Growing Tears Of Angels Succulent

Το γένος Haworthia (ha-WORTH-ee-a) είναι μια μικρή ομάδα παχύφυτων από τη Δυτική Αφρική. Ανήκουν στην υποοικογένεια. Asphodeloidae (ass-fo-del-oy-de-ay-ee), μαζί με τη φυτική οικογένεια της αλόης. Xanthorrhoeaceae (zan-thor-ROH-ee-uh-see-ay-ee) .

Hawardia line up γιρλάντα πυροτεχνημάτων Είναι μέλος αυτής της ομάδας. Μπορεί να ακούσετε αυτό το πολυετές παχύφυτο που ονομάζεται «μαργαριτάρι φυτό» ή «δάκρυα αγγέλου».

μετά
Το Haworthia είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο για εσωτερικούς χώρους.

Howardia Pumila Care

μέγεθος και ανάπτυξη

Τα μαργαριτάρια αναπτύσσονται πολύ αργά και μπορούν να ζήσουν έως και 40 χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα. Αυτός ο τύπος havartia είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από άλλα είδη.

Τα φύλλα μεγαλώνουν σε σχήμα ροζέτας και οι μίσχοι είναι πολύ κοντοί. Κάθε τριαντάφυλλο μπορεί να φτάσει έως και 6 ίντσες ύψος και 3 ίντσες ή 4 ίντσες πλάτος.Τα τριαντάφυλλα μπορούν να καλλιεργηθούν σε ομάδες για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό άλειμμα.

Τα σκούρα πράσινα φύλλα της Pumila haworthia είναι πολύ δύσκαμπτα, τριγωνικού σχήματος και έχουν κονδυλώματα ή μαργαριταρένια λευκά κυστίδια. Χοντρά φύλλα μέχρι 3 ίντσες μήκος και 1 ίντσα πλάτος.

Τα ώριμα φύλλα βρίσκονται στη βάση του φυτού. Νέα νεαρά φύλλα φυτρώνουν προς τα μέσα στο κέντρο της τριανταφυλλιάς.

ανθισμένα και μυρωδάτα

Το Angel’s Tears παράγει μεγάλα, λευκοκαφέ λουλούδια το καλοκαίρι. Τα λουλούδια γίνονται σπόροι το φθινόπωρο.

φως και θερμοκρασία

Αυτά τα παχύφυτα είναι τα καλύτερα κατάλληλα για ζεστά, ξηρά περιβάλλοντα με έντονο φως. γιατί προέρχεται από τη Νότια Αφρική Έτσι δεν είναι παγωμένο μέχρι να είναι πάγος. Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Μπορεί να θέλετε να φέρετε το μαργαριτάρι σας σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, τοποθετήστε αυτό το Haworthia σε πλήρες ηλιακό φως. Το έντονο άμεσο ηλιακό φως το καλοκαίρι θα κάνει τα φύλλα να κατσαρώνουν. Η σωστή ποσότητα φωτός επιτρέπει την ανάπτυξη όμορφων μαργαριταρένιων λευκών κεφαλιών.

Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, το Haworthia τα πάει καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 65° και 75° F. Το χειμώνα, αφήστε τα φυτά να ξεκουραστούν στους 59° F. Μην αφήνετε τη θερμοκρασία να πέσει κάτω από 39° Fahrenheit.

Τοποθετήστε το σε εξωτερικό χώρο.Το Haworthia pumila αντέχει τον πρωινό ήλιο και τον παγετό αρκεί να μην βραχεί. Προστατέψτε το φυτό σας από τον παρατεταμένο παγετό και το υπερβολικό κρύο.

νερό και φαγητό

Τα φυτά Haworthia ποτίζονται μέτρια την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου. Αφήστε το επάνω 1/4 της ίντσας του εδάφους να στεγνώσει, αλλά διατηρήστε την υπόλοιπη υγρασία του εδάφους. Ποτίστε και ελέγξτε την κατάσταση του εδάφους ανάμεσα στα ποτίσματα.

Το χειμώνα ποτίζουμε με φειδώ. Ο στόχος είναι να μην αφήσετε το μείγμα γλάστρας να στεγνώσει εντελώς. Αυτά τα φυτά είναι εντελώς ανθεκτικά στην ξηρασία.

Τα φυτά σε γλάστρα Havarthia bhumila δεν χρειάζονται λίπασμα. Θα λάβουν αρκετά θρεπτικά συστατικά από ένα καλό μείγμα εδάφους.

όταν φυτεύονται οριζόντια Οι ανάγκες άρδευσης ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση του δέντρου και τις καιρικές συνθήκες.Ποτίζετε συχνά κατά τη διάρκεια ζεστού και ξηρού καιρού.

Σε πολύ ζεστό καιρό, σταματήστε το πότισμα. Αυτά τα φυτά βιώνουν έναν καλοκαιρινό λήθαργο σε πολύ ζεστά κλίματα. Το χειμώνα, μην ποτίζετε το Haworthia σε εξωτερικούς χώρους.

Ταΐστε το Haworthia με ένα αραιωμένο μείγμα υγρού λιπάσματος που φυτεύτηκε στο τοπίο στις αρχές της άνοιξης.

έδαφος και καλλιέργεια

Χρησιμοποιήστε ένα πορώδες μείγμα γλάστρας. καλή αποστράγγιση Για το haworthia, ένα μείγμα από δύο μέρη καλού χώματος για γλάστρες και ένα μέρος περλίτη ή χοντρής άμμου λειτουργεί καλά με τις DIY συνταγές με ζουμερά.

Αυτά τα δέντρα έχουν ρηχές ρίζες και μεγαλώνουν σε συστάδες. Έτσι, μια φαρδιά, ρηχή γλάστρα είναι η καλύτερη.Φροντίστε να αφήσετε χώρο γύρω από τις άκρες (περίπου 2 ίντσες) για να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί το φυτό.

Δεν χρειάζεται να μετακινήσετε τα φυτά μέχρι τα τριαντάφυλλα να καλύψουν εντελώς την επιφάνεια του εδάφους.

Η καλύτερη εποχή για μεταμόσχευση είναι η άνοιξη. Κόψτε τυχόν μαραμένα ή νεκρά φύλλα. Διαχωρίστε τα μεγάλα φυτά και μετακινήστε τα σε ένα νέο, φρέσκο ​​υπόστρωμα.

Περιποίηση και συντήρηση

Τα νεράιδα δάκρυα απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου φροντίδα και συντήρηση. Κόψτε τα κατεστραμμένα ή νεκρά φύλλα όπως χρειάζεται. Αφαιρέστε τα ξηλωμένα λουλούδια ή αφήστε τα να γίνουν κεφαλές σπόρων.

Άλλες δημοφιλείς ποικιλίες Havartia

Πώς να πολλαπλασιάσετε ένα φυτό Haavatia

Το εργοστάσιο θα αποζημιώσει το καλοκαίρι. στην έναρξη μιας νέας μονάδας Αφαιρέστε όσες μετατοπίσεις θέλετε και μεγαλώστε τις σε ώριμα φυτά. Σε ορισμένους κηπουρούς αρέσει να αφήνουν το offset να στεγνώσει για μερικές ημέρες πριν από τη μεταφύτευση. Θα πρέπει να έχουν ήδη μικρές ρίζες και σύντομα θα αναπτυχθούν.

Όπως όλα τα παχύφυτα, έτσι και το Havarthia πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα φύλλων.

Αφαιρέστε κάθε φύλλο και αφήστε το να στεγνώσει στο ύπαιθρο για μερικές ημέρες έως μία εβδομάδα. Θάψτε ελαφρά τη βάση του φύλλου και τοποθετήστε το πάνω από ένα κατάλληλο μείγμα γλάστρας.

Σύντομα θα αρχίσει να σχηματίζει ρίζες και ένα μικρό φυτό θα αρχίσει να αναπτύσσεται από τη βάση του φύλλου.

Αν δεν έχετε μητρικό φυτό Μπορείτε να καλλιεργήσετε havartia από σπόρους. Είναι μια αργή διαδικασία. Τα φυτά μπορεί να χρειαστούν πέντε χρόνια για να ωριμάσουν όταν αναπτυχθούν από σπόρους.

Πρόβλημα παρασίτων ή ασθένειας Haworthia Pumila

με την κατάλληλη θερμοκρασία Σωστό πότισμα και φωτισμός Το φυτό σας είναι πιθανό να έχει μερικά προβλήματα.

Το υπερβολικό πότισμα προκαλεί προβλήματα σήψης των ριζών. Τα αδύναμα φυτά είναι πιο επιρρεπή στην επίθεση από αλευροφόρα.

Μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τα φυτά σας να κοκκινίσουν.

Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα:

  • νερό όσο χρειάζεται
  • Αποφύγετε το πότισμα από πάνω που κάνει τα φύλλα να βραχούν.

Διατηρήστε σταθερές θερμές θερμοκρασίες, φως και υγρασία κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. κατά την περίοδο της αδρανοποίησης Διατηρήστε τα φυτά δροσερά και στεγνά.

Η πουμίλα θεωρείται δηλητηριώδης ή δηλητηριώδης;

Τα Havarthia είναι γενικά μη τοξικά.

Η pumila hawortha θεωρείται επεμβατική;

Αυτά τα αργά αναπτυσσόμενα παχύφυτα απαιτούν πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν και δεν θεωρούνται επεμβατικά.

Το Haworthia Bumila συνιστάται ιδιαίτερα.

Αυτά τα μικρά παχύφυτα είναι πολύ δημοφιλή φυτά σε γλάστρες και σε δοχεία. Και προσθέτει επίσης ομορφιά στον κήπο στην εύκρατη ζώνη επίσης.

Τα φυτά μαργαριταριών εσωτερικού χώρου είναι μια όμορφη προσθήκη σε κάθε δωμάτιο με σταθερές ζεστές θερμοκρασίες και άφθονο ηλιακό φως. Αυτό το όμορφο μικρό φυτό αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στον κάκτο ή/και στον χυμώδη κήπο σας.

Σε εξωτερικούς χώρους δημιουργούνται υπέροχα φυτά κοντέινερ για καταστρώματα ή αίθρια. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον μικρό βραχώδη ή χυμώδη κήπο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *