Πώς να φροντίσετε τους θάμνους και τα δέντρα Gardenia

Ξεκίνησα να μαθαίνω τη φροντίδα της γαρδένιας πριν από 45 χρόνια όταν δούλευα σε ένα φυτώριο ορχιδέας.

Απέναντι από τον κύριο δρόμο Το Landrum καλλιεργεί χιλιάδες αβοκάντο, μάνγκο και γαρδένιες. γαρδένια εμβολιασμένη Gardenia Tunbergia ρίζα

μετά

Ο γέρος κύριος Landrum φύτεψε όλα του τα φυτά σε δοχεία γαλονιού που κάθονται πάνω από τούβλα. Έφτιαξε το δικό του μαχαίρι εμβολιασμού από λεπίδες και σωλήνες σιδηροπρίονο.

Α, θέλω ακόμα αυτό που μου έδωσε ο γιος μου. Αυτή ήταν η αρχή της εμπειρίας της Gardenia γνωστής ως «Miami Supreme».

Μεγάλη φροντίδα φυτών Gardenia “Τελειότητα στη φύση!”

Αυτό συμβαίνει όταν τα κηρώδη λευκά αρωματικά άνθη του φυτού γαρδένιας γεμίζουν τον αέρα με μεθυστικά και ξεχωριστά αρώματα και αρώματα.

Οι μύθοι αφθονούν για το πόσο σκληρά μεγαλώνει η γαρδένια. Μην ξεγελιέστε!

Συγκεντρώσαμε ένα “πώς να” για την καλλιέργεια και τη φροντίδα της γαρδένιας, του εδάφους, της φύτευσης, του pH και μερικά βίντεο.

Δυσκολεύεστε να φροντίσετε τη γαρδένια; Ας βοηθήσουμε να απομυθοποιηθούν οι παρανοήσεις. Για το πώς να καλλιεργήσετε αυτά τα φυτά που αγαπούν τα οξέα, γνωστά ως γαρδένια.

Η γαρδένια έχει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τα λουλούδια.

Οι λάτρεις της γαρδένιας και όσοι ζουν σε ζεστά κλίματα όπως η Νότια Καλιφόρνια και οι ζεστές νοτιοανατολικές πολιτείες είναι τυχεροί!

με μικρό πρόβλημα Μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους ως θάμνοι. ως δείγμα ή ως φυτό σε γλάστρα στον κήπο

Τα λουλούδια της γαρδένιας μπορείτε επίσης να τα απολαύσετε σχεδόν συνεχώς για αρκετές ημέρες του χρόνου.

Πώς να φροντίσετε τη γαρδένια

Οι Gardenias μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια εάν τους δοθεί η κατάλληλη φροντίδα. Ακόμα κι αν κατακρίνουν κάτι

Αν καταλαβαίνετε την ανάγκη Καλλιεργούνται τόσο εύκολα όσο τα τριαντάφυλλα.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με νεαρά φυτά την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού.

Τα φυτά ηλικίας ενός ή δύο ετών παράγουν περισσότερα άνθη. Ανάλογα με το κλίμα και την ποικιλία, οι οφθαλμοί μπορεί να ανθίσουν τον Μάιο. Αλλά τα περισσότερα από τα λουλούδια ανθίζουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Μάθετε περισσότερα για το πότε ανθίζουν οι γαρδένιες.

Η σύνθεση του εδάφους της γαρδένιας είναι σημαντική.

Η σύνθεση του εδάφους είναι σημαντική για την κηπουρική. Είναι φυτά που αγαπούν τα οξέα. Αποφύγετε τα βαριά αμμοπηλώδη με κακή αποστράγγιση και τα αμμοπηλώδη.

Σχετίζεται με: Ποιο είναι το καλύτερο χώμα για γλάστρα;

Το καλύτερο μείγμα είναι ένα μείγμα ινώδους εδάφους, τύρφης (ή οργανικής ύλης) και καλά κομποστοποιημένου κομπόστ. Ή αργιλώδες χώμα, υπολείμματα φύλλων και καλό λίπασμα.

σε αργιλώδες ή αμμώδες έδαφος Σκάψτε μια τρύπα βαθιά ένα πόδι και πλάτος δύο πόδια και γεμίστε την με μείγμα χώματος.

Στην περίπτωση αργιλώδους εδάφους Σκάψτε μια μεγάλη τρύπα και εφαρμόστε χοντρή άμμο στο επάνω μείγμα.

Μερικοί αγρότες σκέφτονται επίσης να σκάψουν μια τρύπα περίπου 3 πόδια βαθιά σε αργιλώδες έδαφος και να γεμίσουν τον πυθμένα με σπασμένους βράχους ή χαλίκι για να παρέχουν πρόσθετη αποστράγγιση.

Gardenia Care – Φύτευση και Τοποθεσία

Όταν φυτεύετε, μην βάζετε τα φυτά πιο βαθιά από ότι είχαν φυτευτεί αρχικά.Οι γαρδένιες μισούν το πολύ βαθύ φύτεμα.

Όταν φροντίζετε τη γαρδένια, να έχετε κατά νου ότι αγαπούν τον χώρο των ριζών και πρέπει να φυτεύονται μακριά από μεγάλους θάμνους.

Επειδή έχουν επιφανειακές ρίζες – μην φυτεύετε πολυετή φυτά ή εδαφοκάλυψη γύρω τους.

Οι γαρδένιες χρειάζονται μια τοποθεσία προστατευμένη από τον άνεμο και δεν πρέπει να φυτεύονται κοντά ή κοντά σε τοίχο ή φράχτη από γυψομάρμαρο όπου υπάρχει πιθανότητα ο στόκος να εκτεθεί σε βροχή ή σωλήνα. Προσθέστε ασβέστη στο χώμα. Δεν είναι καλό για φυτά που αγαπούν τα οξέα.

Η καλύτερη τοποθεσία είναι στη νότια πλευρά του σπιτιού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα μέσα του καλοκαιριού όταν ο ήλιος λάμπει το απόγευμα μεταξύ 11:00 και 14:00.

Το φως του ήλιου καίει το λουλούδι όταν γίνεται πολύ ζεστό και σε συνδυασμό με χαμηλή υγρασία.

Οι θάμνοι Gardenia θα ωφεληθούν από τον ψεκασμό μία ή δύο φορές την ημέρα. εκτός από όταν τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθηση

αντιγράψτε τη φύση

Η γαρδένια είναι εγγενής στην τροπική Κίνα, όπου το κλίμα είναι ζεστό και το έδαφος είναι φυσικά όξινο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να προσομοιώσετε αυτές τις συνθήκες κατά την ανάπτυξη.

διατήρηση της υγρασίας του εδάφους Η υπερβολική υγρασία του εδάφους προκαλεί ξήρανση του αέρα και επιτρέπει στους μύκητες να επιτεθούν στις ρίζες. Τα σκούρα πράσινα φύλλα μπορεί να γίνουν κίτρινα (χλωρωτικά) και το φυτό να πεθάνει.

Στις γαρδένιες αρέσει η υγρασία και η πιθανή ζέστη στις ρίζες.

Το μούλτι προσθέτει υγρασία. Αλλά συχνά κάνει τις ρίζες να είναι πολύ κρύες. (Περίεργα, τα φυτά μπορούν να σταθούν 20° χωρίς ζημιά. ορισμένες ποικιλίες δεν επηρεάζονται στους 15°)

Το αν θα στρώσει ή όχι εξαρτάται από το κλίμα σας. Το επίστρωμα είναι συχνά χρήσιμο όπου η υγρασία είναι χαμηλή. Το μούλτι θα κρατήσει τις ρίζες πολύ δροσερές σε υψηλή υγρασία. Κάθε φορά που η θερμοκρασία του εδάφους είναι κάτω από 50°, τα πράσινα φύλλα γίνονται μικρότερα και κιτρινίζουν (χλωρωτικά).

Καλλιεργήστε φυτά κήπου σε γλάστρες ή δοχεία.

Αν φυτέψετε γαρδένια σε γλάστρες ή κουτιά Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο δοχείο καθώς δεν τους αρέσουν οι πολυσύχναστες ρίζες.

Εάν πηγαίνετε στη διαδρομή του δοχείου ή του σωλήνα. Σκεφτείτε τα φυτά Everblooming Gardenia που πωλούνται από τη Monrovia… Παράγουν πραγματικά αρωματικά λουλούδια… Είναι πραγματικά ένα έργο επίδειξης!

Δημιουργούν υπέροχα φυτά σε γλάστρες για χώρους πισίνας, αίθρια ή καταστρώματα.

όταν φυτεύετε φυτά σε δοχεία Θα έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα να φέρνετε τα φυτά σε ένα ζεστό, ασφαλές μέρος κατά τη διάρκεια των σκληρών χειμώνων.

Οι γαρδένιες μπορούν να καλλιεργηθούν έξω από τον κήπο από δοχεία ανά πάσα στιγμή. Αλλά η καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού.

Κατά τη φύτευση, κρατήστε τις ρίζες υγρές και καλυμμένες. τους ενοχλούν όσο το δυνατόν περισσότερο

όπου φυτρώνει η γαρδένια Προσαρμόστε το έδαφος για όξινα φυτά.

όπου φυτά που αγαπούν τα οξέα όπως οι αζαλέες και τα ροδόδεντρα αναπτύσσονται φυσικά Το έδαφος είναι αρκετά όξινο για τον κήπο.

σε πολλές περιοχές των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών το χώμα είναι κατάλληλο Αλλά αν όχι, ή το νερό είναι αλκαλικό. Πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, το pH του εδάφους πρέπει να είναι μεταξύ 5 και 6.

Σε περίπτωση που το έδαφος χρειάζεται περισσότερη οξύτητα Ψεκάστε 1 ουγγιά θειικού σιδήρου σε 1 γαλόνι νερού γύρω από το φυτό όπως χρειάζεται.

Το θείο του εδάφους μπορεί να εφαρμοστεί στο έδαφος κατά τη φύτευση ή στην κορυφή 1/2 ίντσας του εδάφους μετά τη φύτευση. Είναι ασφαλές αλλά βραδείας δράσης. Χρειάστηκαν δύο ή τρεις μήνες.

Συμπτώματα υπερβολικά όξινου/αλκαλικού εδάφους

Πριν χρησιμοποιήσετε θειικό αλουμίνιο ή σίδηρο Η οξύτητα του εδάφους πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά. Γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος να καούν οι ρίζες.

Παρουσιάζει καφέ χρώμα των φύλλων ξεκινώντας από την άκρη και τελικά πέφτουν.

Όταν το έδαφος είναι πολύ όξινο, με pH κάτω από 4,5, εμφανίζεται η βλάστηση καθώς τόσο ο σίδηρος όσο και το αλουμίνιο γίνονται πιο διαλυτά και τοξικά.

Όταν το έδαφος είναι αλκαλικό, με pH πάνω από 7, τα φύλλα γίνονται χλωρωτικά. Πολλές οργανικές ουσίες, όπως η τύρφη, μπορούν να βοηθήσουν στην οξίνιση του εδάφους.

Λίγα εδάφη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έλλειψη ασβεστίου και η γαρδένια δεν αναπτύσσεται καλά. Αυτό το σφάλμα προκαλεί το μάτι του αδιεξόδου να αναπτυχθεί αμέσως μόλις αναπτυχθεί.

Ο γύψος που προστίθεται στο έδαφος θα διορθώσει αυτήν την κατάσταση, αλλά πρώτα συμβουλευτείτε τον αγροτικό εκπρόσωπο της κομητείας σας σχετικά με την ποσότητα που απαιτείται και τον τρόπο χρήσης του.

Σχετίζεται με: 7 λόγοι για τους οποίους φυτρώνουν τα φυτά γαρδένια

Το σωστό λίπασμα γαρδένιας βοηθά στην παραγωγή άφθονων ανθοφοριών.

μετά

Αυτός ο αειθαλής θάμνος παράγει πολλά αρωματικά άνθη. Τα φυτά χρειάζονται μια διατροφή που να περιέχει άζωτο και ποτάσα και φώσφορο με μέτρο. Τα δύο τελευταία θα είναι αρκετά στα περισσότερα εδάφη.

Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε κάποιο εμπορικό λίπασμα για τον κήπο του κήπου σας. Ξεκινήστε με ένα γεύμα αίματος με βάση το άζωτο. που είναι η πρώτη επιλογή λιπάσματος

Εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά Θα κερδίσουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας ανά γαλόνι νερού και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για την καλλιέργεια φυτών.

Εφαρμόστε μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Μην προσθέτετε ασβέστιο στο έδαφος. Εκτός αν γνωρίζετε ότι το έδαφος είναι εντελώς απαλλαγμένο από ασβέστιο.

Οι γαρδένιες είναι φυτά που διψούν για άζωτο και ο σίδηρος και το ασβέστιο συνδέονται με αυτά τα στοιχεία, καθιστώντας τα αδιάλυτα και χλωρωτικά φύλλα.

Μάθετε περισσότερα για: Κίτρινα φύλλα στο Gardenia – Αιτίες | Θεραπεία | Συμβουλές πρόληψης

Ένας αποδεδειγμένα επιτυχημένος χημικός συνδυασμός είναι η διαφυλλική τροφοδοσία μιας κουταλιάς της σούπας φωσφορικό αμμώνιο και θειικό κάλιο ανά γαλόνι νερού.

Επίσης, δώστε NPK – άζωτο, φώσφορο και ποτάσα μισό γαλόνι γύρω από το φυτό κάθε λίγες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Εναλλακτικά, Το θειικό αμμώνιο μπορεί να αντικατασταθεί με ρυθμό μιας κουταλιάς της σούπας ανά γαλόνι νερού. Παρέχει άζωτο και θείο και οξινίζει το έδαφος Μην χρησιμοποιείτε υπερφωσφορικά. γιατί περιέχει ασβέστιο

Το βαμβακάλευρο ή τα υγρά όξινα οργανικά λιπάσματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εμπορικά. Είναι καλύτερα να ταΐζετε λίγο-λίγο αλλά συχνά, καθώς η υπερβολική σίτιση μπορεί να οδηγήσει σε πτώση μπουμπουκιών.

Μην ταΐζετε το χειμώνα και μην χρησιμοποιείτε νιτρικό νάτριο με γαρδένια λόγω της αλκαλικής του δράσης.

Η καλλιέργεια γαρδένιας σε εσωτερικούς χώρους αψηφά τους κανόνες.

Σε ποιον δεν αρέσουν οι μυρωδάτες γαρδένιες που ανθίζουν σε εσωτερικούς χώρους; Μπορεί όμως η γαρδένια να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους;

Πώς να φροντίσετε τη γαρδένια εσωτερικού χώρου;

Όπως τα περισσότερα δέντρα Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να φροντίσουν σωστά τη γαρδένια εσωτερικού χώρου. ενώ άλλοι είχαν μεγάλη επιτυχία.

Τα περισσότερα από τα άρθρα που έχω διαβάσει σχετικά με την καλλιέργεια κηπευτικών θάμνων στο σπίτι αποθαρρύνουν τους αναγνώστες. Μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε. Θα ακούσετε ένα μήνυμα όπως:

  • Δεν μπορείτε να έχετε μια ακμάζουσα γαρδένια χωρίς νότια έκθεση.
  • Τα μπουμπούκια των λουλουδιών πέφτουν πριν ανοίξουν.
  • Οι γαρδένιες χρειάζονται το φως του ήλιου. αλλά όχι το φως του εσωτερικού του ήλιου
  • Τα φυτά πρέπει να έχουν υψηλή υγρασία.
  • Το φυτό σας είναι συχνά μολυσμένο με αλευροφόρα ή ακάρεα αράχνης.

Όταν διαβάσετε μέχρι εδώ Αποφασίσατε ότι ο κήπος σας είναι ο εχθρός σας και χρειάζεστε βοήθεια.

Πώς να φροντίσετε τα φυτά γαρδένιας εσωτερικού χώρου

Εάν διατηρείτε τη γαρδένια σε εξωτερικό χώρο Φέρτε τη γαρδένια σε εσωτερικούς χώρους πριν οι νυχτερινές θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ.

Πόσο ηλιακό φως χρειάζεται ο κήπος; Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τις απαιτήσεις του ήλιου της γαρδένιας.

Τοποθετήστε τη γλάστρα σε μια ρηχή γλάστρα ή πιατάκι. όπου τα φυτά έχουν αρκετό φως αλλά ελάχιστο ή καθόλου ηλιακό φως

όταν αρχίζει η νέα ανάπτυξη Τροφοδοτήστε την εβδομάδα με ένα όξινο λίπασμα. Ψεκάστε τα φύλλα καθημερινά και προσέξτε για έντομα. και ψεκάστε εάν χρειάζεται.

Περιστασιακό ή εβδομαδιαίο πλύσιμο των φυλλωμάτων με ένα ελαφρύ ράντισμα χλιαρού νερού. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τον κήπο.

κρατήστε το έδαφος υγρό Αλλά μην αφήσετε το νερό να σταθεί στο πιατάκι.

Εάν τα παλαιότερα φύλλα κιτρινίσουν ή τα νέα φύλλα ασπρίσουν Αυτό δείχνει ότι το φυτό μπορεί να είναι πολύ υγρό ή μπορεί να χρειάζεται πιο όξινες συνθήκες. Θυμηθείτε ότι η γαρδένια είναι ένα φυτό που αγαπά τα οξέα.

Οι γαρδένιες αναπτύσσονται καλύτερα σε έδαφος με pH από 5,0 έως 5,5. Ένα 1/2 κουταλάκι του γλυκού θείο πασπαλισμένο στο χώμα και υγρό μπορεί να δώσει «όξινο» μόνο όταν χρειάζεται.

Προστατέψτε το φυτό από τον άνεμο και ταΐστε μέχρι να ωριμάσουν καλά τα μπουμπούκια.

Η ανθοφορία εμφανίζεται συνήθως σε εσωτερικούς χώρους στα τέλη του χειμώνα. Αλλά μπορούν να αρχίσουν να ανθίζουν στα τέλη Δεκεμβρίου και να προχωρήσουν στο καλοκαίρι.

Αφού περάσει όλος ο κίνδυνος παγετού, αφαιρέστε απαλά το φυτό από τη γλάστρα και δείτε αν κολλάει στη γλάστρα.

Εάν είναι απαραίτητο, επαναφυτεύστε χρησιμοποιώντας μίγμα εδάφους αδενίου.

Βίντεο: Δημιουργώντας ένα δέντρο μπονσάι Gardenia

πολλαπλασιασμός γαρδένιας

Πότε να φυτέψετε τη γαρδένια;

όταν το δέντρο σου μεγαλώνει Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα κόβοντας γαρδένια μήκους περίπου 3″ έως 5″ ίντσες από ώριμο ξύλο. Τοποθετήστε τα σε ένα όξινο μέσο όπως άμμο και τύρφη ή βερμικουλίτη.

Η υγρασία του αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 70 και 80 τοις εκατό. Επίσης χρειάζονται θερμότητα από κάτω για να ριζώσουν γρήγορα. Η σκόνη ορμόνης ριζοβολίας είναι πολύτιμο βοήθημα στα μοσχεύματα.

Γαρδένια και μουτζούρα

Οι γαρδένιες μπορεί να είναι αειθαλείς θάμνοι που ευδοκιμούν σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Όμως τα σαρκώδη φύλλα τους προσελκύουν έντομα που τρέφονται με αυτά. που συχνά έχει μαύρη μούχλα

Σχετίζεται με: Περισσότερα για τη γαρδένια

Από τι προκαλείται η μαύρη μούχλα;

Τα έντομα που τρέφονται απορροφούν το χυμό και εκκρίνουν αυτό που είναι γνωστό ως «νέκταρ». Το νέκταρ απλώνεται στην επιφάνεια των φύλλων, των λουλουδιών και των μίσχων της γαρδένιας.

Η μούχλα αιθάλης μοιάζει ακριβώς με το όνομά της… φύλλα φυτών, κλαδιά ή κλαδιά καλυμμένα με βρώμικη μαύρη αιθάλη. Μπορεί να νομίζετε ότι κάποιος έριξε στάχτη στο δέντρο σας.

Επιδράσεις των μυκήτων αιθάλης στα φυτά γαρδένιας

Η μαύρη μούχλα αιθάλης δεν επηρεάζει ούτε επηρεάζει άμεσα τους θάμνους της γαρδένιας. Ένα φιλμ από μύκητες που σχηματίζεται γύρω από το νέκταρ εμποδίζει τον αέρα και το φως να φτάσουν στη γαρδένια.

Η έλλειψη αέρα και ηλιακού φωτός εμποδίζουν την ικανότητα της Gardenia να φωτοσυνθέτει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης και τον θάνατο.

θεραπεία μούχλας

στην αντιμετώπιση της μαύρης μούχλας Πρέπει να αντιμετωπίσετε τη ρίζα του προβλήματος (φυτικά λέπια) και να ελέγξετε το έντομο ή τη λευκή μύγα που εκκρίνει νέκταρ στον κήπο σας.

Μπορείτε να σκουπίσετε την επιφάνεια του φυτού χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί, νερό και σαπούνι. Το πρόβλημα θα πρέπει να επιδεινωθεί με τη χρήση φυτικού ελαίου, εντομοκτόνου σαπουνιού, εντομοκτόνου, ελαίου neem. ή Μαλαθίων

Σχετίζεται με: Τι προκαλεί τα κολλώδη φύλλα στα φυτά; Και ποια παράσιτα επιτίθενται στους θάμνους της γαρδένιας;

Όνομα και ποικιλία γαρδένιας

Οι θάμνοι Gardenia έχουν πάρει το όνομά τους από τον Dr. Alexander Garden και ανήκουν στην οικογένεια των madder. όχι γιασεμί

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και ποικιλίες γαρδένιας που είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε εξωτερικούς χώρους. Gardenia jasminoides (Gardenia grandiflora), ή ο στενός συγγενής του, η μυρτιά, είναι ένα φυτό που συνήθως μεγαλώνει 3 πόδια και καλλιεργείται συνήθως σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετίζεται με: Φύτευση και φροντίδα του ακρωτηρίου Jasmine (Gardenia jasminoides)

Gardenia jasminoidesΓνωστή και ως Gardenia Florida, φτάνει τα 5 πόδια ψηλά και έχει διπλά λουλούδια. φυτό γαρδένιας Νάνος (νάνος καρδία)Μικρές ποικιλίες που ανθίζουν το χειμώνα Gardenia jasminoides Μπορεί να φυτευτεί σε εξωτερικούς χώρους.

Gardenia Augusta Redicans επίσης μια φόρμα Gardenia jasminoides; Είναι ένα μικρό φυτό, ύψους 12″ έως 18″, με μικρά, διπλά και πολύ αρωματικά άνθη.

Gardenia Brigami – Ένα μικρό φυτό ύψους έως 15 πόδια, η Gardenia brighamii είναι σπάνιο να αναπτυχθεί σε αυτό το μέγεθος. Αναπτύσσεται φυσικά στα άνυδρα δάση της Χαβάης.

Gardenia ditensis — Λέγεται Ταϊτική πουτίνα. Έχει μεγάλα μονά άνθη σε σχήμα καρφίτσας, αρωματικά, Απαιτεί ήλιο και ζεστές θερμοκρασίες για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα φυτά της γαρδένιας είναι όμορφα Το καλύτερο λουλούδι για τη μέθη του, το άρωμά του και την εμφάνισή του.

Ερώτηση: Η γαρδένια μας γίνεται πολύ μεγάλη για το σπίτι. Και φυσικά εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε ντους έξω. Υπάρχει τρόπος να το χωρίσουμε σε πολλά μικρότερα φυτά; Πόλη του Κάνσας

Απάντηση: Οι κάτοικοι της πόλης του Κάνσας που θα το δουν αυτό θα γελάσουν γιατί έχω ένα φυτό γαρδένιας 9 πόδια ψηλό και πλάτος οκτώ πόδια στο λόμπι του γραφείου μου.

Χρησιμοποιούνται τρία ή τέσσερα μακριά άκρα. Αφαιρέστε τα κάτω ζεύγη και βυθίστε τις κομμένες άκρες σε ρουτόν και περλίτη ή σε μείγμα περλίτη και τύρφης.

Θα πρέπει να διατηρήσετε τη θερμότητα χαμηλή και να διατηρήσετε το μέσο ριζοβολίας στην όξινη πλευρά για καλύτερα αποτελέσματα. Τα μοσχεύματα είναι καλύτερα από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο. Αλλά παίρνω μοσχεύματα όλο το χρόνο.

Εικόνα: #1 #2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *