Συμβουλές για το πώς να καλλιεργήσετε φυτά βουκαμβίλιας

Tips On How To Grow Bougainvillea Plants

ερώτηση: Χρειάζομαι βοήθεια για την περιποίηση και το πότισμα της βουκαμβίλιας. Τα δέντρα ανθίζουν αυτή την περίοδο. Αλλά θα πάμε έξω από την πόλη, και η «μπουκαμβίλια μου σε γλάστρα» λατρεύει το νερό.

Μπορώ να βάλω ένα πιατάκι από κάτω και να το ποτίσω; Το σύστημα καταιονισμού μου ποτίζει κάθε 4 μέρες αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό. Δεν θέλω να τα χάσω. Από πού προέρχονται; Cindy Charleston, Νότια Καρολίνα

μετά

απάντηση: Η βουκαμβίλια έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές φυτό για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το κάνει μια εξαιρετική προσθήκη στο αίθριο ή το κατάστρωμα στην πίσω αυλή.

Θα σας δώσουμε μια γενική επισκόπηση της καλλιέργειας της βουκαμβίλιας, της φροντίδας, της ανθοφορίας, του φωτός, του νερού, του εδάφους, των χαρακτηριστικών και άλλων…

Πώς φροντίζετε τις βουκαμβίλιες;

μέγεθος και ανάπτυξη

Τα φύλλα της βουκαμβίλιας είναι μεγάλα και σε σχήμα καρδιάς και γεννιούνται σε μακριά, ακανθώδη, κυρτά κλαδιά.

Όταν τοποθετείται σε εξωτερικούς χώρους σε υποτροπικά ή τροπικά περιβάλλοντα Μπουκαμβίλια Μπορεί να φτάσει σε ύψη και να απλώνεται από 15 έως 40 πόδια Το ύψος εξαρτάται από το ύψος της υποκείμενης κατασκευής.

Αναπτύσσονται καλά σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες του χειμώνα δεν πέφτουν κάτω από το μηδέν. και ταιριάζει καλύτερα στις νότιες παράκτιες περιοχές, όπως οι βουκαμβίλιες που βρίσκονται στη Φλόριντα.

Τα εξωτικά φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους:

Τα φυτά έχουν δύο διαφορετικούς κύκλους ανάπτυξης. το χειμώνα Είναι στον κανονικό κύκλο ανάπτυξης των φυτών όταν εμφανίζεται ο σχηματισμός νέων φύλλων και η ανάπτυξη του στελέχους.

Το επαρκές ηλιακό φως θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μπουμπουκιών αυτή τη στιγμή. πολύ λίγο ηλιακό φως Τα μπουμπούκια δεν θα αναπτυχθούν και το φυτό θα συνεχίσει να βγάζει φύλλα.

Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, τα φυτά δείχνουν χρώμα καθώς τα μπουμπούκια ωριμάζουν και τα βράκτια αλλάζουν χρώμα. Όσο πιο υγιές είναι το φυτό και τόσο πιο άμεσο ηλιακό φως παίρνει. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η περίοδος ανθοφορίας.

Ένα ζωηρό φυτό μπορεί να επιβιώσει 3 έως 5 εβδομάδες σε ευνοϊκές συνθήκες.

Όταν το φυτό είναι ανθισμένο, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πτώση φύλλων. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί καθώς θα αντικατασταθεί πολύ γρήγορα σε μελλοντικές εξελίξεις. [source]

ανθισμένα και μυρωδάτα

Τα περισσότερα είδη βουκαμβίλιων έχουν αιχμές στους μίσχους σε στρώματα. Αυτό τελειώνει με κόκκινα, πορτοκαλί, μοβ και άλλα πολύχρωμα λουλούδια για την προστασία των μικρών λουλουδιών. δυσδιάκριτο λευκό

Οι χρόνοι ανθοφορίας ποικίλλουν ανάλογα με το φως του ήλιου και τη θερμοκρασία.Γενικά, οι βουκαμβίλιες ανθίζουν καλύτερα σε περιόδους του χρόνου που η μέρα και η νύχτα έχουν το ίδιο μήκος.

Το πρόβλημα της βουκαμβίλιας που δεν ανθίζει;

στις Ηνωμένες Πολιτείες Τα άνθη κορυφώνονται την άνοιξη και το φθινόπωρο. σε τροπικό περιβάλλον Τα τέλη του χειμώνα μπορεί να είναι η περίοδος αιχμής της ανθοφορίας.

Βυσσινί μπουκαμβίλια σε γλάστρα στο Disney Resort μετά
Big Pot of Crimson Bougainvillea στο Disney Resort

φως και θερμοκρασία

Τοποθετήστε τα φυτά σας στον ήλιο για καλύτερα αποτελέσματα. Αν θέλετε να ανθίσουν καλά Δώστε τους τουλάχιστον 5 ώρες πλήρη ήλιο την ημέρα.

Θα είναι καλύτερα αν βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα, λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα, το φυτό δεν θα ανθίσει.

Το δέντρο σας θα αναπτυχθεί σε μερική σκιά ή σκιά. Αλλά αναπτύσσεται καλά με λίγα ή καθόλου λουλούδια.

Η βουκαμβίλια καλλιεργείται συχνά ως φυτό εξωτερικού χώρου στις τροπικές περιοχές. Αν όμως ζεις σε ψυχρό κλίμα. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε εσωτερικούς χώρους σε κρεμαστά καλάθια ή δοχεία ή σε θερμοκήπιο. Μετακινηθείτε έξω κατά τους ζεστούς μήνες.

Μην περιμένετε τα φυτά σας να ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τα έξω και δώστε τους άφθονο ηλιακό φως. Οποιαδήποτε άνθιση αποκτήσετε σε εσωτερικούς χώρους είναι ένα μπόνους.

Τα φυτά που διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους τείνουν να έχουν καλύτερη βλαστική ανάπτυξη. Αλλά δεν θα ανθίσει πολύ.

όταν φυτεύονται σε εξωτερικούς χώρους Η νότια έκθεση είναι η καλύτερη.

θερμοκρασία

Η βουκαμβίλια είναι ισχυρή στα νότια. Αλλά η νεαρή ανάπτυξη μπορεί να καταστραφεί από τον παγετό. Οι ζεστές μέρες (70°-85° F) και οι δροσερές νύχτες (60°-70° F) είναι ιδανικές θερμοκρασίες ανάπτυξης.

Ένας ελαφρύς παγετός δεν θα σκοτώσει το φυτό. Αλλά περιμένετε όλα τα φύλλα και τα έλυτρα να πέσουν σύντομα.

Σε αυτή την περίπτωση, το φυτό δεν θα αναπτυχθεί χωρίς παρατεταμένη έκθεση στον παγετό.

νερό και φαγητό

όταν φυτεύεται Μπουκαμβίλια Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να ευδοκιμήσει σε ζεστά, ξηρά κλίματα. για νεοφυτεμένες βουκαμβίλιες Ποτίστε καλά μέχρι να φανούν νέες ρίζες και νέα ανάπτυξη.

Τα φυτά βουκαμβίλιων που καλλιεργούνται σε υγιείς γλάστρες θα πίνουν άφθονο νερό κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου. το χειμώνα ή όταν φέρνετε φυτά σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα Η ανάγκη για πότισμα θα είναι πολύ λιγότερη.

Κρατήστε το χώμα γύρω από το φυτό στεγνό και ποτίστε καλά.

Πόσο νερό χρειάζεται η βουκαμβίλια για σωστή φροντίδα και ανθοφορία; Όπως πάντα, εξαρτάται από:

 • τύπος εδάφους
 • ριζικό σύστημα
 • μέγεθος φυτού
 • θερμοκρασία του αέρα

Μην ποτίζετε φυτά μόνο για πότισμα. Ελέγχετε τακτικά τα φυτά σας για να γνωρίζετε πότε μαραίνονται και πόσο νερό χρειάζονται. Μετά από αυτό, μουλιάστε το φυτό καλά πριν φτάσει στο στάδιο του μαρασμού.

Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά χρησιμοποιούν νερό πιο γρήγορα από το καλοκαίρι. Καλό είναι λοιπόν να ελέγχετε συχνά.

εξετάζω: 12 συμβουλές για το πότισμα βουκαμβίλιων

λίπασμα βουκαμβίλιας

Τα ώριμα φυτά μπορεί να βρουν περισσότερη τροφή. Εδώ είναι ένα γρήγορο κόλπο με λίπασμα με βουκαμβίλια.

 • Υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο με μικροθρεπτικά συστατικά συν συμπληρώματα σιδήρου και μαγνησίου
 • Τα λιπάσματα χρονομετρημένης ή βραδείας αποδέσμευσης όπως αυτά είναι αποδεκτά. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε την ετικέτα του λιπάσματος.
 • Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα με μικρές ποσότητες θρεπτικών συστατικών συνεχώς διαθέσιμες.
 • Μην κάνετε λίπανση σε ξηρό έδαφος – μην λιπάνετε πολύ – σε αυτή την περίπτωση λιγότερο είναι καλύτερο από περισσότερο. Και δείτε τη χρήση υδατοδιαλυτών λιπασμάτων.

Εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά Θα κερδίσουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

έδαφος και καλλιέργεια

Το ριζικό σύστημα της βουκαμβίλιας είναι πολύ εύθραυστο. Επομένως, το φυτό χρειάζεται γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Καλά στραγγιζόμενο έδαφος που συνεργάζεται με άλλα φυτά. Θα σας βοηθήσει να μεγαλώσετε όμορφα τα φυτά.

Πολλοί καλλιεργητές πιστεύουν ότι τα φυτά τα καταφέρνουν καλύτερα σε μη χώμα μέσα.

όταν φυτεύουμε βουκαμβίλια σε δοχείο Τα φυτά σπάνια χρειάζονται επαναφύτευση. Αναπτύσσονται και ανθίζουν καλά όταν η ρίζα είναι δεμένη στη γλάστρα.

Οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν καλά στραγγιζόμενο φυτευτικό υλικό. Μην αφήνετε όμως τα φυτά να στεγνώσουν ανάμεσα στο πότισμα. ώστε η βουκαμβίλια να μεγαλώνει καλά σε γλάστρες Τα δοχεία πρέπει να διατηρούνται υγρά αλλά με καλή αποστράγγιση. Τα φυτά δεν πρέπει να κάθονται σε στάσιμα νερά – αυτό είναι μια πρόσκληση για σήψη των ριζών.

Κατά την αναφύτευση βουκαμβίλιων Βεβαιωθείτε ότι έχετε υγράνει το μέσο γλάστρας πριν εργαστείτε με φυτά. Το πολύ ξηρό μίγμα εδάφους μπορεί να βλάψει τις ρίζες του φυτού.

Η βουκαμβίλια θα αναπτυχθεί καλά σε οποιοδήποτε είδος δοχείου αρκεί να υπάρχει επαρκής αποστράγγιση. Να είστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας μαύρα δοχεία όταν τοποθετείτε τα φυτά σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί να ζεσταθούν επικίνδυνα.

Σχετίζεται με: Ποιο είναι το καλύτερο χώμα για βουκαμβίλια;

Περιποίηση και συντήρηση

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αφήνουν τις βουκαμβίλιες να αναπτυχθούν στη φύση. Περπατήστε σε τοίχους και φράχτες γιατί είναι κλήμα Ο κορμός της βουκαμβίλιας μακραίνει και μακραίνει αν δεν κοπεί πίσω.

Κόκκινη βουκαμβίλια που ανθίζει μπροστά στο παράθυρομετά
Φωτεινό κόκκινο μπουκαμβίλιες μπροστά στο παράθυρο

Εάν θέλετε το φυτό να αναπτυχθεί περισσότερο Θα χρειαστεί να είστε επιμελείς και να κλαδεύετε. Ανέχεται όλα τα επίπεδα κλαδέματος, κλαδέματος και τσίμπημα στην πλάτη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είναι καλύτερο να κλαδεύετε μετά από κάθε κύκλο ανθοφορίας.

Το κλάδεμα της βουκαμβίλιας είναι σημαντικό για να διατηρηθεί το φυτό βιώσιμο. Μετά την ανθοφορία, μειώστε σημαντικά την εποχιακή ανάπτυξη και αφαιρέστε τυχόν λεπτά, αδύναμα ή άρρωστα κλαδιά. Όσο λιγότερο πυκνό είναι το αμπέλι, τόσο καλύτερη είναι η διακόσμησή του.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τη βουκαμβίλια

Η βουκαμβίλια καλλιεργείται εύκολα από μοσχεύματα. Τα μοσχεύματα πρέπει να έχουν μήκος 6″ έως 8″ ίντσες. Εφαρμόστε ορμόνη ριζοβολίας στο τέλος κάθε μοσχεύματος. και το βάζουμε σε ένα ρηχό δοχείο. φυτευτικού υλικού με καλή στράγγιση Ένα μείγμα από 50% τύρφη και 50% περλίτη είναι ένα καλό μέσο ριζοβολίας.

Ποτίστε βαθιά και τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα πάνω από το κλαδί. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δροσερό μέρος με χαμηλή φωτιά.

Αφήστε όσο το δυνατόν περισσότερο, ποτίζοντας περιστασιακά για να διατηρείται το χώμα ελαφρώς υγρό. Θα πρέπει να έχετε νέες βουκαμβίλιες μέσα σε 3 έως 6 μήνες.

Προβλήματα παρασίτων ή βουκαμβίλιες

Η βουκαμβίλια είναι καλά συντηρημένη και απαλλαγμένη από ασθένειες και έντομα. Τα φυτά που υποσιτίζονται ή διατηρούνται σε ακατάλληλο σύστημα πέφτουν θύματα μιας ποικιλίας παρασίτων του κήπου, όπως:

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτά τα παράσιτα είναι να τα φυτέψετε σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Σωστό πότισμα Δώστε τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. Και συνεχίστε να κλαδεύετε και να αραιώνετε τα κλαδιά για να επιτρέψετε την καλή κυκλοφορία του αέρα.

Εάν έχετε αυτά τα παράσιτα ή ασθένειες, όπως η σήψη των ριζών, αντιμετωπίστε τα πρώτα με ένα λιγότερο τοξικό διάλυμα.

Σχετίζεται με: Δείτε αυτό το άρθρο – Ποια παράσιτα ή έντομα επιτίθενται; Μπουκαμβίλια;

με βουκαμβίλιες Το να βασίζεστε σε ωφέλιμα έντομα για τον έλεγχο των παρασίτων είναι καλύτερο από τη χρήση χημικών. εάν χρησιμοποιείτε χημειοθεραπεία Ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες ασφαλείας.

κάμπιες, έντομα, αφίδες (τα χρησιμοποιούμε για να απαλλαγούμε από αυτά τα παράσιτα). Κηλίδες στα φύλλα εάν τα φύλλα και/ή το χώμα είναι πολύ υγρό. ειδικά σε κρύο καιρό Επικοινωνήστε με το φυτώριο ή το κέντρο κήπου της περιοχής σας για έλεγχο παρασίτων. Να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις ετικέτες.

Μπουκαμβίλια Θεωρείται τοξικό ή τοξικό για ανθρώπους, παιδιά, κατοικίδια;

Το νερό της βουκαμβίλιας είναι ελαφρώς τοξικό και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Τα αγκάθια των φυτών μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά εξανθήματα εάν μαχαιρωθούν.

Μπουκαμβίλια Θεωρείται επεμβατική;

σε τροπικό περιβάλλον Η βουκαμβίλια έχει μεγάλες δυνατότητες ως χωροκατακτητικό φυτό. Αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί γρήγορα να κατακλύσει τα αυτοφυή φυτά. Εάν ζείτε σε τροπική περιοχή Φροντίστε οι βουκαμβίλιες σας να μην πέφτουν έξω από τα όριά σας. [source]

Συνιστώμενη χρήση βουκαμβίλιων

Τα εξωτικά φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους:

Υπάρχουν περισσότερες από 250 ποικιλίες βουκαμβίλιων, που κυμαίνονται από νάνες έως μεγάλες και κατάλληλες για μεγάλες γλάστρες. Είναι ένα πολύ προσαρμόσιμο φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία ως μπονσάι εσωτερικού χώρου, φυτό σε γλάστρα ή δέντρο σε ψυχρά κλίματα.

Μια βουκαμβίλια ύψους 30 ποδιών που μεγαλώνει στην παραλία Daytona της Φλόριντα.μετά
Μπουκαμβίλια Εκπαιδεύτηκε να καλλιεργεί πέργκολα στην παραλία Daytona της Φλόριντα.

σε τροπικό περιβάλλον Μπορεί να εκπαιδευτεί για την κάλυψη οποιουδήποτε τύπου κατασκευής για τη δημιουργία φράχτη. κουρτίνα απορρήτου Είναι η τέλεια επιλογή για να κρεμάσετε πάνω από καφασωτά και κιόσκια.

 • Κρεμαστό καλάθι – Βρήκα ότι στεγνώνει πολύ γρήγορα στο καλάθι.
 • Γλάστρες 1 έως 3 γαλονιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κομμένοι θάμνοι. (Μας αρέσει να κλαδεύουμε) σε στρώσεις ή πέργκολα σε πολύχρωμα ανθισμένα κλήματα.
 • Εκπαίδευση ως βουκαμβίλιες – Πρότυπο
 • Το καλοκαίρι του χρόνου ανεβαίνει βόρεια.
 • Στο νότο, φυτεύεται ευρέως ως θάμνος, κισσός, τυπικό ή πολυεπίπεδο φυτό.

Τι να περιμένετε όταν φτάσετε στο Garden Center

Στη μπουκαμβίλια δεν αρέσει η αλλαγή. Εάν αποστείλετε μέσα σε 2 ημέρες, μπορεί να εμφανιστεί πτώση φύλλων και ολική αποβολή.

Μην ανησυχείτε, ποτίστε καλά τα φυτά σας και θα επιστρέψουν σε περίπου 3 με 4 εβδομάδες και είναι συνήθως γεμάτα λουλούδια.

Συμβουλές για την καλλιέργεια βουκαμβίλιων σε δοχεία

Μπουκαμβίλια ή πολυετήμετά
Ανθισμένη βουκαμβίλια ή στάβλος – spectabilis

Σκεφτήκατε ποτέ να προσθέσετε τη βουκαμβίλια ως μια βουτιά καλοκαιρινού χρώματος στη βεράντα σας; Ίσως αυτή η ταινία να σας κάνει να σκεφτείτε ξανά.

Οι βουκαμβίλιες βρίσκονται σε πολλά τοπία. Όχι μόνο στη Νότια Φλόριντα. αλλά και σε όλη τη Νοτιοανατολική Καλιφόρνια και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η φροντίδα δεν είναι δύσκολη όταν φυτεύεται στο έδαφος. Αλλά η καλλιέργεια βουκαμβίλιων σε γλάστρες και δοχεία απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Μην το αφήσετε να στεγνώσει!

Η βουκαμβίλια φυτεύεται συχνά ως θάμνος. Αλλά τα πρότυπα αρχίζουν να κάνουν περισσότερα όταν τα λουλούδια ανθίζουν την άνοιξη.

Η δημοφιλής βουκαμβίλια πήρε το όνομά της από τα λεπτά βράκτια ή τα φύλλα που μοιάζουν με λέπια. που σχηματίζουν ένα γεωμετρικό πλαίσιο γύρω από ένα μικρό λουλούδι

Η βουκαμβίλια είναι ένα πολυετές φυτό με χαλαρό στέλεχος στα νότια. Είναι ένα ελκυστικό αντικείμενο σε δοχεία σε βόρεια θερμοκήπια και κήπους. και μέσα στα μεγάλα παράθυρα, όπου λάμπει ο ήλιος Μπορεί επίσης να ανεχθεί παράκτιες συνθήκες ανάπτυξης.Αρχικά, το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μπορντό. Αλλά με πορτοκαλί σολομό. (Bougainvillea x Butiana) με πολλά ενδιαφέροντα χρυσά και κόκκινα χρώματα.

Μπουκαμβίλιες σε γλάστρες – πηλός με καλή στράγγιση

αρκεί να υπάρχει αποχέτευση Αυτά τα φυτά ικανοποιούνται επίσης με ένα καλό μείγμα εδάφους. Μην μπαίνει νερό στις λακκούβες και βεβαιωθείτε ότι οι οπές αποστράγγισης δεν είναι φραγμένες.

Οι βουκαμβίλιες σε γλάστρα αποδίδουν καλύτερα στον ήλιο και σε θερμοκρασίες όχι χαμηλότερες από 60° Fahrenheit.

Το καλοκαίρι και οι αρχές του φθινοπώρου είναι οι εποχές για νέα ανάπτυξη όταν σχηματίζονται μπουμπούκια ανθέων. Η γενναιόδωρη προσφορά ήταν χρήσιμη εκείνη την εποχή. λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη Αλλά τα αμπέλια μου —και άλλα μέρη που τα γνωρίζω— ανθίζουν κατά διαστήματα όλο το χρόνο.

Φυτέψτε ή ξαναφυτέψτε με όσο το δυνατόν μικρότερη διαταραχή της ρίζας. Αν τα κλήματα είναι παγωμένα να κόψει ξανά ζωντανό ξύλο

μετά
Όμορφα μπονσάι μπουκαμβίλιες σε λουλούδια

Δημοφιλείς ποικιλίες βουκαμβίλιων

bougainvillea glabra — Γνωστό Είδος Ματζέντα Η ποικιλία της είναι γενναιόδωρη με τα άνθη της Santeriana Harrisi. Μια άλλη ποικιλία έχει γκριζοπράσινα φύλλα διάσπαρτα με λευκά. Αυτή η μικρή ομορφιά ανθίζει σχεδόν διάφανη λεβάντα όταν έχω ύψος περίπου 4 ίντσες.

πανέμορφες βουκαμβίλιες (βραζιλιανός) – ποώδες φυτό, ελαφρώς τριχωτά φύλλα, μωβ-κόκκινα άνθη

φυλή: Nyctaginaceae
Συνηθισμένο όνομα: χάρτινα λουλούδια

Εικόνα: Χαμόγελο | Παράθυρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *