Humus Rich Soil: A Garden Foundation –

humus soil with seeds sprouting

Το χούμο είναι η ψυχή του εδάφους του κήπου σας. Κύριο μέλημα όλων των κηπουρών είναι η βελτίωση του εδάφους κάθε χρόνο.

Το έδαφος χωρίς χούμο είναι υποτονικό και δεν μπορεί να παράγει ποιοτικά φυτά και άνθη. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το χούμο και τον ρόλο του στην οικοδόμηση ενός πλούσιου οργανικού συστήματος εδάφους.

Τι είναι το χούμο έδαφος;

Είναι απαραίτητος ο ορισμός του χουμώδους εδάφους; Τι είναι το χούμο;

Το κομπόστ είναι εύθρυπτο υλικό που σχηματίζεται από οργανική ύλη σε αποσύνθεση: τύρφη, αποκόμματα γρασιδιού, κομπόστ φύλλων, ροκανίδια, πριονίδι σε αποσύνθεση, απόβλητα κήπου ή άλλα οργανικά υλικά.

Λοιπόν, «Από τι είναι φτιαγμένος ο πηλός;» απάντησε.

Εκτός από την επαρκή αποχέτευση Η γονιμότητα του εδάφους είναι επίσης μια βασική προϋπόθεση για την κάλυψη της ανάπτυξης των φυτών μέσω των λουλουδιών, των φρούτων και των λαχανικών.Το έδαφος είναι στην πραγματικότητα «καλό» για τους περισσότερους από εμάς. έχω Φυσικά, αρκετό κομπόστ.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την χωρητικότητα και τον τύπο του εδάφους για το φυτό σας.

Το αργιλώδες έδαφος είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ευρύ φάσμα φυτών.Τα αργιλώδη εδάφη, από την άλλη, είναι καλά λόγω των λεπτών και γόνιμων σωματιδίων αργίλου τους.

Το αμμώδες έδαφος σχηματίζει άλλα εδάφη. Ωστόσο, έχει μεγαλύτερα σωματίδια από τα δύο πρώτα και στεγνώνει πιο γρήγορα. διάβρωση του εδάφους που βρίσκεται συνήθως σε ξηρά, χονδρόκοκκα και εύθρυπτα εδάφη, με αποτέλεσμα να παρασύρονται ανεπαρκή θρεπτικά συστατικά των φυτών

Το κύριο συστατικό του χούμου του εδάφους είναι το χουμικό οξύ. που χρησιμοποιείται κυρίως για την παροχή σημαντικών θρεπτικών συστατικών στη γεωργική γη. Όταν οι άνθρωποι μου ζητούν να επισκέπτομαι συχνά τον κήπο τους Η απάντηση στο πρόβλημά τους είναι η ανάγκη για περισσότερο κομπόστ.

Γιατί είναι σημαντική η κρέμα;

Το χούμο στο έδαφος παίζει σημαντικό ρόλο συγκρατώντας την υγρασία. χαλαρώστε το βαρύ αργιλώδες έδαφος Προσθέστε την υφή του εδάφους στη γη διατόμων. Βελτιώστε την αποστράγγιση και τον αερισμό του εδάφους και προωθούν την ανάπτυξη και ανάπτυξη των οργανισμών στο έδαφος και παρέχει στα φυτά θρεπτικά συστατικά

βοηθά το έδαφος να είναι γόνιμο

Στο παρελθόν, το σκληρυμένο χούμο προστέθηκε συχνά στο έδαφος με την προσθήκη κοπριάς. Μη διαθέσιμο στα περισσότερα μέρη. Οι κηπουροί πρέπει τώρα να στραφούν σε άλλα υλικά όπως ξηρό λίπασμα, πράσινη λίπανση, αποκόμματα φύλλων, κόκκινα παντζάρια, τύρφη και τα δικά τους απορρίμματα κήπου.

μετά

Ακόμη και σήμερα βλέπουμε πολλούς κηπουρούς να μην χρησιμοποιούν κομπόστ με τα απόβλητα του κήπου τους. Σχεδόν όλοι οι κήποι έχουν κάποιο είδος κάδου κομποστοποίησης κρυμμένο πίσω από θάμνους ή γκαράζ.

Οργανική ύλη και φυτικό υλικό όπως αποκόμματα γρασιδιού, ζιζάνια, φύλλα, παλιά άνθη, υπολείμματα κουζίνας και άλλα φυτά. Ισοπεδώστε τα στρώματα και απλώστε το χώμα του κήπου σε κάθε στρώμα.Η απαιτούμενη 1/2 ίντσα αποσύνθεσης θα μολύνει το βακτηριακό σωρό.

Εάν θέλετε να επιταχύνετε την υποβάθμιση Μπορείτε να προσθέσετε αξία στο κομπόστ που προκύπτει λιπάνοντάς το με ένα εμπορικό λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο.

Το σωρό μπορεί να έχει ύψος 4′ ή 5′, ωστόσο, η κορυφή πρέπει πάντα να είναι επίπεδη ή ελαφρώς εσοχή για να δέχεται και να συγκρατεί τη βροχή.

Εάν η εποχή είναι ξηρή, η περιοδική άρδευση θα διακόπτεται. Το βασικό σημείο είναι να μην προσθέσετε φύλλα σφενδάμου ή χοντρά αποκόμματα χόρτου. Εκτός εάν αναμειγνύονται χονδροειδή υλικά για να παρέχουν στεγανότητα και να αποτρέπουν τη φθορά.

Πληροφορίες – Οι σωροί κομποστοποίησης συνήθως θερμαίνονται μέχρι περίπου 170 βαθμούς Φαρενάιτ. σκοτώνει τους περισσότερους σπόρους ζιζανίων Όταν ο σωρός κομποστοποίησης είναι αρκετών μηνών Μπορείτε να επιταχύνετε την αποικοδόμηση και να δημιουργήσετε ένα ομοιογενές μείγμα ψιλοκόβοντας.

Όταν το κομπόστ είναι χαλαρό και χαλαρό Τα υλικά κομποστοποίησης δεν είναι πλέον γνωστά. Και το κομπόστ είναι έτοιμο για χωματουργικές εργασίες. Η διάρκεια της κομποστοποίησης θα ποικίλλει ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο υλικό, το μέγεθος, τις καιρικές συνθήκες και άλλους πρόσθετους παράγοντες.

Κόψτε το σωρό καθώς το βάζετε στο καρότσι για να ανακατέψετε περισσότερο. Απλώστε 1″ – 2″ κομπόστ στο χώμα του κήπου σας και κομποστοποιήστε ομοιόμορφα. Θα εκπλαγείτε πώς αντιδρούν και μεγαλώνουν τα φυτά σας.

Το κομπόστ είναι περιορισμένο.

Πριν συζητήσουμε τις πρακτικές και σημαντικές πτυχές του τρόπου προσθήκης χούμου στο χώμα μας αποτελεσματικά και με λογικό κόστος. Πρέπει πρώτα να ορίσουμε τους όρους.

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε τους όρους «οργανικό» και «χούμο» εναλλακτικά.Η οργανική ύλη είναι η πρώτη ύλη που λαμβάνεται από το κομπόστ.

Για παράδειγμα, εάν σκάψετε 2 ίντσες πριονίδι στο φυτικό έδαφος, δηλαδή οργανική ύλη όταν αποσυντίθεται και αποικοδομείται από τη δράση ωφέλιμων βακτηρίων και μυκήτων. Θα γίνει κομπόστ.

συνθέτουν χούμο

Δεν είμαι καταρτισμένος επιστήμονας. Εάν σχετίζεται με τεχνικά δεδομένα Χρησιμοποίησα στοιχεία και αριθμούς που έδωσαν επιστήμονες.

Έτσι, όταν λένε ότι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία στο χούμο είναι ο άνθρακας και το άζωτο, συμφωνώ με αυτό το εύρημα.

Για παράδειγμα, στο κομπόστ, ο άνθρακας τείνει να υπερτερεί του αζώτου κατά 10 προς ένα. Ο άνθρακας είναι 10 φορές περισσότερο από το άζωτο.

Όσον αφορά το κομπόστ, τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται επιπλέον άζωτο. Και αυτό το σημείο είναι ίσως το πιο σημαντικό για τους οικιακούς κηπουρούς. Για την οργανική ύλη που προσθέτουμε να μετατραπεί σε χούμο Ας πάρουμε πρώτα άζωτο. Οι ρίζες έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Η αποκατάσταση της οργανικής ύλης του εδάφους περιλαμβάνει την αύξηση των επιπέδων αζώτου ή τη χρήση του αζώτου ως εργαλείου για την αποθήκευση άνθρακα και άλλων υλικών.

βιολογική προσθήκη

για τους περισσότερους από εμάς Το πραγματικό πρόβλημα με την προσθήκη κομπόστ είναι ότι προσθέτει περισσότερη οργανική ύλη στο έδαφος κάθε χρόνο. Αν και νομίζω ότι η φυσική κοπριά είναι εξαιρετική. Αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να το βρεις, ακριβό και σε έλλειψη.

Αφήστε αυτό το υλικό να συσσωρευτεί έξω για ένα χρόνο. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα στρώμα 2 ιντσών έως 5 ιντσών στον κήπο σας. και ένα φτυάρι ή φτυάρι στην κορυφή δύο ή τρεις ίντσες

Κάθε καλός κηπουρός έχει ένα σωρό κομπόστ. Εναλλακτικά, απλώστε το κομπόστ απευθείας στο έδαφος ως σάπια φύλλα ή ενσωματώστε το στο χώμα.Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε αρκετό λίπασμα για να αναπληρώσουμε την οργανική ύλη που χρειαζόμαστε.

Φτηνή πηγή πρώτων υλών;

Το πριονίδι είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς ανθρώπους. στα βορειοανατολικά Υπήρχαν αμέτρητοι σωροί από πριονίδι. και στις περισσότερες περιπτώσεις Θα λάβετε όλα όσα χρειάζεστε για την εργασία.

Ένα από τα οφέλη της εργασίας με πριονίδι είναι ότι βελτιώνει όλους τους τύπους εδάφους: άργιλο, άμμο ή κανονικό άργιλο.

Έδαφος - κομπόστ - διατομήμετά

Κάθε χρόνο, προσθέτετε πριονίδι σε βάθη 2″, 3″ και 4″ σε διαφορετικά στρώματα και απλώνετε ή τρυπάτε στο φυτόχωμα. Κάθε δύο εκατοστά πριονίδι προστίθεται στο έδαφος. Λιπάνετε με λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο για να επιταχύνετε την αποσύνθεση του πριονιδιού.

Ένας άλλος καλός τρόπος κομποστοποίησης κάθε χρόνο είναι ένα ή δύο στρώματα τύρφης και μια ίντσα ξηρής κοπριάς αγελάδας.

Το Beetmass είναι ένα καθαρό χούμο που παράγει πιο γρήγορα αποτελέσματα από το πριονίδι πριν. Εάν μπορείτε να αποθηκεύσετε το καλούπι των φύλλων ως εργασία για να το βρείτε στη φύση. αυτό είναι καλό και συνήθως Δεν είναι τόσο όξινο όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Είναι αρκετό το κομπόστ;

Αναρωτιέστε πώς να προετοιμάσετε το χούμο χώμα σας ή είναι αρκετό;

Πώς να καταλάβετε αν υπάρχει αρκετό χούμο εδάφους για να παράγει καλύτερα άνθη και καλλιέργειες; Η ανάλυση του εδάφους είναι απαραίτητη για τη λήψη ακριβών δεδομένων. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια εάν ένα έδαφος είναι «αργιλώδες» με καλή απόσταση πόρων και υφή εδάφους.

Οι λέξεις «πορώδες» και «εύθρυπτο» ταιριάζουν με την ιδέα μου για χώμα πλούσιο σε χούμο. Πάρτε μια χούφτα από αυτό το είδος χώματος και νιώστε φιλικά. Αν το σφίξεις και βάλεις το δάχτυλό σου, η μπάλα θα σκάσει, αλλά κρατάει καλά το νερό. Τα βαριά εδάφη χωρίς αρκετό χούμο αισθάνονται εχθρικά και σκληρά. Το πολύ αμμώδες έδαφος θα είναι εύθρυπτο.

Λάβετε υπόψη αυτήν την παράγραφο και θα είστε καλύτερος κηπουρός.

«Η λειτουργία του χούμου είναι να απελευθερώνει χημικές ουσίες που βρίσκονται ήδη στο έδαφος από την κλειδωμένη τους μορφή. Μπορεί να είναι σε άλλες μορφές που μπορούν να απορροφήσουν οι ρίζες του φυτού».

«Η βάση για επιτυχημένη κηπουρική είναι απλή. Το θέμα είναι να έχουμε αρκετό χούμο ώστε οι ρίζες να παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη και την παραγωγή. Ένα πρόγραμμα για την αύξηση της ποσότητας χούμου στο έδαφος είναι μέρος του καλά σχεδιασμένου σχεδίου κάθε κηπουρού.

Φωτογραφία: Chris Waits | S. McGarnickel

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *