Πώς να φροντίσετε τα αυτιά ελέφαντα σε γλάστρα

Pinterest Hidden Image

όταν δεις γλάστρα αυτιών ελέφανταΘα το μάθετε αμέσως γιατί τα μεγάλα φύλλα μοιάζουν με αυτιά ελέφαντα. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 8 έως 12. Ορισμένες ποικιλίες μπορούν να γίνουν ανεκτές τόσο βόρεια όσο και η ζώνη 6.

Ίσως νομίζετε ότι η φροντίδα αυτών των δημοφιλών φυτών είναι δύσκολη. Ωστόσο, αυτά είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους και είναι εξαιρετικοί αρχάριοι συζήτησης. (και φιλικό προς το περιβάλλον)

μετά

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε αυτά τα αυτιά ελέφαντα σε εσωτερικούς χώρους και να τα πολλαπλασιάζετε για ακόμη περισσότερα πράσινα οφέλη.

Πώς να φροντίσετε τα αυτιά των ελεφάντων σε γλάστρες;

Η καλλιέργεια αυτιών ελέφαντα σε ένα ενυδρείο δεν είναι δύσκολη, αρκεί να ακολουθείτε τις βασικές απαιτήσεις φροντίδας.

Η σωστή φροντίδα μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ασθένειας. που θα συζητήσουμε αργότερα.

Σημείωση: Δεν είναι όλα τα αυτιά των ελεφάντων ίσα.

Όταν αγοράζετε ένα φυτό αυτιού ελέφαντα Υπάρχει ένας άλλος ελέφαντας στο δωμάτιο που πρέπει να σκεφτείτε: τι είδους αυτιά ελέφαντα έχετε;

Αυτός ο οδηγός συζητά την εθνικότητα. Κολοκάσιααλλά ένα άλλο ζώο στη φυλή κολκακία καλεσμένος Αλοκασία Τα χαρακτηριστικά φύλλα και οι απαιτήσεις συντήρησης είναι πολύ παρόμοια.

Άλλα φυτά γνωστά ως αυτιά ελέφαντα μπορεί να έχουν ή να μην έχουν παρόμοιες προδιαγραφές και δεν σχετίζονται με την κολοκάσια.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως γενικό οδηγό για την κολοκάσια και την αλοκασία.

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως αργή ανάπτυξη ή αποχρωματισμό, Συνιστούμε να ελέγξετε τη συγκεκριμένη φυλή ή τον οδηγό φυλής σας.

Κολοκάσια φόντο

Τα Κολοκάσια προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδική υποήπειρο. Αλλά μετά από αυτό κέρδισε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο.

Είναι διαβόητα για τα μεγάλα φύλλα που έχουν μήκος μόνο 5 πόδια σε ορισμένα είδη!

Υπάρχουν τουλάχιστον 12 επιβεβαιωμένα στελέχη και πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε.

Ωστόσο, εάν ζείτε στην περιοχή Bay των Ηνωμένων Πολιτειών. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί εάν θέλετε να αναπτυχθείτε. Γραμματέας Κολοκάσια.

Μερικά από τα φυτά είναι βρώσιμα και χρησιμοποιούνται σε πολλές δημοφιλείς συνταγές του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού Dish Boy της Χαβάης.

Φύτευση Κολοκάσιας

Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο, ανθεκτικό δοχείο για να καλλιεργήσετε το φυτό αυτιού του ελέφαντα. γιατί μεγαλώνουν τόσο γρήγορα

Αν και όχι σε όλο το ύψος Αλλά μπορείτε να περιμένετε νέα φύλλα κάθε εβδομάδα. Τα ώριμα φύλλα έχουν μερικές φορές μήκος 3 πόδια και πλάτος 1 πόδι.

Αυτό το φυτό μπορεί να είναι αρκετά ψηλό 6 ίντσες ανάλογα με το είδος ή την ποικιλία. Έτσι θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα που δεν ανατρέπεται εύκολα.

Η Κολοκάσια είναι ιδανική για βαλτώδεις συνθήκες, αλλά η Αλοκασία μισεί τα βρεγμένα πόδια.

Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να είστε χαρούμενοι χρησιμοποιώντας φυσικά γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Το μείγμα Aroid λειτουργεί καλά ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υδροπονικό μέσο χρησιμοποιώντας 5 μέρη φλοιού ορχιδέας, ένα μέρος περλίτη. και ένα μέρος τύρφη

Η φύτευση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ετησίως για να αντικατασταθεί το υλικό φύτευσης.

Αν δείτε σημάδια ότι το φυτό αρχίζει να δεσμεύεται από τις ρίζες. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσετε λίγο τη γλάστρα ή να χωρίσετε το φυτό για πολλαπλασιασμό.

Περιβαλλοντικές Απαιτήσεις

Αυτά τα δέντρα έχουν μεγάλα φύλλα λόγω του εγγενούς τους οικοτόπου στα δάση των δασών όπου οι θάμνοι φιλτράρουν το φως.

Επομένως, αποφύγετε την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως το απόγευμα.

Αντίθετα, στοχεύστε στο άμεσο ηλιακό φως.

Μια λεπτή οθόνη ή μια οθόνη που τοποθετείται κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό είναι ιδανική. Αντίθετα, μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό σε ένα παράθυρο με ανατολική ή δυτική όψη, όπου θα δέχεται άμεσο πρωινό ή βραδινό ήλιο.

Τα φυτά αυτιών ελέφαντα μπορούν να αντέξουν τα επίπεδα υγρασίας 40%, αλλά θα μεγαλώσουν και θα διογκωθούν στο 50% και πάνω.

λόγω του μεγάλου του μεγέθους Ο υγραντήρας είναι η καλύτερη λύση. Αν και μπορείτε να προσθέσετε φυσική υγρασία γύρω του. σε γλάστρα με μικρά φυτά

Αποφύγετε την ομίχλη καθώς δεν βοηθά τα φυτά. Και τα υγρά φύλλα μπορούν να προκαλέσουν μυκητιάσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι είναι Η βέλτιστη θερμοκρασία για την ανάπτυξη του αυτιού ελέφαντα είναι 65° έως 75° Fahrenheit. Αυτό είναι το μέσο εύρος θερμοκρασίας για τα περισσότερα σπίτια.

Προσέξτε να μην εκθέτετε τα φυτά σε θερμοκρασίες κάτω από 55 βαθμούς Φαρενάιτ.

φαγητό και νερό

Ταΐστε τα φυτά του ελέφαντα με λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου 20-20-20 NPK κάθε μήνα από την άνοιξη έως τον Αύγουστο.

ενώ προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom μία φορά το μήνα για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη μαγνησίου. Βεβαιωθείτε ότι το κομπόστ σας περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά για να εξασφαλίσετε καλή ανάπτυξη.

Το πλύσιμο των αυτιών του ελέφαντα είναι εύκολο και ανώδυνο όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος.

Κολλήστε το δαχτυλίδι σας στο χώμα και ποτίστε το εάν αισθάνεστε ξηρό έως 2 ίντσες (αυτό το βάθος λειτουργεί τόσο για κολοκασίες όσο και για αλοκασίες).

Το κόλπο είναι να ρίχνεις το νερό αργά. Αυτό συμβαίνει επειδή το υλικό της γλάστρας απορροφά το νερό πιο γρήγορα από ό,τι όταν το ρίχνετε.

Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό ή φυσικό νερό βροχής, ρίξτε αργά και σταθερά γύρω από την κατσαρόλα.

Αποφύγετε να βραχούν τα φυτά καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μυκητιασικών λοιμώξεων.

Σταματήστε το πότισμα όταν αρχίσει να διαρρέει υγρασία από τις οπές αποστράγγισης. ή η επιφάνεια δεν μπορεί να απορροφήσει όσο ρίχνεις.

Φροντίστε να μειώσετε το πότισμα και τη λίπανση το φθινόπωρο και το χειμώνα καθώς το φυτό είναι αδρανές.

Περιποίηση και συντήρηση

Κλαδεύετε το φυτό περιστασιακά για να το διατηρήσετε σε φόρμα ή για να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα και άρρωστα φύλλα. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε.

Επιπλέον, τα φύλλα πρέπει να σκουπίζονται 1 με 2 φορές την εβδομάδα για να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης.

Η χρήση φύλλων neem για τρίψιμο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των προσβολών από έντομα.

διάδοση

Η αρχική μέθοδος πολλαπλασιασμού του φυτού αυτιού ελέφαντα είναι ο διαχωρισμός των βλαστών.

κινδύνους και ανησυχίες

Γραμματέας Κολοκάσια Είναι πιο επεμβατική σε βάλτους κατά μήκος της ακτής του Κόλπου. Και μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί στη διατήρηση αυτού του είδους σε αυτήν την περιοχή.

Αυτό το φυτό είναι λιγότερο επιρρεπές σε προβλήματα εσωτερικού χώρου. Αλλά μπορεί επίσης να επηρεαστεί από:

  • ψείρα των φυτών
  • Mealybug
  • καβαλάρης

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις όπως το ωίδιο και το μούχλα είναι συχνά μια παρενέργεια της μόλυνσης. Αλλά μπορεί επίσης να συμβεί εάν τα φύλλα είναι υγρά.

Άλλοι πιο σοβαροί κίνδυνοι περιλαμβάνουν την κηλίδα των φύλλων και τη σήψη των ριζών. Αυτό οφείλεται κυρίως στο υπερβολικό πότισμα.

Όπως όλα τα αροειδή, τα φυτά του ελέφαντα περιέχουν κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου.

Αν και είναι ελαφρώς μόνο τοξικό για υγιείς ενήλικες. Αλλά οι υψηλές δόσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρες στα νεφρά.

Τα παιδιά και οι σκύλοι αντιμετωπίζουν μια σειρά από συμπτώματα. Από ναυτία και έμετο έως σοβαρές παρενέργειες.

Οι γάτες και τα σκυλιά-παιχνίδια διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Και η κατάποση είναι επικίνδυνη δεδομένου του μεγέθους της.

Επομένως, είναι καλύτερο να κρατάτε αυτό το φυτό μακριά από περίεργα στόματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *