Φροντίδα για το δέντρο ιβίσκου το χειμώνα

Η χειμερινή φροντίδα του ιβίσκου χρειάζεται την προσοχή σας Ο τροπικός ιβίσκος χρειάζεται φροντίδα για να διατηρείται καλή και ευημερούσα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

μετά
Μέσα στο φυτό ιβίσκου |

Τι πρέπει να κάνεις:

 • κρατήστε τον ιβίσκο σε εσωτερικούς χώρους (και επαναφυτεύστε εάν χρειάζεται)
 • Τοποθετήστε το σε καλά φωτισμένο χώρο.
 • Προσέξτε για σημάδια καλής υγείας.

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για τη φροντίδα των ορτανσιών το χειμώνα.

Τι να κάνετε με τον ιβίσκο σε γλάστρα το χειμώνα;

Εάν ζείτε σε κλίμα όπου οι θερμοκρασίες τείνουν να πέφτουν κάτω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ. Φέρτε μέσα τον ιβίσκο σε γλάστρα. αλλαγή σε ιβίσκο Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

Αρχικά, αφαιρέστε τουλάχιστον το ένα τέταρτο της νέας ανάπτυξης. Μπορεί να υπάρχει εποχιακό φύλλωμα όταν το σοκαρισμένο φυτό μετακινείται από εξωτερικούς χώρους σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, ο καθαρισμός θα είναι ελάχιστος.

Εάν το φυτό βρίσκεται στη δεξαμενή τα κάνεις όλα πιο εύκολα Αφού κόψετε, παίρνετε όλη την κατσαρόλα με τον ιβίσκο.

Εάν η ορτανσία σας είναι στο έδαφος Αμέσως σκάβουμε και φυτεύουμε. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα εδάφους σχεδιασμένο για φυτά δοχείων. Η χρήση χώματος κήπου απαγορεύεται αυστηρά.

Στραγγίζει κακώς και ενθαρρύνει τα παράσιτα στο σπίτι σας.

Μπορεί να θέλετε ο ιβίσκος να απωθεί τα έντομα. Θα βοηθήσουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον σπρέι. Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι με βάση το έλαιο neem ή ένα εντομοκτόνο σαπούνι.

Περισσότερα για τα παράσιτα του ιβίσκου

Αυτή η διαδικασία μεταφοράς είναι δύσκολη, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε για τη χειμερινή φροντίδα του ιβίσκου. Αυτό το φυτό θα αδρανήσει το φθινόπωρο και θα παράγει νέα ανάπτυξη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η εποχιακή εξαίρεση του χειμερινού ιβίσκου

Αρκεί να υπάρχουν λιγότερες από 10 διανυκτερεύσεις το χρόνο στα υψηλά 20 και δεν υπάρχει κρύος καιρός. Οι ορτανσίες σας θα είναι ασφαλείς έξω το χειμώνα. Επικάλυψη του κύριου στελέχους και των ριζών. Προσθέστε ένα παχύ στρώμα κομπόστ ή φυλλώματος. για προστασία από τους νυχτερινούς παγετούς ή τυλίξτε τον θάμνο σε ένα χοντρό πανί

φροντίδα ιβίσκου σε εσωτερικούς χώρους

Αν και τα χρυσάνθεμα είναι αρκετά ανθεκτικά. Χρειάζεται όμως σωστή φροντίδα ενώ βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο.

Ο ιβίσκος χρειάζεται φως το χειμώνα.

όπως με όλα τα φυτά Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας είναι ο φωτισμός. Τα χρυσάνθεμα σας χρειάζονται όλο το φως που μπορείτε να τους δώσετε. Βρείτε ένα ψηλό, καλά φωτισμένο μέρος, όπως μια μεγάλη πόρτα βεράντας ή ένα ηλιόλουστο παράθυρο.

Εάν το φυσικό φως είναι περιορισμένο Αγοράστε ένα φωτιστικό δέντρου ή ένα κατάστημα. Συμπεριλάβετε μια πηγή φωτός αν είναι δυνατόν. τόσο περισσότερο φως Όσο περισσότερο χτίζετε ένα καλύτερο οικοσύστημα!

Ο ιβίσκος χρειάζεται νερό το χειμώνα.

Θα διαπιστώσετε ότι τα φυτά σας χρειάζονται λιγότερο νερό σε εσωτερικούς χώρους. Διατηρήστε τα φυτά ιβίσκου σας χαρούμενα και υγιή με έως και δύο ίντσες νερό.

Πρέπει να ποτίζεται όποτε νιώθετε ότι το μείγμα σας είναι στεγνό στην αφή.

Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε μόνο μία φορά την εβδομάδα. Η συχνότητα εξαρτάται από παράγοντες όπως:

 • μέγεθος φυτού
 • οικιακό κλίμα
 • επίπεδο υγρασίας
 • μέγεθος γλάστρας
 • κατσαρόλα ανάμειξης

Προστασία του ιβίσκου το χειμώνα

Η καλή χειμερινή φροντίδα για τις ορτανσίες περιλαμβάνει προστασία από τον άνεμο. έκρηξη ανέμου (κρύο ή ζεστό) μπορεί να κάνει τα φύλλα να κιτρινίζουν ή να καφέ. Προσπαθήστε να κρατάτε τα φυτά μακριά από αεραγωγούς, καλοριφέρ κ.λπ.

ανθίζει το χειμώνα

Τα λουλούδια είναι απίθανο να ανθίσουν καλά τους ψυχρότερους μήνες. Εκτός από τις βέλτιστες συνθήκες φωτισμού. τίποτα να ανησυχείς Μια μεταμόσχευση τον Μάρτιο θα ήταν μια χαρά.

Το επιζών μάτι μπορεί να πέσει. Είναι φυσικό φαινόμενο. Η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και με την καλύτερη χειμερινή φροντίδα, μπορεί να είναι αγχωτική για τα φυτά σας.

Το χειμώνα, μπορείτε να δείτε κίτρινα φύλλα σε φυτά με ανοιχτόχρωμα άνθη. Όταν όλα τα φύλλα έχουν πέσει και τα κλαδιά είναι λυγισμένα και λυγισμένα, το φυτό είναι αδρανές. Τοποθετήστε το φυτό σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείται.

Η χειμερινή φροντίδα του ιβίσκου περιλαμβάνει λίπανση;

Η λίπανση ορτανσιών δεν αποτελεί ανησυχία. Τα φυτά σας θα διαρκέσουν μέχρι την άνοιξη.

βγάζω

πάνω από όλα Έχουμε μάθει:

 • Η φροντίδα του χειμωνιάτικου ιβίσκου δεν απαιτεί επαναφύτευση σε εσωτερικούς χώρους. (επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας)
 • Λάβετε μέτρα για να μετακινήσετε τον ιβίσκο από εξωτερικούς χώρους σε εσωτερικούς χώρους για να διατηρήσετε την υγεία του ιβίσκου.
 • Τοποθετήστε το φυτό σε μια περιοχή που έχει άφθονο ηλιακό φως.
 • Ποτίστε τα φυτά σας με ασφάλεια και προσέξτε τον λήθαργο.

Η χειμερινή φροντίδα του ιβίσκου σε γλάστρες σας δίνει ένα ζωηρό φυτό και έναν όμορφο κήπο έτοιμο να ανθίσει όταν επιστρέψει η άνοιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *