6 Συμβουλές για να επιλέξετε τα καλύτερα κρίνα για τον κήπο σας

Αν και όμορφα, αρωματικά και πολύχρωμα, τα κρίνα φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν. Αλλά στην πραγματικότητα, τα κρίνα είναι πολύ εύκολο να φυτευτούν, να φροντιστούν και να αναπτυχθούν.

Είτε έχουν διαφορετικά χρώματα και είδη λουλουδιών ή φύλλων. Με ελάχιστη συντήρηση, μπορείτε να διατηρήσετε έναν όμορφο, καταπράσινο κήπο γεμάτο κρίνα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τους διαφορετικούς τύπους κρίνων που έχετε στη διάθεσή σας. Θα σας δώσουμε επίσης μερικές έξυπνες συμβουλές για να κάνετε καλές επιλογές για τη συγκεκριμένη περιοχή σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Καλλιέργεια κρίνων – ψάχνει για αληθινά κρίνα

Daylily, calla lily, canna και δημοφιλή φυτά ειρήνης. Το (Peace Lily) ταξινομείται ως κρίνος επειδή μπορεί να πιστεύετε ότι το όνομα έχει μια λέξη για αυτό το συναίσθημα.

Αυτά και άλλα φυτά με παρόμοια ονόματα δεν είναι λίλιουμ.

Τα μέλη αυτού του γένους διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά, όπως:

 • Τα φύλλα είναι πολύ κοντά και εμφανίζονται από την κορυφή προς τα κάτω στο στέλεχος.
 • Ο βολβός αποτελείται από επικαλυπτόμενα σαρκώδη λέπια.
 • Η λάμπα δεν έχει προστατευτικό κάλυμμα.
 • Ο κορμός φαίνεται πολύ σκληρός και σφιχτός.
 • Τα αληθινά κρίνα είναι μεγάλα, αρωματικά, διακοσμητικά σε διάφορα σχήματα. συμπεριλαμβανομένων λουλουδιών τρομπέτας, κύπελλων και κουδουνιών.

Τα μπουμπούκια είναι στραμμένα προς τα πάνω, προς τα κάτω ή προς τα έξω. Ανάλογα με το είδος του κρίνου

Τα χρώματα και τα σχέδια των ανθισμένων λουλουδιών ποικίλλουν πολύ. Μπορείτε να βρείτε αληθινά κρίνα που έχουν χρώμα από καθαρό λευκό έως σχεδόν μαύρο.

Οι ανθισμένοι θάμνοι μπορούν να εμφανίσουν διαφορετικά λουλούδια, ποικίλες άκρες και άλλα ενδιαφέροντα μοτίβα σε διάφορους συνδυασμούς.

6 συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο κρίνο για τον χώρο σας;

Τα περισσότερα κρίνα ξεκινούν καλά την καλλιεργητική περίοδο. Αν όμως δεν είναι κατάλληλο για την περιοχή σας δεν θα μεγαλώσει

Υπάρχουν πολλά είδη κρίνων. Και θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις πληροφορίες σχετικά με τους βολβούς σας για να προσδιορίσετε εάν τα κρίνα θα αναπτυχθούν στο περιβάλλον σας.

Γνωρίστε τους χαρακτηρισμούς των ζωνών ανθεκτικότητας στην περιοχή σας. και επιλέξτε λαμπτήρες που ταιριάζουν στο κλίμα σας.

Όλα τα είδη κρίνων επιλέχθηκαν περαιτέρω στο δενδροκομείο. Η επίσκεψη στο τοπικό δενδροκομείο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε ποια κρίνα αναπτύσσονται καλά στην περιοχή σας.

Επικοινωνήστε με τους τοπικούς προμηθευτές για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τους κατάλληλους λαμπτήρες στην περιοχή σας.

Όταν τα κρίνα μεγαλώνουν καλά Καλά κάνουν. Και μπορείτε συχνά να βρείτε ντόπιους καλλιεργητές κρίνων για να πουλήσετε. Επικοινωνήστε με τις τοπικές εταιρείες κηπευτικών και κοινωνίες για μια καλή πηγή.

Οι βολβοί που παράγονται από το μητρικό φυτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι συνήθως διαθέσιμοι στα τέλη του φθινοπώρου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι βολβοί του κρίνου δεν μπορούν να συλλεχθούν στα τέλη του χειμώνα όπως άλλοι λαμπτήρες. Επομένως, θα πρέπει να φυτευτεί αμέσως μετά την αγορά.

Χαρακτηριστικά προς αναζήτηση

Η υψηλή ανοχή είναι ένα χαρακτηριστικό που συνεχίζεται στο στέλεχος Lilium. Μερικές από τις πιο ανθεκτικές ποικιλίες περιλαμβάνουν τον ανατολικό κρίνο και το άνθος λωτού σε πλήρη άνθηση.

Αυτές οι ποικιλίες είναι εύκολο να αναπτυχθούν, ζωηρές και δεν απαιτούν ποντάρισμα για να διατηρήσουν την ισορροπία τους. γιατί συχνά έχουν πολύ δυνατούς μίσχους Αναπτύσσεται επίσης καλά σε όλους τους τύπους εδάφους με καλή στράγγιση.

ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες Τα ανατολίτικα και ασιατικά κρίνα παράγουν επίσης μεγάλα, όμορφα και αρωματικά άνθη. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα και τα λουλούδια είναι συχνά επιδεικτικά και έχουν φολιδωτές άκρες.

Οι κηπουροί του Isaan επιλέγουν συχνά αυτό το είδος κρίνου.Πολλοί το συνιστούν και για ψυχρά κλίματα. Σωστή φροντίδα και σάπια φύλλα Τα παντζάρια θα επιβιώσουν σε πολύ κρύους χειμώνες. και αναπτύσσονται καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου

Σημειώστε το ύψος, το χρώμα και τον χρόνο ανθοφορίας.

Αναζητήστε δείγματα διαφορετικών υψών, χρωμάτων και σχημάτων για να δημιουργήσετε έναν ενδιαφέροντα και ευέλικτο κήπο “κρίνων”. Ομαδοποίηση λουλουδιών που αναπτύσσονται και ανθίζουν σε διαφορετικούς χρόνους Μαζί θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον κήπο σας ενδιαφέρον και οπτικά ελκυστικό από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου.

όταν σκέφτεσαι το ύψος Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

… μεγαλώνει μόνο μέχρι 2 έως 3 πόδια ύψος Άλλα είδη όπως η Casablanca, το Journey’s End και η Black Beauty Black Beauty μπορούν να φτάσουν τα 6 πόδια.

Όταν προσέχετε το ύψος του δείγματος που επιλέγετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον πολυεπίπεδο εφέ στον κήπο σας.

Η χρονική στιγμή της ανθοφορίας παίζει σημαντικό ρόλο. Γιατί ορισμένες ποικιλίες θα ανθίσουν νωρίτερα τον Ιούνιο. ενώ ορισμένες ποικιλίες δεν θα ανθίσουν μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Δώστε μεγάλη προσοχή στις πληροφορίες που συνοδεύουν τους βολβούς σας για να σχεδιάσετε τη φύτευσή σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την περίοδο ανθοφορίας τους. Η διατήρηση της ποικιλίας θα διατηρήσει τον κήπο σας πολύχρωμο και ελκυστικό καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Σχεδιάστε προσεκτικά τις χρωματικές σας επιλογές. Τα αληθινά κρίνα έρχονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Από το κλασικό λευκό της Casa Blanca, στο έντονο κίτρινο του Connecticut King, στο εντυπωσιακό, βαθύ κόκκινο της Black Beauty, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κρίνο κρεβάτι σε συνδυασμό λευκού, κίτρινου και κρεμ αποχρώσεων. Αναμείξτε αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί. Δημιουργήστε ένα αρωματικό και θηλυκό ροζ. Ή ανακατέψτε τα όλα με τρελά πάπλωμα. Οι δυνατότητες συνδυασμού χρωμάτων είναι ατελείωτες όταν καλλιεργείτε αληθινά κρίνα.

ανεξάρτητα από το χρώμα που ανακατεύετε Λάβετε υπόψη ότι τα κρίνα σας θα δείχνουν καλύτερα σε ομάδες των 3-5 στην ίδια απόχρωση. Αυτό εμποδίζει τα διακριτικά χρώματα να επισκιάζονται από σκούρες αποχρώσεις.

Βοηθήστε τα κρίνα σας να μεγαλώσουν

Αν πλησιάζει η άνοιξη και θέλεις μερικά κρίνα φέτος. Σίγουρα μπορείτε να καλλιεργήσετε κόνδυλους.Επίσης, αν πάρετε κρίνους κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου ή τα αγοράσετε από φυτώριο. Μπορείτε πάντα να τα μεταμοσχεύσετε στον κήπο σας την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου.

Ένα σφριγηλό και προσαρμόσιμο αληθινό κρίνο θα ευδοκιμήσει εάν παρέχετε τις σωστές συνθήκες ανάπτυξης. Οι βολβοί μπορούν να φυτευτούν νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Οπως και να έχει Θα πρέπει να φυτέψετε τους βολβούς αμέσως μόλις τους αγοράσετε. Επειδή δεν φορούν προστατευτικό εξοπλισμό. Οι βολβοί του κρίνου στη συνέχεια στεγνώνουν και πεθαίνουν στην αποθήκευση.

αφήστε το φως του ήλιου να λάμψει

Στα περισσότερα κρίνα αρέσει το φως του ήλιου. Τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός κάθε μέρα θα βοηθήσουν τα κρίνα σας να γίνουν δυνατά και υγιή. Χωρίς λίγο φως Μπορούν να είναι ευέλικτα και περιστρεφόμενα.

Μερικά υβρίδια τα πάνε καλά σε μερική σκιά. Εάν το να λαμβάνετε αρκετό ηλιακό φως στην περιοχή σας φαίνεται δύσκολο, αναζητήστε τα Cap Lilies της Martagon Hybrid Turk.

Μην στριμώχνετε!

Φυτέψτε παχουλά, ζωηρά κρίνα σε απόσταση μεταξύ τους οκτώ έως δώδεκα ίντσες. Κάθε ομάδα λαμπτήρων πρέπει να απέχει τρία έως πέντε πόδια από μια γειτονική ομάδα. Αυτό δίνει στα φυτά χώρο να εξαπλωθούν και να αναπτυχθούν.

Η σωστή απόσταση των φυτών θα επιτρέψει καλή ροή αέρα και ηλιακό φως. Επιπλέον, η επαρκής κυκλοφορία του αέρα βοηθά στην πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων. Το επαρκές ηλιακό φως προάγει την καλή φωτοσύνθεση.

Τα μεγάλα, παχουλά κεφάλια λειτουργούν καλύτερα και παράγουν πιο δυνατά, πιο ζωηρά φυτά. Φυτέψτε περίπου έξι ίντσες βάθος.

Από την άλλη, φυτέψτε βολβούς μεσαίου μεγέθους σε απόσταση περίπου 4 ιντσών μεταξύ τους.Αποφύγετε να φυτέψετε μικρότερους βολβούς, γιατί δεν θα λειτουργήσουν.

Εάν αφήσετε αρκετή απόσταση μεταξύ των ομάδων Οι βολβοί θα έχουν χώρο να εξαπλωθούν και να αναπτυχθούν. όταν ο κόσμος έχει κόσμο Θα καταλήξετε με μεγάλους λαμπτήρες που έχουν εξαιρετική απόδοση και πολλούς μικρότερους, λιγότερο αποδοτικούς λαμπτήρες. Αυτά τείνουν να καταναλώνουν θρεπτικά συστατικά χωρίς πολλά σε αντάλλαγμα.

Μερικοί κηπουροί χωρίζουν κρίνα κάθε χρόνο. Αλλά δεν χρειάζεται να χωρίσετε τα λουλούδια αν δεν το θέλετε. Τα κρίνα μπορούν να αναπτυχθούν καλά όταν χωρίζονται και ξαναφυτεύονται κάθε 2-3 χρόνια.

Βεβαιωθείτε ότι η αποχέτευση σας είναι καλή.

όπως με όλους τους λαμπτήρες Οι βολβοί του κρίνου θα σαπίσουν όταν στέκονται στο νερό. Φυτέψτε το αρκετά ψηλά ώστε να στραγγίσει το υπερβολικό νερό. για καλύτερα αποτελέσματα Φυτέψτε κρίνους σε περιοχές με καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ και ευάερο. Εάν το χώμα σας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άργιλο Θα πρέπει να το διορθώσετε προσθέτοντας οργανική ύλη για να βελτιώσετε τον αερισμό, την αποστράγγιση και τη γονιμότητα.

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει μια μυκητιασική ασθένεια που ονομάζεται λοίμωξη του Βοτρύτη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε συνωστισμό και έντονη βροχή, υπερχείλιση ή πότισμα αργά την ημέρα.

Φροντίστε να ποτίζετε με φειδώ και να το κάνετε αυτό το πρωί, ώστε το νερό που πιτσιλίζει στα φύλλα να στεγνώσει. Αποφύγετε το πότισμα από πάνω. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα εμβάπτισης ή ένα ενσωματωμένο σύστημα άρδευσης.

προστασία από τον παγετό

Σε περιοχές με αξιόπιστη και μακροχρόνια χιονοκάλυψη Ένα καθιερωμένο κρεβάτι κρίνου δεν χρειάζεται σάπια φύλλα. Το κάλυμμα χιονιού προστατεύει το έδαφος από το πάγωμα. Εν τω μεταξύ, σε περιοχές με ισχυρούς παγετούς χωρίς χιονοκάλυψη. Τα κρεβάτια με κρίνους πρέπει να είναι καλυμμένα.

Αν φυτέψετε λάχανο αργά το φθινόπωρο Ανεξάρτητα από την κάλυψη του χιονιού, παρέχετε σάπια φύλλα πριν από το χειμώνα. Οι νεοφυτεμένοι βολβοί χρειάζονται επιπλέον προστασία.

Μερικά από τα συστατικά που κάνουν καλό σάπια φύλλα περιλαμβάνουν:

 • φλοιός
 • λίπασμα
 • άδεια
 • βολβός

όταν έρθει η άνοιξη Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το σάπια φύλλα. Αυτό θα προστατεύσει ακόμα το έδαφος, θα θρέψει τους κόνδυλους και θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας.

Απολαύστε μια φωτεινή και πολύχρωμη καλλιεργητική περίοδο με αυτά τα κρίνα που φροντίζουν εύκολα.

Σε σύγκριση με άλλα όμορφα και εξωτικά φυτά. Η Lily παίρνει την κορυφή όσον αφορά την απόλαυση.

έντομα και ασθένειες σπάνια τους επηρεάζουν Πρέπει όμως να λάβετε σημαντικά μέτρα για την προστασία των νεαρών βλαστών από τα σαλιγκάρια, τα ακάρεα αράχνης και τα κουνέλια.

Επίσης, οι αφίδες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα νωρίς. Μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε τις αφίδες εισάγοντας φιλικά ζώα όπως μάνικες κήπου και πασχαλίτσες.

Εάν επιλέξετε ένα κατάλληλο μέρος για το οικόπεδο κρίνου. έξυπνη βελτίωση του εδάφους Φυτέψτε και καλύψτε σωστά. Θα πρέπει να απολαμβάνετε όμορφα κρίνα όλη την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Εφαρμόστε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα ή προσθέστε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης (5-10-10) στις αρχές της άνοιξης για να προσφέρετε επιπλέον φώσφορο και να προωθήσετε την υγιή ανάπτυξη.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, βεβαιωθείτε ότι τα λουλούδια είναι σε λήθαργο Βοηθά στη διατήρηση της ευρωστίας των φυτών Κρατήστε τα φύλλα μέχρι να αρχίσουν να ξεθωριάζουν το φθινόπωρο. Μπορείτε να κόψετε νεκρούς μίσχους το φθινόπωρο ή να τους αφήσετε μέχρι την άνοιξη και να τους μαδήσετε πριν ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος.

Με αραιή, απλή και συνεπή φροντίδα, τα αληθινά κρίνα θα προσφέρουν άφθονη χαρά για μήνες, χρόνο με το χρόνο, μεγαλώνοντας, ανθίζοντας και εξαπλώνοντας δυναμικά. Ξυπνήστε τις αισθήσεις με έντονα χρώματα και υπέροχα αρώματα.

Τι να κάνετε με τα προβλήματα των κρίνων – ιούς, μούχλα και σήψη

Είναι αλήθεια – τα κρίνα ήταν ένα σπάνιο φυτό που φύτρωνε στον κήπο πριν από πολλά χρόνια. Αλλά με πολλά χρόνια έρευνας για τη νόσο του κρίνου, Έτσι, η καλλιέργεια κρίνων είναι μια πιο ευχάριστη εμπειρία κηπουρικής.

Οι εκτροφείς κρίνων και οι κηπουροί θα πρέπει να κάνουν πλήρη χρήση της τρέχουσας γνώσης για τις ασθένειες των κρίνων.

Αυτά τα μέτρα ελέγχου της νόσου δεν είναι δύσκολα. Χρειάζεται όμως μελέτη και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Το να βγάλετε τον ψεκαστήρα την 1η Ιουνίου και να ψεκάζετε περιοδικά τα φυτά με το μείγμα για όλες τις χρήσεις δεν είναι η λύση.

Πώς να ελέγξετε την ασθένεια των κρίνων αμφισβητώντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας ως κηπουρός. Η ανταμοιβή για την ολοκλήρωση του μαθήματος είναι ένας όμορφος κήπος γεμάτος με μεγάλα και διαφορετικά φυτά.

Ποιες είναι οι 3 πιο σημαντικές ασθένειες των κρίνων;

Τρεις ασθένειες των κρίνων είναι σημαντικές:

 • Το μωσαϊκό είναι μια ιογενής ασθένεια.
 • Βοτρύτης, μυκητιακή ασθένεια στα φύλλα
 • σήψη βάσης που προσβάλλει τους βολβούς

Άλλες ασθένειες τείνουν να είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Ο ιός Lily Mosaic είναι υψίστης σημασίας.

Το μωσαϊκό είναι η πιο σημαντική ασθένεια των κρίνων. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τους κόνδυλους κρίνος Mosiac δύσκολο να αναπτυχθούν.

Το μωσαϊκό του κρίνου είναι μια ιογενής ασθένεια. Ο ιός είναι συστηματικός και μπορεί να βρεθεί σε όλα τα μέρη του φυτού εκτός από τους σπόρους. Δεν ζει στο έδαφος ή σε νεκρά μέρη του φυτού του κρίνου.

Οι αφίδες συχνά μεταδίδουν ιούς από μολυσμένα φυτά σε υγιή φυτά. Οι κοινές αφίδες πεπονιού είναι ιδιαίτερα επιζήμιες από αυτή την άποψη. Οποιοδήποτε περιβάλλον ευνοεί την αφίδα και την κίνησή της υποδηλώνει την εξάπλωση του μωσαϊκού ανάμεσα στα κρίνα.

Τα μωσαϊκά φύλλα του Lily έχουν ασυνήθιστα μακριές ελαφριές φλέβες που ποικίλλουν σε πλάτος. και μερικές φορές εκτείνεται σε όλο το μήκος του φύλλου

Σε Lilium auratum, speciosum, superbum, canadense, monadelphum, formosanum και άλλα, τα συμπτώματα είναι πολύ διαφορετικά. Ειδικά στις αρχές της άνοιξης που τα φύλλα έχουν ξεδιπλωθεί και ο καιρός είναι ακόμα δροσερός.

Δυστυχώς, σε ορισμένα είδη τα συμπτώματα είναι ήπια Ειδικά μετά από μερικές ζεστές μέρες. Ακόμη και οι ειδικοί δυσκολεύονται να ανιχνεύσουν τον μωσαϊκό σε στελέχη που είναι ανθεκτικά στους ιούς.

Ωστόσο, κάποιος πρέπει να είναι καχύποπτος για τα κρίνα των οποίων τα φύλλα δεν είναι σταθερά σκούρα πράσινα. Η χλώρωση, η οποία μπορεί να προκληθεί από έλλειψη σιδήρου, προκαλεί ένα κίτρινο χρώμα. αλλά η δομή είναι συνεπής Ο χώρος μεταξύ των φύλλων γίνεται κίτρινος. ενώ οι φλέβες είναι ακόμα πράσινες

Ο έλεγχος του μωσαϊκού μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Εξαρτάται από το πόσο ασχολείστε με την καλλιέργεια κρίνων.

Κάθε νέος κρινοσυλλέκτης στην αγορά έχει διαφορετικό και πιο δύσκολο πρόβλημα από έναν κηπουρό που καλλιεργεί λίγες μόνο ποικιλίες.

Τα μωσαϊκά κρίνα δεν πολλαπλασιάζονται με σπόρο. Επομένως, όλα τα κρίνα που καλλιεργούνται από σπόρους είναι υγιή. εκτός από το άρρωστο δέντρο

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω σε έναν αρχάριο στην καλλιέργεια κρίνων είναι να καλλιεργήσει όλα τα κρίνα του από σπόρους. όχι άλλα λουλούδια στον κήπο ή σε απόσταση λίγων εκατοντάδων ποδιών

Το brute αφαιρεί και καταστρέφει άρρωστα κρίνα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αγοράσουν ρίζες μανιόκα. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε και να καταστρέψετε τα άρρωστα κρίνα μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα την άνοιξη.

Αφαιρέστε τα άρρωστα φυτά από τον κήπο. Κάψτε το και μην το αφήσετε να μαραθεί κοντά στα ζωηρά κρίνα.

Μια άλλη λύση στο πρόβλημα βασίζεται στο γεγονός ότι ορισμένα κρίνα σπάνια προσβάλλονται από την ασθένεια του μωσαϊκού. ενώ άλλα λουλούδια, αν και μολυσμένα, είναι πιο ανθεκτικά στον ιό και αναμένεται να έχουν καλύτερη απόδοση.

Αυτά είναι αρκετά για να δημιουργήσετε μια δίκαιη εμφάνιση στον κήπο χωρίς να φυτέψετε ευπαθείς ποικιλίες.

Martagons, Lilium hansoni και υβρίδια μεταξύ τους. συμπεριλαμβανομένων των υβριδίων πίσω αυλής Μωσαϊκό σπάνια Τα υβρίδια Lilium parthenum και Bellingham είναι εντελώς απαλλαγμένα από μωσαϊκό.

Τα ανθεκτικά στους ιούς κρίνα περιλαμβάνουν:

 • Ομάδα ομπρέλα
 • Τύποι elegans
 • Τα κρίνα τρομπέτα και τα υβρίδια τους με τον Χένρι Ανάμεσά τους ήταν ο Havemeyer και ο Aurelianen, και οι πολυάριθμοι απόγονοί τους ήταν ευρέως διασκορπισμένοι.

Οι ευάλωτες κατηγορίες περιλαμβάνουν:

 • χρυσός κρίνος
 • Lilium Brownies
 • κρίνο του Κόλτσεστερ
 • καναδικός κρίνος
 • Βλέπω τον Αλί
 • όμορφο κρίνο
 • ιαπωνικός κρίνος
 • λίλιουμ ελαφριές ραβδώσεις
 • Λίλι Μαξίμοβιτς
 • Λίλιας Μοναδέλμπους
 • κόκκινο κρίνο
 • Λοχίας Λίλι

…και άλλα λιγότερο κοινά κρίνα Θα πρέπει να φυτεύονται χωριστά από άλλα φυτά και να καλλιεργούνται προσεκτικά.

Ο βοτρύτης είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει τα φύλλα των κρίνων.

Η λοίμωξη του βοτρύτη ή η λοίμωξη του βοτρύτη είναι μια μυκητιακή ασθένεια που καταστρέφει τα φύλλα.Το Lilium candidum και το Lilium testaceum είναι και τα δύο πολύ ευαίσθητα. και σε ζεστό και υγρό καιρό τον Μάιο και τον Ιούνιο Τα περισσότερα από τα φύλλα αυτών των ειδών μπορεί να γίνουν μαύρα. Μερικές φορές προσβάλλονται και τα μπουμπούκια ανθέων.

Άλλα ευπαθή είδη περιλαμβάνουν το Lilium longiflorum, το πασχαλινό κρίνο και το Lilium sergentii, το Humboldtii, το Washingtonium και το Formosanum σε ακραίες συνθήκες. άλλα κρίνα μπορεί να δεχθεί επίθεση

Η ασθένεια εμφανίζεται ως μικρές κοκκινοκαφέ στρογγυλές κηλίδες στα φύλλα, οι οποίες μπορεί να συσσωματωθούν και να καταστρέψουν ολόκληρο το φύλλο όταν προσβάλλονται σοβαρά σε υγρά κλίματα.

Όταν η θερμοκρασία είναι 60 βαθμούς ή μεγαλύτερη Η υγρασία θα παραμείνει στα φύλλα για μεγάλο χρονικό διάστημα. που ευνοεί την ταχεία ανάπτυξη του Μποτρέτη.

Ο βοτρύτης μπορεί να προληφθεί ή να ελαχιστοποιηθεί με τον ψεκασμό των κρίνων με το Bordeaux Spray, 4-2-50, κάθε 10 ημέρες έως 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της μέγιστης ανάπτυξης τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Χρειάζεται να ψεκάζεται πιο συχνά την περίοδο των βροχών παρά την περίοδο της ξηρασίας. Τα φύλλα πρέπει να ψεκάζονται πριν και όχι μετά τη βροχή.

Συστατικά Bordeaux Spray

Φτιάξτε τρία γαλόνια μείγματος Bordeaux διαλύοντας:

 • 4 ουγγιές θειικού χαλκού ανά μέρος νερού
 • Προσθέστε 2 ουγγιές ασβέστη στο υπόλοιπο νερό.
 • Ρίξτε τα δύο διαλύματα μαζί.

Το σπρέι πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως καθώς χάνει γρήγορα την αποτελεσματικότητά του. Οι διαβρεκτικοί παράγοντες ή τα αυτοκόλλητα διασποράς αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκόνη ασβέστη. Αλλά το σπρέι είναι πιο αποτελεσματικό. Εάν χρησιμοποιείτε ξεσκόνισμα Πρέπει να χρησιμοποιείται όταν τα φύλλα είναι βρεγμένα με δροσιά.

Καλή κυκλοφορία αέρα σε επικλινείς ή αεριζόμενους χώρους. Βοηθά τα φύλλα να στεγνώσουν γρήγορα μετά από δυνατή βροχή ή χιόνι. και να μειώσει τους τραυματισμούς από την οστεοπόρωση

Πολλοί κηπουροί δεν έχουν ψεκάσει ποτέ το Madonna Lily και τα αποτελέσματα είναι δίκαια. Αλλά σε γενικές γραμμές, κάθε φυτό που παραμένει πράσινο καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου θα έχει καλύτερη απόδοση από ένα φυτό που έχει χάσει τα φύλλα του ή έχει καθυστερήσει λόγω ασθένειας.

Τι είναι η σήψη βάσης; Πώς επηρεάζει τη λάμπα;

Η βασική σήψη είναι μια μυκητιακή ασθένεια των κονδύλων.Το φουζάριο είναι ένας τύπος μύκητα που ζει στο έδαφος και εισβάλλει στο φυτό μέσω των ριζών και των βασικών πλακών. Αυτό προκαλεί την κατάρρευση του βολβού και το θάνατο του φυτού.

Υπέργεια συμπτώματα περιλαμβάνουν πρόωρο κιτρίνισμα των φύλλων και καθυστερημένη ανάπτυξη των φυτών. Όταν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα Το φυτό πρέπει να σκαφτεί και να εξεταστούν οι κόνδυλοι. Οι μολυσμένοι λαμπτήρες θα πρέπει να καταστρέφονται εάν αντικαθίστανται εύκολα.

Τα σπάνια και ακριβά κρίνα μπορούν να καθαριστούν και να ξαναφυτευτούν αλλού, αν η βάση είναι άθικτη και έχουν ξεκολλήσει μόνο μερικά λέπια.

Τα κρίνα διαφέρουν πολύ ως προς την ευαισθησία τους στη σήψη των βασικών L. candidum και L. Οι όρχεις είναι πολύ ευαίσθητοι, ωστόσο, σε ορισμένους κήπους.

όταν μεταφέρονται στην ομάδα του κοινού κρίνου Περιμένετε περισσότερα προβλήματα από τη σήψη των ριζών. Άλλα ευαίσθητα κρίνα είναι τα Martacones και μερικά υβρίδια, το L. brownie, το formosanum, το japonicum, το rubellum, το bulbiferum, το bulbiferum croceum, το auratum και ορισμένα είδη.

Ένας ειδικός στα κρίνα που καλλιεργεί πολλά είδη κρίνων. Φέρνοντας βολβούς από διαφορετικές πηγές για να σκάψετε, να τους αναπαράγετε και να τους μετακινήσετε. Οι μύκητες του εδάφους μπορούν να αναμένονται σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να αναπτυχθούν ευπαθείς ποικιλίες.

Η φύτευση αποστειρωμένων βολβών σε χώμα όπου δεν έχουν αναπτυχθεί ποτέ κρίνα θα κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο μέχρι να είναι διαθέσιμη νέα γη.

Η σήψη του κώνου είναι μερικές φορές σοβαρή σε σπόρους. Φυτέψτε όλα τα σπορόφυτα χωρίς φύτρα σε αποστειρωμένο μέσο, ​​απολυμασμένο χώμα, συνιστάται βερμικουλίτης. Το πριονίδι είναι μια άλλη επιλογή.

Περισσότερα για το θέμα Lily εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *