Φροντίδα Gladiolus: Συμβουλές για επιτυχή ανάπτυξη

133053-wind-song-gladiolus

Πόσες φορές έχετε θαυμάσει τις όμορφες αιχμές λουλουδιών μιας διάταξης γλαδιόλας ή εντυπωσιακής απόλαυσης και ευχηθήκατε να φυτέψετε παρόμοιες;

Το Gladiolus είναι ένα γένος πολυετών ανθοφόρων φυτών. Λόγω των μίσχων των λουλουδιών του, ονομάστηκε σπαθί κρίνο. Αυτό το πουλί είναι εγγενές στην Ασία. Η περιοχή της Μεσογείου της Ευρώπης, η Νότια Αφρική και η τροπική Αφρική.

μετά

Το να μάθετε πώς να καλλιεργείτε γλαδιόλες και πώς να το φροντίζετε μπορεί να είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

χώμα γλαδιόλες

Το Gladiolus μπορεί να καλλιεργηθεί σε οποιοδήποτε είδος ζιζανιοαπωθητικού εδάφους στον κήπο σας. από αργιλώδη μέχρι ελαφριά άμμο

Μερικές από τις απαιτήσεις για τις γλαδιόλες περιλαμβάνουν το ηλιακό φως και το άφθονο νερό. Μια από τις πιο ευρέως αναφερόμενες οντότητες λέει ότι το νερό είναι το καλύτερο λίπασμα για την ευτυχία.

μετά

Ωστόσο, αυτά και τα ζιζάνια τα πάνε πολύ καλύτερα με γόνιμο έδαφος. Το ελαφρώς όξινο χώμα φαίνεται να είναι η ιδιαίτερη προτίμησή τους.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις καλύτερες ποικιλίες και τους καλύτερους βολβούς γλαδιόλες. Το κλίμα σας καθορίζει ποια ποικιλία θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν και μερικά από τα καλύτερα λουλούδια γλαδιόλες καλλιεργούνται στον Καναδά και την Αλάσκα. Αλλά το να περιμένουμε κάποιες ποικιλίες να ωριμάσουν σε μια πολύ σύντομη καλλιεργητική περίοδο είναι υπερβολικό.

Ευτυχισμένος από το φυτό μέχρι την ανθοφορία σε 65 έως 100 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και την τοποθεσία. Ξεκινήστε τη φύτευση την άνοιξη μόλις το δέντρο αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα του.

γλαδιόλες

«Φυτεύστε όταν τα φύλλα βελανιδιάς έχουν περίπου το μέγεθος των στάχυα» είναι ένας κανόνας. Μπορείτε να φυτεύετε κάθε δύο εβδομάδες καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν ή να χρησιμοποιείτε ριζώματα γλαδιόλων ή κονδύλους διαφορετικού μεγέθους.

Πώς να φυτέψετε γλαδιόλες – Το βάθος φύτευσης εξαρτάται από τον τύπο του εδάφους στο οποίο φυτεύεται η γλαδιόλες. Τα αμμώδη εδάφη απαιτούν καλύτερο βάθος και αποστράγγιση από τα βαρύτερα εδάφη. Το έδαφος που στραγγίζει καλά είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Είναι καλύτερο να φυτέψετε ριζώματα ή μεγάλους κόνδυλους έξι έως οκτώ ίντσες σε βάθος σε ελαφρύτερο έδαφος και αναλογικά λιγότερο σε βαρύτερο έδαφος.

13094-Κόκκινο-Ροζ-Χαρούμενομετά

Η φροντίδα των γλαδιόλων ξεκινά με τη διαχείριση των ριζωμάτων και των κονδύλων. Ένα καλό σχέδιο είναι να φυτέψετε σε μια τάφρο και να καλύψετε το saree με μια ή δύο ίντσες χώμα. Αργότερα, όταν η καλλιέργεια συνεχίστηκε Το χώμα θα σκεπάσει το φυτό καθώς θα φυτρώσει. Αυτή η μέθοδος μειώνει επίσης την ποσότητα ζιζανίων.

Σχετική ανάγνωση:

Τα έμπλαστρα γλαδιόλες είναι απαλλαγμένα από ζιζάνια.

Το έμπλαστρο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ζιζάνια. Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα ζιζάνια θα ανταγωνιστούν για τροφή από το έδαφος όσο περισσότερο μπορούν. αυτά τα ενοχλητικά Πιο πιθανό να επιτεθούν σε χωράφια ή αγροτεμάχια με ζιζάνια παρά σε καλοδιατηρημένα οικόπεδα.

Πολλά ζιζανιοκτόνα είναι διαθέσιμα στην αγορά εδώ και πολύ καιρό, οπότε καθορίστε ποιο είναι καλύτερο για το συγκεκριμένο πρόβλημά σας.

για τον κήπο του σπιτιού Θα πρέπει να δίνεται προσοχή χωρίς να εξετάζεται προηγουμένως εάν ο θρόμβος μπορεί να βλάψει το σκουλήκι ή τον βολβό.

Μερικά νέα ζιζανιοκτόνα δεν σκοτώνουν τα ζιζάνια ή τίποτα. Αλλά να αποτρέψετε τη βλάστηση των σπόρων;

Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς φόβο για ζημιά σε φυτά που δημιουργούνται ή πολλαπλασιάζονται από σκουλήκια ή κόνδυλους.

παράσιτα και ασθένειες

Οι περισσότεροι μονομάχοι περιποιούνται τους θρίπες και τους κονδύλους τους πριν πουλήσουν. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να μουλιάσει ή να μουλιάσει πριν από τη φύτευση.

αλλά για ασφάλεια Χρησιμοποιήστε χημικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν θρίπες ή βακτηριακές ασθένειες από σκουλήκια ή νέους βολβούς.

Όταν το φυτό έχει ύψος περίπου 10 ίντσες, αρχίστε να ψεκάζετε ή να ξεσκονίζετε με ένα καλό εντομοκτόνο (μαλαθείον). Αλλά προτιμώ τα φυσικά εντομοκτόνα.

Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα έχουν μήκος μόνο το ένα δέκατο έκτο της ίντσας από τα ενήλικα. Ρουφούν χυμό από τα μπουμπούκια και φαίνονται σαν να έχουν πάρει φωτιά. Το λουλούδι δεν ανοίγει σωστά, ή αν ανοίξει, θα φαίνεται άβολο.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε ζωικό λίπασμα στις γλαδιόλες;

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε την κοπριά καθώς μπορεί να προκαλέσει ασθένεια στα σκουλήκια. Ένα πλήρες κομπόστ όπως ένα μείγμα 4-10-5 λειτουργεί καλύτερα.

ποτίζοντας γλαδιόλες

Λατρεύει το νερό αλλά δεν του αρέσει να βρέχονται τα πόδια σου. Παρακολουθήστε τουλάχιστον μια ίντσα υγρασίας την εβδομάδα. Αλλά μην το αφήσετε να μείνει στο νερό.

Όταν τα άνθη των γλαδιόλων αρχίζουν να ανθίζουν για να προσθέσετε υγρό λίπασμα στο δέντρο Και θα ανταμειφθείτε με ένα εκπληκτικά μεγάλο φύλλο.

Οι μίσχοι ή οι μίσχοι λουλουδιών μπορούν να κοπούν όταν ανθίσουν τα πρώτα λουλούδια. Και θα φτιάξουν όμορφα κομμένα λουλούδια για να τα μοιραστούν.

Ανοίγουν μέχρι την άκρη του ακρωτηρίου για να ζήσουν στο νερό.

Όταν κόβετε, αφήστε τουλάχιστον τέσσερα φύλλα καθώς πρόκειται για «φυτό» που βγάζει νέους βολβούς.

Οι κάμπιες μπορούν να σκαφτούν οκτώ εβδομάδες μετά την άνθιση των αγκάθων και των φύλλων ή έξι εβδομάδες σε ποικιλίες που ανθίζουν αργά.

Κόψτε την κορυφή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πέταλο χωρίς να το καταστρέψετε. Κάντε αυτό αμέσως μετά το σκάψιμο.

Μην αφήνετε βλαστούς στον κήπο.

Καθαρίστε τη βρωμιά από τα σκουλήκια και απλώστε την σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος όπου θα στεγνώσει ή θα σκληρύνει γρήγορα.

Οι εμπορικοί καλλιεργητές διαθέτουν θαλάμους ξήρανσης που μπορούν να διατηρήσουν θερμοκρασίες μεταξύ 90 και 95 βαθμών.

Μόλις οι κάμπιες αναπτυχθούν πλήρως, είναι έτοιμες να αφαιρέσουν το παλιό κεφάλι και τις ρίζες.

Κρατήστε τα καρμελάκια, ή τους μικρούς κόνδυλους προσκολλημένους στη βάση της νέας στεφάνης, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος πολλαπλασιασμού.

Φυτέψτε σε σειρές βάθους μόνο 1″ – 2″ ίντσες και καλλιεργήστε σαν σκουλήκια.

πλούσια ανθοφορία τον πρώτο χρόνο Κρατήστε τα σκουλήκια σε ένα δίσκο με ένα πλέγμα από κάτω για να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία περίπου 40 βαθμών.

Τα σκουλήκια δεν καταστρέφονται για μικρό χρονικό διάστημα. σε θερμοκρασίες κάτω των 26 βαθμών

Πριν από το χειμώνα, τα φυτά γλαδιόλες πρέπει να τραβηχτούν και να προστατεύονται από τον παγετό. Θα πρέπει να είναι εδώ όλο το χειμώνα για να αποφευχθεί η ζημιά από τον παγετό. Φυτέψτε ένα νέο όταν έρθει η άνοιξη.

Επιλέγοντας μια Γλαδιόλα

Κάθε χρόνο εκατοντάδες νέα είδη παρουσιάζονται σε εκθέσεις γλαδιόλων σε όλη τη χώρα.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πρόοδο στην ανάπτυξη νεότερων και καλύτερων ποικιλιών όπως τα διπλά υβρίδια.

Τα μικρά και μικρά ντουλάπια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Καθώς είναι τέλειο σερβίτσιο για μικρά σπίτια και διαμερίσματα.

Ένα παράδειγμα αυτού του είδους είναι το Hardy Gladiolus, γνωστό και ως Mini Gladiolus, Miniature Gladiolus, Nanus Gladiolus. Αυτό το είδος γλαδιόλων αναπτύσσεται στις ζώνες ανθεκτικότητας 5 έως 8.

Για τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές που μόλις ξεκινήσαμε Συνιστάται να ξεκινήσετε με την πιο επώνυμη ποικιλία από το υβρίδιο που είναι γνωστό ως “Ουράνιο Τόξο”.

Το τελευταίο δίνει πολύ λίγο χρώμα ουράνιου τόξου.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβούς λαμπτήρες για τον δοκιμασμένο τύπο που κυκλοφορεί εδώ και καιρό, καθώς διατίθενται σε σχετικά χαμηλή τιμή.

Όταν μπαίνεις στη θάλασσα της ευτυχίας που μεγαλώνει Σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε την αναπαραγωγή. Αυτό είναι ένα από τα πιο ελκυστικά συνοδευτικά.

Στο μεταξύ, προσπαθήστε να διαχειριστείτε και να εμφανίσετε τις γλαδιόλες στην περιοχή πριν σας τσιμπήσουν τα έντομα. Το να λάβω τη μπλε κορδέλα – και μετά το Μεγάλο Πρωτάθλημα – ήταν σκέτη χαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *