Πώς να φροντίσετε τον ιβίσκο σε γλάστρες

Pinterest Hidden Image

Η μολόχα είναι μέλος της οικογένειας Malvaceae ή Mallow, αλλά η τροπική μολόχα δεν μοιάζει με άλλα φυτά. πολλά είδη σε περιοχές με ψυχρό κλίμα Για αυτό το λόγο, αν θέλετε να διατηρήσετε αυτά τα όμορφα φυτά. Επομένως, θα πρέπει να εισάγεται και να εξάγεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

αν είστε ιβίσκος σε γλάστραΜπορείτε να τα προστατέψετε σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, σε ένα θερμοκήπιο ή ακόμα και σε ένα καλυμμένο γκαράζ ή μπαλκόνι. Η διατήρηση των ορτανσών σε δοχεία θα σας επιτρέψει να τις μετακινήσετε σε πιο κατάλληλη θέση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

μετά

Τα χρυσάνθεμα σε γλάστρες ανθίζουν νωρίτερα από ό,τι σε εξωτερικούς χώρους γιατί δεν χρειάζεται να συνέλθουν από το κρύο. Τα φυτά που τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να ψηλώσουν και να παράγουν περισσότερα φύλλα παρά λουλούδια. Λεπτομέρειες για το Πότε ανθίζουν τα φυτά ιβίσκου

Για το λόγο αυτό, ακόμη και σε περιβάλλοντα όπου οι ορτανσίες μπορούν να επιβιώσουν τον χειμώνα Οι ορτανσίες πρέπει να τοποθετούνται έξω σε ένα δοχείο και να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους σε ψυχρά κλίματα.

Πώς να φυτέψετε και να φροντίσετε τον ιβίσκο σε γλάστρες

Μπορείτε να ζητήσετε τροπικό ιβίσκο (Hibiscus rosa-sinensis) που ονομάζεται κινέζικος ιβίσκος Το γενικό όνομα είναι ασιατικής και χαβανέζικης προέλευσης. Άλλα κοινά ονόματα περιλαμβάνουν:

 • Χαβάης ιβίσκος
 • εργοστάσιο υποδημάτων
 • τριαντάφυλλο ιβίσκου
 • κινέζικο τριαντάφυλλο

Όποιο και αν είναι το όνομα, είναι ένας πολυετής θάμνος που παράγει μεγάλα, επιδεικτικά, πολύχρωμα άνθη από τις αρχές της άνοιξης έως το φθινόπωρο.

Αυτά τα όμορφα φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε δοχεία στο κατάστρωμα ή στο αίθριο σας. Αυτοί οι θάμνοι προτιμούν τις πυκνές ρίζες. Ως εκ τούτου, αποτελούν εξαιρετική επιλογή ως φυτά δοχείων σε τέτοιους τύπους περιοχών.

μέγεθος και ανάπτυξη

όταν φυτεύονται οριζόντια Τα κινέζικα τριαντάφυλλα μπορούν να ψηλώσουν και να εξαπλωθούν έως και 12’x8′ αντίστοιχα. Ωστόσο, όταν τοποθετηθούν σε δοχείο Είναι συνηθισμένο να κόβετε τον ιβίσκο σε ύψος περίπου 5 πόδια και να τον απλώνετε γύρω από το δοχείο και τον χώρο.

φως και θερμοκρασία

Ο κισσός της Χαβάης είναι ανθεκτικός στον χειμώνα στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 9-11. Ο Κινέζος ιβίσκος προτιμά τα υγρά, ζεστά περιβάλλοντα. Ο ιβίσκος χρειάζεται 6 με 8 ώρες απευθείας ηλιακό φως κάθε μέρα.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό ηλιακό φως. Το πρωινό φως του ήλιου είναι αρκετό. Αυτό ισχύει σε θερμά κλίματα που εκτιμούν το απόγευμα ή μέρος της ημέρας.

Το χειμώνα, φέρτε τον ιβίσκο σε εσωτερικό χώρο ή τουλάχιστον μεταφέρετέ τον σε μέρος επιρρεπές στον παγετό.

Αυτά τα φυτά δεν μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες κάτω από 45 βαθμούς Φαρενάιτ. Εάν η θερμοκρασία στην περιοχή σας πέσει κάτω από 50° Fahrenheit κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Θα πρέπει να φέρετε λουλούδια ιβίσκου σε εσωτερικούς χώρους.

στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου Πριν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές για να είναι τα φυτά σε εξωτερικούς χώρους, Θα πρέπει να μετακινήσετε τον ιβίσκο στο δοχείο σας σε ένα σκιερό σημείο για αρκετές εβδομάδες, ώστε το φυτό να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του τον επερχόμενο χειμώνα.

το ίδιο και την άνοιξη όταν μετακινείτε το φυτό έξω Μπορείτε να προσαρμοστείτε σταδιακά και στη συνέχεια να αρχίσετε να περνάτε χρόνο έξω όταν η θερμοκρασία είναι περίπου 50 βαθμούς Φαρενάιτ.

Τα τροπικά φυτά ιβίσκου χρησιμοποιούν πολύ νερό.

Ο ιβίσκος χρειάζεται πολύ νερό. Αλλά θα πρέπει να ρέει μέσα από το μείγμα του εδάφους και να κατέβει στον πάτο του δοχείου. Τα φύλλα του ιβίσκου κιτρινίζουν και τα μπουμπούκια πέφτουν λόγω έλλειψης νερού.

Εάν ζείτε σε ζεστό και ξηρό κλίμα Ίσως χρειαστεί να ποτίζετε τον ιβίσκο σας δύο φορές την ημέρα. Τα πηγάδια επιτρέπουν στο νερό να διαρρεύσει μέσα από το έδαφος και τις οπές αποστράγγισης.

Μην αφήνετε τον ιβίσκο σας να σταθεί στο νερό. όπως και με τα περισσότερα φυτά Ο ιβίσκος μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών εάν αφεθεί στο νερό. Θα πρέπει να το αποφύγετε με κάθε κόστος.

Παρέχετε μούσκεμα και ξηρή άρδευση όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου σε ζεστό καιρό.

το χειμώνα Ποτίστε τον ιβίσκο μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Ποτίστε το φυτό το πρωί για να απορροφήσει την υγρασία που χρειάζεται και αφήστε το να στεγνώσει πριν πέσει η νυχτερινή θερμοκρασία.

Το πότισμα τη νύχτα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μυκητίασης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διατροφή του ιβίσκου.

Αυτά τα φυτά χρειάζονται υψηλά επίπεδα καλίου και αζώτου για ισχυρή ανθοφορία και λαμπερό πράσινο φύλλωμα. Χρησιμοποιήστε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για τον ιβίσκο. Ακολουθήστε τις οδηγίες συσκευασίας για να προσδιορίσετε τη συχνότητα.

Λεπτομέρειες λιπάσματος ιβίσκου

Γενικά, στον ιβίσκο αρέσει να γονιμοποιεί συχνά και ελαφρά. Ένα ελαφρύ λίπασμα μία φορά την εβδομάδα είναι το καλύτερο. Οι καλύτερες αξιολογήσεις NPK για τον τροπικό ιβίσκο:

 • 9–3–13
 • 10–4–12
 • 12–4–18

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης νωρίς στην καλλιεργητική περίοδο.

Ποτίστε τα φυτά κάθε 6 εβδομάδες χρησιμοποιώντας φρέσκο, καθαρό νερό της βροχής. Αυτή η πρακτική βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού αλατιού από το έδαφος.

Το αεριζόμενο έδαφος συμβάλλει στην επιτυχία.

Ο ιβίσκος είναι ένα ελαφρύ, ευάερο φυτό σε γλάστρα που στραγγίζει καλά όταν τοποθετηθεί σε δοχείο. Ένα μείγμα δοχείων από βερμικουλίτη, περλίτη και ένα μείγμα πλούσιο σε κομπόστ λειτουργεί καλύτερα.

Όταν τοποθετείτε χρυσάνθεμα ή οποιαδήποτε φυτά σε ένα δοχείο, φροντίστε να διατηρείτε όλα τα εργαλεία και τα δοχεία σας υγιεινά. Πλύνετε αμέσως μετά τη χρήση και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα και εκτεθείτε στον ήλιο.

Ανακατέψτε το μόνοι σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μείγμα για τον ιβίσκο σας. Τα περισσότερα εμπορικά μείγματα γλάστρας είναι πολύ βαριά για τον ιβίσκο. μείγμα συστατικών φύτευσης του εμπορίου Φλοιός κομποστοποίησης, περλίτης και/ή κοφτερή άμμος. Αυτό το καθιστά ένα ελαφρύ και κατάλληλο μείγμα για αυτά τα φυτά.

Αν θέλετε μια επιφάνεια χωρίς χώμα Δοκιμάστε αυτό το μείγμα:

 • Φλοιός σκληρού ξύλου που έχει υποστεί ζύμωση 45%
 • περλίτης 5%
 • 50% κάρβουνο

Χρησιμοποιήστε κακάο καρύδας αντί για παντζάρια. Είναι ένα υποπροϊόν της βιώσιμης παραγωγής καρύδας και φυτικών ινών για τον κόσμο.

Η επιτυχημένη μεταμόσχευση ξεκινά με προσεκτική επιλογή.

Όταν επιλέγετε ιβίσκο για το φυτώριο Φροντίστε να ελέγξετε τις ρίζες και τις κορυφές του φυτού. Μην φοβάστε να βγάλετε το φυτό από τη γλάστρα του για να δείτε καλές ρίζες.

όταν μετακινείτε γλάστρες Ξεκινήστε τοποθετώντας τη βάση μιας καθαρής γλάστρας στον πάτο της γλάστρας και στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ στη ρίζα. για να ανοίξετε τις ρίζες και να τις αφήσετε να απλωθούν και να έρθουν πιο εύκολα σε επαφή με το μείγμα γλάστρας

Όταν ο ιβίσκος φυτεύεται στο έδαφος Το επάνω μέρος της ρίζας πρέπει να είναι περίπου 1 ίντσα κάτω από την άκρη της γλάστρας. Τοποθετήστε τη ρίζα σε νέο χώμα και γεμίστε τις πλευρές και το πάνω μέρος της μπάλας ρίζας με φρέσκο ​​μείγμα γλάστρας. Πιέστε απαλά αλλά σταθερά στο νέο μείγμα γλάστρας. Προσθέστε μέχρι το πάνω χώμα να είναι στο κάτω μέρος της γλάστρας.

Όταν φυτεύετε ένα νέο φυτό ιβίσκου, αφαιρέστε απαλά την παλιά γλάστρα από τη ρίζα. για ιβίσκο με πολλές ρίζες Μπορείτε να κόψετε τις ρίζες περίπου το ένα τρίτο από τα πλάγια και το κάτω μέρος. όταν το κάνεις αυτό Μπορεί να θέλετε να τοποθετήσετε το φυτό σε μια παλιά γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα. μετά τη φύτευση Ποτίστε καλά τα φυτά σας.

Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος και τύπο δοχείου.

Εάν μεταφέρετε το φυτό σε νέα γλάστρα Μετακινήστε το στο δοχείο επόμενου μεγέθους. Η υπερφύτευση δίνει πάρα πολλή ενέργεια στην ανάπτυξη των ριζών και όχι αρκετή για την ανάπτυξη των φύλλων και των λουλουδιών.

Αφενός, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ιβίσκο σε ένα βαρύ δοχείο για να μην αναποδογυρίσει, αφετέρου, ένα πήλινο δοχείο θα ήταν καλύτερο. Αποφύγετε την τοποθέτηση ιβίσκου σε μαύρες πλαστικές γλάστρες. Αυτές οι γλάστρες μπορούν να απορροφήσουν θερμότητα και να βλάψουν τις ρίζες του φυτού.

Από την άλλη πλευρά, η μετακίνηση ενός μεγάλου θάμνου σε ένα βαρύ δοχείο είναι πιο δύσκολη. για να διευκολύνει τη μετακίνηση των φυτών μέσα και έξω καθώς αλλάζει ο καιρός. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε πλαστικές γλάστρες και να τα τοποθετήσετε σε γλάστρες από τερακότα για να προστατεύσετε και να αποτρέψετε την ανατροπή των ριζών από τη ζέστη του ήλιου.

Η σημασία της καλής αποστράγγισης δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα εξής:

 • Ο τέλειος συνδυασμός ελαφριών, αέρινων θρεπτικών συστατικών.
 • Γλάστρα με πολλές τρύπες αποστράγγισης
 • Το σύστημα επιτρέπει την αποστράγγιση της περίσσειας νερού.

Προβλήματα παρασίτων ή ασθενειών ιβίσκου

Τα έντομα όπως ο ιβίσκος περιλαμβάνουν:

 • καβαλάρης
 • λευκή μύγα
 • ψείρα των φυτών
 • θυσανόπτερα
 • κριτήριο

όπως με όλα τα φυτά Ένα καλοδιατηρημένο φυτό ιβίσκου είναι λιγότερο ευαίσθητο σε αυτά τα παράσιτα. Θα πρέπει να αξιολογήσετε τις πρακτικές συντήρησης και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα.Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε τον ιβίσκο ψεκάζοντάς τον με λάδι neem ή εντομοκτόνο σαπούνι.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε το σπρέι τα δροσερά πρωινά πριν ο ήλιος γίνει πολύ ζεστός και πολύ ζεστός. Εάν χρησιμοποιηθεί σε ζεστό καιρό, τα φύλλα θα καούν.

Επιλέξτε ένα φυτό ιβίσκου που είναι κατάλληλο για την τοποθεσία και την κατάστασή σας.

Ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε την επιτυχία στη διατήρηση του ιβίσκου σε δοχεία είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή ποικιλία. Ο ιβίσκος μπορεί να αναπτυχθεί καλά σε γλάστρες. Αλλά μερικά είναι πολύ καλύτερα από άλλα. Μερικοί τύποι ιβίσκου αναπτύσσονται γρήγορα και ξεπερνούν γρήγορα τα δοχεία τους.

Άλλα είδη ιβίσκου Να είστε ευαίσθητοι στο υπερβολικό πότισμα ή στις διακυμάνσεις των επιπέδων pH όταν αγοράζετε ορτανσίες για καλλιέργεια δοχείων. Αποκτήστε έναν επαγγελματικό παιδικό σταθμό για να σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές για την περιοχή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *