Πώς να φροντίσετε τα κρίνα Crinum

Pinterest Hidden Image

Οι κεφαλές Crinum Lily… που σχετίζονται με το φυτό Αμαρυλλίς, έχουν υπέροχα αρωματικά άνθη σε σχήμα καμπάνας με υπέροχο γλυκό άρωμα.

μετά

Στα ελληνικά, το όνομα Krinum σημαίνει «κρίνος». Από κάθε όψη και αίσθηση, το φυτό Crinum φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κρίνου.

Γεγονότα για το φυτό Crinum Lily

 • σχήμα: Νότια Αφρική
 • φυλή: Amaryllidaceae
 • Βοτανική ονομασία: krinum
 • Συνηθισμένο όνομα: Όχι, μερικές φορές ονομάζεται “Spider Lily”
 • Τύπος φυτού: Τα πολυετή φυτά και οι βολβοί αγαπούν τον ήλιο.
 • Μέγεθος: 24 ίντσες ύψος και πλάτος έως 6 πόδια.
 • λουλούδι: Τα μεγάλα αρωματικά άνθη κυμαίνονται από λευκό έως ροζ έως κόκκινο κρασί.
 • Χρόνος ανθοφορίας: Τέλη άνοιξης και τέλος καλοκαιριού
 • Σκληρότητα: USDA ζώνες ανθεκτικότητας 6b–11, ανάλογα με την ποικιλία.
 • συμβούν: φυτά που αγαπούν τον ήλιο
 • γη: γόνιμο και υγρό έδαφος
 • νερό: Ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά στραγγίζει καλά.
 • λίπασμα: Ισορροπημένο υγρό λίπασμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
 • Διάδοση: διαίρεση πλευρικών βλαστών
 • Παράσιτα και προβλήματα: Ακρίδες και αφίδες

Αυτά τα φυτά έχουν όλες τις κοινές «στιγμές» που βλέπουμε στην οικογένεια των κρίνων:

 • καθορισμένη περίοδο συνταξιοδότησης
 • πλήρης αναπτυξιακή περίοδος
 • συγκεκριμένη περίοδο ανθοφορίας

Μεγάλο κεφάλι κρίνου με μακρύ λαιμό

ασιατικά μαλλιά (γνωστός και ως όμορφα μαλλιά ή όμορφα μαλλιά) Ένας από τους μεγαλύτερους κόνδυλους Crinum όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Έχει γιγάντια φύλλα διαμέτρου 8 ιντσών και μήκους 4 ή 5 ποδιών και πλάτους 6 ιντσών.Είναι ένα σημαντικό εγγενές φυτό στη Φλόριντα.

Οι βολβοί του κρίνου Crinum είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους βολβούς των συγγενών τους Amaryllis (Amaryllidaceae). Είναι στρογγυλοί, με μακρύ, στενό λαιμό. Κάθε βολβός έχει μέγεθος 12″ έως 16″ ίντσες.

Τα φύλλα είναι γενικά λεπτά και μακριά με “λεία” αίσθηση και ορισμένες ποικιλίες κρίνων Kcrinum έχουν οδοντωτές άκρες.

Τα λουλούδια είναι μοναδικά και όμορφα. Όμως, παρά τα λουλούδια, το κρίνιο είναι ένα όμορφο διακοσμητικό φυτό που μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο.

λόγω του μεγέθους του Το κρίνο κρίνο χρειάζεται περισσότερο χώρο από το κεφάλι της μέσης αμαρυλλίδας. Είναι τα πιο ελκυστικά και παραγωγικά είδη αμαρυλλίδας που καλλιεργούνται σε κήπους.

πολλά λουλούδια μαζί

Λεπτοί μίσχοι λουλουδιών υψώνονται πάνω από το χαριτωμένο φύλλωμα για να επιδείξουν τα προϊόντα τους.

Οι μίσχοι λουλουδιών Crinum ανθίζουν για εβδομάδες, ωστόσο, κάθε λουλούδι διαρκεί μόνο για λίγες ημέρες. Μερικές φορές οι μίσχοι των λουλουδιών ακολουθούν παλαιότερους μίσχους λουλουδιών. παρατείνετε την παρέλαση των λουλουδιών

ταχεία ανάπτυξη μίσχων λουλουδιών

Όχι τόσο γρήγορα όσο ένα φυτό μπαμπού…αλλά το άνθη κραχιάο χωρίς φύλλα ανθίζει γρήγορα. Για άξονες 24″ από οπουδήποτε Είναι εκπληκτικά γρήγορο. κάθεται σε ένα παχουλό μπουμπούκι

Τα άνθη είναι συγκεντρωμένα με 6-10 άνθη, άλλα σε σχήμα καμπάνας, άλλα κυρτά, άλλα σε σχήμα αράχνης.

Crinum Lily Care

Τα Crinums είναι απρόβλεπτα. Εξαρτάται από τον χρόνο του «του» όταν ανθίζει. ανθίζει την άνοιξη, χειμώνα ή καλοκαίρι

Κάθε κεφάλι κρίνου έρχεται μετά από μια περίοδο ανάπαυσης.

Οριζόντια Crinums

Πολλά cape lily crinum απαιτούν περισσότερο χώρο από το κεφάλι της κοινής αμαρυλλίδας. Αλλά ο Grinam είναι πολύ ενδιαφέρον!

Η καλλιέργεια φυτών crinum σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο εύκολη στο τοπίο στις ζώνες 7-10 του USDA.

Τα φυτά Crinum είναι γνωστά ως Είναι «αντικοινωνικά» γιατί τα καταφέρνουν καλύτερα όταν δεν ανταγωνίζονται άλλα αρωματικά φυτά στον κήπο.

Παρουσιάζουν χαμηλή συντήρηση μεγαλώνοντας άσκοπα σε παλιούς εξοχικούς κήπους, εγκαταλελειμμένα σπίτια και εγκαταλελειμμένα νεκροταφεία.

Τα καταφέρνουν καλύτερα στον ήλιο. (αλλά όχι ο καυτός ήλιος μερική σκιά από την έντονη ζέστη του ήλιου), οπότε δώστε τους ό,τι μπορούν και καλά στραγγιζόμενο χώμα.

Λιπάνετε δύο φορές το χρόνο με ένα ισορροπημένο κοκκώδες λίπασμα. Κάνουν εξαιρετικά δείγματα για εξωραϊσμό δίπλα στην πισίνα και είναι πολύ ελκυστικά φυτά λιμνών.

Ένα από τα ωραιότερα “αράχινα κρίνα” είναι ο κρίνος Crinum, ένα όμορφο φυτό “Queen Emma” Το φύλλωμά του φτάνει περίπου τα 5 πόδια ψηλό με αρωματικά άνθη.

Το Queen Emma Lily είναι ένα κεντρικό κομμάτι του κήπου με όμορφο φύλλωμα ακόμα και όταν δεν είναι ανθισμένο. Για βέλτιστη απόδοση, κρατήστε το στον ήλιο.

Το «Giant Spider Lily» είναι φυτό σε γλάστρα.

Τα krinum ευδοκιμούν στις κανονικές θερμοκρασίες που βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια. Είναι ευαίσθητα στο κρύο και τα ρεύματα.

κατά την είσοδο σε κατάσταση αδρανοποίησης Το βρυχηθμό δεν φεύγει πάντα, συνήθως συμβαίνει, αλλά όχι πάντα. να πιεις πολύ νερό

όταν αρχίζει η νέα ανάπτυξη Κόψτε τα παλιά και νεκρά φύλλα. Γυρίστε τη γλάστρα στο πλάι και περιμένετε μέχρι το φυτό να δείξει σημάδια ανάπτυξης και να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά.

Σχετίζεται με: Μια άλλη λάμπα που ονομάζεται Spider Lily – Nerin Lily.

αναδιάρθρωση των γιγάντων κρίνων

Όταν αρχίζουν να εμφανίζονται πράσινες άκρες στο κεφάλι, το crinum εισέρχεται στην καλλιεργητική του περίοδο. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε το δοχείο… θυμηθείτε – μεγάλο κεφάλι – μεγάλο δοχείο.

Μην θάβετε το κεφάλι, αλλά αφήστε μέρος του κεφαλιού πάνω από το αμμώδες χώμα. Μετά την αναφύτευση, ποτίστε καλά το φυτό κρίνιο και μετά περιμένετε να αρχίσει να αναπτύσσεται πριν το ποτίσετε ξανά.

όταν το φυτό αρχίζει να αναπτύσσεται Ποτίστε τα φυτά τακτικά. Αφήστε το υγρό χώμα να στεγνώσει ανάμεσα σε κάθε κύκλο ποτίσματος.

Τροφοδοτήστε με υγρή τροφή τακτικά (μηνιαία) κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. χρησιμοποιώντας ένα πλήρες υγρό λίπασμα όπως το 20-20-20

Μετά την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας, σπρώξτε σιγά-σιγά το κρίκινο στο στάδιο της αδράνειας. μειώστε το τακτικό πότισμα

Πολλαπλασιασμός βολβών και πλευρών.

Το καλοκαίρι, οι βολβοί πρέπει να σχηματιστούν στο «μητρικό φυτό» εάν το δοχείο είναι αρκετά μεγάλο – αφήστε τους βολβούς ή τους βλαστούς να σχηματιστούν και να φύγουν.

Την άνοιξη, κατά τη μεταφύτευση νέων βλαστών, πρέπει να σχηματιστούν οι δικές τους ρίζες. Αφαιρέστε προσεκτικά τα ρουφηξιά για να ξεκινήσετε περισσότερα φυτά κρίνου.

Crinum split κρίνομετά

Η Jenks Farmer ειδικεύεται σε υγροτόπους στη Νότια Καρολίνα. (jenksfarmer.com)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Jenks crinum που είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. από τη Νότια Βιρτζίνια νότια προς το Τέξας και την Καλιφόρνια

Περισσότερα για το Crinum Lily Care

φύτευση βολβών από σπόρους

Οι λάτρεις των λουλουδιών που τους αρέσει να καλλιεργούν πράγματα μπορούν να έχουν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία καλλιεργώντας το Cape Lily Crinum καλλιεργώντας το από σπόρους.

Crinum asiaticum από τον τροπικό Ειρηνικό Είναι γνωστό ότι ανθίζει ανεξάρτητα από σπόρους και από ειδικά επεξεργασμένους σπόρους για δύο ή τρία χρόνια.

Crinum Lily Seed Pods - Downtown St. John's, Jacksonville, FL Οκτώβριος 2016μετά
Crinum Lily Seed Pods – Downtown St. John’s, Jacksonville, FL Οκτώβριος 2016

Παράσιτα και προβλήματα Crinum Lily

Οι κηπουροί αγαπούν τα κρίνα επειδή τα έντομα σπάνια τους επιτίθενται. Αν όμως εντοπιστεί επίθεση, ξεκινήστε αμέσως να πολεμάτε.

Οι αφίδες μπορεί να είναι ένα περιστασιακό πρόβλημα. Μια καλή έκρηξη ζεστού (καυτού) νερού θα πρέπει να τα εξαφανίσει. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, δοκιμάστε το φυσικό εντομοκτόνο με βιολογικό έλαιο neem ή το εντομοκτόνο σαπούνι crinum.

στον υπαίθριο ή στο νότιο κήπο Οι ακρίδες από καουτσούκ μπορεί να είναι πρόβλημα σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Σηκώστε το, χρησιμοποιήστε γη διατόμων (DE) ή χρησιμοποιήστε ένα σπρέι όπως το Sevin.

Λάμπμπερ ακρίδα που τρώει ένα κρίνο Crinumμετά
Οι Lobber Locusts τρώνε και καταστρέφουν τα φυτά Crinum Lily

Είδος Crinum

Crinum bulbispermum (παλαιότερα γνωστό Crinum longifolium ή Πιάνοντας τα μαλλιά) είναι ένα παλιό ανθοφόρο φυτό ιθαγενές στη Νότια Αφρική. που είναι μια φυλή γνωστή για τη δύναμή της και ανθίζει τέσσερις ή πέντε φορές την άνοιξη στον Βαθύ Νότο. ξεκινώντας τον Φεβρουάριο

Στο Βορρά, η περίοδος ανθοφορίας έρχεται στο τέλος του χρόνου. Το χρώμα και οι μίσχοι των λουλουδιών είναι δύο έως τρία πόδια ψηλά.

Κάθε λουλούδι είναι ένα λεπτό λουλούδι σε σχήμα τρομπέτας. τέσσερις ίντσες μήκος Λευκό με περισσότερο ή λιγότερο κόκκινες ρίγες ή το εξωτερικό είναι κόκκινο

Χρειάζεται καλό αμμώδες αργιλώδες έδαφος και του αρέσει να λιπαίνει περιστασιακά. Τα πάει καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη παρά σε βαριά εδάφη σε υγρά.

Κρίνουμ ΜουρίΙθαγενής στα νότια του Νατάλ έχει μια μεγάλη στρογγυλή λάμπα Ο λαιμός είναι μακρύς και βαρύς.

Με προστασία, μπορεί να φυτευτεί άφθονα κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού Κόλπου. Αλλά είναι απαραίτητο να φυτέψετε βαθιά για να αποφύγετε τραυματισμό στο λαιμό.

Στη Φλόριντα, οι βολβοί μπορούν να καλλιεργηθούν στο έδαφος με καλά αποτελέσματα.

Κρίνουμ Μουρί Ένα από τα πιο όμορφα και χαριτωμένα στεφάνια. Έχει ανοιχτό ροζ και λαμπερά πράσινα άνθη. Τα φύλλα απλώνονται σε όμορφα δαχτυλίδια στο μακρύ λαιμό.

Το φυτό χάνει μοβ φύλλα το φθινόπωρο και στο νότο. Ανθίζει το καλοκαίρι και προτιμά γόνιμο έδαφος και υψηλή υγρασία.

Τα λουλούδια είναι καμπαναριασμένα. σε ένα μεγάλο μπουκέτο με μακριά κοτσάνια και βολβούς

ασιατικός άσπρος κρίνοςμετά
λευκά ασιατικά μαλλιά

Ελάχιστα γνωστό είδος Crinum

Άλλα δημοφιλή στελέχη Crinum που μπορείτε να δοκιμάσετε σε οποιαδήποτε συλλογή:

πρώτη, crinum sebruumΗ φαρδιά άνθιση μοιάζει με λουλούδι αμαρυλλίδας. Λευκές και κατακόκκινες ρίγες

γιγάντια μαλλιάΈνα σπάνιο καθαρό λευκό αφρικανικό είδος με ορθάνοιχτα λουλούδια σαν τουλίπα.

αμερικάνικα μαλλιά(Swamp Lily) Σταθερές και ημίσκληρες ποικιλίες. με λευκά λουλούδια που μοιάζουν με αστέρια

τέλος Αυγούστουγνωστός και ως Η βασίλισσα Emma Krinum Lily

πεντικιούρ μαλλιών, Κοινώς ονομάζεται Plub Plueng Tai ή Plub Plueng Than. Πολύ παρόμοια. ασιατικά μαλλιά αλλά ακόμα Τα φύλλα είναι μικρά, φαρδιά και πολύχρωμα.

μακριά μαλλιάμε έντονο μπορντό φύλλωμα και show-stoppers. Τα ώριμα σμήνη μεγαλώνουν σε πλάτος 6′. Το καλύτερο χρώμα του φυλλώματος στον ήλιο.

Crinum scabrumΜερικοί θεωρούνται

μαλλιά του Μαυρίκιουπου θεωρείται ότι έχει εξαφανιστεί Ανακαλύφθηκε ξανά το 1973 κοντά στο Barrage de Midlands στον Μαυρίκιο.Έγινε στολίδι στον Μαυρίκιο και χρησιμοποιείται συχνά για εξωραϊσμό.

Crinum latifoliumΑπό την Ασία όπου έχει λευκά άνθη και λέγεται ότι έχει πολιτογραφηθεί στις Δυτικές Ινδίες, το εκχύλισμα Crinum latifolium (Crinum prostate) αντιμετωπίζει τους ρευματισμούς, τα συρίγγια και την εγκεφαλίτιδα. και να σταματήσει την ανάπτυξη όγκων στον προστάτη αδένα

krinum Το «Ellen Beausanguet» είναι Το υβρίδιο του Louis Bosanquet με όμορφα κόκκινα λουλούδια που ονομάζονται από τη γυναίκα του.

Στα νότια τοπία, το κρίνο είναι μια εξαιρετική προσθήκη και μεταφέρει μέγεθος, φύλλωμα, λουλούδια και καθαρή ομορφιά.

Εικόνα: ασιατικός scott.zona

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *