Φροντίδα φυτών Guzmania: Καλλιέργεια πολύχρωμων φυτών βρωμυλάδας

Pinterest Hidden Image

Η πολύχρωμη Gusmania είναι πολυετής και ανήκει στην οικογένεια των bromeliad.

Αυτά τα τροπικά και επιφυτικά φυτά προέρχονται από τη Νότια Αμερική. και υπάρχουν περισσότερα από 120 διαφορετικά είδη Gusmania bromeliads.

μετά

Αυτά τα ελκυστικά ανθοφόρα φυτά παράγουν πολύχρωμα λουλούδια σε κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο ή βαθύ μοβ (ανάλογα με το είδος).

Τα λεπτά φύλλα που μοιάζουν με λουράκια έχουν σκούρο πράσινο χρώμα Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε την όμορφη και ανθεκτική Guzmania. και μοιραστείτε συμβουλές για το πώς να παραμείνετε υγιείς και χαρούμενοι.

Τα επιφυτικά φυτά είναι παρασιτικά;

Όχι. Τα επίφυτα είναι δείγματα με πολύ ρηχά ριζικά συστήματα που αγκυρώνουν το φυτό σε δέντρα ή άλλες πορώδεις επιφάνειες.

Δεν λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από το δέντρο ξενιστή. Αντίθετα, συλλέγει θρεπτικά συστατικά από τον άνεμο και το νερό της βροχής. που συσσωρεύεται στην κοιλότητα στη μέση του φύλλου του φυτού

Από πού προήλθε το όνομα Guzmania;

Αυτό το φυτό πήρε το όνομά του από τον Ισπανό φυσιοδίφη Anastasio Guzmán. Ταξίδεψε και σπούδασε εργοστάσια στη Νότια Αμερική.

Ενώ ταξίδευε στον Εκουαδόρ το 1807, ο Γκουσμάν πέθανε. λίγο μετά Οι συνάδελφοί του τον τίμησαν δίνοντας το όνομά του σε μια μπρομελιάδα.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες Guzmania;

Το πιο κοινό και δημοφιλές είδος. Gusmania LingulataΕίναι επίσης γνωστό ως το Scarlet Star.

Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γυαλιστερά, μακριά, σκούρα πράσινα φύλλα με λείες και επίπεδες άκρες. στο κέντρο του δέντρου Τα φύλλα σχηματίζουν όμορφες κόκκινες τρύπες σε σχήμα αστεριού.

Αν και το βράκτο μοιάζει με λουλούδι Αλλά δεν είναι το αληθινό λουλούδι του φυτού.

στο σχηματισμό αυτών των όμορφων φύλλων Τα αληθινά άνθη του φυτού σχηματίζονται.

Αυτά τα λουλούδια είναι πολύ μικρά και λευκά. δεν φαίνεται εν ριπή οφθαλμού

Για να το δείτε, πρέπει να κοιτάξετε ανάμεσα στα φύλλα. Τα λουλούδια διαρκούν έως και τέσσερις μήνες.

ο Gusmania Lingulata Είναι πολύ συμπαγές και κάνει ένα υπέροχο σπίτι ή γραφείο. Του αρέσει μια σταθερή και άνετη θερμοκρασία και υγρασία. και λειτουργεί καλά σε έντονο, έμμεσο ή τεχνητό φως.

Ωστόσο, 1000 υβρίδια σχετίζονται. Gusmania Lingulata Όλα τα είδη των ονομάτων: Rana, Cherry, Hilda, Lulu και άλλα. Προσκαλούμε όλους – Γκουσμανία.

Bromeliad Gusmania Care

Βοτανική ονομασία: Gusmania Lingulata

Συνηθισμένο όνομα: Scarlet αστέρι ή φυτό βάζο

Τύπος φυτού: Επίφυτο

φυλή: βρωμελιάδα

Εγγενές εύρος: Το φυτό είναι εγγενές στην τροπική νότια και κεντρική Αμερική και είναι πιο κοινό στην Κόστα Ρίκα. Είναι επίσης φυσικό σε ζεστά περιβάλλοντα όπως η Φλόριντα.

Ζώνες ανθεκτικότητας USDA: 10 έως 12

Όριο ύψους: 1′-2′

Εξάπλωση: 1′-2′

Χρόνος ανθοφορίας: Αυτά τα δείγματα ανθίζουν στην ωριμότητα (1-5 χρόνια).

Στυλ Bloom: Μικρά, δυσδιάκριτα λευκά άνθη είναι συνήθως στα πολύχρωμα βράκτια του φυτού.

λάμπα: Ισχυρό έμμεσο ηλιακό φως ή/και τεχνητό φως

νερό: Λίγο έως μέτριο πότισμα και περιστασιακή ομίχλη. Αποφύγετε τη χρήση νερού βρύσης αν είναι δυνατόν.

Συντήρηση: απαιτεί μέτρια συντήρηση

επιπλέον LingulataΥπάρχουν εκατοντάδες άλλα υβρίδια και βρωμέλια.

Δείτε τον κατάλογο των φωτογραφιών bromeliad του Συμβουλίου της Φλόριντα των Bromeliad Societies. [http://www.fcbs.org/pictures.htm] Για εικόνες 135 γένη και 348 ποικιλίες.

Εδώ είναι τρία από τα πιο δημοφιλή και ασυνήθιστα είδη:

#1 – γιαννάκης έχει λαμπερά πράσινα φύλλα Μερικοί άνθρωποι έχουν μια ελαφριά λωρίδα στη μέση του φύλλου.

Άλλα έχουν ωχρές οριζόντιες ρίγες στα φύλλα. Αυτό το είδος έχει κόκκινα βράκτια. Το ασυνήθιστο λουλούδι είναι ανοιχτό κίτρινο και αναπτύσσεται σε αγκάθια που υψώνονται πάνω από τα φύλλα.

#2 – χαρούμενος Έχει μακριά, επίπεδα φύλλα που είναι πολύ φαρδιά. Είναι κολλημένα στο πλάι του δοχείου του φυτού και τρέχουν κάτω.

Αυτό το φυτό έχει πολύ όμορφους πολύχρωμους μίσχους. Είναι ανοιχτό κίτρινο και πορτοκαλί στο κέντρο και μετά κόκκινο στο γύρω φύλλωμα. Αυτό το φυτό εξαπλώνεται χωρίς να μεγαλώσει.

#3 – Μονοστατία κοινώς γνωστό ως Γνωστό και ως το West Indian Cluster Air Plant, τα φύλλα αυτού του φυτού είναι ελκυστικά κιτρινοπράσινα.

Τα άνθη αναπτύσσονται σε αγκάθια που υψώνονται πάνω από πλατιά, επίπεδα φύλλα. Μυτερά κόκκινα φύλλα, μικρά λευκά λουλούδια Αυτό το φυτό αναπτύσσεται άγρια ​​στη Φλόριντα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση υπό εξαφάνιση λόγω της θήρευσης από τον εισβολέα μεξικάνικο σκαθάρι. (γνωστός και ως: κακός σκαθάρι)

Φροντίδα Bromeliaceae: Φυτά Gusmania

Ένας από τους κύριους λόγους που αυτά τα μοντέλα είναι τόσο δημοφιλή είναι η ευκολία συντήρησης. Μπορούν να τα πάνε καλά σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά τους αρέσει το πολύ έντονο έμμεσο φως.

Αυτά τα δείγματα ζουν φυσικά στη φύση και θα πρέπει να προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως.

σε πότισμα φυτών Προσθέτετε μια μικρή ποσότητα αποσταγμένου νερού στη μέση ενός απλού φυσικού φλιτζανιού. Μην ξεχνάτε να πλένετε τις θήκες και να αλλάζετε περιοδικά το νερό με γλυκό νερό.

Βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων σήψης Το έδαφος των φυτών πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για τροπικά δείγματα. Έτσι χρειάζονται μια άνετη θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος να πέσει κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αυτά τα δείγματα αγαπούν την υψηλή υγρασία. Έτσι, η χρήση ενός υγραντήρα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δείγμα σας υγιές ενώ θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. ομίχλη Κάθε μέρα είναι επίσης μια καλή ιδέα.

Gusmania, ένα φυτό που ανθίζει σε ποικιλία χρωμάτωνμετά

πολιτισμού και περιβάλλοντος

Ποια είναι η καλύτερη λάμπα για την Guzmania;

Οι καλύτεροι λαμπτήρες: Αν και αυτά τα δείγματα μπορούν να ανεχθούν χαμηλό φωτισμό και να έχουν καλή απόδοση σε τεχνητό φως. Αλλά είναι πιο ευτυχισμένοι στο έμμεσο, φυσικό φως.

Ένα ανατολικό ή δυτικό παράθυρο είναι μια καλή επιλογή. Ελέγξτε τα φυτά λίγες μέρες μετά τη φύτευση. Μην το εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Βέλτιστες πρακτικές άρδευσης

Πόσο συχνά ποτίζετε βρομέλιες; σε ξηρό και ζεστό καιρό Γεμίστε ένα μεσαίο φλιτζάνι (όπως ένα ποτήρι, μια λάρνακα ή έναν κουβά) με απεσταγμένο νερό γεμάτο κατά ένα τέταρτο.

Πλύνετε μία φορά το μήνα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων και την επακόλουθη σήψη.

σε κρύο καιρό Γεμίστε το ποτήρι μέχρι το ένα όγδοο. Αφήστε το να στεγνώσει και να σταθεί για τουλάχιστον δύο ημέρες ή μια εβδομάδα πριν το πότισμα.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα δείγματα δεν απορροφούν θρεπτικά συστατικά μέσω των ριζών, επομένως είναι καλύτερο να ψεκάζετε τα φύλλα δύο φορές την εβδομάδα για να παρέχουν θρεπτικά συστατικά.

Προστέθηκε νερό στο μέσο καλλιέργειας όπως χρειαζόταν. δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό Αλλά το δέντρο σας δεν πρέπει να στέκεται υγρό.

Γενικά, το πότισμα μία φορά το μήνα με ζεστό καιρό και μία φορά κάθε 2 μήνες με κρύο καλό θα ήταν.

Λιπαίνω

Σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να λιπάνετε με υγρό λίπασμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Λιπάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου μία ή δύο φορές το χρόνο με λίπασμα.

Ανακατέψτε ένα διάλυμα μισής ισχύος χρησιμοποιώντας μια καλής ποιότητας τροφή για ορχιδέα ή λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για αερόφυτα.

Ψεκάστε στην επιφάνεια των φύλλων και του φυτικού υλικού.

Μην προσθέτετε λίπασμα στο βάζο, γιατί μπορεί να δημιουργήσει αλάτι. Μπορεί να κάψει τα φύλλα του θέματός σας.

Ποιο είδος υβριδικής φύτευσης είναι καλύτερο;

Αυτά τα επίφυτα απαιτούν ένα καλά στραγγιζόμενο μίγμα χωρίς χώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προαναμεμιγμένο υπόστρωμα Cymbidium. συστατικά ορχιδέας ή ένα μείγμα 50/50 τύρφης ή σκόνης κακάο με περλίτη.

Πώς προπαγανδίζετε την Guzmania;

Όταν ανθίζει το Gusmania bromeliad, το αρχικό ώριμο φυτό πεθαίνει, αλλά στη θέση τους αναπτύσσονται πολλά μικρότερα φυτά.

Αναπτύσσονται στον κύκλο όπου ήταν το μητρικό φυτό.

Οι νύμφες του φυτού New Gusmanian αρχίζουν να αναπτύσσονται στη βάση του φυτού.μετά

Μπορείτε να τα αφήσετε στη θέση τους ή να κόψετε το νεκρό φυτικό υλικό για να τους δώσετε περισσότερο χώρο να αναπτυχθούν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τα χωρίσετε με ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι.

Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε το καθένα στο δικό του δοχείο.Αυτά τα «νεογέννητα» δείγματα μεγαλώνουν για μερικά χρόνια πριν ωριμάσουν και ανθίσουν.

Σχετική ανάγνωση: Πώς να φυτέψετε και να πολλαπλασιάσετε το Bromeliad Gusmania

Πώς κάνετε pot/repot Guzmania;

Δεδομένου ότι αυτά τα δείγματα έχουν ρηχά ριζικά συστήματα, Η αναφύτευση δεν είναι πραγματικά απαραίτητη.

Ένα δέντρο μπορεί να ζήσει όλη του τη ζωή στην ίδια γλάστρα. Αρκεί να ξεκινήσετε με μια γλάστρα που είναι αρκετά μεγάλη για να τη χειριστείτε και η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης.

Ωστόσο, αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά σε μικρές γλάστρες. Το πρόβλημα είναι ότι είναι βαριά!

Ξεκινήστε με ένα πολύ βαρύ δοχείο για να κρατήσετε το μικρό κουτάβι στην ιδανική δεξαμενή.

ζύγιζε πιο βαριά με την πέτρα στον πάτο της κατσαρόλας

Αυτό συμβαίνει γιατί όσο ωριμάζουν γίνονται πιο βαριά. Το ζύγισμα του πάτου της κατσαρόλας θα σας βοηθήσει να μην αναποδογυρίσει.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με ειδικά προετοιμασμένο υπόστρωμα. και βάλε το δέντρο (με επιφανειακές ρίζες) στην επιφάνεια του υλικού φύτευσης.

Συμπληρώστε το μείγμα γύρω από τις ρίζες για να το κρατήσετε στη θέση του.

Εξαιρετική επιλογή για νεοσσούς σε γλάστρες. Αντί να χρησιμοποιείτε υλικά σε γλάστρα Τα επίφυτα μπορούν να τοποθετηθούν σε ξύλο, φλοιό ή άλλες πορώδεις επιφάνειες.

Σε αυτό το μακροσκελές βίντεο, το “Mr. Vivarium” παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για τις βρωμέλιες και πολλά άλλα ενδιαφέροντα επίφυτα για τη δημιουργία μιας συλλογής χωρίς χώμα.

Ποιο είναι το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας;

Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για τροπικά δείγματα. Επομένως, θα πρέπει να φυλάσσεται σε σταθερή θερμοκρασία 60°-80° Fahrenheit.

Αποφύγετε τις θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 80 βαθμούς Φαρενάιτ. Καθώς αυτά τα δείγματα είναι ευαίσθητα σε υπερβολική ζέστη και κρύο.

Ποια είναι η σωστή υγρασία για την Gusmania;

Αυτά τα δείγματα προτιμούν πολύ υγρά περιβάλλοντα. Και προσέξτε να μην αφήσετε τα φυτά σας να στεγνώσουν πολύ το χειμώνα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό τοποθετώντας φυτά σε ένα υγρό μπάνιο ή κουζίνα.

Η φωλιά με άλλα δείγματα θα παρέχει καλή υγρασία.

Φυσικά, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε ένα δίσκο με βότσαλο γεμάτο με νερό. για να κρατήσει τον αέρα τριγύρω Οι γλάστρες υγραίνονται αμέσως με εξάτμιση.

Η προσθήκη ενός υγραντήρα στο περιβάλλον του σπιτιού σας θα κάνει εσάς και το δείγμα σας πιο άνετα και υγιή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πόσο καιρό ανθίζει η Guzmania;

αν και μικρά λουλούδια θα διαρκέσει μόνο λίγες μέρες Όμως τα βράκτια διαφόρων χρωμάτων διαρκούν συνήθως τρεις ή τέσσερις μήνες.

Έχουν άρωμα τα λουλούδια;

Συχνά τα λουλούδια είναι δυσδιάκριτα και άοσμα. Ακόμη και σε ποικιλίες με μικρά άνθη στα αγκάθια, τα συνηθισμένα άνθη είναι άοσμα.

Οι Bromeliads πεθαίνουν πάντα μετά την άνθιση;

Ένα φυτό (ή μέρος ενός φυτού) που παράγει λουλούδια πεθαίνει πίσω. Αλλά αυτό διεγείρει τη νέα ανάπτυξη από τις ρίζες.

Παρόλο που τα ώριμα φυτά μαράθηκαν πολύ μετά το θάνατο των λουλουδιών. Όμως τα ώριμα φυτά αντικαθίστανται αμέσως από φρέσκα και φυτρωμένα φυτά.

Πώς να φροντίσετε την Guzmania μετά την ανθοφορία;

όταν το δέντρο σου πεθάνει Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νεαρών φυτών.

Μπορείτε είτε να τα αφήσετε στο μητρικό φυτό είτε να τα φυτέψετε χωριστά σε μεμονωμένες γλάστρες.

Διαβάστε το «Γιατί οι βρομέλιες μου γίνονται καφέ;» διαβάστε το άρθρο.

Είναι το Guzmania τοξικό για σκύλους και γάτες;

Η ASPCA θεωρεί ότι οι βρωμέλιες δεν είναι τοξικές για τις γάτες και τους σκύλους.

Τα βαριεστημένα ή περίεργα σκυλιά και γάτες μπορεί να βρουν τα φύλλα λίγο τραγανά και νόστιμα. Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε τα φυτά μακριά για προστασία.

Είναι οι βρωμέλιες τοξικές; Πρόσθετες λεπτομέρειες της ερώτησης

Παράσιτα, ασθένειες ή προβλήματα;

Με την προϋπόθεση ότι τα φυτά σας προστατεύονται καλά από το εσωτερικό και δεν ποτίζονται υπερβολικά. Είναι απίθανο να έχετε πολλά (ή οποιαδήποτε) προβλήματα.

Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σταθερή κατάλληλο φως καλή υγρασία και σωστό πότισμα Θα αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως αφίδες, αλευρώδη και σήψη των ριζών.

Ο μύκητας του σάκου (Bipolaris sorokiniana) μπορεί να είναι πρόβλημα εάν δεν φροντιστεί σωστά.

Η σήψη μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα. Η διατήρηση της gusmania πολύ υγρή μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και των φύλλων.

για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πορώδες υλικό φύτευσης που στραγγίζει γρήγορα. Διατηρήστε ένα περιορισμένο και ελεγχόμενο πρόγραμμα ποτίσματος. Σε αυτό το βίντεο, ο εκπρόσωπος του TSU Extension Jolan Dimond εξηγεί πώς.

Εάν ζείτε στη Φλόριντα Θα πρέπει να γνωρίζετε ιδιαίτερα την πιθανότητα προσβολών από σκόρο.

Τα βρωμέλια που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους στη Φλόριντα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε εισβολικά παράσιτα. Οι προνύμφες του μπορούν να καταστρέψουν γρήγορα τα φυτά.

για την πρόληψη της εξάπλωσης των παρασίτων Είναι καλή ιδέα να απομονώσετε νέα φυτά πριν τα συλλέξετε.Οι φρέσκες βρωμέλιες και άλλα είδη δειγμάτων θα πρέπει να φυλάσσονται για περίπου τρεις εβδομάδες.

Αυτή η στιγμή θα σας επιτρέψει να εξετάσετε λεπτομερώς το φυτό. Εάν υπάρχουν αυγά εντόμων κρυμμένα στα φυτά Εκκολάπτονται σε εκείνο το σημείο και μπορείτε να τα ελέγξετε.

Ποια είναι τα καλύτερα πλεονεκτήματα του Gusmania στο σχεδιασμό – εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου;

Αυτές οι ζωηρές και δημοφιλείς βρομέλιες είναι η τέλεια επιλογή για μια ποικιλία ρυθμίσεων.

σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Τα περισσότερα από αυτά είναι κατάλληλα μόνο για εσωτερικά μοντέλα. Όμως η χρήση εσωτερικών μοντέλων είναι πολλή και ποικίλη.

Αυτά τα όμορφα και εύκολα αναπτυσσόμενα επίφυτα χαίρονται εξίσου να τα έχουν σε εσωτερικούς χώρους. στο τραπέζι στο γραφείο ή σε μεγάλους, ανοιχτούς χώρους με μεγάλη κίνηση, όπως λόμπι κτιρίων γραφείων. εμπορικά κέντρα, θερμοκήπια και ωδεία

Ρεκόρ: Χρησιμοποιούμε δείγματα από ορχιδέες Kuzmania bromeliad και ορχιδέες Phalaenopsis για χρώμα εσωτερικού χώρου γύρω από το σπίτι μας, με τα δείγματα χρωματισμένα για 4-5 μήνες κάθε φορά.Ο τρόπος που λειτουργεί η Gusmania είναι να δημιουργήσει έναν κήπο bromeliad!

Το Gusmania μπορεί να διατηρηθεί σε εσωτερικούς χώρους σε ελεγχόμενα κλίματα κατά τη διάρκεια δροσερό ή ζεστό καιρό και σε εξωτερικό χώρο σε καταφύγιο σε πολύ ψυχρά κλίματα.

Εάν ζείτε σε ζώνες ανθεκτικότητας USDA 10-12, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το gusmania για να δημιουργήσετε μια ελκυστική οθόνη σε κοντέινερ. Ή φυτέψτε το σε ένα δέντρο ή άλλο πορώδες, σταθερό υλικό.

Γενικά, το Gusmania μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία σε εσωτερικούς χώρους με σταθερή άνετη θερμοκρασία και υγρασία και καλό φωτισμό.

Συμβουλές για την αγορά Bromeliads

Εάν βρείτε bromeliads προς πώληση στο τοπικό σας κέντρο κήπου, παντοπωλείο ή σούπερ μάρκετ, Πιο πιθανό να είναι η Gusmania, η Achemia ή η Neoregilia.

Αυτοί οι τύποι βρωμέλιδων είναι γνωστό ότι είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να φροντιστούν. Ως εκ τούτου, είναι δημοφιλές και εύκολο στην αγορά.

Όταν αγοράζετε αυτές τις δημοφιλείς bromeliads Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες. Αυτά είναι για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε υγιή φυτά.

#1 – Ελέγξτε το υλικό φύτευσης. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να βραχεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελαφρώς υγρό. Αλλά η υπερβολική ποσότητα θα προκαλέσει γρήγορα σήψη των ριζών και της κόμης.

#2 – Ρίξτε μια καλή ματιά στα φύλλα. Θα πρέπει να έχετε συμπαγή, ομοιόμορφα πράσινα φύλλα. Αν είναι χαλαρά ή έχουν καφέ ή κίτρινες κηλίδες Αυτό είναι σημάδι ταλαιπωρίας.

#3 – Αναζητήστε σφάλματα Ελέγξτε προσεκτικά για έντομα που κρύβονται ανάμεσα στα φύλλα. Ελέγξτε επίσης την κάτω πλευρά των φύλλων για αυγά εντόμων.

#4 – Αποφύγετε να αγοράζετε πολύχρωμα μοντέλα Τα φυτά με κίτρινα, πορτοκαλί, κόκκινα ή μοβ βράκτια είναι δύσκολο να αντισταθούν. Αλλά να θυμάστε ότι αυτό το χρώμα είναι σημάδι ωριμότητας.

Αν αγόραζες αυτό το δέντρο Θα γεράσει και θα πεθάνει πολύ γρήγορα. Πηγαίνετε να βρείτε ένα μακρόβιο πράσινο δενδρύλλιο.

#5 – Μάθετε πότε φτάνουν οι νέες κυκλοφορίες Ρωτήστε το κατάστημα πότε θα αποσταλεί το εργοστάσιο. Αγοράστε φυτά εκείνη την ημέρα για να τα παραλάβετε απευθείας από το φυτώριο.

τελική ανάλυση

Το Gusmanias μπορεί να φέρει τις τροπικές περιοχές στο σπίτι σας ανεξάρτητα από το πού μένετε. Αυτά τα χαρούμενα, πολύχρωμα και εύκολα στη φροντίδα δείγματα είναι όμορφα και ελκυστικά.

Δώστε του τις σωστές ρυθμίσεις και μπορείτε να απολαύσετε πολλούς υγιείς απογόνους για να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Και αυτά τα παραδείγματα είναι μεγάλα δώρα.

Αυτά τα φυτά καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο σε ένα άνετο εσωτερικό περιβάλλον. Έχει αρκετό φως και απαιτεί λίγη «νοικοκυριά».

Το Gusmania lingulata είναι εύκολο να βρεθεί στα εμπορικά κέντρα. Και όταν δεις πόσο εύκολα μεγαλώνουν. Μπορεί να εμπνευστείτε για να αντιμετωπίσετε την πρόκληση και την περιπέτεια της καλλιέργειας άλλων ειδών της Gusmania.

Ρεκόρ: Έχω γνωρίσει τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους τις τελευταίες πέντε δεκαετίες ανάπτυξης και παιχνιδιού με φυτά. Ο Nat Deleon ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην ανάμειξη bromeliads. Είναι ακόμα στο DeLeon’s Bromeliads.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *