Πώς να πολλαπλασιάσετε τον ιβίσκο από μοσχεύματα

Pinterest Hidden Image

Hibiscus rosa-sinensis Είναι κοινώς γνωστός ως κινέζικος ιβίσκος. Μπορεί επίσης να ακούσετε διαφορετικούς τύπους φυτών ιβίσκου. Ονομάζεται ιβίσκος “σκληρός” ή “τροπικός ιβίσκος”

Θα χαρείτε να μάθετε ότι ο πολλαπλασιασμός του κατιφέ είναι εύκολος. Δεν έχει σημασία τι τύπος είσαι. Ο ανθεκτικός ιβίσκος είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει από μοσχεύματα από τον τροπικό ιβίσκο. Ωστόσο, και οι δύο ποικιλίες είναι δυναμικοί καλλιεργητές.

μετά

Και οι δύο τύποι ιβίσκου είναι εύκολο να ξεκινήσετε από μοσχεύματα. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε νερό, κοκοφοίνικα ή χώμα.Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς να ξεκινήσετε να κόβετε τον ιβίσκο.

Χρησιμοποιήστε τον σωστό τύπο κοπής.

Η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε τον ιβίσκο είναι τέλη άνοιξης ή αρχές καλοκαιριού. Περισσότερα για το κλάδεμα ιβίσκου

Αυτή τη στιγμή, ο ιβίσκος αναπτύσσεται ενεργά. Αυτό σημαίνει ότι η κοπή σας θα επιβιώσει και θα ευδοκιμήσει.

Όταν κόβετε ένα κλαδί από έναν ιβίσκο Θα πρέπει να επιλέξετε ανάπτυξη μαλακού ξύλου. Το μαλακό ξύλο είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται.

Αυτά είναι μικρά κλαδιά που είναι ακόμα σκληρά και μαλακά. Αντιθέτως Το μαλακό ξύλο είναι ελαφρώς πιο πράσινο και λυγίζει πιο εύκολα.

Η κοπή σας είναι έτοιμη.

Η ιδανική κοπή ιβίσκου είναι 4 ίντσες έως 6 ίντσες. Για προετοιμασία αφαιρώντας όλα τα πάνω φύλλα.

Το κάτω άκρο της κοπής πρέπει να κοπεί σε γωνία 45° αμέσως κάτω από την άκρη του φύλλου. Εκεί μεγαλώνουν τα φύλλα στους μίσχους.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πολύ καθαρό και κοφτερό ψαλίδι. όταν κόβεις ιβίσκο

Εάν μπορείτε να το τοποθετήσετε απευθείας σε ένα δοχείο με νερό ενώ εργάζεστε. Θα βοηθήσει το έργο κοπής σας να πετύχει.

Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα εξαρτήματά σας απευθείας στο νερό ενώ εργάζεστε. Κόψτε ξανά την τελική κοπή σε γωνία 45 μοιρών πριν την τοποθετήσετε στο χώμα ή στο νερό.

όταν είστε έτοιμοι να κόψετε Αν ξεκινήσετε τα μοσχεύματα σε χώμα ή κοκοφοίνικα για καλύτερα αποτελέσματα Βουτήξτε το κάτω άκρο σε σκόνη ορμόνης ριζοβολίας.

Πώς να καλλιεργήσετε ιβίσκο από χώμα ή κοκοφοίνικα;

Το καλύτερο έδαφος για το κλάδεμα του ιβίσκου είναι ένα καλά στραγγιζόμενο μείγμα από μισό ποιοτικό χώμα γλάστρας και μισό περλίτη.

Οι ίνες κακάο είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για κοπή.

ό,τι κι αν διαλέξεις Τοποθετήστε ένα μικρό δοχείο ή δοχείο με επαρκή αποστράγγιση και 2″ ή 3″ ίντσες από το αρχικό σας μέσο.

Ανοίξτε μια τρύπα στο αρχικό μέσο και εισάγετε το κομμάτι σας μέσα. Αρχικά, ανοίγεται μια τρύπα και τοποθετείται μια τομή πάνω της.

Μην ανοίγετε τρύπες στη γλάστρα χρησιμοποιώντας μοσχεύματα γιατί αυτό θα καταστρέψει τα μοσχεύματα.

Συμπληρώστε το περιβάλλον υλικό. Κόψιμο έτσι ώστε να κάθεται σταθερά στη θέση του και να έχει καλή επαφή με χώμα ή κοκοφοίνικα.

Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε μια περιοχή που είναι σταθερά ζεστή και έχει άφθονο ηλιακό φως. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε μια πλαστική σακούλα πάνω από την κοπή για να διατηρήσετε την υγρασία.

Διατηρήστε το μείγμα ριζοβολίας ελαφρώς υγρό μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε νέα ανάπτυξη. Μόλις συμβεί αυτό (περίπου 8 εβδομάδες), μπορείτε να μειώσετε κάπως το πότισμα.

Ψεκάστε τις λωρίδες καθημερινά για να διατηρείται το χώμα ομοιόμορφα υγρό. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σήψη.

Διατηρήστε τα μοσχεύματα σε μια περιοχή με σταθερή θερμότητα και άμεσο ηλιακό φως. Προστατέψτε τα από την έντονη λάμψη, το άμεσο ηλιακό φως και τις ακραίες θερμοκρασίες.

κατά την κοπή Κρατήστε το αρχικό υλικό γλάστρας τριγύρω. ρίζα όσο το δυνατόν περισσότερο

Στη συνέχεια μεταφυτέψτε σε μεμονωμένες γλάστρες με τυπικό μείγμα γλάστρας γύρω από το αρχικό υπόστρωμα.

Πώς να ξεριζώσετε τον ιβίσκο στο νερό;

Μπορείτε να γλυτώσετε πολλά βήματα παίρνοντας μοσχεύματα από το μητρικό φυτό και τοποθετώντας τα απευθείας στο νερό.

Όταν ριζώνετε τον ιβίσκο στο νερό Θα δείτε τις ρίζες να μεγαλώνουν.

Είναι διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε εάν το έργο σας είναι επιτυχημένο.

Για παράδειγμα, όταν ξεριζώνετε φυτά ιβίσκου στο νερό μετά από μια εβδομάδα Θα παρατηρήσετε λευκά εξογκώματα που αρχίζουν να μεγαλώνουν από το κόψιμο.

Στη συνέχεια, σε ένα μήνα θα δείτε μικροσκοπικές ρίζες να αρχίζουν να σχηματίζονται.

Επίσης, όταν φυτεύετε μοσχεύματα ιβίσκου σε νερό Μπορείτε να πάρετε πολλά μοσχεύματα. Φέτες σε δοχεία ή βάζα για εξοικονόμηση χώρου και ευκολότερη διαδικασία.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα μοσχεύματα σας σε μια ζεστή περιοχή που δέχεται πλήρη ηλιακή ακτινοβολία.

Ένα κομμένο βάζο ιβίσκου κάνει ένα ωραίο κομμάτι συνομιλίας σε τραπέζι κουζίνας, περβάζι παραθύρου, τραπεζάκι ή γραφείο.

5 Συμβουλές για την επιτυχή ριζοβολία των φυτών ιβίσκου στο νερό

  • χρησιμοποιείτε πάντα ζεστό νερό για αποφυγή πρόσκρουσης Χρησιμοποιήστε βρόχινο νερό ή εμφιαλωμένο νερό. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης που παραμένει για 24 ώρες για να διασκορπίσετε τις χημικές ουσίες. Ρεκόρ: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακό νερό καθώς περιέχει πάρα πολύ νάτριο.
  • Προσθέστε δύο σταγόνες υπεροξείδιο του υδρογόνου. Βοηθά στην καταπολέμηση των μυκητιάσεων.
  • Αλλάζετε το νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. πρόληψη μυκητιασικής λοίμωξης Η καλύτερη πρακτική είναι να αλλάζετε το νερό καθημερινά.
  • Όταν αλλάζετε το νερό, ξεπλύνετε καλά το δοχείο. Και ξεπλύνετε απαλά τα στελέχη των μοσχευμάτων σας κάτω από ζεστό νερό για να αποτρέψετε τη μυκητιασική μόλυνση.
  • Γνωρίζετε ότι το μόσχευμά σας είναι έτοιμο για μεταμόσχευση. στο έδαφος όταν οι ρίζες γίνονται καφέ όταν συμβαίνει αυτό Τα μοσχεύματα μπορούν να φυτευτούν σε μεμονωμένες γλάστρες με μείγμα γλάστρας υψηλής ποιότητας. Ποτίστε βαθιά και διατηρήστε το χώμα υγρό μέχρι να σφίξουν τα κλαδιά σας.

Πώς να ξεριζώσετε τον ιβίσκο;

για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε το επιφανειακό έδαφος του ιβίσκου ειδικά σχεδιασμένο. Τοποθετούμε κάθε ριζωμένο μόσχευμα στη δική του γλάστρα.

Η ιδανική γλάστρα θα παρέχει περίπου μια ίντσα χώρου γύρω από τις ρίζες του μοσχεύματος.

Για τη δημιουργία μίγματος εδάφους ιβίσκου Αναμείξτε υψηλής ποιότητας χώμα γλάστρας με ένα μέρος τύρφη ή άμμο για καλύτερη αποστράγγιση και ελαφρώς μικρότερη θρεπτική αξία.

Να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη μεταφύτευση ιβίσκου καθώς είναι εύκολο να βλάψετε τις νεαρές ρίζες.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φύλλα είναι πάνω από το έδαφος και δεν τα αγγίζουν.

Ρίξτε μια ίντσα από το υπόστρωμα στον πάτο της κατσαρόλας. Κεντράρουμε το κόψιμο στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με το υπόστρωμα.

Πιέστε ελαφρά και προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα χώματος.

Ποτίστε εύκολα αφήνοντας μια ίντσα κενό πάνω από την κατσαρόλα.

Αφού φυτευτούν τα μοσχεύματα Διατηρήστε τα σπορόφυτα σε χώρο με σταθερή θερμότητα και άμεσο ηλιακό φως.

Μετά από δύο εβδομάδες, μετακινήστε απαλά το φυτό σε θέση που βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως.

Βοηθήστε τα φυτά σας να αναπτυχθούν ομοιόμορφα περιστρέφοντάς τα κάθε εβδομάδα ή δύο. ώστε ολόκληρο το φυτό να δέχεται τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός

Ποτίστε καλά τον νέο σας ιβίσκο.

Ο ιβίσκος είναι ένα πολύ διψασμένο φυτό και μπορεί να χρειάζεται καθημερινό πότισμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο στόχος σας είναι να διατηρείτε το έδαφος σταθερά ελαφρώς υγρό. αλλά όχι να βρέχεται

Αν βρείτε το χώμα της γλάστρας υγρό Μειώστε το πότισμα κάθε δεύτερη μέρα.

Όταν οι ορτανσίες σας είναι σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη και το καλοκαίρι Χρησιμοποιήστε νερό στην ίδια θερμοκρασία με τον περιβάλλοντα αέρα.

Όταν φέρνετε ιβίσκο σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη.

Επαγγελματικές συμβουλές για την επιτυχία της ριζοβολίας του ιβίσκου

  • Ξεκινήστε πολλά κομμάτια ταυτόχροναΑυτό θα σας δώσει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Εάν έχετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε Μπορείτε πάντα να χωρίσετε μερικά.
  • Μερικοί κηπουροί ορκίζονται στο μέλι ως ορμόνη ριζοβολίας! Εφαρμόστε μέλι στις άκρες των μοσχευμάτων και τοποθετήστε τα απευθείας στο μέσο ριζοβολίας σας.
  • Προσέξτε να μην αφήσετε τα χέρια σας να αγγίξουν την κόψη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υπολείμματα προϊόντων όπως τα φυσικά έλαια ή οι λοσιόν χεριών στο δέρμα σας μπορούν να διαταράξουν τη διαδικασία σχηματισμού ριζών.
  • Οι ρίζες του τροπικού ιβίσκου είναι υπέροχες στο μείγμα. τύρφη και άμμο Το καλύτερο μείγμα είναι ένα μέρος τύρφης και τρία μέρη άμμου.

υπομονετικος! Τα μοσχεύματα χρειάζονται έως και τρεις μήνες για να αναπτύξουν νέες ρίζες. Αρκεί να μην βλέπετε σημάδια σήψης ή ασθένειας. Φροντίστε τα μοσχεύματα σας μέχρι να σχηματιστούν νέες ρίζες και φύλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *