι σάπιο, θα εμφανιστεί τελικά ανάπτυξη νέων ριζών και φύλλων.

Μερικές φορές χρειάζονται αρκετοί μήνες για να δείτε φύλλα αφρικανικής βιολέτας να φυτρώνουν από ένα μικρό φυτό.

Όταν σχηματιστούν νέα φύλλα σε συστάδες, κόψτε τα μητρικά φύλλα.

αν εμφανίζει σημάδια φθοράς Αφαιρέστε τα γονικά φύλλα το συντομότερο δυνατό. Συχνά όμως δεν χρειάζεται να το αφήνετε μακροπρόθεσμα.

Εάν το είδος σας είναι σπάνιο ή περιορισμένο Μπορείτε να φυτέψετε μια δεύτερη ή τρίτη Saint Paulia από το ίδιο πολύτιμο φύλλο.

Φυσικά, κάθε φορά θα δουλεύετε με κοντές, αιχμηρές μίσχους μέχρι την τρίτη φύτευση.

Ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε επιτυχία. όπως πολλοί Οι άνθρωποι έχουν διαπιστώσει από την εμπειρία ότι το ίδιο φύλλο παράγει την ίδια τρίτη καλλιέργεια με το πρώτο.

Ωστόσο, μέσα σε πέντε μήνες Θα έχετε φυτά που αναπτύσσονται καλά και ανθίζουν μέσα σε ένα χρόνο.

Βίντεο πολλαπλασιασμού της αφρικανικής βιολέτας με μοσχεύματα φύλλων

ρίζες φύλλων στο έδαφος

Η ριζοβολία μοσχευμάτων φύλλων στο νερό είναι ένας τρόπος για να μεγαλώσετε τη συλλογή σας.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι λάτρεις είναι να αρχίσουν να κόβουν φύλλα ή μέρη φυτών απευθείας στο έδαφος – σε γλάστρες ή δίσκους.

Χρησιμοποίησαν κανάτες, γλάστρες, κήπους με βαζάκια, δεξαμενές ψαριών και πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού για να δημιουργήσουν ένα αυτοσχέδιο θερμοκήπιο κατάλληλο για αναπαραγωγή.

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό χώμα για γλάστρες από βερμικουλίτη ή ένα μείγμα 50% αφρικανικής βιολέτας – προσθέστε 50% φύλλα περλίτη αρκετά βαθιά ώστε να βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Αν μείνουν τα φύλλα, συνήθως αρχίζουν να σαπίζουν. Ανακατέψτε σφιχτά το χώμα γύρω από τους μίσχους.

Δημιουργήστε ένα «μίνι θερμοκήπιο» μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Καλύψτε το καπάκι με σελοφάν τυλιγμένο με λαστιχάκι. Θα απαιτήσει λίγη προσοχή για αρκετές εβδομάδες τώρα.

τις πρώτες μέρες μετά τη φύτευση Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι καλά υγρό και παραμένει υγρό. Εάν υπάρχει υγρασία γύρω από την άκρη του ποτηριού Σκουπίστε την περίσσεια και αφαιρέστε το καπάκι αρκετά για να μειώσετε λίγη από την υγρασία.

Σε θερμοκρασία δωματίου και εξωτερικό ηλιακό φως, δεν απαιτείται προσοχή.

Σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, τα ριζωμένα φύλλα μπαίνουν στο νέο στάδιο φύτευσης και είναι έτοιμα για κάθε συνεδρία γλάστρας.

Βίντεο κοπής φύλλων αφρικανικής βιολέτας

Μορφή – φύτευση φυτών σε γλάστρες

Έπειτα, υπάρχει η μέθοδος pot-in-pan, χρησιμοποιώντας υγρή άμμο, άμμο και τύρφη. Βερμικουλίτης βρεγμένος με νερό ή μίγμα εδάφους 50% African Violet – 50% Perlite για μείγμα ριζών.

φύλλα γλάστραςμετά

Γεμίστε με αυτό ένα μεγάλο πορώδες δοχείο με φυσαλίδες και τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα από τερακότα στο κέντρο.

Προσθέστε νερό σε ένα μεσαίο μπολ. Η στάθμη του νερού θα μειωθεί σταδιακά. διοχετεύστε μέσα από το εσωτερικό τοίχωμα της γλάστρας

Αυτή η διαπερατότητα διατηρεί το περιβάλλον έδαφος αρκετά υγρό.

Εισαγάγετε τον μίσχο στο χώμα υπό ελαφρά γωνία με την επάνω επιφάνεια προς τα εμπρός.

Οι ρίζες θα αναπτυχθούν σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Και νέοι βλαστοί θα ανέβουν στην επιφάνεια σε ένα μήνα.

Σε τρεις μήνες τα φυτά θα αναπτυχθούν καλά και θα είναι έτοιμα για κάθε γλάστρα.

Οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους, όπως μια κούπα, μια δεξαμενή ψαριών, μια κατσαρόλα ή τηγάνι ή η δική σας παραλλαγή, μπορεί να ξεκινήσει μια συλλογή φυτών βιολετί για εσάς ή να προσθέσει αξία σε ένα υπάρχον φυτό.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το rudon προς όφελός του και παράγουν φυτά που ανθίζουν σε τέσσερις μήνες. Άλλοι αναφέρουν αφρικανικές βιολέτες. (Saintpaulias) ως προέλευση

Ωστόσο, οι αφρικανικές βιολέτες ριζώνουν και ανθίζουν την άνοιξη και όχι νωρίς το φθινόπωρο.

Μερικοί ερασιτέχνες αναφέρουν την ανθοφορία από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παλαιότερες αντιλήψεις μπορεί να ήταν ότι χρειάστηκε ένας χρόνος από φύλλο σε άνθος μετά τον πολλαπλασιασμό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Ωστόσο, η ανθοφορία μέσα σε οκτώ μήνες είναι πολύ ασυνήθιστη.

διάδοση με διαίρεση

με λίγο χρόνο και πειραματισμούς Σύντομα θα γίνετε ειδικός στον πολλαπλασιασμό των αφρικανικών βιολετών και στην επέκταση της “ανθισμένης” συλλογής σας.

Εικόνα: πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *