Πώς να ποτίσετε φυτά ιβίσκου

Pinterest Hidden Image

Ο ιβίσκος είναι ένα δημοφιλές φυτό κήπου που βρίσκεται συχνά εκεί, με τα τριαντάφυλλα, τα γαρίφαλα και τις γαρδένιες να είναι από τις πιο κοινές επιλογές. Επιπλέον, τείνουν να είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους από τα φυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Αρχικά από την Κίνα στα νησιά του Ειρηνικού. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη, ποικιλίες, ποικιλίες και υβρίδια.

μετά

Αλλά είναι πιο εύκολο να καλλιεργήσετε ιβίσκο σε εσωτερικούς χώρους παρά σε εσωτερικούς χώρους και πιο δύσκολο αλλού.

Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι η ενυδάτωση.

Σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να αφήσετε τη φύση να το φροντίζει· σε εσωτερικούς χώρους, αλλάξτε την υγρασία όπως χρειάζεται. Και πρέπει να ποτίζετε μόνοι σας τα φυτά.

Αυτό είναι δύσκολο γιατί πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας με ένα πρόγραμμα, όχι με το δικό σας, και το ακατάλληλο πότισμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Πώς να ποτίζετε τον ιβίσκο σε γλάστρες

Το πότισμα των χρυσάνθεμων είναι εύκολο αφού γνωρίζετε τους κανόνες. Αλλά αυτοί οι κανόνες φαίνονται συχνά τρομακτικοί.

Μην φοβάστε, αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε αυτές τις λεπτομέρειες, ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε γρήγορα αυτήν τη σημαντική εργασία.

κατάλληλος τύπος νερού

Όταν πηγαίνεις σε ένα καλό εστιατόριο Πρέπει να επιλέξετε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό.

Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό της βρύσης είναι κακό για εσάς. και μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

Το νερό της βρύσης περιέχει πολλές χημικές ουσίες και μέταλλα που μπορούν να βλάψουν τα φυτά σας, όπως χλώριο, φθόριο ή μόλυβδο.

Το νερό της βρύσης πρέπει να είναι πάντα η τελευταία λύση. και πότε να χρησιμοποιείται Διηθήστε το μέσω ενός φίλτρου νερού Brita ή Zero για να αφαιρέσετε τα περισσότερα από τα χημικά.

Αφήνοντας το νερό να τρέχει όλη τη νύχτα θα αφαιρέσει τα επιβλαβή αέρια χλωρίου.

Μην κατευθύνετε το νερό της βρύσης. Ακόμα κι αν δεν βλέπετε σημάδια δηλητηρίασης. Γιατί τα φυτά μιμούνται τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Το απεσταγμένο νερό (πωλείται ως βρεφικό νερό) είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση. και δεν περιέχει επιβλαβή μέταλλα ή χημικά

Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου σε κάθε πότισμα, που θα κάνει το απεσταγμένο νερό να μοιάζει με φυσικό νερό της βροχής.

Το νερό της βροχής είναι το καλύτερο είδος νερού για να δώσετε στα φυτά σας. Αλλά το αποσταγμένο νερό είναι σαν ένα καλό ποτό.

Πότε να ποτίζετε τον ιβίσκο

Οι άνθρωποι δεν τείνουν να πίνουν σύμφωνα με τα ξυπνητήρια ή τα ημερολόγια. Και τα φυτά σας δεν πρέπει να πίνουν.

Τα φυτά επεξεργάζονται μόνο μια μικρή ποσότητα πόσιμου νερού. και το υπόλοιπο ιδρώνεται σε μια διαδικασία γνωστή ως αφυδάτωση.

Όσο μεγαλύτερη είναι η υγρασία περιβάλλοντος που χρειάζονται τα φυτά σας, τόσο το καλύτερο. Η αφυδάτωση θα είναι μικρότερη. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά θα πρέπει να πίνουν λιγότερο νερό.

Άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η αποστράγγιση του εδάφους και η θερμοκρασία Μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα νερού που χρειάζεται το φυτό ανά πάσα στιγμή.

Ως αποτέλεσμα, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό πότισμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια ή μόλυνση.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να αναγνωρίσετε πότε το φυτό διψάει.

Βουτήξτε το δάχτυλό σας στο μείγμα γλάστρας και, αν το χώμα είναι υγρό. Το δέντρο σας δεν θα διψάσει.

Ωστόσο, μόλις το χώμα στεγνώσει 1 με 2 ίντσες, ήρθε η ώρα να ρίξετε το παροιμιώδες ποτήρι.

σερβίροντας ποτά

Ίσως έχετε ακούσει ότι το κρύο νερό κάνει κακό στον οργανισμό σας.

Τα κρύα υγρά μειώνουν τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος. που είναι χρήσιμο το χειμώνα (Μειώνει τη θερμοκρασία του πυρήνα για να νιώθετε λιγότερο δροσερό.) Αλλά είναι χειρότερο το καλοκαίρι. (για τον ίδιο λόγο)

Τα φυτά δεν είναι πολύ διαφορετικά. Και τα κρύα ποτά μπορούν να σοκάρουν το σύστημά τους. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι κάνουν τον εγκέφαλό τους να σταματήσει να λειτουργεί.

Με απλά λόγια, σερβίρετε πάντα νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς χλιαρό.

αν είναι ακόμα ζεστό Δοκιμάστε το στο πίσω μέρος του χεριού σας. Οι γονείς γνωρίζουν αυτή τη ρουτίνα από την εμπειρία του ταΐσματος με μπιμπερό.

Το πότισμα των φυτών με λίγη λεπτότητα είναι καλό για τα φυτά σας και την ψυχική σας υγεία.

Τα χρυσάνθεμα (όπως πολλά φυτά) προτιμούν μια τεχνική ποτίσματος γνωστή ως μούλιασμα και ξήρανση.

Αναφέραμε το «στεγνό» μέρος, αλλά το μούλιασμα δεν είναι τόσο απλό όσο το να ρίχνεις νερό σε μια κατσαρόλα.

Θα χρειαστεί να ποτίζετε τα φυτά αργά. Γύρω από την άκρη της γλάστρας για να διατηρήσετε το χώμα ομοιόμορφα υγρό, προσπαθώντας να μην πιτσιλίσετε το φυτό (αν είναι όξινο, ποτίζετε πολύ δυνατά).

Συνεχίστε το πότισμα μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει νερό από τις οπές αποστράγγισης.

Η βύθιση έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

  1. Αυτό θα επιτρέψει στο νερό να εισχωρήσει στο έδαφος εγκαίρως. Για να μην πλημμυρίσετε κατά λάθος τα φυτά.
  2. Αυτή η αργή διαδικασία απομακρύνει μέταλλα και άλλα απόβλητα από το έδαφος (φανταστείτε να ξεπλένετε την τουαλέτα).
  3. Αυτό σας δίνει χρόνο να μιλήσετε με τα φυτά. Αυτό απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα και έχει ως αποτέλεσμα να χαλαρώνει το μυαλό σας. (συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής του καθαρού οξυγόνου που παρέχουν τα φυτά)
  4. επίσης Είναι επίσης μια καλή δικαιολογία για να ελέγξετε τα φυτά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μολύνσεις ή ζωύφια στο σπίτι.

Μια τελευταία σημείωση για το πότισμα των φυτών ιβίσκου.

Ενώ εστιάζουμε στον τροπικό ιβίσκο. Αυτός ο οδηγός θα ισχύει για τα περισσότερα από τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Το επίπεδο ξηρότητας στη δοκιμή ήταν η κύρια παράμετρος.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα δέντρα μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους από ό,τι τους πιστεύουμε. Και η επιστήμη ανακαλύπτει συνεχώς νέες ομοιότητες, επομένως συμπεριφέρεστε στα φυτά σας σαν μέλη της οικογένειας.

Σε αντάλλαγμα, ο ιβίσκος σας θα σας προσφέρει καθαρό αέρα, ηρεμία και είναι το βασικό συστατικό για νόστιμο νερό ιβίσκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *